Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Excel felhasználó vagyok de mostanában segítenem kellene egy Libre Office Calc felhasználónak. Tudom banális a kérdésem de nem boldogulok vele a Calc-ban.
Hogyan lehet egy cellát átmozgatni egy másik helyre? Pl. A1-et a B8-ba
köszi -
csferke
senior tag
Szia!
Igen Windows és Libre Office 6.4.1.2 x64
És eldobom az agyam
.
Kipróbáltam egy új Munkafüzetben majd az általam készített régi Munkafüzetben is egy új Munkalapon.
Láss csodát, működik. Az eredeti Munkalapon viszont nem.
Na most át kell fésülnöm az egészet, hogy hol lehet a hiba.Köszi
-
lev258
veterán
válasz
csferke
üzenetére
Na várjunk csak.
Én próbáltam és a cella tartalmát is beleírta (a számot). Sőt, pontosan azt másoltam most be, amit szürkével írtál. És rendben működik, ha beírok egy számot az A1 cellába. Akkor valami más lesz a gond. Melyik verziót használod? Gondolom Windows-on vagy (én Linux alatt). -
gyulank
addikt
Az olyanokra van valami trükk, hogy pl. van egy adatsor A-Z-ig mondjuk a 16. sorban, és ehhez akarok számolni új sorokat úgy, hogy C16/Caktuális sor*D16, azrán C16/Caktuális sor*E16? Szóval, hogy ne kelljen mindben átírni?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet egy cellában (Calc) megjeleníteni egy szöveget+egy adott cella tartalmát?pl. A1 cella tartalma 123
A2-ben ezt szeretném látni - Valami szöveg 123 szövegExcelben ezt kell beírni A2-be
="Valami szöveg "&A1&" szöveg"Ez hogyan kivitelezhető Calc-ban?
köszi
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még nem néztem a 6.4-et, irodában maradok a still verziónál. Mondjuk ezt a fájlt majd web alapon szerkesztjük, mert ma rámentettem úgy mint máskor, erre az első cella valami képpa vagy nem tudom mivé alakult, megnőt szép nagyra és nem lehetett eltávolítani, még mso alól se.
-
lev258
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Van valami trükkös formázás a dokumentumban a cellák szélességével és a betűmérettel. Ha Igazításnál függőlegesen rétegezettre állítom, vagy szélesebbre húzom az oszlopot, akkor olvasható lesz. Vagyis a te esetedben azért vannak ### jelek, mert nem fér ki.
A 6.4-est próbáltad már? Állítólag sok Office specifikus dolgot javítottak. Nálam 6.3.5 van most. -
vond
MODERÁTOR
Közben találtam egy ilyen videót. Ezzel a módszerrel egyszerűen meg lehet oldani. Ha esetleg másnak is szüksége lenne rá.

-
vond
MODERÁTOR
Köszi. A címlapos tipp félsiker. Az első oldalakról eltüntette a sorszámozást, viszont utána nem 1-essel kezd, hanem az aktuális oldalszámmal. Hiába állítok bármit a címlap menüben, csak nem akarja az igazságot.
(#1084) lev258: Az oké, de hogyan tudok egy bizonyos élőláb tartományt kijelölni, pl. a 8. oldaltól lefelé?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
liszi70
üzenetére
Naná, hogy van LibreOffice topik is a PH!-n!

Segítsetek légyszi.
Egy egyszerű oldalszámozást szeretnénk beállítani egy 44 oldalas szöveges dokumentumhoz, de van benne egy olyan csavar, hogy az első 7 oldalt ki kellene hagyni a számozásból, szóval a 8. oldaltól kellene indulnia 1-essel.20 percet csesződtem vele, de sehogy sem sikerült megcsinálnom. Van erre megoldás, vagy jobban járunk, ha egyesével kitöltögetjük az élőlábakat?
Köszi szépen!

-
válasz
Weareus
üzenetére
Eszközök/Beállítások/Nyelvi beállítások/Írástámogatás/keretezett helyről ki a pipa és OK
Eredmény: Nem javítja a helyesírást...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Weareus
addikt
Üdv.
A LibreOffice worldjében hol lehet a helyesírás-ellenőrzőt véglegesen vagy "nagyon" kikapcsolni? Zavaró, hogy minden szót aláhúz.
Szerk.
Ah, közben meg is találtam és mennyivel jobb már.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, láttam. Ezért kérdeztem.
Erős gyanúm, hogy a LO alapból UTF kódolást használ. -
válasz
üzenetére
Sajnos már az eredeti Excel tábla, amit a szerverre kitesznek és letölti, már abban is el van kettyintve a dolog, nem az LO hibája... Brigád oszlop
-
aszti75
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Központilag teszi fel az üzemeltető.Ez a bevett módszer.A cégnél windowst használnak.Én tértem át most a Linuxra,mert elegem lett a windows-ból.Fut a Linuxon az MS Office 2003,de hát az már túl öreg,viszont újabbat meg nem lehet futtatni rajta,ha jól tudom.Legalábbis a Wine nem telepíti még a 2013-ast sem.
Láttam,hogy az unicoddal is van gondja a Libre-nek.
Ezt az oldaltörés dolgot elmesélhetnéd nekem,mert MS Office-ban csak elhúztam egérrel és kész is volt,de a Libre Office-ban hiába húzom...
Privátban is jöhet,hogy ezekkel a másnak alap dolgokkal ne szemeteljük tele a fórumot.

-
válasz
aszti75
üzenetére
Annak kell szólni, aki ezt a táblázatot legyártja és megosztja, hogy szánja már rá azt a xaros 1 percet, hogy fekvő tájolásra teszi, az oldaltörést beállítja és méltóztatik XLSX-ként menteni és úgy közzétenni/megosztani... (tényleg nincs 1 perc az egész...)
Nem neked kellene ez miatt szívni...
Ha esetleg nem tűnt fel, az eredeti Excel táblában a "Nagyhajmás" is el van xarva (talán valami unicode lehet az á-betű helyén), még azt is neked kell kijavítgatnod?

UI: Elküldtem e-mail-ben a módosított Excel fájlt (azt az 1 perces munkát)... Calc-nak nem lesz vele semmi gondja...
UUI: Azóta azt is kipróbáltam, hogy az eredeti Excel táblát megnyitottam Excel-el, majd mindenféle állítgatás nélkül OpenOffice táblázat formátumban mentettem.(ODS).
A calc ezt a fájlt csont nélkül frankón megyitotta csak a tájolást meg az oldaltörést kellett beállítani és teljesen megegyezik kinézetre az eredeti Excel táblázattal: [kép]
Szóval még az is megoldás lenne, ha legalább ODS formátumban tennék fel a szerverre... -
aszti75
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos... Ha jól értem,akkor mindenképpen kell egy MS Office,hogy a hagyományos xlsx formátumra mentsed a webest?
Igazából eszembe sem jutott,hogy ez lehet a gond,de sajnos a szerverről ahonnan havi szinten letöltöm,nincs lehetőség a mentésnél más formátum kiválasztására.
-
válasz
aszti75
üzenetére
Hali!
Az eredeti Excel fájlal van gond alapvetően, leírom lépésről-lépésre...
1. Már a megnyitásnál gyanús valami (több oka is lehet ennek a figyelmeztetésnek, de lentebb kiderül, hogy nem véletlen volt...)
2. Jól látszik, hogy álló tájolású, ezért 2 oldalra fér csak el
3. Módosítva fekvő tájolásra , még mindig látszik, hogy az oldaltörés nincs rendben, ezért az oldaltörést rendbe tesszük.
4. Próbáljuk menteni saját magára, és kiderül, hogy az 1. pontban említett figyelmeztetés, nem véletlenül jelent meg... WEBLAP formátumban lett mentve XLS kiterjesztéssel és ez nem OK. Természetesen nem tartjuk meg Weblap formátumban, hanem a hagyományos XLSX (Excel munkafüzet) formátumban mentjük.
5. Ebben az alapértelmezett formátumban a CALC is hibátlanul nyitja meg és kezeli, a tájolás, az oldaltörések stb, mind-mind rendben van, ezért a nyomtatási kép is hibátlan. -
aszti75
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítséged

Igazából jó is,hogy nem tiszta a kép,mert sajnos van benne nem publikus adat.Nem is vettem észre
Elküldöm az eredeti exelt,ami valóban fekvő elrendezésben volt nyomtatva windowson.Ott el is fért egy A4-es lapra.
Közben feldobtam a Linuxra a MS Office 2003-at.Azzal szerkesztettem és töröltem a személyes adatokat,de valamiért a Libre Office-ban meg nem látszik a táblázat szegélye
E-mail elküldve
-
válasz
aszti75
üzenetére
Ahogy a homályos képeket elnézem, talán nincs benne semmi nem publikus adat, szóval ha gondolod, küld el e-mail-ben(adatlapomon az e-mail címem) az eredeti Excel táblát, aztán ránézek Excel-el is, meg Calc-al is...
(Feltételezem, az eredeti táblázat, fekvő elrendezésben, Excel nyomtatásban 1 oldalra elfér...)UI: Ha valamiért nem küldöd, akkor azért dobj egy privet, hogy nem küldöd...
-
aszti75
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát,állíthatok én akármit,ez nem változik.Pedig már frissítettem is a LibreOffice-t.
Eredeti táblázat,amit nyomtatnom kéne(Win-es Mic Office-al készült)Mint látod,nincs benne oldaltörés.A nyomtatási kép még ennél rosszabb,nem is beszélve arról,amit kinyomtat.Vállalhatatlan!

[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
válasz
aszti75
üzenetére
Oldaltöréseket ellenőrizted? (Nézet/Oldaltörés)
Ha nem jó "helyen" vannak, akkor egy munkalap tartalma "kilóghat minden irányba", akkor egyből 1 munkalap 4 oldalra megy nyomtatásban...
Szaggatott vonalak jelzik az aktuális oldaltöréseket (mint Excel-ben is amúgy...)
Hibás oldatörések (Munkalap2) -
aszti75
senior tag
Sziasztok! Windowsról váltottam Linux Mint-re.A gondom,az,hogy xls fájlokat kéne nyomtatnom,havi szinten többször,de az istenért nem tudom beállítani,hogy 1 munkalapot egy A4-es papírra nyomtasson és ne 4-5 oldalra meg egymás alá,mellé,fölé,stb.Megoldható ez valahogy és,ha igen,hogy?
Nem szeretnék visszamenni Windowsra ez végett.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget
, most más jól működik. -
Hali!
Ez nem LO "hiba", ez nem csak a LO-ban van jelen, hanem ha simán a Windows asztalon leütöd a CTRL+ALT+U (vagy ALT Gr +U) kombót, egyből megjelenik az IOBit gyors eltávolítása...
IOBitben Beállítások/Felhasználói felület és töröld a Ctrl+Alt+U kombót (beleállsz és backspace, akkor Nincs-re változik) és ezzel megszűnik a gond. [kép] [kép]
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Írtam egy levelet és meglepetten láttam, hogy amikor leütöm Euró jelét, akkor ez jelenik meg. (most is, hogy próbáltam ide a szövegbe beírni) és nem írja be a szövegbe a jelet ...
Utóbb tisztázódott, hogy ez az IObit Uninstaller progihoz tartozik, és ha törlöm ezt a progit, akkor hiba nélkül kiírja az euró jelét ....
A LibreOffice_6.4.0_Win_x86 használom Win 10-el.Szerintetek, hogy lehetne ezt a hibát megszüntetni?
-
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Calc-ban hol találom a laprendezést?
Moffice-ban ott volt a nézet alatt, ha jól emlékezem. Itt nem találom. -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Bocsesz, akkor félreértettem. Én a "hivatkozást" úgy értettem, hogy a PDF továbbra is OLE objektumként van beszúrva, csak nem beágyazva, hanem csatolva...(mert régebben ez sem ment, meg most sem, mert felpakoltam az LO-t már csak kíváncsiságból is)
Természetesen ha hivatkozás alatt a Hiperhivatkozást érted (LINK, ami helyi/hálózati/webes elérésű stb fájlra mutat), annak mennie kell simán LO Calc-ban is...
[kép] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
MS Excell alatt csinálják ezt a táblázatot... Igazából az a kérdés, hogy miként tudnak beletenni fájlokat úgy, hogy azt az LO is meg tudja nyitni. Magukat a fájlokat elérem külön is, ez csak egy kényelmi dolog lenne.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Hali!
Szvsz a hivatkozás sem megoldás, de ezt csak látatlanban mondom, régebben nem ment az biztos...
Én csak egy "rándá" megoldást tudok adni, de az legalább működik...
Szóval minden Excel munkafüzet, az igazából egy mezei ZIP fájl, szóval simán ki lehet csomagolni őket, majd ezt követően a \xl\embeddings\ mappában oleObject1.bin "álnéven" lehet megtalálni a PDF-t, amit nyilván át kell nevezni oleObject1.pdf-re (természetesen, ha több beágyazott pdf is van, akkor sorszámozva lesznek majd a BIN fájlok és csoportosan kell átnevezni az összeset PDF-re (de ez számodra biztosan nem gond...))
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Calc-ban megnyitottam egy xlsx táblázatot, aminek az egyik cellájába egy komplett pdf fájl van beágyazva. Nem kínált fel semmilyen lehetőséget a megnyitásra, ez így csak akkor menne, ha hivatkozás lenne a fájlra?
-
ledgeri
nagyúr
Meg lehet-e oldani- vagyis inkább hogyan-, hogy egy táblázat, indításkor, vagy frissítésre lehúzza webshopokról bizonyos ármezők értékeit? Ma nem aludtam még, mert azt csináltam manuálisan...
Eltöltenék vele fél napot, hogy ezentúl fél másodperc legyen... -
Weareus
addikt
Ej, sejtettem, hogy így lesz.
Köszi a választ és bocsi, hogy itt zavarogtam.
-
Weareus
addikt
Üdv.
Mivel nem tudtam mindent az ingyenes Microsoftos táblázatkezelő programban megoldani, felmentem a Microsoft oldalára, és találtam ingyenesen letölthető Excel-t. Telepítéskor azonban kódot kér, ami sehol nincs. Jól értelmezem, hogy a program ingyenesen letölthető ugyan, de a kódhoz így vagy úgy de fizetni kell, szóval a lényeg az, hogy az excel ma sem ingynes?Bocsi a láma kérdésért.

Közben néztem wikin, hogy az excel szoftverállása freemium, meg el is olvastam, hogy mit jelent, de akkor sem értem igazán...
Google ezt dobja be rá:
A Microsoft Excel a Microsoft által fejlesztett táblázatkezelő program. Az Excel segítségével munkafüzeteknek nevezett számolótáblák hozhatók létre, amelyeken a felhasználó formázott adatokat helyezhet el. Az adatok alapján végezhetőek számítások, készíthető rájuk alapozva számos típusú diagram, illetve kimutatás.
WikipédiaLegfrissebb fejlesztői kiadás: ismeretlen +/-Fejlesztő: Microsoft
Legfrissebb stabil kiadás: 2016 (16.0.6366.2036); (2015.12.11.)
Ebben írták: C Sharp, C++, .NET keretrendszer,
Most akkor használható legálisan ingyé' vagy nem?
-
Weareus
addikt
Üdv. Srácok!
Segítséget kérnék. A LibreOffice Writer-ben dolgozom. Több oldalas szöveget gépelek be és a könnyebb áttekinthetőség érdekében (A3-as oldal lesz majd nyomtatva) szeretném hasábokra tördelni a szöveget, de nem találok ehhez gombot/parancsot. Érdemes keresgélnem?
-
Honnét tudok sablont lementeni postai tértivevény kitöltéséhez? Ha csak a sablonja megvan, már tökéletes, mert körlevelesiteni tudom. Köszi!
-
válasz
liszi70
üzenetére
Ja, megtaláltam. Formátum/Stílusok/Stílus szekesztése, és itt be tudok állítani mindent, amit az adott dokumentumhoz, rajzhoz alkalmazni szeretnék. Szöveget, vonalat, kitöltést, stb. Utána Fájl/Sablonok/Mentés sablonként, Sablonnév megadása és Beállítás alapértelmezett sablonként pipa. Így mindig ezzel a beállításkészlettel indul a progi. Király.

-
Sziasztok!
Hogy kell beállítani Draw-ban, hogy legyen egy alapértelmezett szövegnagyság, ami rajzonként nem változik? Úgy értem, hogy jelenleg minden egyes szövegbuborékot külön kell állítani a megfelelő nagyságra és formára. Nem jegyzi meg, hanem a következőnél megint ugyanúgy be kell állítanom a méretet, a betűtípust, vastagságot, stb. Hogy lehet elérni, hogy legalább dokumentumonként, rajzonként csak egyszer kelljen beállítani, és azt megjegyezve ne kelljen mindegyiket külön?
(A vonal és a kitöltés színét be tudom állítani, és azt meg is jegyzi amíg ki nem kapcsolom, de a betűvel kapcsolatosan nem találtam ilyen lehetőséget.) -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Van-e lehetőség, hogy a Calc-ban az élőfejbe képet tegyek?
Hogyan?Kösz
LibreOffice 6.3 -
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
Calc-al kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Elszámolásokhoz vannak táblázataim, amikben kifizetések/utalások dátumait is jegyzem.
Olyat szeretnék elérni, hogy ne kelljen minden sor esetén kézzel beírnom az utalás napjának a dátumát, hanem pl egy kattintással vagy enterrel írja be automatikusan az adott napi dátumot.
Megpróbálkoztam azzal, hogy legördülő választéklistába betettem az '=MA()' függvényt, ami működik. Rákattintok, a legördülőből kiválasztom a képletet, katt és kész, ott a dátum.
DE.. amint máskor, pl. másnap megnyitom a táblázatot, akkor frissíti magát az éppen aktuális dátumra minden egyes sor. Ami nem jó
Lehet valahogy rögízeteni hogy az adott cellában az 'élesítéskor' belekerülő dátum maradjon meg, ne frissüljön?
Esetleg van erre másik függvény? Én nem találtam ilyesmit.Előre is köszönöm!
-
cigam
titán
Az impress képes feldolgozni WEBoldalról származó adatokat? (PowerPointban lehet)
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítség kéne!
A sorszámozás opciót keresem!
A leírások szerint az eszközök menüpont alatt van a sorszámozás lehetőség.Nekem nincs!!!!!!!!
Nem nagyon értek hozzá.
Amit használok: Libre Office calc: Verzió: 6.3.0.4 (x64)Hol lehet, hová tűnt?
A segítségeteket előre is köszönöm szépen! -
tonyrulez
őstag
Most újra kipróbáltam, nem tudom mi változott, de működik

"egymás alatti cellákba beteszel 2 egymás utáni dátumot, kijelölöd a két cellát, majd az alsó cellát húzod lefele" erre nekem csak a legfelső cellát másolta végig. Szerintem azt hitte szöveg, és nem dátum, hiába annak állítottam be. Mindenesetre most már jó.Szerk.: Megvan a tettes! Ha
2019.09.01.-et írok be, vagyis a nap után is pontot teszek, akkor nem észleli dátumként. Pont nélkül,2019.09.01-et beütve pedig már a beállításnak megfelelően alakítja dátumformátummá. Vicces, hogy pont nélkül kell beüssem hogy aztán a formátum miatt úgyis pontot tegyen a végére. Miért okoz neki gondot egy szem pont? -
lev258
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Pontosan hogy csinálod? Mert az a módja, hogy egymás alatti cellákba beteszel 2 egymás utáni dátumot, kijelölöd a két cellát, majd az alsó cellát húzod lefele. Ezzel definiálod, hogy mit növeljen.
Egyébként fentebb rosszul sugalltam, ha minden igaz a tipikus angol formátum M/D/Y sorrendet használ.
Pete55555: valamit elnéztél. Ez Office. -
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám Libreoffice-el.
Eddig minden rendben ment, lejátszotta a filmeket..stb.
Most leszedtem egy filmet, de nincs hang. Illetve háttérhang van, de beszédhang nincs a filmben. Néha "előjön" aztán elhalkul. PCn nézve ugyanazt a filmet semmi gond, minden hallatszik.
Hiába választom ki bármelyik audio folyamot, nem megy. Ötlet? Ott tartok, hogy földhöz b*szom
-
tonyrulez
őstag
Ezt nem teljesen értem. Maga a dátumformátum így megfelel nekem, nem akarok angol dátumformátumot, így akarom látni ahogy van. Ettől függetlenül próbáltam átállítani, de itt valami nagyon nem stimmel. Hiába állítom át a formátumot, a cella tartalma nem vált át arra a formátumra. Sőt, azzal a példával amit javasoltál, ugyanúgy az éveket növeli.

-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Calc-ban beírok egy dátumot (pl. 2019.09.01.), még dátum formátumot is beállítok. Szeretném lehúzni a kijelölést, ami Excelben rendesen növeli a dátumot, tudja hány napos a hónap, következőre ugrik, stb. LibreOffice-ban erre elkezdni az éveket növelni... Ezt hogy lehet normalizálni?

-
törölt tag
Hali! Formátum>Oldal…
Itt a margókat nullára veszed. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet az élőfejet végleg és mindörökkön örökre kitörölni????Megnyitottam egy writer-t és szeretnék írni a lap tetejétől, de akárhányszor oda kattintok mindig csak az élőfej ugrik be.
Próbáltam kikapcsolni de ezek szerint nem jó helyen keresem' Beszúrás - Élőfej és élőláb - Élőfej '
hiába veszem ki a pipát vagy teszem vissza mindig beugrik.A cél az lenne hogy a lap teljes tetején kezdjek szöveget írni.
Vagyis a bal felső sarokból nulla margóval mind a négy irányban.
Teljes kitöltéssel.Elnézést de már tisztára fel ...........................
-
junior11
veterán
Sziasztok, letöltöttem és telepítettem a laptopra Windows 10 rendszerhez a legújabb 6.3.0.4-es kiadást, telepítés után viszont hiába klikkelek rá az ikonra, nem akarja megnyitni, nem indul, restart, újratelepítés sem oldotta meg. Portable 6.2-es kiadás pendrive-ról elindult. Vmi ötlet? Köszi.
-
gyulank
addikt
Ezt hogy lehet megcsinálni benne? Szóval az Additív RGB-t Szubsztraktív RYB-vé alakítani.
-
azozo
senior tag
Van egy kis problémám az idő formátumokkal...

Adott egy xlsx táblázat amiben időpontok pl.: 34:52 Perc:másodpercként lennének írva ,de mivel ezek szövegként lettek felvéve így ' jel van mindegyik előtt.
Lehetne manuálisan átalakítani/ kivenni az ' jelet előttük/de az rengeteg idő .....
Hiába formáztam a cellákat megfelelő idő formátummá nem csinálta
Utána majd összeadnám a végén gondolom elég a SZUM fügvény nekik

Valaki találkozott ezzel a problémával?
Van valami egyszerűbb ötlete ezzel kapcsolatban
-
törölt tag
Sziasztok!
Prohardveres topicot szeretnék ebookon olvasni. Miután a több tízezer hozzászólás Writer-ben van, szeretném eltávolítani az összes részt ami a következő:
Új
Válasz
Privát
Ezek mindegyike új sorban van és a "Keresés és csere" funkció csak egy sort vizsgál. Letöltöttem az "Alternative Find & Replace" kiegészítőt de nem boldogulok vele. Valaki tudna segíteni?Már meg is van.
-
gyulank
addikt
A tangens 24 miért -2? Hogy kell beírni, hogy 0,4 legyen?
-
leviske
veterán
Sziasztok!
A 6.2-vel újra elkezdtem aktívan használni a LO-t Windows-on és meg voltam döbbenve, hogy mekkorát fejlődött sebességben és stabilitásban. A problémám az, hogy ma használtam anyám KDE neon alapú gépén is (ugyancsak 6.2-t) és azon viszont kellemetlenül lassú és instabil volt. Természetesen van különbség a gépeink közt (nekem Ryzen 1700/RX480/SSD/16GB DDR4 és Core i7 7700HQ/GTX1050/SSD/16GB DDR4 van a gépekben, neki pedig egy FX8320/HD5770/SSD/4GB DDR3), de nem gondolnám, hogy ekkora különbséget jelenthetne ez.
Linuxon a kép beillesztés másodperces nagyságrendet vett igénybe, ahogy a méret módosítása is, miközben Windows-on nem is érezhető, hogy ennek kell idő.

Tapasztalt más is ilyesmit? Vagy esetleg én szúrhattam el valamit a Linux-os telepítés során? Esetleg ennyit számít, hogy KDE és nem Gnome?
-
BonFire
veterán
Köszönöm! Tökéletesen működik. Bár ezt a szintaktikát holnapra tuti elfelejtem, elmentésre meg nem látok opciót. Írjam OneNote-ba, vagy mi legyen vele? Van egy Alternate Find and Replace plugin is telepítve, amiben tudok batch fájlokat szerkeszteni és menteni, csak annak meg nem ez a szintaktikájaEgyelőre elmentem valahová szükség esetére.
-
lev258
veterán
Ezt ([0-9]{1})(\.) cseréld $1"szóközre". Az idézőjeles kifejezés helyére valódi szóközt tegyél. A kerek zárójelek miatt lehet hivatkozni a számra és a .-ra $1 és $2 néven a cserénél.
Persze kicsit még teszteld, mielőtt élesben ráereszted.
Ha a mondat végén lehet szám, akkor még érdemes bebiztosítani még egy szám karakterrel a keresésben a . után és arra $3-ként hivatkozni cserénél. -
BonFire
veterán
Ez se jó, mert az & ugyan békén hagyja, amit megtalált
0.
de utána a megadott helyre beszúr egy szóközt, miután így fog kinézni:
0.+szóköz
És utána egy végtelen ciklusba kerül, mert ha kicserélte, utána újra fog találni egy keresési feltételeknek megfelelő számjegy+pont kombinációt.
Így próbáltam:

A
[0-9]
nem is működik, mert az kettő db számjegyet jelöl ki. -
BonFire
veterán
Még mindig a Writerről (szövegszerkesztő) van szó. Semmiféle számformátum nincs. A szövegben a szám ugyanolyan karakter, mint az idézőjel meg a vessző.
Naponta kapok árlistákat szerkesztésre, és a megrendelő nem képes felfogni, hogy nincs ezres pont elválasztó, ezért nekem egyesével ki kell cserélni mint a tízezer helyen kézzel a pontot szóközre. Erre szeretnék automatikát.
A Find and Replace-szel nyilvánvalóan nem cseréltethetek le minden pontot szóközre, hiszen akkor az összes írásjelként szereplő pontot kicseréli a szövegben.
Olyan megoldás kell, ami
(keress bármilyen számot)pont(keress bármilyen számot) -> Találat: 9.9
(ne töröld ki a számot, amit megtaláltál és kijelöltél)ide tegyél egy szóközt(ne töröld ki a számot, amit kijelöltél) ->9 9Most szövegesen írtam le azt az utasítást, ami reguláris kifejezésként keresek. A Wordben volt egy olyan, hogy beraktam a stringet, és akkor nem törölte ki az első kijelölt karaktert. De ebbe nem működik ilyen.
Magyarán (és tényleg nem tudom ennél érthetőbben leírni) a számokat, amit megtalál, azt ne jelölje ki, csak a két szám között talátt pontot, mert ha a szám is ki van jelölődve, akkor el fog tűnni a csere során.
Ilyen is jó
keress két számjegy között pontot
cseréld le a két számjegy között található pontot szóközre -
-
-
BonFire
veterán
"És nálam a cserénél sem tüntet el semmit. Ha pontra keresek, nálam csak a pontot jelöli ki, nem a számot. Nem is értem, hogyan csinálhatná azt.
Nem tudom, nálad mi csinálja, de nálam teljesen jól működik minden."Akkor konkrét példát mondok, mert szerintem nem érthető, amit írtam.
Feladat: írjon olyan reguláris kifejezést, amivel a következő pontokat szóközökre cseréli.
Példa:
29.900 -> 29 900
14.590 -> 14 590
36.790 -> 36 790
48.190 -> 48 190
27.390 -> 27 390Erre keresek megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Egy egyszerű oldalszámozást szeretnénk beállítani egy 44 oldalas szöveges dokumentumhoz, de van benne egy olyan csavar, hogy az első 7 oldalt ki kellene hagyni a számozásból, szóval a 8. oldaltól kellene indulnia 1-essel.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, most más jól működik.

Eltöltenék vele fél napot, hogy ezentúl fél másodperc legyen...
Erről adhatnál leírást, hogy hogyan tudnék én is filmet lejátszani LibreOffice-ban. Mit nyissak meg hozzá, Writert vagy Calc-ot? Objektumként szúrjam be a videót vagy nyissam meg fájlként?