- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
pocokxx #50725 üzenetére
Nekem volt egy öreg acer notim abban még nem volt wifi kártya ,csak egy modemkártya, de a helyére betettem egy wifikártyát és buheráltam bele antennát , a betett kártya nem működött mert állandóan kapta a tiltóbitet. Aztán találtam egy fajta wifikártyát (talán atheros) amiről az egyik érintkezőjét (pinjét) le kellett kaparni és utána már boldogság volt! Keress rá a neten , hátha megvan még valahol ez az infó.
(#50720) Lathronos :
Köszönöm szépen! Délután nekirugaszkodom otthon.
-
válasz
pocokxx #50710 üzenetére
Ha Mint párti vagy, abban az XFCE a legkisebb erőforrás igényű, azzal tehetsz egy próbát, de valószinűleg valóban a Lubuntu vagy a Crunchbang++ lesz az igazi, amit a kollégák ajánlottak!
Valóban a böngészést kell nagyon optimalizálni, az szűk keresztmetszet, ahogy mondod.
-
akos86
aktív tag
válasz
pocokxx #50708 üzenetére
Nekem a Linux Mint vált be eddig a legjobban xubu lubu ubu is fentvolt kipróbálásra én is kezdő linuxos vagyok. Azt tesztelem hogy régi s478-as gépre (abit is7 e2 p4 2.8ghz 2gb ram 128 vga)milyen rendszer megy viszonylag jól XP helyett. Minden nap tanulok valami ujjat eddigi tapasztalatok:nagyon kevés ramot fogyaszt a rendszer midori böngésző nem rossz bár aranyközépút a firefox, a rendszerben az tetszik hogy szinte mindenre van megoldás. Hajrá!!!
-
Lathronos
őstag
válasz
pocokxx #50701 üzenetére
+1 Lubuntu. Ha nem bír el vele, akkor valami 32 bites OpenBox rendszer, pl. ChrunchBang++. Mivel már volt dolgod linux-szal, gondolom nem okoz gondot a telepítésük és a konfigurálás. Ha meg igen, itt vagyunk.
Ez vonatkozik a laptop tulajdonosára is.
Azzal a ATI Radeon Xpress 200M-mel lehet lesznek problémák YXouTube lejátszásnál.
(#50704) CPT.Pirk
Unokanővérem esetéből tanulva úgy tapasztaltam, hogy az ilyen régi AMD CPU-k nem komálják igazán a 64 bitet.
-
-
lev258
veterán
válasz
pocokxx #50701 üzenetére
XP-t bíró gépre mehet pl. Lubuntu.
ooszi: Valamely 16.04 alapú rendszert javasolnám kezdetnek. Aztán majd jöhet a többi információ.
csixy: Nincs azzal semmi baj, csak inkább arra való, hogy Androidos programokat futtasson az ember. Valakinek az is megfelel. Kérdés, a telepítése mennyire kezdőbarát. -
BluEyes
őstag
válasz
pocokxx #22545 üzenetére
Próbáld meg a Porteus-t, válaszd ki hogy mire van szükséged. Javaslom az LXDE desktopot, az Advanced alatt engedélyezd a Zram-ot, programok - böngi,skype,szövegszerkesztő - ízlés szerint, ha van a vga-hoz driver akkor válaszd ki, de a nyílt driverek is jól mennek nálam.
Telepíteni ugyanúgy, mint a Slaxot, kicsomagolod a pendrájvra az iso-ból a könyvtárakat, Boot könyvtárban ott vannak az installerek. De felrakhatod Yumi-val, meg szinte bármivel. -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
pocokxx #19445 üzenetére
A stick beállításához kellhet némi háttér tudás, ugyan a Linux kernel, vagy letölthető valamilyen firmware csomag valószínűleg tartalmazza a kellő dolgokat a stickhez, onnan már csak egy kis google olvasgatás kell.
A DSL-t nem ismerem ilyen téren, de az ArchBanghez ott van az Arch wiki, abban nézzetek körül.
Amúgy az egyszeri beállítást követően használni egy LInux disztrót egyszerűbb, mint Windowst használni. Ha komolyan gondoljátok, javaslom olvassátok el a téma összefoglalót itt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
pocokxx #19442 üzenetére
Mit akar csinálni az interneten azzal a géppel?
- de komolyan, mit?
A disztrók nagy többsége amúgy kiesik a ram mennyisége miatt, beleértve az összeset, amit felsoroltál.
Ha fel van bővítve az a gép a lehetséges 96MB ramra, akkor esetleg egy Damn Small Linuxot meg lehet próbálni, vagy egy ArchBang-et, ez utóbbi elvan 40-50MB ram használat mellett.
Ugyanakkor az ilyen apró Linuxoknál nem az szokott a lényeg lenni, hogy mennyire egyszerű kezelni, jellemzően a GUI nagyon fapados.
Ha nincs a gépben 96MB ram, akkor hagyjátok a francba szerintem.Úgy általában "hagyományos"' Windows után KDE-s disztrót szoktam javasolni, akinek tetszik a Win8, annak meg tetszeni fog az Ubuntu is.
-
BoB
veterán
válasz
pocokxx #19442 üzenetére
Én ezt próbálnám meg: Damn Small Linux
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Facebook és Messenger
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- DELL T40 EMC Szerver
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged