- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
válasz
IstvánLászló #45853 üzenetére
Itt senki se állította, hogy nemkívánatos tagja lennél a fórumnak, mindössze a mondandót kéne lerövidíteni a lényegre, vagyis az adott problémára. Megnevezni pár mondatban a hibajelenséget, és esetleg egy log-ot linkelni pastebin-ről. Mindenkinek van rossz napja, mikor akaratlanul is beleköt másokba. Ne vedd magadra.
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #45812 üzenetére
A hibaüzenet:
The system is runnig in low graphics mode
Your screen, graphics card, and input device settings could not be detected correctly. You will need to configure these yourself.
Itt az xserver log erre vonatkozó tartalma:
Radeon(0): Output VGA-0: Strange aspect ratio (1/257), consider adding a quirk.
Radeon(0): EDID vendor "KTA", prod id 5
Radeon(0): DDCModeFromDetailedTiming: Ingoring tiny 1x1 mode(#45814) God Vazzeg
Általában 2 hónap telik el az Ubuntu és a Mint kiadása között.
-
Lathronos
őstag
Na nesze nekem, elszállt a xorg.
Korai volt még kiadni stabilként a 16.04-et, Radeon kártyákkal használhatatlan. Nem szenvedek vele tovább, az ubuntu-ból egyelőre elég volt. Majd a 16.04.1-nél visszatérek rá, addig talán javul valamit. Mostani állapotában egy rakás ....
-
Lathronos
őstag
válasz
God Vazzeg #45807 üzenetére
Holnap kb. 11:00-ra lesz kész, mert igen hiányosak a 16.04-es tárolók és sok csomagot kell pótolnom, hogy pl. egy pár apróságot telepíteni lehessen, pl: conky-manager. Ma már nincs erőm folytatni, holnap reggel fejezem be.
-
-
Lathronos
őstag
válasz
agy73p #45783 üzenetére
Nem arról van szó, hogy senkit nem érdekel a problémád, csupán közülünk senki sem használ mandriva alapú disztribúciót(legfeljebb talán Fedora-t). Mi többnyire Debian-t, Ubuntu-t Mintet, Arch-ot és ebből kifejlődött önálló disztribúciókat(pl. Manjaro, Chakra) használunk.
-
Lathronos
őstag
válasz
agy73p #45783 üzenetére
Itt vagyok, csak sajnos közbejött a 19"-os HP LP1955-ös monitorom elhalálozása, kihúzott 12 évet így nem bosszankodok. Most a tartalék 20 éves 15" noname CRT-n vagyok, majd kifolyik tőle a szemem annak ellenére, hogy Philips képcsöve van.
Bubble Land-nek és Buggle-nek van linuxos változata, a Frozen Bubble. Ez Synapticból telepíthető, minden disztribúció tárolóiban megtalálható.
-
Lathronos
őstag
válasz
agy73p #45781 üzenetére
Nekem van Facebook fiókom, de nem használom már 1 éve. Nem tetszik a "mindent tudni akarunk rólad, azt is amit még te sem tudsz magadról" kíváncsiskodó, magánszférát porba tipró magatartása. De töltsd le holnap reggel a 16.04-es Ubuntu remasteremet a blogomból és próbáld ki LIVE-ban(benne lesz minden ami a hétköznapi használatban kellhet). Ha azon is fagynak a játékok, akkor a Facebooknál keresendő a hiba. De ha megmondod pontosan mi a játékok neve, utánanézek hátha van róla valami bugreport. Viszont ha más Facebook flash játékok működnek hiba nélkül, több mint valószínű, hogy az említett két játék bugos.
-
Lathronos
őstag
válasz
mttssz #45764 üzenetére
Nem igazán így kell, de majdnem. Van egyszerűbb módja is.
(#45765) FF23
Classic Menu
Jobb egérgomb a panelen -> Kisalkalmazás hozzáadása a panelhez -> Elérhető kisalkalmazások(online) -> kijelölöd a Classic Menu-t, majd a Kiválasztottak telepítése vagy frissítése gombra kattintasz. Ilyen egyszerű.
Multi Core System Monitor
Ugyanígy
-
Lathronos
őstag
válasz
agy73p #45760 üzenetére
Először is tudnunk kéne a a laptop pontos paramétereit, másodszor, hogy Youtube-ot böngészőből nézi, vagy SMTube esetleg Minitube célszoftverekből, valamint a Facebook-ot úgyszintén Messengerből vagy böngészőből használja-e? Viszont mivel videospecifikus problémának tűnik, én így elsőre a driver-re gyanakszom. Az Intel IGP-t vagy a Radeon GPU-t használja? Valamint ha a Radeon-t, akkor zárt meghajtóval? Sajnos Mageia-n és Fedorán egyaránt pár frissítés után a driver kinyírja a xorg-t, én is ezért hagytam fel annakidején a rokon PCLinuxOS-sel. Az Ubuntu-val mi a baj? Csak simán nem tetszik, vagy konkrét oka is van annak, hogy ennyire kerülöd? Én adnék neki is egy esélyt.
-
Lathronos
őstag
válasz
yusukee #45720 üzenetére
Magyar nyelvű puppy linuxokat itt találsz. Ezek P2-es PC-ken is futnak. Az adott pupplet-ről(remaster) a nevére kattintva olvashatsz további információkat.
-
Lathronos
őstag
Szép estét mindenkinek!
Tegnap kíváncsiságtól hajtva feltelepítettem az elementary OS Freya 0.3.2-t, hát volt mit csiszolni rajta mire használható rendszer lett belőle. Egyvalamit viszont nem sikerült megoldanom. Tudja valaki, hogy a fenébe lehet eltüntetni az értesítési területről a kis csengő ikont? Engem nagyon zavar és sehol sem találtam útmutatót.
Segítségeteket előre is köszönöm. És igen, készítettem belőle remastert, amit most töltök fel, 21:00 körül már elérhető is lesz ha valaki kíváncsi rá.
-
Lathronos
őstag
válasz
agy73p #45009 üzenetére
Mivel szerintem te vagy az egyetlen itt közülünk aki Mageia-t használ(nem leszólni akarom, nagy jó kis disztribúció), így valószínűleg érdemleges választ nem igen tudunk adni. Javaslom itt keresd Janu-t, ő az RPM alapú disztribúciók jedi mestere. Mivel a Mageia szoros rokonságban áll a PCLinuxOS-sel, így valószínűleg meg tudja válaszolni minden kérdésedet a közel 30 évnyi Unix és 20 évnyi linux tapasztalata révén.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Lathronos
őstag
Itt a conky és a zip fájlban a telepítési útmutató. Ha elakadsz, 22:00-ig itt vagyok PH-n.
-
Lathronos
őstag
Szia!
Kellékek -> Conky Manager -> Ubuntu Full LAN vagy Ubuntu Full Wi-Fi. Attól függően, hogy kapcsolódsz a netre. De van még ott jónéhány téma, kedvedre válogathatsz. Ha azt akarod, hogy a rendszerrel induljon, a beállításoknál tudod beállítani. Persze a conky manager az Ubuntu remasteremben van benne, amit a blogomból tudsz letölteni.
-
Lathronos
őstag
válasz
inf3rno #44537 üzenetére
De ő gondolom az nVIDIA oldaláról letöltött run drivert akarja telepíteni. Sokan nem tudják főleg Windows-ról frissen érkezett felhasználók közül, hogy van további illesztőprogramok menüpont a beállításoknál, ahonnan egyszerűen telepíthető a zárt driver.
(#44536) ToMmY_hun
Beállítások menüpontnál keresd meg a További illesztőprogramokat
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #44516 üzenetére
Asszonypajtás majdnemhogy 100%-ig informatikai analfabéta, mégis mesteri módon vágta haza 2 hete a laptopját, törölte a System32 mappát a Windowsból(persze véletlenül).
Mekkora az esélye, hogy valaki az ő szintjén elsőre megtalálja a Windows szívét és kitépje azt? 1:1.000.000.000 kb. ?
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #44506 üzenetére
"Ha a téma felmerül, megpróbálom sosem úgy beállítani, mintha nem létezne a probléma. Az viszont lényeges, mindent csak ésszel tegyen az ember. Ha a saját megnyugtatására kell neki egy vírusirtó ikon a panelre, tegye meg."
Az első kijelentésedet cáfolod a másodikkal. Szóval a vírusírtó jelenléte linuxon tök felesleges.
"Ha viszont tényleges veszély van, ez még mindig nem fogja garantálni a védelmet, ha rossz döntéseket hoz."
Ahhoz nagyon sügérnek kell lenni, hogy valaki lefuttasson egy ismeretlen eredetű scriptet, vagy adminisztratív jogokat adjon olyan folyamatnak amiről azt se tudja micsoda. Bár az is igaz, a ravasz bűnözők tárolókat támadnak és csomagokat cserélnek ki kártevőkre ha komolyak a szándékaik. Ez ellen pedig aligha lehet védekezni.
-
Lathronos
őstag
válasz
subset #44501 üzenetére
Szia!
Hát most hadd ne kelljen egy hete hírkeresőn olvasott cikket keresgélnem órákig munka közben(de ha sikerül megtalálnom belinkelem), de a témáról van egy igaz nem mai, de informatív cikk: ITT
És egy új hír: ITT. Ez állítólag lehallgat és kémkedik. Bár igaz az is, hogy a Facebook és Google ugyanezt csinálja nyilvánosan.
Na meg még van egy kis ismertető a kártevőkről: ITT
-
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
inf3rno #44457 üzenetére
ClamTK, fedora tárolójából telepíthető. Meg van még a COMODO ami tartalmaz GUI-t és magyar nyelvet, továbbá naprakész a vírusdefiníció adatbázisa melyet automatikusan frissít, valamint 32 és 64 bites csomag egyaránt van belőle, automatikusan a rendszerrel indul, na meg valósidejű védelme is van.
Van fedora RPM csomag is, a legördülő menüből tudod kiválasztani. Én a COMODO-t használom.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44416 üzenetére
Most is megy a disztrók köpködése(beleértve az Ubuntu-t is) főleg a mester részéről. Csak azt nem értem, ha olyan rossznak tartja pár majom, miért járnak az ubuntu fórumba. Trollkodni ott a facebook. A remastereket is lehordják rendesen, persze úgy, hogy egyet se próbáltak ki. Persze ha Linux From Scratch-ből kéne építkezniük hetekig, akkor meg az lenne a baj. Ezeknek semmi sem jó. Kíváncsi lennék, ehhez mit szólna a Canonical. Az irányelvüknek teljességgel ellentmond a magyar közösség(tisztelet a kivételnek), legalábbis ami a fórumon olvasható(legfőképp a szolidaritás része).
-
Lathronos
őstag
Gnome tweak-ben elég jól testre lehet szabni. Ettől fügeetlenül soha nem fogom megszeretni a gnome-ot. Amúgy az új Manjaro is elég jól kezel mindent és abból is van sokféle DE-vel szerelt verzió.
Én csak azért nem használom, mert az rtl8192cu wifi vezérlőmet nem kezeli még a 4.4es kernel sem megfelelően. 2-3 perc után szétkapcsol állandóan. Szerencsére ubuntu-hoz van kernel patch ami ezt a hibát javítja.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44410 üzenetére
ubuntu.hu, főleg "a mester" nevű fórumtárs szokott kóstolgatni. Vannak olyan beszólásai olykor, hogy csodálkozom miért nem tiltották még ki. Ha az Ubuntu találkozón egyszer találkozok vele, majd én fogom bannolni egy bal egyenessel. Ha tetszik a háttérkép, itt találod.
(#44411) Syl
Lehet, hogy folytatom és készítek egy elementary-t is. Most egyelőre felfüggesztem a project-et, és elgondolkozom hogyan tovább.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44405 üzenetére
Mivel az Ubuntu közösség is negatív kritikával fogadta ezt és az Openbox ötletemet is, így részemről befejeztem a remasterek készítését. Mostantól kizárólag saját használatra készítek mindent. Ma vagy holnap(attól függ mikor lesz hozzá kedvem) javítom az erre vonatkozó irományomat, aztán ha valakinek lesz kedve akkor folytatja amit én elkezdtem. Azt a 7-8 órát hasznosabban is el lehet tölteni, amit eddig erre fordítottam.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44399 üzenetére
Az ubuntura telepítés nem a cinnamon megerőszakolása. Ezzel akár azt is mondhattad volna, hogy nem méltó a Mint és az Ubuntu az XFCE-hez, KDE-hez, Gnome-hoz mert a debianra előbb jelent meg. Amúgy Manjaróból is van cinnamon os verzió. Miért fáj az mindenkinek ha Ubuntuból is van Cinnamonos nem hivatalos változat?
Nyáron vagy ősszel állítólag lesz nálunk felvétel, viszont a távolság nem tudom mennyire akadály? Én a bécsi Lenovo központjában dolgozok a szervizben, csak hétvégén vagyok itthon Budapesten. A lazulás pedig igen ritka, mert van olyan hét, hogy tonnaszám hozzák vissza az eladott hibás laptopokat amiknek javítására olykor 2-3 nap határidőt adnak.
Ottani kollégáid közül pedig egyet sem ismerek, még igazoltatás szintjén se volt eddig szerencsém velük megismerkedni, így nemtudom ott van-e felvétel. Pedig van egy pár rendőr néni akik láttán sokszor úgy vonítanék, mint farkas a teliholdat.
Mikor meglátják, hogy a szemem majd kiesik csak nevetnek rajtam. Na de abba is hagyom az offot mert kapok a pofámra.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44397 üzenetére
Maradok Mint/Ubuntu vonalon. Ha belepiszkálnék a Manjaro-ba is, meglincselne a fél PH!
Leginkább unaloműzésképp(na meg magamnak is, hogy ne kelljen telepítés után még plusz dolgokat feltelepíteni amik kellenek) csinálom ezeket a remastereket, na meg jól jön azoknak akik még életükben nem láttak Mintet és Ubuntut, ezáltal azt se tudják miként kell olyan kisebb extra dolgokat beletenni amik egy kis pluszt adnak a felhasználói élményhez. Viszont ha majd jön a tavasz, őszig lehet nem csinálok semmit. Se Mint 18, se Ubuntu 16.04 remastereket, hanem kerékpártúrákra járok majd. Jó lesz kicsit kocsi nélkül közlekedni.
De azért majd munka helyett szerintem úgy is készítek pár ISO-t, hogy ne unatkozzak napközben.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44395 üzenetére
Addig is megmutatom én, nekem mi van.
Készül a 64 bites 14.04.4-es friss Ubuntu Cinnamon remaster amibe már alapértelmezetten a 4.2-es kernel van(vagyis nem én varázsoltam bele, az alap 14.04.4 már ezzel települ).
Néztem nagyot mikor megláttam. Na megyek vissza csiszolgatni aztán töltöm fel mediafire-re, holnap meg nekilátok az openboxos 32 bitesnek.
-
Lathronos
őstag
válasz
dkpisti #44365 üzenetére
A Virtualbox és a LIVE teszt között akkora a különbség mint a Need For Speed és a valódi vezetés között. Én ezért is mellőzöm a Virtualbox használatát. Nem egyszer előfordult, hogy VB alatt egy disztro egyáltalán vagy nem úgy működött mint LIVE rendszerteszt esetén(lassú volt, kifagyott, nem tudtam egeret használni, vagy szétesett a kép). Hidd el, valós hardverkörnyezetben sokkal pontosabb visszajelzést kapsz.
-
Lathronos
őstag
Arch-on a 4.4-es kernel van, Manjaro-n meg menüből választhat mit akar használni: 4.1 LTS, 4.2, 4.3 vagy 4.4. Ha meg valamit nem találsz az Arch Main tárolójában, AUR-ban nagy valószínűséggel benne van. Ettől függetlenül Ubuntu-t/Mintet használok, mert a Wifi-m csak ezekkel működik rendesen.
-
Lathronos
őstag
válasz
dkpisti #44358 üzenetére
Ha most fogsz bele a linux-szal való ismerkedésbe, a vegytiszta Arch nem a legjobb választás. Viszont vannak Archra épülő viszonylag könnyen kezelhető disztibúciók mint Antergos, Chakra, Manjaro. A legjobb választás szerintem ezek közül a Manjaro, mert sok grafikus környezettel telepíthető és talán ez a legkönnyebben kezelhető és legnépszerűbb a kezdők körében. Amúgy pedig bármelyik disztribúció elfut ezen a PC-n, a választás a tiéd. PH Manjaro topik, Chakra topik, Antergos nincs.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44310 üzenetére
"Igaz magadtól kérdezed" - disszociatív személyiségzavarom van, most lebuktam!
Na majd körülnézek, hátha találok valami AVI-ba mentő okosságot.
"Ja, mert te már Stalingrádnál érezted a fagyos -30-at?
Fene gondolta volna!"
Már az államalapítás előtt itt volt. Ő Connor MacLeod, csak álnevet használ.
Na megyek aludni, nem rontom tovább itt a levegőt. Jó éjt mindenkinek!
-
Lathronos
őstag
válasz
Lathronos #44305 üzenetére
És tudsz valami használható alternatívát?
"Meddig bírnád ki?
(kicsit sok a hiszti, de engem szórakoztat)"
Lehet, hogy őt is szórakoztatja. Talán amolyan non-verbális Mortal Kombat-ként tekint a vitára.
Raynes Nem kötekedésnek szántam, csak poénkodtam.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44297 üzenetére
"Pihenj! (nem kell még aludni menned, ez egy vezényszó volt)
Utána olvasd el ezt."Országvédelmi ismeretek előadások alkalmával volt szerencsém megismerkedni mélyrehatóan a témával, ezért is fogalmaztam úgy, hogy "szerintem". Amúgy én meg a tanulás esküdt halálos ellenségek vagyunk.
"Na látod, megy ez a kiképzés!"
Régi szépidők, hadgyakorlat december közepén térdig érő hóban, -10 °C-ban dideregve éjjel... de jó is volt.
Ezek szerint már Windóznál is a rolling rendszerűt használtad!
Windows mint rolling release, ez jó volt.
Ha valaki Win7-re ráereszti a Win10 frissítést abból rendszerint semmi jó nem származik, legfőképp stabil, működő OS, már amennyiben Windows esetén beszélhetünk ilyesmiről.
(#44298) borix
Biztonsági előnye van annak ha vendégként asztali felhasználóként van bejelentkezve az ember?
Annyi, hogy böngészésen kívül mást nem igen tud csinálni az ember(nincs írási és hozzáférési joga szinte semmihez), csak ha adsz jogosultságokat a felhasználónak.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44283 üzenetére
"OK, de két hét alatt így átváltozni?"
Ez olyan mint az iOS és android harc. Mindkettőben lehet találni pro és kontra érveket egyaránt, amit aztán a két tábor felnagyít és már kész is a virtuális FTC-Újpest háború.
Én is voltam katona annak idején a kötelező egy éven túl még plusz 3 év hivatásos hadállományban(ebből 1 év határőrség), de a fegyver szerencsére csak zavaró plusz teher volt. Ezt a támadó célt szolgáló eszköz kijelentést nem értem, de ne is menjünk bele. A veszély elhárítás ha arra gondolsz inkább ön és közvédelem kategória szerintem, a támadás már inkább agresszív erődemonstrációnak minősül. Semmi rosszat nem akarok ezen kijelentésemmel, csak megosztottam az én szemléletemet.
Az offot ezzel be is fejeztem, mielőtt valamely moderátor alaposan helyrerak, hogy szétoffolom a topikot.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44271 üzenetére
Hagyd rá, majd csak megunja egyszer. Ez amolyan Arch-os hozzáállás(tisztelet a kivételnek), hogy minden ami nem színtiszta Arch vagy abból származtatott disztribúció az nem méltó arra, hogy viselje a linux elnevezést. Miért? Mert használhatatlan selejt minden más disztribúció szerintük. Ami a lőfegyvereket illeti, véleményem szerint mindet be kéne olvasztani és valami hasznosabb eszközt készíteni belőle. Persze megértem, hogy a te és kollégáid számára világszerte szükségszerű önvédelmi eszköz. Tudom, biztos te is azt kívánod, bár ne lenne rá szükség. Majd ha az emberiség valamikor talán egyszer a távoli jövőben elég felvilágosult lesz, eljön az az idő is, remélem.
-
Lathronos
őstag
válasz
ZsocaLink #44254 üzenetére
Mivel gondolom nem szerverre megy, igen. Azt sem árt tudni, hogy Ubuntuból többféle grafikus környezettel kiadott változat van különböző erőforrásokkal rendelkező PC-kre optimalizálva:
Kubuntu, Unity(desktop) -> minimum 4 GB RAM és egy Intel E8400-as Core2Duo
MATE, Xubuntu(fapad edition
) -> kifejezetten gyenge PC-kre -> 630-as Pentium4 CPU-val és 1 GB RAM-mal már boldogan futkosnak
Lubuntu(ez is fapad, az esztétika teljes igénye nélkül) -> ez már állítólag 512 MB RAM-mal is beéri.
-
Lathronos
őstag
válasz
ZsocaLink #44251 üzenetére
Szia!
Hát a korlátozás részében nem tudok segíteni, viszont a 15.10 nem jó választás, lévén nem LTS. Inkább egy 14.04.3-at kéne feltenni ami 2019-ig támogatott, vagy ha ráér hétvégéig a dolog, holnapután 18-án adják ki a legfrissebb 14.04.4-es verziót. Amúgy pedig jó helyen jársz.
-
Lathronos
őstag
Méghogy a qupzilla pehelysúlyú böngésző, mindössze egy oldal van megnyitva benne.
Ugyanez Firefox-szal
-
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #44209 üzenetére
A nyelvi beállítással semmi gond.
Tanácstalan vagyok.
Én lusta emberhez méltóan már kész konfigból dolgoztam.
A leírás utolsó sorát futtatva ./install_openbox lehetőség van az openbox telepítésén túl a 2. opciót választva a konfigfájl telepítésére is. Én így csináltam. Majd elkezdtem módosítani.
Update menüre ezt kapom:
mintuser@mintuser-OEM ~ $ update-menus
update-menus: a parancs nem található -
Lathronos
őstag
válasz
spammer #44199 üzenetére
Nincs. Mindjárt bemásolom, aztán lefuttatom.
Köszönöm a segítséget, MUKODIK!
Ha már ennyire belejöttünk a témába... fárasztalak itt a hülyeségeimmel.
Ennek lefordítására van ötleted?
<menu execute="openbox-xdgmenu /etc/xdg/menus/gnome-applications.menu" id="xdg-apps" label="Alkalmazások"/> - ez a sor szerint a gnome-applications.menu-t kell szerkesztenem. Igaz?
-
Lathronos
őstag
Én nem állandóan foglakozok régi PC-kkel, laptopokkal, csak most hiányzott egy kis kihívás. De nem neki készítem az openboxos Mintet, hanem azoknak akik hajlandóak linuxot használni. Ő Windows user, mert az a király, a linux használhatatlan ócskaság ahogy ő nevezi. Én pedig őt illetem ugyanezen jelzővel.
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #44196 üzenetére
Igen, ha átírom nem jelenik meg az ablak. lefuttatom akkor terminálból a cb-exitet, hátha megosztja velünk mi nem tetszik neki.
Ez a hibaüzenet ha átírom magyarra:
mintuser@mintuser-OEM ~ $ cb-exit
File "/usr/bin/cb-exit", line 70
SyntaxError: Non-ASCII character '\xc3' in file /usr/bin/cb-exit on line 70, but no encoding declared; see http://www.python.org/peps/pep-0263.html for detailsa 70. sornál ez van:
self.logout = gtk.Button("_Kijelentkezés")
-
Lathronos
őstag
Na itt az ide vonatkozó rész:
#Logout button
self.logout = gtk.Button("_Logout")
self.logout.set_border_width(4)
self.logout.connect("clicked", self.logout_action)
self.button_box.pack_start(self.logout)
self.logout.show()#Suspend button
self.suspend = gtk.Button("_Suspend")
self.suspend.set_border_width(4)
self.suspend.connect("clicked", self.suspend_action)
self.button_box.pack_start(self.suspend)
self.suspend.show()#Reboot button
self.reboot = gtk.Button("_Reboot")
self.reboot.set_border_width(4)
self.reboot.connect("clicked", self.reboot_action)
self.button_box.pack_start(self.reboot)
self.reboot.show()#Shutdown button
self.shutdown = gtk.Button("_Shutdown")
self.shutdown.set_border_width(4)
self.shutdown.connect("clicked", self.shutdown_action)
self.button_box.pack_start(self.shutdown)
self.shutdown.show()Viszont ha átírom a "_Logout"-ot "_Kijelentkezés"-re, a "_Suspend"-et "_Felfüggesztés"-re, a "_Reboot"-ot "_Újraindítás"-ra és a "_Shutdown"-t "_Leállítás"-ra akkor nem működik a cb-exit.
Mit csinálok rosszul?
-
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #44175 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, mostmár a menü is rendben van, minden a helyére került.
Még magyarra fordítom a menüpontokat, ráeresztem a remastersys-t és kész is vagyok. Nem hittem volna, hogy ennyivel megúszom.
Tényleg nem is olyan kocka WM ez az openbox ha már megismerte az ember.
(#44179) CPT.Pirk
Neki a levegő is drága, pedig azt még ingyen adják.
-
Lathronos
őstag
válasz
CPT.Pirk #44176 üzenetére
Tudom, hogy ez a CPU semmire se jó manapság, ezért is javasoltam kollégámnak, hogy adja el a PC-jét fémhulladéknak.
Viszont C2D neki drága, pedig itt hardveraprón egy jóféle konfigot 4 GB RAM-mal és E8400-as CPU-val hozzávágnak 20.000 Ft-ért, és azzal még 6-7 évig linuxon biztos nem lenne gondja.
-
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #44171 üzenetére
Sejtettem, hogy előbb utóbb felmerül a debian menü. Már próbáltam, nem igazán az ami nekem kell, leginkább az zavar benne, hogy a Debian-t nem lehet átírni másra, mert különben nem jelenik meg a menü.
Kipróbálom a Your Apllications törlést, hátha megoldja. Magát a Your applications sort is töröljem?
(#44170) spammer
Köszönöm, igazán nagylelkű felajánlás. De ha már vállaltam, hogy megcsinálom, akkor szívok vele egyedül. Nem nehéz feladat átszerkeszteni az xml-t, csak ellustultam és ezért nem szeretem az időigényes feladatokat.Szóval azt mondod, hogy a Firefox nem fogyaszt sokat? Pl. ha valaki egy 2.4 GHz-es D320-as Celeron CPU-val szeretne netezni akkor sem?
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #44168 üzenetére
Reménykedtem, hogy van könnyebb megoldás is. Na mindegy, rá fog menni 2-3 órám mire átszerkesztem az xml-t, de ha nincs más módja legyen. A másik kérdés, hogy megéri-e szenvedni vele? Ha csak 2-3 ember fogja használni akkor gyakorlatilag felesleges időpazarlásnak fog bizonyulni a ráfordított idő. Igazad van, a 2. asztalt törlöm. 8 év alatt mióta linuxot használok én is jól elvagyok 1 asztalon.
A QupZilla már használható, nem omlik össze folyton? Ugyanis azt szándékozom beletenni a Firefox helyett, mivel az hasonlít rá a legjobban és egy frissen windows-ról áttért usernek könnyebb azt használni mint a Midori-t. Valamint valami szintén pehelysúlyú zenelejátszó tippet is elfogadnék. Pl. Audacious nem zabál sokat? Video egyértelmű, hogy MPV lesz.
-
Lathronos
őstag
Jó estét tisztelt hölgyeim és uraim!
Elhatároztam a tegnapi nap folyamán, hogy készítek egy alacsony erőforrás igényű 32 bites openboxos Linux Mint remastert. Egy nap mély torkos szívás után már majdnem kész is van, csupán egy valamivel gyült meg a bajom, a menüvel. Nos a probléma a szerkesztéssel van, mivel eléggé szanaszét dobálta a dolgokat az openbox. Hogyan tudnám egységesíteni? Erről van szó:
Mint a képen látszik, minden kategóriából 2 van, de a tartalmuk ennek megfelelően 2 felé van osztva. Hogyan tudnám a Gnome applications tartalmát átmásolni a Your Applications-be, hogy minden egy helyen legyen? Ugyanis a menü szerkesztőben nincs külön kategóriákra bontva a gnome applications amiből át tudnám pakolni ami kell, csak egy link van hozzárendelve. Tud valaki megoldást?
-
-
Lathronos
őstag
válasz
inf3rno #43968 üzenetére
Ha nem lesz kapcsolatban Windows-os pc-vel akkor ext4 a legoptimálisabb, ha igen, akkor NTFS.
(#43969) Iscariah
Na igen, azt elfelejtettem megemlíteni, hogy a debian nem egy "minden benne van ami kell" kezdőknek ajánlható disztribúció, kell hozzá némi tapasztalat. Na meg ott a Google Fordító ugye? Én beszélnek tökéletes nyelv magyar.
-
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #43963 üzenetére
Manapság már világszerte mindenki tud angolul alapon beleértve kis hazánkat is, nem fogják lefordítani magyar nyelvre "pár" ember kedvéért akik mégsem beszélik. Én ugyan 20 éve középiskolában 4 évig tanultam, az alapfokú vizsgám meg is van, mégis mivel nem gyakoroltam ide s tova ugyanennyi éve a megszerzett nyelvtudás kb. 90%-a a feledés homályába veszett.
Na meg a nyelvünk már így is egyre jobban keveredik az angollal(évente 8-10 szóval bővül azon szavak gyűjteménye amit nem szokás kimondani magyarul legfőképp a mai fiatalok körében), és egy évszázadon belül pedig ki is hal, mint a latin ha nem vigyázunk rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest