- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rimuru #97792 üzenetére
Teljesen kezdo (Mintes) vagyok szoval bocs a hulye kerdesekert.
Először poenra vettem, amit írtál, aztán rájöttem, hogy mi értelme lenne!?
Ha én is poenosra akarnám venni, akkor ezzel a hsz-szel kezdeném...
No de mivel nem tudjuk, milyen gépről van szó, esetedben feltételezzük, hogy alkalmas a feladatra.
Szerintem a világ legegyszerűbb feladata a Linux Mint felrakása. Ami neked ismert dolog, azzal nem is foglalkozunk. Felrakod szépen manual particionálást választva, de ha egy üres meghajtóra megy, akkor akár mehet automata telepítéssel is.
Ne felejtsd el elsőként a
setxkbmap hu
parancsot, mielőtt beírod a wifijelszót.Nem raktam még fel távoli gépre úgy, hogy az autoupgrade-et bekapcsoltam volna, de aki használja, nincs vele gondja, Kapitány is írta párszor, hogy régóta fut így általa használt rendszer. Nyilván pont futáskor nem lehet kikapcsolni.
Flatpakkal ne foglalkozz, nem fog magától operatívkodni, itt is ránézhetsz:
Amik ebben a hsz-ben vannak linkek, érdemes átfutni, hátha találsz bennük valami hasznosat. Én legutóbb Dell Latitude 7740 és hasonló kategóriájú gépekre raktam Linux Mint-et, nem különösebben igényelt semmilyen utólagos beállítgatást.
Ami volt, az a Nemo beállítása kétpanelesre, a téma átállítása sötétre és fontok állítgatása, ez nyilván display felbontástól függő.
TLP nem kell, notebookon megvannak a szükséges beállítási opciók
Semmi külön program nem kellett arra a gépre, amit csajnak telepítettem, kb ennyit csináltam, ami most eszembe jutott. Különben nehezebb olyannak leírni a Mint install menetét, akiről tudom, hogy pro Linuxban.
Mindegy, ha menet közben valami nem tiszta, úgyis jelentkezel. Csodálnám, ha gondod lenne.
upd
Egy dolgot majd elfelejtettem, a Mint 22 már nem csinál automatikusan swap file-t, így azt külön célszerű kreálnod, RAM fele kb optimális. Előző kiadások csináltak még 32GB RAM mellé is...Ami hosszabb idő alatt előfordulhat, az az, hogy a kiválasztott letöltési tükör megszűnik és másikat kell beállítani, ezt nem árt megjegyezned, hol kell megcsinálni, így már jártam én is távollévő géppel.
-
csixy
addikt
válasz
Rimuru #97792 üzenetére
A régi kernelek automatikus takarítását bekapcsolnám, de az automatikus frissítéseket nem ikszelném be. Velem már egyszer előfordult, hogy ki akartam a gépet kapcsolni és ott pampogott nekem, hogy most a rendszer foglalt ....
Telepítenék egy RBOS-t . Mit fog csinálni grub lesz, vagy systemd boot?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest