- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
Sanyi.mTs #82235 üzenetére
igen. ezek a parancsok szükségesek ahhoz hogy a csomagkezelőd tudja, hogy honnan kell majd letöltenie és hogy a felhasználó jóváhagyta hogy megbízható a forrás.
viszont azt hadd jegyezzem meg, ha ez nem volt világos akkor nem ajánlatos random külső forrásokat engedélyezni, simán be lehet így kapni egy malware-t a következő frissítési ciklusban. nézd meg először hogy benne van-e a tárolókban:apt search brave
és a kiírás tanulmányozása. ha nincs közte amit kereseel, akkor érdekes az előző.
amúgy mit vársz tőle pluszban? egy sima chromium némi csicsával. -
fatpingvin
addikt
válasz
szucs54 #82201 üzenetére
hello. a Kubuntu ahogy a neve is utal rá, KDE-vel szerelt Ubuntu, a telepítője nincs arra felkészítve hogy Cinnamonnal rakd fel. én egyébként le is beszélnélek a cinnamon erőltetéséről, de te tudod.
a többi nekem túlságosan windowsos kérdés, valaki aki ahhoz is ért biztos válaszol -
fatpingvin
addikt
válasz
#68216320 #82166 üzenetére
nem disztrófüggő. Operát nem tudom, Firefox és Chromium az ahol szerintem érdemes keresgélni. VAAPI/VDPAU a kulcsszó, amúgy meg Arch-hoz csak a wikit tudom ajánlani: [link].
első körben rakd fel a hardveres gyorsításhoz szükséges dolgokat, ha az megvan akkor a wiki page-en van a configuring applications rész, ottt vannak linkek a böngészőkhöz.
-
fatpingvin
addikt
válasz
moongoose #82141 üzenetére
elárulnád az eszköz pontos típusát? ez a tenda USB wifi ez nagyjából semmit nem jelent, olyan mintha azt mondanád mondjuk hogy asus videokártya.
a lsusb paranccsal tudod listázni az USB eszközöket, elég egyértelmű melyik lesz az, kérlek másold be ide hogy célirányosan tudjunk keresni. -
fatpingvin
addikt
válasz
szimla65 #82089 üzenetére
a libusb-t meg tudod mondani miért ilyen elcseszett módon telepítetted? benne van a hivatalos repókban, miért kell kókányolni? illetve konkrétan miért az i386-os kell? kevert architektúrával komoly problémák lesznek. nem kötözködésből kérdezem hanem azért mert láthatóan eléggé a vakvilágba csinálod amit csinálsz, ennek így garantáltan nem lesz jó vége.
a harmadik képen el tudod magyarázni hogy mit vártál? mert számomra nem világos.
értem hogy egy konkrét célfeladatot akarsz megoldani de amit meg akarsz oldani az jelek szerint elég komplex cucc, én biztos hogy a te ismereti szinteddel még utánaolvasnék a témának mielőtt elkezdek random parancsokat lefuttatni amit az interneten találtam. hacsak nem szeretnél kifejezetten valami jó kis rootkitet vagy zombi klienst telepíteni a gépre.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz
pepe62 #82056 üzenetére
milyen 24 mega? ezt hol látod?
szerk: ja hogy a 24 giga ramomra gondolsz az asztaliban?
hát na. 16ról indult, kell a virtuális gépeknem meg ha valami nagyobb adattömbbel dolgozom, aztán szereztem még 8-at, úgyhogy beleraktam azt is. a vidikari viccesebb, korábban egy HD4670-es volt benne, csak az mindig a halálért könyörgött ha valami nagyobb fehérje-térszerkezeti modellt néztem, úgyhogy cseréltem.
-
fatpingvin
addikt
válasz
szimla65 #82049 üzenetére
teljesen biztos vagy benne hogy ez a legjobb céleszköz arra amire neked kell? mert a telepítési útmutató nagyon nem bizalomgerjesztő.
a konkrét kérdésedben nem igazán tudok segíteni, viszont az ADB és a fastboot lehet hogy segítségedre lesz. mindkettőt tudod telepíteni a hivatalos szoftvertárolókból.
-
fatpingvin
addikt
válasz
pepe62 #82042 üzenetére
a neofetch egy ilyen kis rendszerösszegző utility. ha megnézed a DE sort, ott vany hogy XFCE.
meg ugye pár más infó is. kedves kis masina
ami hasonlót tud, kevésbé dizájnos de sokkal részletesebb az az inxi nevű szoftver.
neofetch inkább arra való hogy mivel tudsz felvágni
ha már parádézunk akkor én is:
-
fatpingvin
addikt
válasz
pepe62 #82034 üzenetére
nem, tökéletes
XFCE az asztali környezeted neve, a terminál nevének nincs hozzá köze. az úgyis csak egy shellt indít
viszont most már hogy tudod hogy XFCE, tudsz célirányosan keresni. én első keresésre ezt találtam. magyarul asszem a Beállítások között talán Megjelenés a neve, próbálgasd a beállításokat (édes istenem de rég szórakoztam ilyenekkel)
-
fatpingvin
addikt
válasz
pepe62 #82032 üzenetére
alkalmazások között keresel egy olyat hogy Terminál
ez meg fog nyitni egy parancssoros kezelőfelületet, ahol szövegesen tudsz kommunikálni a rendszerrel
annyi hogy Ctrl-C-vel ide nem fogsz tudni bemásolni (ugyanis a Ctrl-C az a parancssorban az éppen futó folyamat megszakítására való) a Ctrl-Shift-C a beillesztés
a parancs meg amit írtam az annyit csinál hogy kiírja egy környezeti változó értékét ami azt tárolja hogy milyen asztali környezeted van (már ha van ilyened, de neked biztos lesz) -
fatpingvin
addikt
válasz
Starchm #78918 üzenetére
én biztosan Debiannal kezdenék. ha valami lesz azzal úgy is találkozol de sane defaultnak tökéletes, már azért is mert sokminden van a repókban, nem kell vele molyolni.
esetleg ha szeretnél kicsit mélyebb vízbe állni akkor Alpine-t érdemes lehet megpróbálni, kisebb a csomagválaszték de egy nagyon jópofa kis disztró, igazi svájci bicska. -
fatpingvin
addikt
válasz
Frawly #78127 üzenetére
annyit fűznék hozzá ehhez hogy desktop célra valóban nem a legjobbak de egy csomó másra tökéletesek, csak ez adott esetben nem az amire egy kezdő júzernek kellene. én Atom procis gépeket használ{ok,tam} routernek, terminál konzolnak, satöbbinek. erre tökéletes, nyilván 4k@60Hz transcodingra nem alkalmasak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mozilla Firefox
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest