- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #107102 üzenetére
Az USB c 3.1-es AXAGON NVME M.2-es házban Samu SSD-vel,tapasztalatom és véleményem az aluminium ház nagyon jól hűti,nem kell a hózzá is adott termálpad.
A Samu így is pontosan bele-passzól és pontosan rá illeszkedik a hűtő-felűlete,de ha majd ősszeszereled ezt te is megtapasztalod.
A most éppen 160 GB mentést másolokrá és éppen csak langyosnak érzem,főleg ha ráteszem a gépházam fém tetejére és éppen csak langyosodik és most éleben másolja az állományokat usbn hddről átladosan 47MB/mp sebességel Ő és a háza jó vétel, ennyit tudok mondani és itt a teszt hogy ne a szám járjon.
Samsung SSD 980 PRO 1TB MVME meghajtó teljesítmény tesztje USB3.1c kűlső adapterével készitettem és ez csak is egy tájékóztató,alaplapban biztósan sokkal többet-tud.
sudo hdparm -Tt /dev/sdc
/dev/sdc:
Timing cached reads: 65876 MB in 1.98 seconds = 33297.29 MB/sec
Timing buffered disk reads: 116 MB in 3.03 seconds = 38.32 MB/sec
[gamer@gamer ~]$ sudo hdparm -Tt --direct /dev/sdc
sudo hdparm -Tt --direct /dev/sdc
/dev/sdc:
Timing O_DIRECT cached reads: 80 MB in 2.00 seconds = 39.90 MB/sec
Timing O_DIRECT disk reads: 116 MB in 3.03 seconds = 38.24 MB/sec
[gamer@gamer ~]$ sudo hdparm -Tt --direct /dev/sdc
**********************************************************************************
**********************************************************************************
A Ryzenes alaplaban a második slotjában van probára - nálam egy KINGSTON SNV2S1000G meghajtó és ezért megkapta ezt a jelőlését amikor beépitettem /dev/nvme0n1
A sebességét éppen most teszteltem.
sudo hdparm -Tt /dev/nvme0n1
/dev/nvme0n1:
Timing cached reads: 65060 MB in 1.98 seconds = 32871.25 MB/sec
Timing buffered disk reads: 7272 MB in 3.00 seconds = 2423.65 MB/sec
sudo hdparm -Tt --direct /dev/nvme0n1
/dev/nvme0n1:
Timing O_DIRECT cached reads: 2578 MB in 2.00 seconds = 1289.01 MB/sec
Timing O_DIRECT disk reads: 7764 MB in 3.00 seconds = 2587.55 MB/secAzt gondoltam ide teszem a könnyebb összehasónlitásnak az érdekében.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
#ArchLinuxon Cinnaonnal éles rendszeremben kasználtam a parancssorokkal mért HDD sebességeimet,szándékom nem áll vítát kelteni - csak is egy mai élő mérést készitetem el terminálban,mert ez a tényleges sebességűk és most tisztelettel küldöm a méréseimet és ez szándékomban nem áll összehasónlitani SSD M2-es tárólókkal,tudom tapasztalatból hogy gyórasabbak.
A gépeinknek a képességeit nézzük általánossgágban is sokan használnak HDD-ket - akár tőbb terrásokat.A Ryzen configomban 32GB rammal és Jelenleg HDD-knek témájában én is tesztelteltem élesben a sudo hdparm -Tt /dev/sda - sdb Sata3-as két HDD-met,a boot egy 500Gb a bacupnak 1TB van a gépemben,mérés eredményei.
sudo hdparm -Tt /dev/sda
/dev/sda:
Timing cached reads: 63956 MB in 1.98 seconds = 32308.97 MB/sec
Timing buffered disk reads: 292 MB in 3.00 seconds = 97.29 MB/sec
sudo hdparm -Tt /dev/sdb
/dev/sdb:
Timing cached reads: 62604 MB in 1.98 seconds = 31619.35 MB/sec
Timing buffered disk reads: 460 MB in 3.00 seconds = 153.13 MB/sec
A szándékom ezzel a méréssel,hogy tudjak mindenkinek segíteni,azoknak akik éppe HDD-t használnak.
A tapasztalataim tőmőren mondom, boot útán rendszer elfogadhtó jó sebességgel gyorsan tőltődik,ami maxinum nálam 40 másodperc loginnal egyűtt mértem ezt az időt-le.Ajátékoknak a témájában a betőltési sebesség megfelelően gyorsnak mondom,ez más többi játékoknál változhat is a betőltendő adatoknak a mennyiségétől is fűgg.
Azt remélem ezzel tudtam segíteni,ígyekeztem érthetően tőmőren leírni a mai tapasztalataimat. -
fekete.puma
aktív tag
válasz
Megkérdezetem a Grok-ot , hogy aki rendszeresen használja a videó vágást szerkesztést, képszerkesztést, virtuális gép snapshot-ok fájlmozgatás a pc-t a hétköznapi átlag felhasználói tevékenységek mellett 5 év alatt kb mennyit írhat az SSD-re?
70-90TB-ot saccolt, kevésbé intenzíven 50TB ami szerintem reális, ha a sajátomat nézem, nem a torrent nyomja meg.
Komolyabb pc esetén Crucial T500 1TB vs Crucial BX500 1TB SSD-k 5 éves távlatában szerinted mennyi időt veszteséget határozott meg, hogy ha a gépbe a lassabb SSD-vel végezték volna?
Erre mit kell írni a terminálba?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- Eladó Xiaomi Redmi 12C 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest