Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
Confusion
csendes tag
...és néhány színes
http://kepfeltoltes.hu/view/070207/CLS_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[Szerkesztve] -
Janoci
tag
Sziasztok!
Ez az édesapám első LightScribe-os lemeze, majd egy hétig dolgozott rajta, hogy jól nézzenek kis a számcímek!
Nem a leglátványosabb cimke, de rengeteg munka van mögötte.
[link]
Várjuk a véleményeket! -
Márton
nagyúr
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Bármelyik komolyabb szám.tech üzletben. Ha nem is raktárról de hozni
biztos tudnak. Az it*edia-nal pl. van raktaron is. -
ibizefrenki
csendes tag
És hol lehet beszerezni a színes lemezt?
-
Márton
nagyúr
Ezt most nem értem, ki mondta hogy nem kaphatók?
Idézek magamtól:
''Már kb. fél éve kapható szines LS lemez, de CSAK CD!''
Gyulus: igazán nincs mit
-
ibizefrenki
csendes tag
a www.ligthscribe.hu -n egyik versenyző piros lemezzel nevezett be!Szóval már lehet kapni a színes lemezeket!
-
Ati007
őstag
a TDK 259 most az auchanban
-
szállitó
senior tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
TDK 10es henger.
A VERBA 1.2 es 230 ba vettem utoljára január elsö hetében -
ibizefrenki
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
Milyen márkájú a lemez?
Én jelen pillanatban a Mistralól veszem a lemezt.Verbatim-ot!Teljesen jó.Legelőször, mikor megvettem az írót, a MediaM-ban vettem 650HUF ért
Philipset .nem néztem körbe és hát ki kellett próbálni.
Majd egy srác árulta a koliban 260 ért aPhilipset.De mikor megláttam a Mistrál árait...Legálisan, boltban olcsóbb mint feketén, a Verbatim!!!Mert 240/db!!!Ne ekkor mondtam, hogy csak ott! Szerintem ezek az árak teljesen jó,bár remélem mé zuhannak kicsit!!!! 
-
ibizefrenki
csendes tag
...csak szines..Értem

Azért az sem lenne rossz...''csak szines'' amninek a lemez anyaga színes és ugyan úgy monokrom a technológia.Remélem minél előbb lesz!!!Bár szerintem annak nem lesz nagy sansa,mert úgy hallottam, hogy nemsoká majd jönnek a valóban színes lemezek!És egy szoftver frissítéssel '' mi '' is tudjuk majd gravírozni a dolgokat! REMÉLEM!!! -
Gyulus76
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Mindenekelőtt megjegyezném, hogy nem ész nélkül kezdek el itt írogatni. Lényegében az egész topicot átolvastam az elmúlt néhány nap alatt.
Néhány hónapja kezdett el vacakolni a DVD-íróm, de csak most szántam el magam a cserére. Mivel életem első DVD-írója egy Asus DRW-0402P volt, és ezzel maximálisan elégedett voltam (még most is működik, csak bizonyos lemezeket már hibásan ismer fel), úgy gondoltam, ha egy módom van rá, most is Asus meghajtót vásárolok.
Persze az írók sokat fejlődtek az elmúlt 4 évben, és mindenképpen olyan típust szerettem volna vásárolni, ami minden igényemet kielégíti.
Persze legyen a lehető leggyorsabb, bár ez kevésbé fontos szempont, eddig is elvoltam a 4X sebességgel, ezután sem írnék 8X-nál gyorsabban DVD-t. Sokkal fontosabb, hogy minden elérhető formátumot támogasson (BR-t leszámítva persze... ;-)), tehát kezelje a DVD+/-R/RW/DL formátumokat, és a RAM-ot is. És ha már lúd, legyen kövér, ismerje valamelyik gravírozó technológiát is.
Olvasgattam egy keveset, és úgy döntöttem, hogy inkább a LightScribe mellett teszem le a voksomat.
Minő mázli, minden elvárásomnak megfelelő meghajtót is sikerült találnom, egy Asus DRW-1612BL személyében, dobozos kivitelben, 10.500,- Ft-os áron.
Először kicsit beszivatott a LS, de szorgalmas olvasgatásoknak hála, úgy érzem, sikerült mindent megtudnom róla. Van hozzá driverem, update-em, megfelelő író programom - én speciel a Neroval gravíroztam, nincs igényem spéci cimke-készítőre, a cimkét más képfeldolgozó szoftverekkel készítem elő. Feltettem továbbá a kontraszt növelőt is, a gravírozandó képeket szürkeskálára konvertálom, és a dinamikáját úgy húzom szét, hogy az érdemi tartomány töltse ki a 0-255-öt, majd ezt még pluszban megfejelem 10% kontraszttal. Égetéskor természetesen aktív az ELCU, és a minőség is a legmagasabbra van állítva, ill. a Nero-ban is 1200 dpi-re vettem a ''nyomtatási'' minőséget. Így kielégítően jó eredmény érhető el egy menetben is 1.2-es Verbatim DVD+R 16X lemezre.
Összességében elégedett vagyok a technológiával, bár csak korlátozottan fogom használni. Ha adott tartalomhoz impozánsabbnak ítélem meg, inkább maradok a Canon Pixma IP4000-es nyomtatómnál, és a színes cimkéknél. Ezeknek nemcsak a színes mivoltuk, de a nagyobb felületük is az előnyük. Mindamellett a LS-nak is megvan a létjogosultsága, így mindenképpen örülök neki, hogy az új meghajtó kiválasztásánál ezt is szem előtt tartottam.
Az már csak hab a tortán, hogy időközben újabb elvárásom is született a már meglévő meghajtóval kapcsolatban... Sajnos mifelénk csak a fent említett pluszos LS lemezt sikerült beszerezni, de én ezidáig csak kötőjeles (DVD-R) lemezeket írtam, már csak amiatt is, mert a korábbi íróm nem támogatta a pluszos szabványt. Viszont hallottam a booktype bitsettingről is. Utánaolvastam, mégis hogyan, miként működik ez a dolog, és bár sehol nem találtam erre vonatkozó utalást, reménykedtem, hátha az én íróm is támogatja ezt a funkciót. Mázlim van, mert ezt is tudja - igaz, alapértelmezést nem lehet kijelölni, de sebaj.
Bocs, ha hosszú voltam, csak úgy éreztem, meg kell osztanom veletek a tapasztalataimat, és egyben ki kell fejeznem a köszönetemet, mert ez a fórum is sokat segített abban, hogy sikeresen ismerkedhettem meg ezzel a számomra új technológiával.
Emellett persze több oldal vonatkozó cikkeit is átbogarásztam, így őket is köszönet illeti:
http://www.lightscribe.com
http://www.fenyiras.hu
http://www.lightscribe.hu
http://www.prohardver.hu
http://www.burn.hu
http://www.tomshardware.hu
És persze külön köszönet jár Mártonnak, aki először tett említést a LightScribe-ról a NetHirlap fórumán.
Egyszóval: köszönöm.
-
Márton
nagyúr
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Már kb. fél éve kapható szines LS lemez, de CSAK CD!
És nem szines, hanem ugyanúgy monokróm, csak szines.. Érted
Nemrég válaszolt a support a kérdésemre, hogy mikor érkeznek a szines dvd-k, és annyi volt a válasz, hogy még tervezett megjelenés sincs!
Már 2005-ben is olvastam olyat ilyen-olyan honlapokon, hogy még idén megjelenik, blabla.
Namost, ha tervezett időpont sincs, akkor az minimum még 1 év nekünk
-
vagamo
őstag
HI!
HElp:
Folyamatosan kommunikációs hibát jelez cimkeíráskor, a sima írás működik, az összes alkalmazás telepítve! Nero is meg SureThing CD Labeler 4 SE is folyamatosan kiabál '' A LightScribe meghajtónál egy kommunikációs hiba jelenkezett.'' Hiába indítom újra semmi! A DVD iró: HP 840i
HA valakinek volt már hasonló problémálya ossza meg velem az elhárítás trükkjét! Köszönöm!
[Szerkesztve] -
JohnnyX
őstag
Lassan egy eves a cikk, de erdemes elolvasni.
DVD írók címkéző funkcióval
[link] -
szállitó
senior tag
tavalyi raktárkészlet TDK lightscribe böl vettem ma 10es henger, ismerös valakinek tapasztalat rola?(fekete barna aranybarna csomagolás)
-
ibizefrenki
csendes tag
Most találtam...színes LS technológia
érdekes lesz kíváncsian várom 
http://computerworld.hu/hirek_hir.php?id=41842
[Szerkesztve] -
ibizefrenki
csendes tag
Nem tudom néztétek-e a http://www.lightscribe.com/ -ot!!! Ott már látok színes lemezeket!!!!
Itthon lehet már kapni vagy még 1enlőre semmi
Nekem nagyon tetszene ha színes lemezre gravírozhatnék...
Amúgy én sima kontrasztnövelőt használok és csak 1szer írom meg a lemezeket.Metr így is jó a minőség! Ilyen : http://www.lightscribe.hu/labels/lab_2053_20071_486.jpg
Ha valaki többször át akar menni a grafikán az nyugodtan megteheti,mert az író tudja hogy gol kezdte el!A lemez belső felénél,ahol nincs már LS réteg ott vannak azok a kis fura csíkok.Na az segít a pozíció beállításához.Ez egy külön kis elektronika.LS a legjobb!!!!
-
norb7
tag
Picit utánanéztem, hogy a H12l és h22l között mi a különbség.
Amit én találtam különbség: a H22l a +-os DL lemezt 8x-osan írja, míg a h12l 10x-es sebességgel
És ott van még a továbbfejlesztett Lightscribe, amit igazán nem tudok, h mit is takar.
Tehát ezek után az jött le nekem, h a H12L az újabb modell, csak nem értem, h az LG miért ezt a számozást alkalmazta.
Amúgy csak azért jártam utána, mert én is tervezem, hogy valamelyiket megveszem majd.
Én jelenleg is LG meghajtókat használok, és semmi gondom velük. -
CWorm
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Szerintem nem biztos. LS lemez felületét körömmel is lehet karcolgatni, sőt még újheggyel is lehet rajta nyomot hagyni, ha erősen ránypmva végighúzod rajta, sajnos. Mondjuk ez utóbbi lehet, hogy a nyomtatottnál is meglátszódna, pl a ''körmös'' az nem. Nekem a nyomtatós megoldás jobban tetszik, illetve a végeredménye, csakhát gáz, hogy kell hozzá külön nyomtatót venni, amibe mindig veheti az ember a tintát...
-
Márton
nagyúr
''Jönnek a színesben feliratozó LightScribe DVD-írók ''
Több, mint 2 éve írták a hwsw-n
illetve
[Szerkesztve] -
szállitó
senior tag
szerintem egy LS el készitett lemez sokkal tartosabb mint egy nyomtatott.
-
Márton
nagyúr
Az kiderült már hogy mit jelent a H12L továbbfejlesztett eljárása?
Kontrasztnövelő nélkül is kontrasztos nyomat, esetleg rövidebb írási idő?
Szemezek egy feketével. -
Márton
nagyúr
válasz
lazydog
üzenetére
Én felraktam a kontrasztnövelőt, és a 45 perc idő tökéletes eredményt produkál.
Eszem ágában nem lenne még 1x végigmenni rajta.
Viszont, a Benq 1625-öm a napokban ismét gyengélkedni kezdett, kb. 10 berakásból 1x ismeri fel a LS lemezt és enged gravírozni. A maradék 9 esetben kattog kb 5x, aztán semmi (ez igaz bármilyen lemez adat oldalára is). Találkozott már valaki ilyennel? Olyan 200 megírt lemez körül járhatok.
És most elgondolkodtam, hogy IP4300 vagy újabb LS író?
Ha ez utóbbi, melyiket vegyem? Jó az LG, nem csíkoz ha csak 1x gravírozok?
Tul.képpen egy adott lemezzel mindegyik iró ugyanolyan kontraszotot produkál, vagy vannak ebben is eltérések?
[Szerkesztve] -
zseko
veterán
válasz
lazydog
üzenetére
Hát, ha a nyomtató megvan hozzá, a tenta meg 400Ft, akkor máris olcsóbb. szerintem. Hozzáteszem, az én nyomtatóm sem olyan
De a patron 400 ft-ért van bele.
Két lemezt már kipróbáltam, nagyon király
Az egyikre 1x, a másikra 2x írtam rá ugyanazt a képet. A 2x írtnál pontosan ugyanoda rajzolt, pedig kivettem a lemezt megnézni milyen. Olyan, mintha grafit cerkával firkáltam volna rá
Viszont eléggé látni már a koncentrikus köröket, amit más is írt.
Verbatim lemezt kaptam, legalább teszteltem a 16x-os írást is, meg a visszaolvasását is. A régi író a pluszos lemezt nagyon korrektül megírta, de alig tudta visszaolvasni. 2x-en indult, és nem igazán ment 4x-es sebesség fölé. A Toshibám az kivitte a sáv tetejét. Ez az új mostmár szintén 15x-ös sebesség körül van a végén. -
zseko
veterán
Na, megírtam az első képet
Tetszik, kár, hogy a lemez ilyen drága hozzá. Ettől még a nyomtatható felületű is olcsóbb. A SureThing-el írtam, a Néróban nem találtam meg. De ez a másik progi meg amúgyis erre készült, nem? Nekem mindegy, melyik, csak működjön jól 
-
JohnnyX
őstag
Erdemes a kepet, ha szineset raksz a lemezre tervezeskor, a kepet szurkearnyalatosra konvertalni, es picit novelni az elesseget, es az igy atalakitott kepet rairni a lemezre. (IrfanView-el alakitani pl.)

-
éN79
addikt
Egészen pontosan. Gyakorlatilag akkor se kellene hibának történnie, ha kiveszed a lemezt, hiszen elvileg pontosan meg tudja határozni a kezdetet. Azért persze jobb ha bennt marad. Volt egy samsung íróm, az kétszer egymás után nem találta el, hol kezdte rajzolni a lemezt. Gyakorlatilag annyi elég volt neki, hogy a tálca ki ill. be lett csukva és máris valahány fokkal elforgatva kezdte rajzolni a dolgot újra. Érdekes eredmények születtek.
Az LG-m viszont tökéletesen karcolta 3X is ugyanoda, sokat javít a kontraszton. -
dbius
veterán
Ha már kivetted a lemezt, simán visszarakhatod és ráeresztheted még1* a gravírozást, nem fogja elrontani!
Nekem amúgy rendben lévőnek tűnik a lemez, de ha tényleg nagyon kontrasztos cuccot akarsz, akkor érdemes lehet kétszer ráengedni a pörkölést a lemezre, vagy pörkölés előtt a képeknek növelni a kontrasztját! -
éN79
addikt
válasz
JohnnyX
üzenetére
Valószínüleg igazad van a kiforrottsággal kapcsolatban.
Mivel tényleg nem tudtam, hogy melyik előzi meg a másikat megjelenésével összefüggésében, ezért próbáltam ama teóriámat kifejteni, hogy valószínüleg a H22L lesz az újabb, hiszen ''fejletteb'', és a 18X írás képességével az író ezen ''fejlettebb'' tudására próbáltam célozni, nem a megalomániámra, mert ált. 4-8X írogatom a lemezeimet én is.
[Szerkesztve] -
zseko
veterán
A fene se gondolta volna, hogy ilyen nehéz megveni valamit... Már kezdett arra a komédiára hasonlítani, mint amit asszem' Nagy Bandó csinált a hókotrással: Ha volt hó és munkás, akkor lapát nem; ha volt hó és lapát akkor munkás nem; és ha volt munkás is meg lapát is akkor meg hó nem...

Nekem is vagy fekete nem volt, vagy LG nem volt, vagy lightscribe nem volt. A hetedik boltban kaptam; ahova azért nem mentem be legelsőnek, mert a netes árlista szerint itt a legdrágább. Na, itt volt a legolcsóbb, és olyan, amilyet szerettem volna. H22L-t vettem végülis. -
Sytex
tag
LIghtScribe Extended Label Contrast Utility <---- ti ezt használjátok???
Mert én megrajzoltam vele első DVD-met (kb 30 percig tartott), de szerintem elég halvány lett, vagy csak én vártam túl sokat tőle??? (Enélkül nem próbáltam még, nincs összehasonlítási alapom) -
zseko
veterán
Sziasztok, úgy néz ki, cserélnem kell az írómat, mert már kezd lemezt rontani, és akkor már vennék egy lightscribe-os írót. Bár már majdnem mindenre választ kaptam a fórumból, de azért még letisztáznám, hogy akkor most a H12L az újabb, mint a H22L? Mert számozás alapján nem ezt gondolnám. És melyiket érné meg jobban?
-
JohnnyX
őstag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Gimp-et probalgattam, PS-el akartam, de nem volt keznel. Csomo fenykepbol szinte egyesevel masolgattam montazsba a kepeket. Kb 1 oramba telt

-
ibizefrenki
csendes tag
válasz
JohnnyX
üzenetére
Hali!!!
Egész jó lett!!!Mit használsz a képek összerakásához?Én eddig Gimp-et,de most haveromtól megkaptam az Adobe termékét
és hozzá egy DVD-nyi videót magyarázattal!!!!(bár angolul mondja a pasas,de a monitor képernyőét mutatja és végig lehet kísérni mit csinál)Szal olyan képeket és effekteket tudok így csinálni hogy a szám tátva marad...
PÁÁ -
JohnnyX
őstag
Hali mindenkinek!
Beleptem a H12L-esek taboraba, es masodik megirt lemezem fel is raktam a http://www.lightscribe.hu cimkeverseny oldalara!

-
Jeriko
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
szerintem a LS fog nyerni, a pioneerból kiindulva, mivel az első hírek arról szóltak,( sőt van/lesz is) hogy LF írókat fog csinálni, de azt lehet olvasni, hogy LS írót is csinál, ráadásul nem csak 1et,
habár léőben még nem láttam, de nekem az LS jobban bejön, főleg a 100ftos dvd árral
-
-
Jeriko
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
de én nem a lemezre gondoltam a színes ügyben, mert azt én is tudom hogy van...
azt csiripelik a verebek a net drótján, hogy egyszercsak a közeljövőben lesz olyan író ami színes képet tud csinállni, ezt gondolom valami fényérzékeny vagy mifene réteggel tudják elérni, de nemtom
szóval én ezután érdeklődtem volna.
ezt én is olvastam azóta, hogy a pioneer is csinált LS írót
[Szerkesztve] -
Jeriko
csendes tag
Hi!
Napok óta nézelődök a lightscribe után, nagyon megtetszett
Kérdésem az lenne, hogy lehet e már kapni a színes verziót?
Írót milyet? LG vs HP
mifelénk 100-130 huf mérik a lemezt
-
szállitó
senior tag
nem szoktam kétszer csinálni egy képet, beállitóm ugy hogy lehetöség szerint jo legyen elinte én is probáltam még a H20L el de kicsit félrenyomot és nem lett szép utoljára akkor csináltam 4 et egyböl amikor egy négyrészes sorozatnál csak a számokat cseréletem elvileg mindig ugyan oda kéne esnie a képnek és igen mindig amikor végez ki fogja adni a lemezt. legalábbis a neroval biztosan.
[Szerkesztve] -
dlia
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés. Én a surething-et szoktam használni. Ha 2x akarom, hogy csinálja a képet, akkor a copies-nál kell beállítani 2re a számot? Mert ezt állítottam be, de az első után kiadta a dvd-t, ilyenkor vissza kell tenni még egy körre? (Egyszer csináltam úgy egy dvd-t, hogy 2 nappal később ugyanazt a képet mégegyszer ráhúzta, és ugyan oda tette.) -
Marv
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
SZia!
Köszönöm szépen megnéztem valóban így van! Közben még annyi történt, hogy a Nero 7.5.9.0-ban az Info tool NEM látja lightscribe-osnak az LG 4166B-t. CSAK A Surething látja látja annak. A registry-ben minden az előző fórum válaszokban leírtaknak megfelelően van beállítva.
A fene sem érti, hogy mi lehet az a léyneg, hogy a Surething-el írtam 1 lemezt Imation-ra s elég jó lett 1-szer ment végig rajta az író. Két fényképet raktam a lemezre, amiket előzőleg Photoshopban áttettem grayscale-re s megnöveltem a kontrastját, így egész jó lett.
Köszönöm a sgeítséget!
üdv -
éN79
addikt
Szia!
Nekem volt egy H20L-em, ami mindent tökéletesen írt, de a + os RW DVD-ket se nem olvasta, se nem írta. Alienben vettem, egy-két hónapos volt, mire kiderült a hibája, visszavittem, bevizsgálták, hibásnak minősítették ők is, holott csak konkrétan azt az egy formátumot nem kezelt, és végül is ''levásárolhattam'' az árát, mert nem volt már ugyanolyan. Közben vettem egy H22L-t. Ez tökéletesen kezel mindent, és azokat az egyszer írható lemezeket is kezeli, amiket a H20L nem kezelt normálisan. -
dlia
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám! Van egy kb 3 hónapos Samsung w162l íróm. Van egy olyan baja, hogy nem olvas be rendesen minden lemezt, meg ront is el dvd-t. (pl újrairható cd lemezt irtam vele, jó is lett, majd később megint írni akartam ugyanarra a lemezre, akkor meg egyszerirható lemeznek látta) A firmware is lett rajta frissítve, és ez sem változtatott a dolgon.Vajon mi lehet a baja? És ha visszaviszem garanciában az ilyet kicserélik-e, vagy pedig kipróbálják max 1 lemezzel, és ha nekik pont beolvassa, akkor azt mondják nincs baja... Másik kérdésem pedig, hogy ha veszek helyette másikat, akkor milyet vegyek, ami jó író és LS-os, de a sima lemezeket is jól írja/olvassa? A BenQ-t olvastam, hogy ajánlottátok, de ha az már nem kapható, akkor helyette? Köszi előre is válaszotok! -
ibizefrenki
csendes tag
Jaaaa!!!és most először használtam a kontrasznövelő progit!!Meg vagyok elégedve vele!!!
LS forever!!
-
ibizefrenki
csendes tag
Na feltettem a www.lightscribe.hu-ra a PrisonBreak-es ''gravíromat''! Akinek teccik, az szavazhat
Szerintem egész jó lett...
1 kérdés...Másnak is csíkos?mert nekem apró körkörös csíkok vannak ha elég közelről nézek rá...
THX
LG H22L, Verbatim DVD+R LS, Surething 4SE és Extended Label Contrast Utility 1.4.124.1
[Szerkesztve] -
Kasza08
őstag
Az LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B is LS-es?
Előre is thx
-
simka
csendes tag
Hy!
Én ajánlani tudom az LG H22L Light Scribe-ot is tud, ilyenem van! Megírtam vele már 10 DVD lemezt és egyszerűen fantasztikus! 3x töröltem vele DVD-RW lemezt és tökéletesen muxik!
A legújabb DVD típus a H osztályban! Még kinézetre is fantasztikus! Kapható belőle, fehér ill. fekete előlapos is! A jelenlegi ára: Fekete: 9960 Ft, Fehér: 9360 Ft
-
szállitó
senior tag
![[kép] [kép]](http://wade.hu/smiley/kategoriak/vegyes8/669.gif)
![[kép] [kép]](http://wade.hu/smiley/kategoriak/vegyes7/580.gif)
![[kép] [kép]](http://wade.hu/smiley/kategoriak/vegyes7/533.gif)
![[kép] [kép]](http://wade.hu/smiley/kategoriak/vegyes8/66.gif)
![[kép] [kép]](http://wade.hu/smiley/kategoriak/vegyes7/601.gif)
BOLDOG ÚJ ESZTENDÖT MINDENKINEK -
torrente74
tag
Boldog újévet kívánok minden kedves fórumozónak.
-
szállitó
senior tag
Az ELCU (Lighscribe Extended Label Contrast Utility) különálló prog ha minden igaz, s ezt NEM LEHET állítani a szoftverből? Úgy értem pl. a Néróból, vagy a Surethingből?
igen ez igy van elvileg kitett egy ikont olyat mint a Lightscribe csak kék villáskulcs van rajta az apply val kapcsolod be...
[Szerkesztve] -
Shadows
senior tag
vajon a h22n írja a lightscribeot???? gyors válasz kéne
-
Marv
csendes tag
válasz
Kasza08
üzenetére
Szia Kasza08!
Hasonló, sőt mondhatni ugyanezzel a BAJJAL KÜZDÖK én is!
Annyit szeretnékkérdezni, hogy megoldódott e ez a jellegű probléma? Használtad, ill. megcsináltad e a lentebbi REGISTRY-t érintő változtatást?
Nekem a Nero 7.5.0.9 van fönt, az író LG-GSA-4166B, XP SP2, a legújabb lightscribe update-k, minden ami kell, S A NÉRÓ MÉGSEM LÁTJA A FILE menűben a ''Print Lightscribe..'' opciót. Meg sem jelenik!
Ellenben a SureThing felismeri az írót.
Az ELCU (Lighscribe Extended Label Contrast Utility) különálló prog ha minden igaz, s ezt NEM LEHET állítani a szoftverből? Úgy értem pl. a Néróból, vagy a Surethingből?
Előre is köszi segítségedet, segítségeteket!
-
Márton
nagyúr
Jesszus! Visszaolvasás esetleg?
-
Pocok18
csendes tag
Lightscribe-os íróval lehet Labelflasht írni? Vagy ez a kettő totál más?
-
szállitó
senior tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
nem tudom nekem a 7es csak ilyen lejárosba lenne a 6 os meg frankó engem nem érdekel amig ez megcsinálja szépen a lemezeimet ... u.i szerintem nem olyan rosszak ahogy elnéztem pl LS .hun a cimkeverseny résztvevöit...
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Azonban szűz XPre tettem fel a Nero7-et.
Ketté van partícionálva a vinyóm, leformáztam a C: meghajtót. Szóval nem azért nemismeri fel a Nero7 az írót LS képes meghajtónak, mert rátelepítettem a 6-os Nerora a 7-es verziót.
Vagy nem is érdemes a 7-eset feltenni? Tulajdonképpen semmi bajom nem volt a 6-ossal sem.
Esetleg nem kezeli rosszabban a lemezeket a 6-os verzió, mivel régebbi? -
szállitó
senior tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
telepitsd újra.
hozzáteszem amikor leszedtem a 6 os nerot mert elötte gondolom leszedted utána nem volt valami jó a 7 es... nekem van okés 6 osom én ezt használom és még jo sokáig ezt fogom.
[Szerkesztve] -
szállitó
senior tag
-
szállitó
senior tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
nem vagyok szakértö csak régota használom ezt a technikát de talán még ezt sem mondanám...
aki szakértö az mondjuk ppeter...
de rég járt itt...
ezt a probléma nálam is elöjött kb 23 perc volt egy normál rajz az 1.2 es el 18 de halványabb a kontrasztnövelövel meg 28 perc tehát szerintem nem lett gyorsabb ha gyorsabban csinálod halványabb viszont erröl olvastam egy másik forúmon hogy elvileg it is emelkedik emelkedett a dpi szám azt nem tudom hogy a jelenlegi iróm hány dpi viszont mintha 1040 et olvastam volna az újabb holmikra MONDOM NEM TUDOM MÁSTÓL OLVASTAM LEHET AKÁR KAMU.
Amugy látam már olyan klassz képet és tök szar LS lett belöle és volt olyan fotom ami tiszta szita volt a kevés képpont miatt és klassz LS csinált belöle arra már rájöttem ha sárga vagy fehér és kontrasztnövelö nem sokat segit de ha a gamman besötétited a képet az élvezhetöbbé teszi[link]
az hogy külsö vagy belsö egy iró szerintem nem számit viszont ugyanugy ahogy vannak irófajták amik kedvelnek egyes lemezeket elképzelhetö hogy LS ben is van szeret nem szeret... de ez csak feltételezés.
a szines lemezeket láttam én is a neten de nem tudok roluk semmit ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt [link] ha esetleg nekik irsz talán adnak felvilágositást mikor lesz.
Amikor még nem volt H22L és szerettem volna nekik irtam és itt is volt szinte elsönek kapható (igaz a végén nem náluk vettem mert nem voltak nyitva ezüstvasárnap és nem fogadták el a sodex utalványt)
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Ja és még valami.
közben lecseréltem a nero 6.6.0.16 verzióját erre: 7.5.1.1 Premium(azt hiszem PPeter oldaláról lett leszedve).
Na most ez nem ismeri fel a két meghajtóm LS meghajtónak, nem jelenik meg úgy benne, mint a 6-os neroban. Nem is baj, mert úgyis Surethinget használok.
Azonban ez ugye nem befolyásolja a minőséget?
Illetve lehet valamit csinálni, hogy a Nero is felismerje? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Lenne hozzád egy kérdésem, mivel látom te vagy itt a LS szakértő.
Van egy kissé érthetetlen dolgom, amit nem tudok mire vélni.
Na most ilyen lemezeket szoktam rendelni:
HP LightScribe 1.0 DVD+R 8x
Ezt ugye feliratoztam.
Majd ez után ilyet vettem:
HP LightScribe 1.2 DVD+R 16x
Tehát itt már gyorsabb a feliratozás, azthiszem a legjobb minőségben kontrasztnövelővel 29-30 perc alatt végez a meghajtóm. Na most ennek ellenére nem vettem észre minőségromlást az LS 1.0-hoz viszonyítva. Pedig sokan írták itt, hogy az 1.2-es gyorsabb, de ugyanakkor gyengébb minőségű az 1.0-hoz viszonyítva (lehet hogy Te is). Pedig volt olyan hogy több részes sorozatot írtam ki DVDre és nem változtattam a képen semmit, csak amit megterveztem átírtam rajta a részek számát. Pl.: ''01-12 rész'' helyett ''13-24 rész''-re írtam át. Összehasonlítottam a kettő lemezt, ugye az egyik volt 1.0, a másik 1.2 LS verzió. És hagsúlyozom nem volt SEMMI különbség. Pedig nem vagyok vak.
Na most jön a furcsaság.
Legutóbb az Edigitalban csak
HP LightScribe 1.2 DVD-R 8x
lemez volt.Engem nem is érdekel, hogy hányszorosan írható, semmiképp nem írok 8x-nál nagyobb sebességgel. A ''csak''-ot arra értem, hogy jobban szeretem a ''+''-os lemezeket, mint a ''-''-ost. Na megrendeltem.
Közben mondom kipróbálom az új külső írómmal.
Hát a többi lemezhez viszonyítva gyengébb a feliratozás minősége. Azt hittem ez a meghajtó gyatrább, mint a másik. (Csak megjegyzem ugyanúgy 29 perc alatt végzett, mint a belső IDE-s társa)
Arra is gyanakodtam, bár tudom hülyén hangzik, hogy esetleg a kontrasztnövelő ''nem hat'' az USB-s dolgokra, bár ennek ellent mond az, hogy ugyanannyi idő alatt végzett, mint a belső meghajtóm. A meglepi az volt, hogy megírtam a belsővel is amivel szoktam, és azzal is gyenge a minősége. Szóval a lemez minősége a gyengébb.
De ilyen lehet?
Úgy értem hogy mindegyik 1.2 LS, de a +Res sokkal jobb, mint a -Res párja.
De miért nem volt gyengébb a ''+''osokból az 1.2, mint az 1.0?
Ezek számomra érthetetlenek.
Mellesleg nem tudsz valamit a színes lemezekről? Pl.: mikor érkezik MO-ra vagy ilyesmi? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Nagyon jó lett, látszik hogy sokat foglalkoztál a szövegek/kép elrendezésével!!!!
-
szállitó
senior tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
jó ismered a lightscribe.hu n a boritójátékot lehet pályázni a LS képekkel.
-
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
LACA19(a)!!!!!!!!!
SCinálatm újabb PrisonBreak-es LS borítót!!! Szerinted milyen??
Link :http://kepfeltoltes.hu/061227/V_g_lap01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[Szerkesztve] -
krixkrax
tag

Ha a medium esetleg nem megfelelo (TDK LS CD - LG H20L), akkor ugy jelenik meg a programokban (ST, Nero6, LS SimpleLabeler) mintha nem lenne LS kepes eszkoz a rendszerben?
Vegignyalaztam a topicot, mindent kiprobaltam, nem megy.

-
CWorm
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Javallották ma, hogy frissítsek a legújjabb firmware-re, ha a NEC íróm nem írja a 16x-os LS-es dvd adat oldalát, úgyhogy ezt a lépést meg fogom tenni, remélem utána megeszi majd az író a kitudjamilyen omega lemezeket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nevezz be a www.lightscribe.hu -ra!

Philipset .nem néztem körbe és hát ki kellett próbálni. 

Nekem nagyon tetszene ha színes lemezre gravírozhatnék...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)