- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60579 üzenetére
Optimális esetben igen. Viszont minél nagyobb a tárkapacitás és azon minél több adat van, a nagy számok törvénye alapján annál nagyobb az esélye az adatok sérülésének. Mondjuk egy 50 GB-s BD ISO film a közepén megszakad sérülés miatt, akkor mind az 50 GB-nek annyi. Vagy ha ezres nagságrendű fénykép 10-20%-a sérül, az sem nagy móka, abból sem lesz már élvezhető kép soha.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60577 üzenetére
Lehet, az eredmény ugyanaz. Az FS-ért is kár egyébként, mert az adatok azzal is sérülnek.
Az egybeépített cuccok integráltságának a mértéke is különböző lehet (spórolás), nem mindenből lehet teljesen elkülöníteni egy komplett HDD-t. -
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
válasz
Csibe78 #60427 üzenetére
Ezek szerint a füles hangja és késne a képhez képest?
Normál távból jó hozzá a 2015-ös, Magic Remote-ból csak a saját 2014-es verziója.
Pendrive kevés neki, min. 80 v. 160 GB HDD kell (típusonként változó, nézz utána az e-Manualban).
A képét én is 2 napig állítgattam (LB730V), mert esett szét az egész. A mozgással kapocsolatos beállításokkal kísérletezz, de javaslom a topic összefoglaló vonatkozó részét is elolvasni. -
yvsmad
őstag
válasz
norrberth #60309 üzenetére
Ezen a képen mi a hálós neked? A fényképeződ is képpontokból rakja össze a képet és nyilván nem egyeznek a tévé képpontjai a fényképével. Ahol a képpont képponttal találkozik, ott fehér lesz, ahol a képpont a képpontok közötti réssel, ott meg sötétebb. Ahogy a sötétebb képpontok összeállnak, egy interferencia hálót látsz a digitális fényképen.
-
yvsmad
őstag
válasz
soldiergeza #60145 üzenetére
A másik színváltozatát, az LB730V-t több helyen tesztelték már.
Csak a hangszórók előtti fémburkolat színe más. -
yvsmad
őstag
Amikor a teljes képernyős kameramozgás oldalra beszaggat, meg általában a gyors mozgás széttöredezik, akkor fogod tudni, hogy jobb lett volna 6-os szériát venni. Ez bármilyen műsornál előjöhet, nem csak BD-nél. Minél gyengébb minőségű forrást nézel, annál bosszantóbbak lesznek a képhibák jó nagyra felnagyítva.
-
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #60023 üzenetére
A kód nálam 4 db nulla gyárilag, hacsak el nem állítottad.
Műholdnál lehet Egyebet választani? -
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #60021 üzenetére
A távon megnyomod a Settings gombot, amire előjön a menü.
A Gyors menüben kiválasztod legfelül a Csatornákat.
Csatorna hangolása -> beírod a kódot (0000) -> Program mód -> Műhold
Utána indítod az automatikus hangolást.
Ha kérdez országot, ne Mo-t válassz, inkább Némeo., Svédo, de még Észto. is jobb.
Szolgáltatónak válassz Egyebet. -
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #60019 üzenetére
Mi a típusa a tévédnek?
-
yvsmad
őstag
válasz
huncutka1029 #60012 üzenetére
Igen, a WebOS 1-en is így működik.
-
yvsmad
őstag
válasz
pityesz1 #60003 üzenetére
Az nem zavar, hogy PC AUDIO IN feliratú csatlakozóról akarsz hangot levenni?
Az nem kimenet, hanem bemenet.
Az optikai-RCA átalakítót DAC-nak (D/A konverternek) nevezik.
A HDMI-DAC ugyanez a történet, nem csak a csatlakozót kell átalakítani, hanem a kimenő jelet is digitálisról analógra. -
yvsmad
őstag
válasz
#94529552 #59997 üzenetére
Az 5 nagy márka közül (Sony, Philips, Pana, Samu, LG) az első 4-nek mindnek jobbak a színei a 7-es szériáig bezárólag. A családban már van 3 LG, úgyhogy nem 1 típust ismerek.
A boltokban néhány tévének fel van húzva a képe, hogy magára vonja az emberek figyelmét, de botorság lenne azt gondolni, hogy nem lehet visszaállítani rendes színekre. Ez alapján megítélni egy márkát elég naív dolog.
Az LG képét is be lehet állítani szépre, hetek kérdése a dolog. Már fordultak hozzám páran olyanok, akik láttak már másik tévét, hogy adjam meg a beállításaimat, mert az ajánlott értékekkel nincs színe, kontrasztja a képnek. -
yvsmad
őstag
válasz
#94529552 #59994 üzenetére
Az LG tévék képe közismerten a legfakóbb. Különösen, ha hozzászokott az ember szeme egy szaturáltabb képű Samuhoz.
Természetes színeket akarsz 6-os kategóriában? (8-as szériáról nem nyilatkozom.)
Nézz meg egy Pana tévét, annak vannak természetes színei. Még a mérések szerint is. Nézd meg, hogy mennyire el kell állítani egy LG tévé képét bemérés alapján (de még úgy sem lesz olyan) és mennyire jók a Pana beállításai. Már az is vicc, hogy LG-nél a színhőmérséklet gyárilag cool 50-en van és ezt is ajánlják, mellette meleg 1 vagy meleg 2 beállítással. Ennek mi értelme van???
Te sem vennél 5-ös LG-t és nem is olyat ajánlottál, az LF630 vastagon jobb. Akkor most miért véded ennyire?
5-ös szériás nagy tévéket visznek vissza az elállási időn belül a legtöbben, márkától függetlenül. Csábító a nagy kép viszonylag olcsón, aztán otthon rájönnek, hogy nem jó filmet nézni rajta. És hiába kérdezik, hogy az LG, Samu, Philips vagy akármelyik 55"-os 5-ös tévé a jobb, a végén visszaküldik, ha már volt jobb tévéjük. -
yvsmad
őstag
válasz
aram01 #59992 üzenetére
Miért ne menne... én 7 éves Samut adtam el most, hibátlan állapotban, a színei szebbek voltak az LB730-nál.
De bármilyen márkát választ, 6-os alattit nem ajánlom senkinek a gémereken kívül.
5-ös UHD meg 10 év múlva lesz.
Huncutka a 8-as LG alapján mondja, hogy milyen jó az 5-ös. -
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
válasz
19 lala 61 #59953 üzenetére
Jobban körbe kell árnyékolni a tévét és akkor jó lesz a mostani is.
-
yvsmad
őstag
válasz
19 lala 61 #59949 üzenetére
A sötét háttéren mindig tükröződni fog a kültéri fény.
Valami extra brutál háttérvilágítású és kontrasztú tévé kell kültérre, de ott se sötét helyen forgatott filmeket nézz rajta. Nem véletlen, hogy a kültéri reklámképeken is világos képek vannak.
Mondjuk a nyári verőfénnyel egyetlen tévé fényere sem vetekedhet. -
yvsmad
őstag
válasz
vargalex #59935 üzenetére
Ez így van, kérned kell hozzá egy CI+ adaptert, kimennek hozzád és összerakják az egészet, a boxot meg lemondhatod. Amíg ezt nem teszed meg, addig feleslegesen fizetsz a boxért, feleslegesen fogja a port és felesleges távval kell kezelned.
A másik tévé is box-szal meg? Ha igen, akkor az előzőeket szorozd meg 2-vel. -
yvsmad
őstag
válasz
Beni2360 #59930 üzenetére
A Samu okostévék is lassan váltanak csatornát, a Panák nem.
Egyébként nem csak a WebOS számít, hanem a proci sebessége és a memória nagysága is.
Nálam LB730-nál amíg a WebOS össze nem szedi magát, addig lassan jön be minden, de a már használt funkció másodjára vagy sokadjára már rendes sebességgel működik. -
yvsmad
őstag
válasz
Norbbika1985 #59922 üzenetére
A két kábel között van egy elosztó is, az nem mindegy, hogy milyen. Én még az UPC-s időből "örököltem" profi elosztókat.
Mindig ugyanaz az 1-2 adó tűnik el, vagy mindegyik csinálja?
Nálam LB730V tévén itt lehet megnézni a jelerősséget:
Csatornák -> Csatorna hangolása -> Jelteszt -
yvsmad
őstag
válasz
Norbbika1985 #59920 üzenetére
Az elosztó és az antennakábelek jó minőségűek, nincs érintkezési probléma?
Jelerősség rendben van?
A szolgáltatónál jelentsétek be a problémát. -
yvsmad
őstag
válasz
Gebriel #59914 üzenetére
A külső winyónak kétféle funkciója van:
1. máshonnan felvett videók lejátszása
2. PVR = felvételkészítés és "time machine" (élő tévéadás megállítása, viszatekerése, részek átugrása, pl. reklámok, stb.)
A máshonnan felvett videókat szinte bármilyen manapság kapható HDD-ről le tudja játszani. Rákötöd a winyót, bekapcsold, a tévéről kiválasztod a filmet, lejátszod, a végén kikapcsolod.
PVR funkcióhoz legyen legalább 160 GB, 5400 rpm HDD, ami a tévéről kapja a tápot. Tévénézés közben ugyanis senki nem fog külső vinyót rákötni, bekapcsolni és utána a tévén is bekapcsolni a funkciót, hogy utána meg tudja állítani a műsort vagy elkezdjen felvételt programozni. Ennek akkor már mindnek működnie kell, úgyhogy olyan HDD kell, amit a tévé vezérel, és nem zúg feleslegesen, amikor már nincs funkciója. -
yvsmad
őstag
válasz
Gebriel #59904 üzenetére
Ha egy BD filmet 30-40 GB-ról 2-3 GB-ra összetömörítenek, akkor gondolhatod, hogy nem az eredeti minőséget kapod. És nem a felbontással lesz gond, hanem elmosódik a mozgás, eltűnnek a részletek és a színek sem az igaziak. Aki vesz egy jó nagy tévét százezres nagyságrendekben, az ne a winyó hellyel spóroljon legalább. Én legalábbis nem azért vettem, hogy a kép hibáit jól felnagyítva nézzem.
-
yvsmad
őstag
válasz
Gebriel #59902 üzenetére
Az MKV nem szabványos formátum, hanem konténer fájltípus, házilag tákolt vackokat lehet letölteni a netről, szénné tömörítve, feleslegesen magas Ref.frames és B-frames értékekkel, vegyes saláta codec-kel, (lásd VC-1), stb.
Szóval nincs garancia arra, hogy amit bárhonnan letöltesz, azt normális minőségben le is lehet játszani. -
yvsmad
őstag
válasz
janakbacsi #59890 üzenetére
LG 43UF671 és 49UF671 van, ami vékony keretű és buta, de annyira, hogy 3D-t sem tud.
-
yvsmad
őstag
válasz
turancsics #59840 üzenetére
LB730V-nél úgy vettem észre, hogy a normál távval lassú a menü, de a magic remote-tal semmi gond nincs a sebességével. Ott nem kell egyesével végigléptetni a pontokon, hanem csak rámutatok a képernyő bármelyik pontjára és gombnyomásra rögtön csinálja, amit kell.
-
yvsmad
őstag
válasz
Mickey23 #59810 üzenetére
Én szombaton vagy 5x oda-vissza töltöttem a programcsomagot a tévébe (47LB730V) és a ChanSort-ba, mire végre azt mutatja a tévé, amit én akarok (ebben benne van az is, hogy most használtam először a ChanSort-ot).
Nem tettem be minden adót, a maradékot törölni kértem, de azokat is beletette a lista végére 5 számjegyű sorszámmal. Ezekből néhányat a tévé átszámozott magának 3 jegyűre és kirakta a listába is. Utána a tévén szerkesztettem és visszatöltöttem a ChanSort-ba, közben néhány áthelyezési hibámat kijavítottam, mentéskor újra törölni kértem a nem használt csatornákat. 5-ödjére már csak 3-4 nem használt csatorna maradt a lista végén és azokat sikerült úgy letiltanom a tévében, hogy léptetéskor és a guide is kihagyja, tehát számomra tényleg láthatatlanok lettek. -
-
yvsmad
őstag
válasz
anonym1s #59760 üzenetére
Itt van néhány felhasználói vélemény [link]
+ az MM honlapján is keress rá erre a típusra ott nem szidják ennyire.
Én láttam az MM-ben kitéve, tévéadás ment rajta, ott legalábbis rendben voltak a színek és a mozgás sem esett szét. Érdemes élőben is megnézni, mielőtt nagyon bevásárolnál. -
yvsmad
őstag
válasz
anonym1s #59755 üzenetére
32" alatt valójában nem tévét adnak, hanem monitort tévétunerrel. Más panel és elektronika van benne, a mozgás megjelenítésén meg is látszik a különbség.
A Vortex tévé jó lenne alapnak (anyósnak javasolnék ilyet), de néhány felhasználó panaszkodott a távjára, hogy lassú, vagy nem érintkezik vagy valami ilyesmi. -
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #59729 üzenetére
Mennyi idő alatt jön elő a hiba? 20 perc kell neki?
Nincs HDMI kimenet a beltérin? -
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #59727 üzenetére
Nézd meg a beltéribe bemenő kábeleket. De lehet, hogy magában a beltériben van a hiba, ezért kell szólni a Diginek.
-
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #59725 üzenetére
Akkor csak azért írja ki, mert nem kap antennajelet. Ez akkor van, ha nem a Scart bemenetre van kapcsolva.
A tévé csatornaváltó gombjait ne használd, csak a beltériét. -
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #59723 üzenetére
Biztos, hogy a tévé írja ki és nem a beltéri? A tévébe nem antennakábelen megy be a jel, hanem Scarton.
-
yvsmad
őstag
válasz
Gyuszopapa #59721 üzenetére
Szólj a Diginek. Egyébként a vihar is zavarja a műholdas vételt.
-
yvsmad
őstag
válasz
nrbi001 #59702 üzenetére
Hagyd bedugva mind a kettőt.
Optikain nincs kommunikáció, csak hang, a tévén meg gyanítom, hogy a HDMI csak bemenet (jogvédelmi okokból), viszont az ARC működik.
A digitális tv hangbeállítás opciói nem erre vonatkoznak, hanem arra, hogy az adásból melyik hangtípus szólaljon meg. Ezt hagyd automatán, különben néhány adón némafilmeket fogsz látni. -
yvsmad
őstag
válasz
#94529552 #59696 üzenetére
Nem magasztaltam a régi cégeket, mindennek megvan az előnye és a hátránya.
Ez csak egy gondolatmenet volt olyan funkciók hiányáról, amik azért alapvetően befolyásolhatják egy felhasználó élményszintjét illetve megelégedettségét egy készülékkel, ill. mivel az emberek szeretnek általánosítani, egész márkákkal kapcsolatban.
De ha szeretnél a régi márkákról beszélgetni, akkor a Sony és a Matsushita termékskálája sokszorosa az LG-ének. A Toshiba már a 70-es évek vége óta gyakorlatilag elektronikai alkatrészgyártó, néha próbálkoznak saját márkás készülékekkel, ha látnak piaci rést, de nem ez a fő profiljuk. A Sharp sem volt soha a csúcson, belevágtak az LCD-k fejlesztésébe, de csak drágán tudtak kész készüléket gyártani. Paneljeiket azért több gyártó is veszi, még ha saját márkával nincsenek is annyira jelen a piacon. -
yvsmad
őstag
válasz
#94529552 #59692 üzenetére
Mi köze van annak, hogy mit tesznek bele egy készülék szoftverébe a cég pénzügyi helyzetéhez?
A befuccsolt cégek a rossz döntések és a korral lépést nem tartás miatt kerültek olyan helyzetbe, nem azért, mert egy sokadrendű funkciót beletettek-e egy típus szoftverébe vagy sem. Attól még tény, hogy a nagy cégeknél van olyan felhalmozott tudás, ami az újabbaknál nincs meg. Hogy ebből mi a használható, az más kérdés, de szükség esetén hozzá tudnak nyúlni, míg az újaknak 0-ról kell mindent kifejleszteniük. Ez a nem mindegy.
Nézd meg az LG-t, 2 éve még a Netflix ment, tavaly WebOS, idén már WebOS2, jövőre meg WebOS3 vagy már fél szemmel nézik az Android tévék sikerét, vagy kitalálnak megint valami újat. És mindegyik új rendszer kifejlesztése elviszi a programozói kapacitást a finomságok belövésétől, legfeljebb fél év múlva kiadnak valami frissítést, hogy stabilabb legyen a rendszer, de nem publikálják a módosításokat, mert abból kiderülne, hogy az előző kártyavárhoz volt hasonló. -
yvsmad
őstag
válasz
nrbi001 #59688 üzenetére
Úgy próbáld meg, hogy a házimozi távjával kapcsolod be a rendszert.
Ellenkező esetben a tévé távjával minden bekapcsoláskor az összes többi összehangolt készülék is mindig bekapcsolna. Nálam pl. 3 másik készülék is rá van tanítva, de tök felesleges lenne, ha a tévé bekapcsolásakor mindhárom beindulna a tévével együtt. -
yvsmad
őstag
válasz
polberto #59689 üzenetére
Ha van lakásbiztosításod, abban lehet, hogy van vihar/villám okozta közvetett káresemény és akkor ők fizetik a révészt.
Mindenképpen márkaszervizt keress fel és ők adjanak szakvéleményt, amivel mehetsz a biztosítóhoz.
Általában alaplapra van integrálva és az új alaplap többe kerülhet, mint amennyit a használt tévéd ér, úgyhogy saját zsebből valószínűleg nem éri meg javíttatni, de ezt a szerviz majd elmondja. -
yvsmad
őstag
válasz
#94529552 #59686 üzenetére
Az LG is beletehetné, ha a fiatal smart programozókban felmerülne olyan, hogy egy márkájú készüléktípusból több is lehet egy helyiségben. De mivel nincs ilyen irányú tapasztalatuk, eszükbe sem jut. A kapacitásukat az köti le, hogy újabban már szinte minden évben új OS-t tesznek bele a tévékbe. A régi nagy márkáknál ez a tudás évtizedek óta össze van gyűjtve és mindig beleteszik a szoftverekbe, mert igazából ezen spórolni felesleges lenne. Egy bemutatóteremben vagy márkaboltban pillanatok alatt kijön az előnye.
-
yvsmad
őstag
válasz
#94529552 #59681 üzenetére
A Pana már réges-régen kifejlesztett dolgokat tesz bele a készülékeibe, a koreai meg kínai gyártók mindent smart technikával próbálnak 0-ról kitalálva megoldani. Meg is látszik a készülékek gyorsaságán, használhatóságán, elemi praktikus dolgokon.
Ott van pl. az EPG, a 10+ éve kitalált Guide Plus+, körberöhögi az összes mai smart próbálkozást. Az LG meg a Samu akkor és azóta sem vette meg a licenszet, meg is látszik a készülékeiken. -
yvsmad
őstag
válasz
huncutka1029 #59676 üzenetére
Ha tudja, az benne van a használatijában, az átállítás a rendeltetésszerű használat része, semmi köze a garihoz.
-
yvsmad
őstag
válasz
Doma88 #59487 üzenetére
LB730V:
Banding nincs egyáltalán.
A sarkoknál nem felhős (világosabb), hanem kifejezetten sötétebb.
A szürke foltot és "koszos képernyő" effektusnak hívnám. Eddig csak focimeccsnél láttam, ha odafigyeltem erre, más műsornál nem láttam még. Laikus nem nagyon veszi észre, lehet, hogy képi beállításokkal csökkenthető az észrevehetősége. -
yvsmad
őstag
válasz
energy4ever #59468 üzenetére
A képcsöves időkben a Samsungok tényleg gagyik voltak, de azóta eltelt 7-8 év és a Samu nagyon rágyúrt a tévékre és a telókra. De vannak más márkák is, (Pana, Philips, Sony) aminek nem fakó a képe. Én most adtam el a 7 éves Samu LCD-t, olyan volt a képe, hangja, működése, mint új korában.
A tévét meg ne az ablakkal szemben helyezd el. A képcsöves időkben még tudták az emberek, hogy a tévét az ablak elé annak háttal kell elhelyezni, a fény fizikája azóta sem változott. -
yvsmad
őstag
válasz
energy4ever #59468 üzenetére
(Akkor ne LG tévét vegyél, hanem olyat, aminek jó kontrasztja van.)
-
yvsmad
őstag
válasz
energy4ever #59463 üzenetére
Javaslom, hogy menj el egy olyan üzletbe, ahol jó sok tévé van egymás mellett kitéve és ott hasonlítgasd a telót a tévékkel.
Kis méretben (közel) ugyanaz a felbontás sokkal intenzívebb színeket és kontrasztot ad, de a telón "tenyészképek" vannak, míg a tévében az élő műsort nem photoshop-olta senki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- PlayStation 1 / 2
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-ért?
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest