- Nokia 6.2 - kötelezők röviden
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
-
válasz
canniball #22628 üzenetére
Én is hasonló dolgot szerettem volna, végül vettem egy routert 15e-ért, ami tud usb merevlemezt kezelni, fut rajta torrent, ftp, hálózati megosztás, távolról is el tudom érni mobiltelefonról is. Fogyasztása kevesebb még egy laptopénál is, kb 1 év alatt visszajön az ára áramban. Így pc-re nem kell kompromisszumokat kötnöm, bármilyen operációs rendszert szabadon kipróbálhatok, elég ha megy a böngészés, videolejátszás és irodai csomagok, ezt pedig mindegyik tudja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GUI-s beállításokat nézve, pl. a lightweight asztali környezetek nem feltétlen adnak lehetőséget olyan apróság beállítására, mint pl. az auto login. A komolyabb dolgokhoz mint pl. a magic packetre felébredés, ahhoz egészen biztosan terminálba kell nyúlnod, bármilyen disztróról is van szó.
Azt javaslom, hogy dobj fel egy virtualboxot, ott telepíts egy rendszert és próbáld ki. Van két cikkem Debian témában, bár azok a KDE-s fullos asztali környezettel készültek és még az előző főverzió alatt, de érdemes belenézned, nem ördöngösség a dolog. [link] [link]
-
Penty
aktív tag
válasz
"Penty!
Azzal nem a működési elvét akartam illusztrálni, hanem annak bonyolultságát. Mivel még sosem telepítettem mást mint Windowst fogalmam sincs a Linuxnál ez miként működik."Linuxot telepíteni szerintem semmivel sem bonyolultabb, mint egy Windowst. És most itt a grafikus telepítővel ellátott disztrókra gondolok, nem egy Gentoo-ra, Arch-ra és társaikra...
Lényegében csak a next-->next-->finish soron kell itt is végigmenni.
Mivel te egy otthoni szervert szeretnél üzemeltetni, szerintem a CPT.Pirk által ajánlott Debian több mint tökéletes erre a feladatra. Ha viszont az előző hozzászólásodat veszem, akkor van egy olyan érzésem, hogy a Linux, az nagyon nem a Te világod lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ismét drágult az Xbox Game Pass, átnevezték a csomagokat
- Borderlands 4
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spotify
- Jogász topik
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T15 Gen2 Intel Core i5-1135G7
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest