- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #4765 üzenetére
Tudom hogy van hozzá hűtő. Pl. nekem is van a szekrényen egy árválkodó vf700 -hoz hasonló primecooler alu. vga hűtő, de akkor még kéne venni (vagy levágni a gyáriból) a vrm-ekre meg ramokra bordát. HD3870-hez már van olyan bios, ami már elég jól vezérli a ventit, 3850-hez meg azóta sem voltak képesek csinálni ilyen biost. De ez már elég off.
-
válasz
Neil Watts #4735 üzenetére
sorry...
MOD: Kifestő, vazz ezen jót röhögtem... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #4722 üzenetére
asszem maradok a txt-s változatnál, mert sikerült a soros porti cuccust elfüstölnöm
vagy 230ft értékű tranzisztor ment tönkre, a többi nem igazán tudott... remélem.
-
jFox
addikt
válasz
Neil Watts #4685 üzenetére
Szia!
Átfutottam azt a cikket, amit mondtál, de semmi extrát nem ír, csak az elején helyet csinál a Linuxnak. Átméretezi a Vista partíciót, hogy legyen hová telepíteni az Ubi-t.
Utánna elmagyarázza, hogy hogy telepítsd az Ubuntu Live cd-ről, és a végén beállítja a Grub-ot, hogy a Vista legyen az alapértelmezett a bootoláskor.
Szóval úgyanúgy kell mint XP, 2000, vagy 98 mellé. Eőször a Win, aztán a linux.
Üdv
jFox -
jFox
addikt
válasz
Neil Watts #4691 üzenetére
Tső!
Nem tudom.Gondolom a hagyományos módon nem megy...
Nekem csak Linux van a gépemen, az asszonyén meg XP.Üdv
jFoxu.i.: majd utánna nézek
-
jFox
addikt
válasz
Neil Watts #4684 üzenetére
Szia!
Nem lenézem, csak örülök, hogy nincs vele dolgom. Bonyolultnak találtam. Még mindíg jobb mint a W$
Üdv
jFox -
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #4647 üzenetére
épp tegnap futottam bele egy ugyan ilyen problémába... a 7.10 "felismeri", hogy milyen kártya van a gépben, és csak ahoz telepít drivert. csakhogy pl. atira van az fglrx, meg az ati. alapból csak az fglrx-et teszi fel, ami néha nem megy.
nem követem az ati/amd cuccait, de kiadta linux alá is a catalystot? van belőle ubuntu alá telepíthető verzió (deb)? ha van, akkor azzal is lehet próbálkozni. ha nincs, akkor ajánlatos egyelőre kerülni, nehezebb leszedni/frissíteni, ha kell.
első körben próbálj graf felület nélkül belépni, a grubban a "normál" indítás mellett felkínálja ezt is. legalább parancssorod lesz. ott feltenni az ati drivert (mert valszeg az fglrx van fenn):
sudo apt-get install xorg-driver-video-ati
majd
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
. válaszd ki az ati drivert. ekkor még nem lesz 3d, de legalább lesz x. ha ez megvan, akkor egy fokkal egyszerűbb elkezdeni a hiba valódi keresését.
-
Major Major
senior tag
válasz
Neil Watts #4618 üzenetére
csak a synaptickal volt gond...
nem a Synapticcal van a gondFelajánlotta azt, hogy felrakja a beéptített ATI drivert, megtette, reboot, se kép, se semmi...
a beépített driver, mint a neve is mondja, az installáláskor felkerül. alapból azt hazsználja. szerintem te a binary (restricted) driverre gondolszubuntu topic elején találsz útmutatást a driver telepítésről. ha nem működik az alapján, akkor oda postold be a
cat /var/log/Xorg.0.log |grep EE
parancs kimenetét
A konfigomat hogy kezelné egy jól belőtt Ubuntu?
a videókártyán kívül mindennek jónak kell lennieA Vistából akkor lett elegem amikor 666 db blue screen jött egymás után... xD
azért egy memtest lehet hogy nem ártana neki -
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #4618 üzenetére
hogy értve se kép, se semmi? promptot kapsz? mert ha igen, akkor sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, és ott kiválasztod vagy ismét az ati drivert, vagy ha fenn van az fglrx-et.
-
qwertly
addikt
válasz
Neil Watts #4362 üzenetére
Szia lenél szíves el magyarázni,hogyan tudtad elinditani a BF2142 mert én is csak azért nem hanyagolom az XP igaz,hogy csak a demó van meg
de aszt mindig nyüstölöm.Én is akartam teleiteni de valamilyen wine dolgot kért.Az mi lehet?
-
derossi
aktív tag
válasz
Neil Watts #4362 üzenetére
Szerintem igen ,mert a Wine,Cedega csak a Dx9 et emulálja..
Rakj fel egy open gl es játékot,és nézd meg az fut e rendesen -
7
addikt
válasz
Neil Watts #4238 üzenetére
Igen, egész rendesen vezet, szinte fogja a kezed. Egyedül a particionálásnál kell kicsit gondolkodnod.
-
bambano
titán
válasz
Neil Watts #4227 üzenetére
Szerintem 265 gigából ne 15-öt adj rootnak, hanem többet.
A disztribúció kiválasztását két fő kérdés dönti el:
1. csak használni akarod és nem érdekel, mi van benne, akkor opensuse vagy ubuntu. pontosan tudni akarod, hogy működik és nem érdekel, mekkora szívással lehet eljutni odáig, akkor debian.
2. akitől személyesen segítséget tudsz kérni a haveri körből, az mit használ.Ha routeren keresztül megy a csellód, akkor csak annyit kell tenni, hogy telepítés előtt összedrótozod a gépet meg a routert, és akkor automatikusan megtalálja a hálózatot (ha jó a router).
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #4236 üzenetére
Szerintem jó, de az igazat megvallva azt a kártyát még nem próbáltam beüzemelni vele. Meg kell nézni, hogy támogatja-e (google).
Magyar nyevlű telepítőleírást sajnos nem tudok, de azt mondom, hogy egy átlagjúzer (és te azért tűnsz annyira értelmesnek) meg tudja oldani minden segítség nélkül (pl. anno én is) -
7
addikt
válasz
Neil Watts #4234 üzenetére
Én a rootnak 20 GB-t hagynék, ugyanis volt már, hogy sikerült 15GB-re hízlalnom a *buntut.
-
Batman
őstag
válasz
Neil Watts #4230 üzenetére
4gb -ram akkor szinte felesleges is a swap!
Igen van beryl ubuntu-ban. -
7
addikt
válasz
Neil Watts #4230 üzenetére
A RAMod miatt én azt mondom, hogy videovágással együtt is elég lesz neked szerintem 2-3 GB Swap, amit így megspórolsz, az mehet a /root-hoz (átlagfelhasználónak 4GB RAM mellett egyáltalán nem kell swap).
Igen, Ubuntuban könnyen telepíthető a Beryl, bár lehet, hogy szívni fogsz a videokártyáddal, és így eleinte nem fog menni (bár mostanában egyre jobbak az AMD/ATi driverek).
-
Batman
őstag
válasz
Neil Watts #4227 üzenetére
1; Kezdőknek személy szerint én Ubuntut ajállok, hogy miért sok leírás van hozzá neten és itt a forumon is rengeteg segítséget lehet hozzá kapni.
2; Mindegyik megoldható.
3; Igen mehet egymás mellet vista és ubuntu.
swap-nak az 5gb sok, felesleges, nem tudom mennyi memóriád van ahoz kell viszonyítni.
/home-t hat én nem raknam 250gb-osra , inkabb addnék annak pár gigát, és egy külön "adat" particiót csinálnék. Plusz még lehet ügyeskedni ,hogy a /root-ot is több részre bontsd , de kezdésnek tjó lesz így is.4; Ablakkezelők, az teljesen izlések és pofonok, próbáld ki mind a kettőt amelyik neked jobban tetszik. Én személy szerint Kde párti vagyok. De ezen kívűl meg vagy 100 másik féle is van.
5; A /dev-ben jelennek meg a hardvereszközök, ezek most egy HDD lenne elvileg.
Config file szerkesztés? minek?
Hat mert vannak olyan beállítások amit sokkal egyszerübb config fájlban átírni mint grafikusan bűvészkedni.6; Ha a routeren nincs semmi korlátozás beállítva és dhcp osztja az ip-t akkor bedugod és menni is fog.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Formula-1
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Assassin's Creed Odyssey
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest