- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Biga123 #74404 üzenetére
A webshop nem egyenlő az outlettel. Amiket ismerek outletet: grx shop, electro vision, elektro shop. Utóbbi benne van az árúkeresős oldalakban, de egyszer beszéltem velük, és ez alapján sztem sumák cég.
Ha vétel után regelni tudod a honlapon, az sztem tiszta tv.
55UF850V-t csak az aqua-nál láttam írva készleten. -
törölt tag
válasz
Biga123 #74398 üzenetére
Miért, outletben szeretnél tévét venni? Ott sérült, külföldről behozott, leselejtezett tévék is lehetnek. Vagy még lopottak is. Műszaki cikket mindenki árulhat, ha van engedélye rá a hatóságtól, a gyártóktól függetlenül. Azt nem tudom, hogy kötelező-e az üzlet nevében az outlet kifejezésnek szerepelni. A hatóságokat kellene megkérdezned erről.
-
törölt tag
válasz
dcsnad #74388 üzenetére
Pár hsz-szel korábban más is kérdezte, de mondjuk [link] látható a tévék hátulján, vagy a doboz oldalán.
Biga123 Pedig az jön divatba mostanában a drágábbaknál már a tavalyi tévékben is az van, és állítólag nem rosszabb. Nekem semmi bajom vele, van ilyen-olyan is itthon. Ez a táblázat talán megmutatja, meg ez a tavalyiakat.
-
-
törölt tag
válasz
nagyfejü #74345 üzenetére
Van a tévén SmartShare, a gépedre meg lehet Plex-et tenni, amiben be kell tallózni a filmes mappád.
leon11 Ez az üzlet[link] régebben kiírta, hogy melyik panellel szerelt tévét árul, ezért biztos tudnak ilyen dologban segíteni. Vagy itt látod hogy mit kell keresni a tévék hátulján, vagy a dobozok oldalán, ahol ki vannak téve a tévék a nagyobb üzletekben.
-
törölt tag
válasz
dzsizusz #74322 üzenetére
A 851V magasabb kategória mindenképpen. Harmadiknak még van az LG 50 UH635V is, de ez nem ips-es, és ez is csak a 6-os kategória(ma estig még akciós), bár még nem ismertek a 2016-os tévék.
r0b1 Most az 50LF652V már 165K-tól kapható[link].
-
törölt tag
válasz
Black Dragon #74304 üzenetére
Nagyobb méretben is csak az 50LF58-as, és a 49LF63-astól van dts. Legjobb árban a 49LF631-t láttam. De egy nyaralóba lehet elég a 42-es tv is.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
3D-re inkább 42-est vegyél[link], ha tudsz, ráadásul annak már közép talpa van és ár/értékben is jobb. Ha bizonytalan helyen van, akkor meg rögzítheted a falhoz, szekrényhez, bármihez a hátulján akár két ponton is. Idén nem lesz 40-es, 5-10 év múlva meg nem tudom, jósolni nehéz. Lehet akár 40" Oled 3D-s, vagy valamilyen lézer/űr tévé is.
-
törölt tag
Most találtam. MM akció: 10% kedvezmény, ha a mai napon, vagyis május 31-én 21 és 24 óra közt vásárolunk online. Akinek éppen aktuális, és az ár is megfelel. Annyi a haszna például ha a 42LF652V-t nézzük, hogy most így a webshop-os árakhoz közelít, és itt full gyári jótállás van.
-
törölt tag
Azok még egy kicsit jobbak a tavalyi hasonló kategóriás társaiknál, de olyat konkrétan az tud jellemezni, akinek már van. Az általános jellemzőit itt találod:LG's 2016 TV line-up, meg a honlapon.
Petyka3
Te el is hiszed ezeket? Az ilyen rémisztgetéseket beszéld meg inkább a tévé javítós topikban az ottani szakikkal, vagy maga az ismid írjon oda.
hcs57: Jogos.
Igazad van, annyit még az előbbihez, hogy a mostani tévéknek egyre kevesebb hőleadásuk van, ha például a hasonló méretű 5 éves samu tévémhez hasonlítom. Az még egy fűtőeszköz ezekhez az újabbakhoz képest.
-
törölt tag
A 800V pl. nem tud 3D-t. 850V ezüst, 851V fekete, a 852V fehér színű dizájn és hátsó borítás, a többi számozást nem tudom. Az Összefoglalót is nézd át, találsz ott ismertetőt és videós beszámolót is huncutka1029-től.
Ezeken tök jól fut a webos2, amit valamilyen szinten frissítenek majd webos3-ra az ígéretek szerint. Nekem még a webos1 se volt gáz.Akelaus A keresési opciók ugyanazok voltak?
-
törölt tag
válasz
Black Dragon #74198 üzenetére
Vagy valamelyik UF8-as.[link].
-
törölt tag
válasz
d@minator #74170 üzenetére
Valósághű mozi: Külső eszközről való filmeknél be, egyébként ki.
Zajcsökkentés, MPEG-zajcs., Szuper felbontás, ezeket SD vagy gyengébb felbontásnál szükség szerint kell beállítani.TruMotion: Ezt sokan kilövik kapásból, de Valósághű mozi/24p filmeknél ki, sportnál vagy másnál, ha szükséges akkor lehet használni, igény szerint.
A képarányt Eredetire, (esetleg levágás nélkülire) tedd, beltéri nélkül, ha van beltéri azon is be kell lőni az arányokat.
Van ilyen LF 5800 settings videó. Másik settings, de 2 egyforma tv és látásmód nem nagyon van, csak hasonló. Az a legjobb, ha az egyik képmódot(expert1) behangolod tévézésre, egy másikat meg USB filmezésre, harmadikat HDMI-re, stb. -
törölt tag
Nincs, mert annyira új. Nagy és olcsó, az biztos, ha ehhez viszonyítjuk. Nem ismert még ez a 2016-os belépőmodell, csak hogy ez a legolcsóbb idei UHD típus[link], ilyen.
hello28 Szerény véleményem szerint az OLED-del nem ér fel egy LCD sem. Az UH850-es tévék az ajánlott magasabb kategória, és teszt szerint a tavalyi UF850V, vagy UF851V-nél is jobban sikerültek.
-
törölt tag
válasz
hello28 #74131 üzenetére
Ki tudja, talán egy másikat akart inkább eladni, amelyiken több jutaléka van. Eladó, tehát eladni akar, nem pedig szimplán jótékonykodik a tanácsaival, ezért én nem foglalkozom velük, lehet az is hogy most kezdte az ipart, de már mindent tud.
Van errefelé, aki egy kicsit többet tud a témáról: Beégésről nem igazán hallani ezzel a megoldással, inkább csak pletyka meg fogalom zavar, image retention léphet fel.
Meg aztán nem monitornak veszünk egy ilyen tévét, már szerintem. Vannak még esetleg angol, német nyelvű fórumok, mert itt inkább csak LCD tulajok fordulnak meg. Mondhatni, nem értünk az OLED-hez.Ha veszel bármilyen tévét, akkor online vedd, és ekkor 14 napig visszacsinálhatod törvényesen. Egyes helyeken, ahol hirdetik, akár 2 hónapig is.
-
törölt tag
válasz
OldMike #74117 üzenetére
Tesztek híján még nem minősítenék egy találmányt vagy újítást. 1-2 leírás van még róla, azokra sem alapoznék. A HDR tartalom híján szerintem csak vakítás lesz egy jó ideig. Szélesebb színtérről sem hallottam még tévé tulajtól tapasztalatot. Ezek egyelőre csak marketing szempontból vannak szerintem. Minél többen cseréljünk új tévét.
Erre megy ki a dolog.
OLED beégés? Olvasod te az OLED topikot? -
törölt tag
Kevés infó van még az újakról, flatpanelshd, vagy zambullo, vagy compare lcd, meg a gyártói honlap. Meg érdemes guglizni is. Sok munkával lehet találni kevés konkrét információt, sajnos.
Alap, hogy minél magasabb típus számozásút érdemes nézni, főleg ha nem sok árkülönbség van. Auch für die 2016er Serie gilt: je höher die Zahl im Modellcode, umso umfangreicher ist die Ausstattung hinsichtlich Bildqualität, Smart-TV-Funktionalität sowie Anschlüssen.
-
törölt tag
válasz
Cypresss #74082 üzenetére
Nem tudom, még ismeretlen, de hasonló méretben van, és elvileg képileg is a 2015-ös LG 60UF695V-hez hasonlítanám, bár utóbbi tavalyi modell, nincs még webos sem rajta, csak a régi egyszerű Netcast menü. Mindkettő PMI (Picture Mastering Index) 1200-at tud. De a 60UF77 vagy 60UF85-ös jelzésűeket bátrabban javasolnám.
Scarabeus Változó, akár 3 nap alatt is elkészülhet ha van készleten a megfelelő alkatrész, de most inkább ez legyen a legkisebb dolog, hogy 3 nap vagy 1 hét.
-
törölt tag
válasz
Viktoár #74079 üzenetére
Igen csak az lesz a hiba oka. A Valósághű mozi funkció kikapcsolás nem segít esetleg?
Scarabeus A tv áramtalanítása is megvolt vagy fél óráig, és minden vezeték kihúzása? Nem gondolnám hogy telepíthetó új szoftver, ahhoz működő tv kellene, de meg lehet próbálni. Én nem találgatnék, és nem is kombinálnám az időjárással, csak simán beregisztrálod a honlapon, és bejelented a hibát. Te nem ronthattad el, garanciális tv, csinálják meg. Ha villámcsapás éri, annak nyoma szokott lenni, arra meg a lakásbiztosítás lehet a megoldás (ha van kötve).
-
törölt tag
válasz
Krissz80 #74046 üzenetére
Sztem mindhárom LF652V-ből van.
hello28 Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e már 4k tévé, a magánvéleményem szerint a jobb LCD-knél nincs hátránya az UHD tévéknek, az oledet nem tudom, de vanOLED topik is. Foci EB-re vagy az olimpiára biztos akcióznak valamit, vagy aztán a novemberi Black Friday-re is.
aram01Kösz, akkor nem sietek vele.
-
törölt tag
válasz
Andrej1 #73998 üzenetére
A digi beltérije nem csinál ilyeneket. Az stb beállításait kellene átnézni, vagy a telekomos topikban érdeklődni.
Májküll Nem lehet, hogy pixelhibára is ellenőrzik a tévét? A pcdream már rég tulajt váltott, nemtom most van-e még ilyen beüzemelés+tesztelés kiszállításkor. A led tévéplaza ezzel a módszerrel szállított, saját futárral.
-
törölt tag
válasz
Lehiñito #73953 üzenetére
Így van, elvileg nincs 2 egyforma panel, viszont azért almát az almával kellene hasonlítani. LCD-t nem a plazmához szokták mérni, vagy csak módjával.
w333 Szerintem is: kinek a papné, kinek a papné lánya.
Aki már egyik mellett letette a voksát, marad is annál valószínűleg.
-
törölt tag
Az a helyzet, hogy valóban nem a polcra odadobott tévék alapján kell dönteni, mert teljesen el lehetnek állítva, de lehetnek akár visszavitt hibás példányok is, és egy túlhúzott, túl magas értékekkel futó tévét mindig jobbnak fogsz látni. A másik, hogy VA vagy IPS-es volt a 652V? A neontengerben szinte nem is lehet rendesen összehasonlítani őket, meg a rengeteg működő készülék is zavaró. De az is lehet, hogy neked csak a H6400 tetszik jobban. Azt vedd, amelyik neked a megfelelőbb.
Igen, UHD-nél a magasabb kategóriásat főleg a gyors mozgás jobb megjelenítése miatt mondják, főleg a sport műsoroknál, hogy ne legyen semmilyen akadozás vagy elmosódás. A HD vagy jobb felbontású filmeket meg általában 24p-ben nézzük, ezért ott ez nem annyira lényeges.
Májküll A HD csatik biztos jók lesznek telekom kábellel. Inkább az iptv-nél van több panasz.
-
törölt tag
A 652V tűnik a jobb vételnek, UHD-ből inkább a magasabb kategória ajánlott(7, 8) Nem sok tapasztalat van a többiról, de itt jobb oldalon a keresőben utánanézhetsz a bejegyzéseknek ezekről a 6-os UHD-kről.[link] Vannak már új típusok, de még bevezető árakon.[link]
membrandj Nagy méretű 4k fájlokhoz már lehet, hogy inkább médialejátszó kellene Itt esetleg többet megtudhatnál a témáról.
-
törölt tag
Pontosan, ott simán kirakhatják a visszavitt, akár hibás tévét is. Gondolom ezért is lehet alkudni ott.
mrmft Sokkal inkább valószínű, hogy IPS-est kapsz, mint nem, az ideiből főleg. Ha nem tudod személyesen megnézni, hogy milyen panel, akkor mást nem tehetsz, mint megrendeled, és ha nem olyan, mint amit szerettél volna, elállhatsz a vételtől simán. Úgy néztem LH604V, a 3D kivételével hasonló tudású mint a 650V.
maxika2004 Ok, értem. A 695V-n menni fog a YT app, mint ahogy az Időkép is a böngészőben, meg valószínűleg lesz az alkalmazások közt még Accuweather is.
-
törölt tag
Vagy régóta nyúzott hibás darabok, de ha valaki eleve elkötelezett az egyik irányba, akkor csak azt fogja jónak találni. Mindegy, mindenki talál, mert van sokféle tv.
salieri. "2 év gar nekem elég,mert azalatt lenullázódik úgyis a tv.
Tehát 32"-ban azLF650V a legjobb vétel?" Nem nullázódik az 2 év alatt, az kéne még csak.
Valóban a 650V most a 32"-os tévékből a legjobb, és pár ezrest megér a nagyobb biztonság. Ha kívül a dobozra van ragasztva fóliában a magyar nyelvű garifüzet, akkor hivatalos a digitalko-tól vett tv is. -
törölt tag
Annyiból igen, hogy ez is 32"-os smart wifis tv, és ez már az új Webos3-as tehát jobb. Csak ebben nincs 3D, mint a 32LF650V-ben. Nézd meg mindkettőt, meg a 40-42-43"-os méretűeket is.[link] Az MM online vételre most épp akció van.
Tigerclaw Euronix, és Expert sok helyen van, esetleg teszkó. Előbb-utóbb befut mindenhová.Beca1990 Kinek a pap,.... itt a topikban sztem 99% IPS-es, nekem is 2 db ilyen tévém van, és nem is akarok mást a 3D miatt is például. De van aki VA párti, a lényeg hogy jó képű legyen, bármilyen is. A Dobozon oldalt, a tévén a hátulján van a címke. A nagyobb üzletekben kiraknak több bontatlan példányt is egy típusból, így könnyű megsasolni őket.
-
törölt tag
válasz
csacsi77 #73860 üzenetére
Igen, ezekre biztos hogy megfelel az a tv.
Májküll Vannak már több helyen is, meg egyre több lesz. Azt gondolom, hogy még nem a teljes választék jelent meg eddig, és a webshop-oknál is egyre több lesz. Az MM-ben most értek véget a kuponos akciók, máris visszaemelték az árakat.[link].
Tigerclaw Miért baj az, hogy van eladni való tévéjük, akkor már lopnak, csalnak, hazudnak? Persze lehet akár, de ez már nem a mi dolgunk azt hiszem.
-
törölt tag
válasz
dSERiES #73857 üzenetére
Ha a upc-nél nincs megoldás, akkor regisztráld a tévét a honlapon, és ott kérj segítséget, mert ha vezetékkel megy a böngésző, akkor az alkalmazásoknak is menni kellene.
Tigerclaw Inkább várjuk meg a teszteket.
maxika2004 Kicsi a hely. A 40" FHD-k több mint 91 cm, mint a 40LF632V is, tehát nem férnének el ott, UHD-ből pedig legalább 49-50".os kellene tévézéshez, az ajánlások szerint.
-
törölt tag
Ezeket a méret/távolság ajánlásokat a fejlődéssel együtt lassan el lehet felejteni. Képzeld el, mondjuk ha 10 év múlva csak 8k, 16k tévéket árulnak majd, akkor majd bele kell bújni a tévébe? Meg vannak már 4k-s mobilok is. Egy a lényeg, hogy már ugyanolyan tartalom és távolság esetén hasonló a képminőség.
bandi0000 Egy radiátor vízcsöve szerintem nem gond, de majd figyeld meg, nem hinném, hogy melegítené a tévét. Ha mégis, akkor lehet kapni rá ilyen félbevágott szigetelést, amit rárakhatsz.
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #73791 üzenetére
A idei Webos3-ban lesz PIP, de nem biztos minden kategóriában. A két tunerhez dupla Mediacard foglalat is kellene(kivéve talán a digikábelt) ami nincs, vagy ritkaság a tévékben. Amúgy csak úgy oldható meg, hogy az egyik a tv, a másik meg egy beltéri lesz.
Bile Demon Az alap tévéknek alacsony az input lagjuk, mint LF510, LF5610. Inkább az utóbbit nézném meg a helyedben, mert az 510, egy butított változat, kevés csatlakozókkal és gyengébb hangzással. A panellel meg ne foglalkozz, ha jó a képe.
-
törölt tag
válasz
Petyka3 #73762 üzenetére
Így van, az a lényeg, hogy a képe legyen jó. Nekem van UF85-ös tévém is, az sokkal gyorsabb, de semmit nem érek a gyorsasággal, amikor tévézek.
Egy kis OFF: most írták a szomszédban egy H6400-ról: "Eléggé bug-os az egész és sebességben is lassú, de már megszoktam. Valamit csak csak javítanak majd." . A droidos szoftnál készenlétben marad a tv a teljes kikapcsolás helyett, hogy gyorsabban bootoljon. Ez kb. 10W/h plusz. Ilyenek a kategóriatársak.
embe
Már itt tartunk, korábban linkelte (#73622) hcs57 Nem látok változást az 55-höz képest. -
törölt tag
válasz
Jongbjon #73751 üzenetére
A legjobb lenne az analógtól megszabadulni egy csomagváltással, és csak digitális adókat nézni, minél több HD csatornával. Sokkal könnyebb lesz utána a szerkesztés a gépeden a ChanSort nevű programmal.
(#73746) Gaborka30 Nem sok ismeret van róla. A 60UF850V viszont ajánlott tv.
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #73742 üzenetére
Biztos nincs fl free. Nekem nem jön be a túl nagy képernyő, ami nem forgatható, nem magasságállítható, nem billenthető és tükröződik, stb. De ha valakinak nagyméretű kijelző kell a munkához, vagy egyébre, akkor lehet.
aram01 Nem volt gondom velük.w333 az idei tévékről beszélt, úgy látom.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #73719 üzenetére
Szerintem egy kicsivel még alapból jobbak lesznek a tavalyi UHD-knál(webos3, több funkció, stb.), mert ha ugyanaz lenne, akkor ki venné meg az újabbat? De még túl drágák, és nem is nagyon jelentek meg csak egy részük az újaknak. Itt is van néhány idei tv. A HDR-t biztosan tudják kezelni a 7-es és 8-as szériák leginkább, de arra tartalom nemtom mikor lesz. De ha bomba áron találsz egy 55UF850V-t akkor nem érdemes az újakra várni. Az egy remek készülék.
d@minator Van itt, meg másik is, de minden tv más, és az ízlések is. Azt sem írtad milyen panel van benne. Mondjuk én kezdésként expert módban Háttérfény:50, Kontraszt 90, fényerő fix 50-nel kezdeném. Élesség 10-10. A Színekhez, ha nem muszáj nem nyúlnék. Digitális adással használják ha lehet.
-
törölt tag
válasz
hugeboy #73710 üzenetére
Ebben a kategóriában jó választás, pont a 2 év gyári gari miatt is, a Téma Összefoglalóban le van írva több hasznos dolog. Egy-két esetben van gond a webshop-os tévékkel is, az üzletek hozzáállása miatt, és a gyári garancia ellenére is, most viszont innen fullos, gyári háttérrel lenne a tv, viszont kicsit drágább. Pár napig van még az akciós ár, vagy amíg el nem fogy. Szerintem ennyit megér a teljes biztonság. A J5100-nak nem ilyen jók a garis feltételei, a harmadik meg szót sem érdemel.
dSERiES Tippek: wifi jel nem megfelelő, vagy IP cím probléma, el kell fogadni valamilyen adatvédelmi akármiket, routert újraindítani, esetleg tűzfal van rajta, stb., vagy kezelési hátha segít, vagy a fenti összefoglaló.
-
törölt tag
válasz
Suineg #73707 üzenetére
Nemrég linkelte valaki a 60-ast. Mihez képest mi a különbség, ez egy hivatalos verzió, és működik minden rajta, több infó nincs. Ha normális a wifid, akkor nem dob hibát. Persze néha áramtalanítás is kell a tévének, illetve a frissítés után a gyári visszaállítás is ajánlott.
(#73706) PioDVD Ez nem upc topik, ennyi erővel a digi tévés topikba is írhatnád ezeket.
-
törölt tag
válasz
bunkomen #73684 üzenetére
Digi kábel topik Téma összefoglaló.
gelsystem Tudom, hogy lesz m5. -
törölt tag
válasz
aram01 #73689 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de...
Meddig mennek le, amikor most már 168k-ért vehető egy 50" 652V? A nagyobb boltokban, ahol most drága, ott akcióznak esetleg, de időnként emelnek az árakon is, hogy pár nap múlva nagyobb legyen az akciós x %.
Ok, vannak, voltak kivételek. Nem látunk a jövőbe. -
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #73632 üzenetére
Ha több tévé is van, akkor azokat meg kódold le saját magad, és nem lesz több ilyen meglepi. Tényleg, az üfsz-t hívd fel holnap, hátha van más megoldás, mint szerviz távirányító, stb.
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #73630 üzenetére
-
törölt tag
válasz
__Zs__ #73609 üzenetére
4 nem elég?
Nem lehet több kedvencet csinálni, esetleg a Smartban is van a My Programms, oda is pakolhatsz még csatornákat. A Chansort-tal az alap csatornák sorrendjét lehet kialakítani, de például törölni nem lehet vele, de azért elég jó. Mivel a távok kompatibilesek az LG-nél, pl. : van egy ilyen olcsóbb, utángyártott Lg távirányító, de találsz ott gyárit is, könnyebb használat az alap funkciókhoz, és kímélheted vele az MR-t is.
lacccika
Egy 950V nekem is jöhetne. Megtalálod a Smart menüdben is a kezelésit, én ezt az online manual-t használom. Tartalom, vagy index alapján is.[link]
-
törölt tag
Egy kategóriával jobb, mint az a belépőmodell J5500, de alig kerül többe a 630V-nél a 42LF652V, ami itt a legnépszerűbb smart /3D-s tévé. Az LG-k menüje nekem sokkal átláthatóbb, logikusabb, mint a Samsungé. De egyébként semmi értelme x topikban y márkáról kérdezni, mert a legtöbben csak egy márkát ismernek. Nekem véletlenül mind2 van.
-
törölt tag
Vagy az említett Toslink to RCA Konverter Optikai kábellel és USB Powerrel, vagy elcseréled egy másik használt erősítőre, amin van legalább optikai csatlakozó(ha HDMI is van az még jobb.
A jobb oldali az egy optikai-mini/ optikai átalakító, az nem lenne jó neked.__Zs__ Grat hozzá!
Csatorna menü-ből kimásolod a listádat egy Penre, majd ChanSort progival szerkeszted, és visszatöltöd. Ez a Téma összefoglalóban is benne van. Én normál LG távirányítóval használom, azzal könnyebb, a MR-t csak a Smart-hoz.
-
törölt tag
válasz
Romeo619 #73553 üzenetére
Nagyobb és 3D, az LG 60UF850V LCD TV.
-
törölt tag
válasz
robi1979 #73488 üzenetére
Neked kell megítélni, hogy mennyire zavaró tévézés közben az a folt. A képet behangoltad már? Mert az sem mindegy, az előre beállított gyári értékek nem a legjobbak. Ha visszalapozol, itt a topikban találsz értékeket a többiektől a beállításokhoz. Majd ezután teszteld, hogy zavaró jelenség van-e még, és ha igen, akkor van a 3 napon belüli csere lehetősége a boltban, ezt jelezni kell nekik írásban. Ha nem így csinálod, akkor 14 napig lehet elállni indok nélkül. Eután ha gondod van vele, az már a szervizre tartozik. A sarkoknál a minimális sötétedés a direkt ledes technológia miatt van, nálam ez nem zavaró.
Krissz80 Ha ez a szempont, akkor is lehet neten rendelni, csak be kell írni, hogy bolti átvétellel szeretnéd.
Vagy bemész egy közeli boltba, ahol van több darab, amiből lehet válogatni, pl. a teszkóban, és MM-ben, stb., ahol vannak kirakva tévék. -
törölt tag
válasz
szabeska #73470 üzenetére
Ha a digi oldalán lévő beállítás alapján hangoltad be, akkor minden csatornát meg kell találnia. De minden fontos infó ott van a digikábel Téma összefoglalójában. Vagy a topikban kérdezd meg újra, ne hagyd magad lerázni. Ha nem sikerül, akkor hívd a 1272-es számot, és kérj segítséget.
ViSAS HD adás és FHD filmekre már jobb az UHD. Szerintem. Nem jársz rosszabbul a 49-es tévével, mert jóval nagyobb, tehát távolabbról lehet/kell nézni az azonos tartalmat rajta. De ha ez a dilemma, akkor vehetsz 42-55"-es FHD-t. A minél nagyobb, annál jobb elv a tévére is érvényes. Milyen felbontású anyagokat milyen távolságról néznél?
Közben már írtál, az összes HD adást 1080-as felbontásban adja le a tv, nem SD-ben, ezt rosszul gondoltad.Kácsa Ha nem tudják megcsinálni, akkor kérj csereutalványt.
-
törölt tag
válasz
superecneB #73454 üzenetére
Milyen eszközről, milyen módon próbálod? Akkor ott valami más lehet, mert ezeket vinni kell neki:
• Extensions Fichier : 3GP • 3GP2 • ASF • AVI • DAT • DIVX • M4V • MKV • MOV • MP4 • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • VOB • WMV• Codecs Vidéo : DIVX 3.11/4/5/6 • H.264/AVC • HEVC • MJPEG • MPEG1/2/4 • VC-1 • VP8 • XVID
Ezt is nézted? A 640x480 nem valami jó minőségű lehet rajta, meg lehet hibás is a fájl.ViSAS 2016-tól már
FHD-3Dnem lesz, csak UHD-3D. Már van is az LG 49UH8507, LG 55UH8507, vagyis az UH8-as számozástól 3D-s, bár a tavalyi LG 49UF850V + LG 55UF850V-hez[link] képest még kicsit drágák.
A 652V nem tud 4K felbontást lejátszani. -
törölt tag
A jóárasított LB550V belépőszintű tv, és az nem tudja a dts-t, ezeket a filmeket a gépedről játszd le HDMI-n keresztül, vagy ha van időd átkonvertálhatod valamilyen progival.
szabeska Vagy keresel hozzá infót a digi oldalán, vagy csinálsz egy automatikus teljes keresést digitális módban. Bár nem webos-od van, de hasonló menüpontok lehetnek nálad is[link].
SharpSA Hang kimenet váltás. A kezelési útmutatód megvan?
-
törölt tag
válasz
#21715712 #73413 üzenetére
Az itteni kereséssel csekkolható a panel. Én innen a beírások alapján úgy tudom, hogy a FHD kb. mindegyik idei modelljéből van VA paneles, vagyis a 32, 40, 42, 43, 49, 50, 55"-os méretekben.
aram01 Nem inkább CI? Nálunk a KaonHD-vel se gyors a váltás. Meg aztán, lehet, hogy egy tv visszaállítás is javíthat a dolgon, főleg ha előtte csak frissítve volt többször is.
-
törölt tag
válasz
bexinho23 #73379 üzenetére
Hát a fix konzol néhány cm-es helyet enged, ott nehéz lenne a csatlakozok cseréje. Azért mondtam az apa-anya hdmi hosszabbítót ilyen esetre. Még antenna vezetékből is van 90 fokos csatlakozó, ha kell. De mérd meg magad is, hogy hány cm-ig állnak most ki a kábelek a tévéden megtörés nélkül. Annyi legyen a minimum távolság. nHa cserélgeted a vezetéket, akkor több hely kell. Az is fontos, hogy ne takarjon a csatlakozókból el egyet se a konzol. Persze a dönthető/forgatható konzolnál több hely lehet, ezt látod a képeken meg a leírásban is. Olvasd majd a Fali konzol lapos tévékhez topikot is. Meg itt egy újabb hely.
zsolesz6 Miről megy a lejátszás? A kezelési útmutatóban is nézted?
-
törölt tag
válasz
bexinho23 #73360 üzenetére
A honlapon is megtalálod a méretet: VESA Size 200 x 200. A faltól való távolságot is figyelni kell, pl amit nemrég (#73322) Jaygab linkelt, annak 8 cm. Van még ott több is, a lényeg a vesa méret. Ha a min 200x200-ast ami tudja a 400x400-as méretet is vennél, a következő tévé cserénél is jó lehet. Ami még hasznos lehet, az a 90 fokos dugóval((pipa) rendelkező kábelek, vagy ha sűrűn cserélgetni kell a tévében
, akkor megfontolandó a HDMI Kábel Hosszabbító (apa-anya)használata, ne a tévé aljazatát kínozzuk. Van itt is pár fix, vagy dönthető tartó.
-
törölt tag
válasz
user137 #73342 üzenetére
Akkor az erősítőn kellene állítani, hogy 1080p-t küldjön, mivel amúgy nincs gond vele. A tévén a HDMI2 nevezted át az Input/Bemenetek szerkesztésénél, vagy a Menüben a kép módoknál? Ezek elvileg kikapcsolják a képjavítókat, de zongorázd ezeket is végig, vagy másik HDMI bemenetre tedd át. Vagy konzolos topik?
asdxv Mivel új tv-t kaptál, ezért új, másik számlát is kellene kapnod sztem. Csak a szállítást kell állniuk, a tévé árát megkapják. Most a régi maradt a szervizben vagy visszavitték, hogy vigye el az emag cserébe?
-
törölt tag
Mindenképp kell a gépedre egy szerver progi (Plex, Serviio, Ums, stb) amibe betallózod a megosztott filmes mappádat. Majd elindítod a SmartShare-t a menüből, ott kiválasztod a nézni kívánt filmet. Lan kábellel stabilabb működés lesz, mint az esetenként gyenge wifivel.
A többi x-hez sem kell előfizetés, de használd itt jobbra fent a keresőt, mert ezekről többet nem tudok, nincs ilyenem.
Ja, ha nem otthonra kell, akkor azt nem tudom, ha van ott laptop, vagy pc arról biztos megoldható valahogy. -
törölt tag
Van xplay, vagy playz, amit lehet vele használni Penről, ezek a plex változatai. A SmartShare nem jó filmet nézni, vagy a tiéden nincs ilyen? Neten keresztül PC, Laptop... HDMI-vel.
SharpSA Az egy PC-hez való cucc, még HDMI vagy optikai sincs rajta. Sztem annál jobb és praktikusabb a LAS550H, a legjobb megoldás pedig egy HM erősítő+hangfalak, legalábbis filmezéshez biztosan. Sounbar-hoz van másik topik is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest