- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Bemutatta az Apple a Powerbeats Fit fülhallgatót
- Amikor a fókusz egy stapatelefon óraképernyőjén van
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Apple Watch
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Volt egy kevés szenvedés vele, ahogy látom.
Kézi telepítésnél egyébként az a lényeg, hogy saját magad hozhatod létre a partíciókat.
Ami mindenképpen kell neki, egy új partíció csatolási pontnak "/"-t megadva és egy swap partíció ("cserehely"?).
Szintén létre lehet hozni új partíciókat az egyes könyvtárakanak, pl. a /home-nak ha létrehozol, utána egy esetleges újratelepítésnél megadhatod, hogy ezt hagyja békén és csak a rendszerpartíciót törölje (ezzel megmaradnak a beállításaid).Viszont 30GB szabad hely nem túl sok a rendszernek + saját fileoknak külön, ezért akár mehetnek egybe is az adatok (vagy akár 15GB "/" és 15 GB "/home" csatolási ponttal.
Én egyébként azért nem tudom, milyen lehetőségeket ajánl még fel a telepítő, mert mindig hülyeségnek tartottam, amit írogat... inkább megadom neki én.
Bár úgy rémlik, olykor felajánlja a szabad terület használatát is. Lehet, csak akkor, ha partícionálatlan területet talál.A Windowsos telepítés is jó próbálgatásra, de azt nem ismerem, viszont gyanítom, hogy egy Win összeomlás talán magával ránthatja a Linuxot is emiatt.
Ha indításkor a grub menüje tűnik fel, a múltkoriak alapján (pl. a Grub editorodban) meg tudod változtatni a sorrendet.
Indítottam most egy Ubuntu telepítőt.
Az egyéni telepítés alatt új partíció létrehozásakor nálam egy ilyen ablak jön elő:
Itt be lehet állítani a csatolási pontot és a partíció méretét is.
Ugyanígy létre lehet hozni egy swap partíciót is:
Esetleg az lehetett nálad a gond, hogy volt egy üres, de létrehozott partíciód a Win mellett.
Ha így van, azt válaszd ki először és menj a partíció törlése menüpontra.A partíciós tábla módosításait ha valamit rosszul csináltál, még vissza tudod vonni, amíg nem mész át a következő lépésre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 512GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest