- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Íme az új Android Auto!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
p.e.ty.a. #73748 üzenetére
Sok évvel ezelőtt nekem is volt hasonló problémám samsung tv-vel. Azon 3db HDMI csatlakozó volt, az egyiken 1280-as a másik kettőn 1920-as felbontást mutatott a PC felé, úgy hogy a natív felbontása valójában 1366x768 volt. Akkorban beleástam magam a linux felbontások buherálásába. Ha jól emlékszem , az xorg.conf-ba kellett MODELINE kezdetű sorokkal egyedi felbontásokat kreálni. Sikerült is 1360-as 1366-os felbontásokat csinálni többféle frekivel is. Működött is vele a tv, de ocsmány volt a kép, akár hová állítottam vlamit konvertált a felbontáson. Végül az egyik FULLHD felbontást mutató HDMI-n hajtottam meg, ha már mindenképpen kovertálni akar akkor inkább lefelé tegye. Így még valamennyire elfogadható képet produkált, de aztán meguntam a szívást vele és vettem egy másik tv-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
p.e.ty.a. #73755 üzenetére
Valóban, ez egy hiányosság de legalább kikopik a HDMI-vel együtt. Még az előfordulhat, hogy a TV-n magán is lehet ezt állítani, láttam már ilyet, azt még esetleg nézd meg.
Nálam anno mikor ez volt a gond, akkor a Catalyst Control Centerből lehetett állítani csak az meg bugos volt és nem mentette el a dolgot, így később fixen átállítottam a videokártyám bioszában ezt a hdmi scalinget, onnantól kezdve mindig jó volt.
szerk: még esetleg ennek mintájára tudsz próbálkozni: xrandr --output LVDS1 --scale 1.5x1.5
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
p.e.ty.a. #73752 üzenetére
Kb. ennek mintájára kell bekapcsolnod az underscan funkciót:
xrandr --output HDMI-0 --set underscan on --set "underscan vborder" 40 --set "underscan hborder" 72Lehet, hogy már önmagában a --set underscan on kapcsoló is csinál valamit, talán nem kell pixelben megadnod az értékeket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
p.e.ty.a. #73748 üzenetére
Üdv!
Mit mond az Xrandr a válaszható felbontásokról?
xrandr -d :0
Amit ez kiad, azt mondja magáról a TV-d. Ha itt nincs 1366*768 a listában, akkor nem tudja.
Nekem volt ilyen HDready TV-m, ami bizony tényleg csak 1280-as felbontást tudott számítógépről, pedig a dobozán meg ott virított az 1366*768... Később vettem helyette egy másikat, az már tudta az 1366*768-at minden gond nélkül.
A lelógást viszont lehet kezelni, feltételezem HDMI -n vagy, azon lehet állítani a scalinget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest