- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
burkus
csendes tag
A nagy sulinetes rohamban én is vettem egy L1930s-t (jobb híján). A munkahelyemen van egy L1730s (TN+) és egy L1920P (MVA), ezekkel tudtam összehasonlítani. Egyelőre nem futtattam teszteket, csak szubjektív tapasztalataim vannak.
PANEL:
Biztosan S-IPS, oldalról nézve a fekete háttér belilul. Elvileg ugyanaz a panel van benne, mint a 1910B-ben - utóbbiról jó véleményeket is olvastam. Sajnos nincs DVI bemenet, de egy jó analóg kártyával is elég stabil a kép (szerintem).
Először S3 Virge kártyával (135 Mhz-es DAC) próbáltam hajtani, és kiábrándítóan homályos volt minden, most szereztem egy Matrox-ot (300 Mhz-es DAC) és ugrásszerű volt a javulás
.
GRAFIKA:
A digitális fotók színei élénkebbek, mint a 1730s-en, de a sötét részek nem olyan részletdúsak, mint az 1920P-n. Utóbbi jelenség oka valószínűleg a közepes kontrasztarány. A színhelyesség ránézésre elfogadható, talán a fű zöldje túlságosan világos. Szerintem mindenképpen ajánlott egy kalibráció.
SZÖVEG:
Na, szerintem itt van a monitor gyenge pontja. A három monitor közül ezen volt a legfárasztóbb nativ módban szöveget olvasni. Nagyítóval nézve kiderült a turpisság: míg a 1730s-nél és a 1920P-nél vékonyak a pixeleket elválasztó sötét vonalak, és csak közelről észrevehetők, a 1930s-nél jóval vastagabbak és kontrasztosabbak, így normál olvasási távolságról (40-50 cm) is jól észrevehetőek. Ez nappali fénynél nem annyira zavaró, este alacsony fényerőnél viszont nagyon.
Még egy fontos dolog: nem csak függőleges vonalak vannak, mint a másik két monitornál, hanem vizszintesek is, az egész olyan, mint egy sűrűn berácsozott kockás papír. Szinte egyenként látom a pixeleket, de ez legfeljebb csak képszerkesztésnél hasznos, minden más alkalmazásnál hátrányos. (Lehet hogy ez az a más fórumokon emlegetett ''glittering effect''?)
Eddig azt hittem, a szöveg olvashatósága csak a stabil képtől függ (ebben nincs hiba), most kikerült, hogy az is baj, ha nem elég homogén a szöveg háttere (a ''kockás papír'' hatás miatt).
DVD:
Gyors jeleneteknél nem tapasztaltam utánhúzást (ellentétben a 1920P-vel).
A homogén részeken megjelentek a gradiensek, de ez 60 Hz-en nem volt zavaró, 75 Hz-en viszont már igen.
ÖSSZEFOGLALVA:
Mindenképpen jobb, mint egy TN filmes monitor, leszámítva a ''kockás papír'' effektust.
Ez az emberek nagy részét nem zavarja, de aki a vásárláson gondolkodik, mindenképpen próbálja ki a monitort sötét szobában is, alacsony kontraszt mellett.
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
Eléggé elkedvetlenítettek az eddigi hszok, de akinek 1930s van, nyilatkozhatna a monitorról.
-
molnarcs
tag
Fikázzák az LG-t a prad.de (angol szekció) egyrészt azért, mert azt mondják rossz minőségben van összerakva az 1930B (kezdek én is kétségbe esni, én is ezt néztem ki mint backup ha valami gond van a vx-etl, és lehet hogy lesz) meg az LG-t úgy általában hogy sokat hazudik (még olyat is mondtak, hogy s-ips-nek titulált monitort mégiscsak xVA-val szállított korábbi modelleknél). No mindegy, aztán volt egy fickó aki megpróbálta tisztázni hogy mi van, de elolvasva nem lettem okosabb (vagy én vagyok fáradt/hülye) : Bővebben: link
Ez fontosnak tűnt: (keress rá ennek a totamec gyereknek az lg-és írásaira)
These tests could just mean that LG sends the best type of screen to the testers and then sell the junk like the ones with TN panels or the old type of IPS panel .. well.. for all I know the older variant could be better than the new one. However, it all just strenthens Totamec's disaproval of LG in general. -
craic
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek miért van az, hogy a lg.com -on a L1930B-nél azt írják, hogy 400:1, és 170/170, és a magyar, német, lengyel, holland LG oldalon meg azt, hogy 500:1 és 176/176 (esetleg 178/178) Ráadásul az lg-philips egyetlen 19'' S-IPS panelja 600:1, 178/178. Akkor ez most hogy van?
Köszi -
lkadar
tag
Valaki?
-
lkadar
tag
-
lkadar
tag
Hi All!
Akinek van meg tapasztalata ezekkel a moncsikkal, kerem ne rejtse veka ala, mert vegul ez lett a kiszemelt aldozat. Persze nekem a B-s kellene a DVI miatt. Nem lehet igaz, hogy egyetlen PH!-s sem rendelkezik ezzel...
.
Elore is kosz, lkadar. -
misran
tag
Hali!
Nos, a DVI-t erőltetném én is, ha lenne a monitorokon... Sulinetes monitor 1 db van ami 19''-es és DVI-s, a Samsung 193p (ha jól nléztem). 17-esből már van több is, de még mindíg nem az igazi.
Na persze sulineten kívül is lehet gondolkodni, de arra most nincs keret.
Az IPS-t ne elég érdekes, mert , a fenti 1930S tapasztalatot most nem nézve, ez tűnt a legkiegyensúlyozottabbnak. Sajnos ez eddig nem jött be.
A kábelt köszi, észben tartom, ha kell szólok.
Tudja valaki van-e olyan TN-es monitor ami 24bit-es színmélységgel számol?
Üdv, -
fasyrt
őstag
Hi!
Meglátásom szerint amennyiben az ember lapos monitor vásárlására adja a fejét, akkor ragaszkodni kell a DVI felülethez. Nem véletlenül van az kitalálva, arra kell kötni. Micsoda badarság gondolj bele: VGa karesz megcsinálja a jelet digitálisan, utána átalakítja analóggá, jel kábelen át, monitor visszaalakít digitális jellé, majd kirajzol. Beláthatod, hogy a digitális átvitel egyszerűbb, ésszerűbb.
Panelekhez pedig: Vagy tn filmeset, vagy VA-t, IPS-t ne! Volt a PH!-n egy cikk a tipusokról, keress vissza, nagyon tanulmányos, és sokat segít. Én ki is nyomtattam, te is olvasd el.
Ez így most nem nagyon jól sül el, de akkor már, ha témánál vagyunk: tft-t veszel, és nincs hozzá DVI kábel nopara, egyet tudok adni némi ellenérték fejében: 1500 píz. Szerencséd van akkor csupán 1499!(Egyébként nem azért írtam ezt, hogy reklámozzak, hanem mert ez a személyes véleményemet tükrözi. Kábelt nem is kell venned tőlem, de ha gondolod...
És az 1,8-as hosszával ugrókötélnek sem utolsó!
[Szerkesztve] -
handler
csendes tag
Tenyleg ennyire hulladek a 1930S? Nem csinalnal megegy merest a biztonsag kedveert? Egy meres nem meres, szoktak volt mondani
-
misran
tag
Nos, leteszteltem egy LG L1930S-es monitort.
A körülmények: elsődleges monitor volt, de volt mellette egy aktív CRT is.
A videókártya másodlagos DVI kimenetén lévő DVI-DSUB átalakítón ült.
A felbontás a panel natív 1280x1024-es felbontása volt, 32 bit színmálység mellett.
Dióhéj:
PRO:
- színek nagyon szépek
- geometria rendben van
- szép nagy felület
CON:
- a felület totál szemből is átmenetes, a PixPerAn-ban a kontrasztbeállításnál tudok olyan kontrasztot beállítani hogy középen pozitív, széleken negatív!
És még nem mozgattam a fejem sehova...
- az utánhúzásokra a különböző színekkel 80 - 160 ms válaszidők jöttek ki.
A zöld alapon fehér/kék négyzet esetén az utánhúzás 160 felett volt valahol.
A kis scrollozós játékban ami forog-mozog, az paca, a sárga lövedékek pirosas-narancs szőrös pacák.
- Az olvasási tesztben max. az 5-ös sebesség volt jóindulattal elfogadható, feljebb totál blur.
A webes böngészés közben ha normál méretű szöveget (mint ez) fehér alapon feketét scrolloztam, alig-alig lehetett elolvasni.
Ezek alapján azt mondom hogy aki csak kicsit is szokott nagynéha játszani, messze kerülje el a típust. Nem akarom elhinni hogy S-IPS panel ezt tudja...
Csalódtam.
De lehet hogy valamit elszúrtam, adjatok tippet és ha van rá mégegyszer mód (kölcsön hoztam negyed órára) akkor megnézem újra.
Üdv, -
neduddki
nagyúr
HI!
Hat akkor kicsi kereso kici nezelodes:
Bővebben: link
NA roviden ennyi, a regieket meg meg se tanatam ahol errol beszelgetunk:- ((((
Hogy hany embornek van meg 1930-as lg-je na az erdeks, inkabb ossye kene vonni a 19-es s-ips lg-ket totzikokat es akkor sokkkal attekinthetobb lenee... de mar ugze itt van ay s-ips-es totzik is
udv
neduddki -
saba
csendes tag
Szia!
Nekem egy Samsung 173p-m van, ami ugyan csak 17'' és nem is S-IPS (de viszont PVA), azért még a DVI-s tapasztalataim talán nem egészen irrelevánsak.
Én DVI-n használom, de kiváncsi voltam, mit is nyertem vele, ezért alaposan kipróbáltam az analóg illesztést is.
Film vagy fénykép-nézegetés (és valszeg játék) közben nem tudnám megmondani, hogy épp hogy van csatolva a monitor, annyira nincs különbség.
Ha viszont szöveg van a képen (szövegszerkesztő, Internet, Windows Intéző, stb...) akkor már igenis látszik a különbség. Analóg illesztésnél a leggondosabb beállítás mellett is marad a képben egy kis remegés az élek mentén, meg a karakterek sem annyira élesek. Igazából semmi vészes (még mindig sokkal jobb, mint egy CRT), de észrevenni. Ezzel szemben a DVI-s kapcsolatnál a képet mintha odaszögezték volna.
Szóval leginkább az alkalmazási területtől függ, érdemes-e pénzt adni a DVI-ért: szerintem irodai munkánál igen, játéknál, filmezésnél nem.
Ja, van egy eset, amikor döbbenetes a különbség: amikor a Win2k shutdown közben úgy halványítja el a képet, hogy minden második pixelt feketére vált, az az analógon rettenetes képzajokat eredményez, a DVI-nek viszont meg se kottyan.
-
misran
tag
Hohi!
Azert nem volt jo mert mar mindegyikben mindenrol volt szo, es en errol szeretnek velemenyeket, tehat konkratan hogy mi a DVI es az S-IPS kozott a _tapasztalhato_ kulonbseg a fenti monitorok kozott.
Koszi az infokat, hiszek neked, akkor 17-es kilove (de tovabbra is furcsa a dolog, lasd elozo hozzaszolas-cserenk S-IPS topikban).
Tovabbra is marad a kerdes: egy jo analog kabellel tekintve van-e tapasztalati kulonbseg a DVI es az analaog kozott.
Amugy az analog es digital valtozatok kozott csak a nyamvadt csatlakozo hianyzik, vagy van mas draga alkatresz is ami hibadzik.
Amúgy ha TN-es és mégis 16,7 (24bit?) színt tud akkor az megint kamu vagy elképzelhető? És ha igen, akkor csak a látószög a gáz?
Üdv, -
neduddki
nagyúr
HI!
Hogy ennek me nem vot jo a tobbi 19-es topic, de min1...
Na jo a kerdesed 1 s-ips 19 kell-e vagy egy 17-es tn+film-es??? ez jo kerdes nem???
csak az angol oldal adatai:
''160 degree horizontal viewing angle
140 degree vertical viewing angle
1280 x 1024 native resolution
12ms response time
250 cd/m2 brightness
550:1 contrast ratio''
szerited ez mijjen????
de nezzuk anemaete: /latalanba van egy fodadasom hogy egyetlen adat se fog meegyezni, de az s-ips bisztos hogy oda irja:- )))/
''EAN : 8801031038107
Display-Typ : TFT-LCD Aktiv-Matrix
Bildschirmdiagonale : 17'' (431,8mm)
Bildschirmformat : 5:4
Aktive Bildfläche : 337,92 mm x 270,34 mm
Pixel Pitch : 0,264 mm
Pixelkonfiguration : RGB Streifen
Weitwinkeltechnologie : TN
Oberflächenvergütung : Hard Coating
Farbdarstellung : 16,7 Mio
Maximale Auflösung : 1280 x 1024 @ 75 Hz
Physikalische Auflösung : 1280 x 1024
Helligkeit : 250 cd/m²
Kontrastverhältnis (Dunkelraum) : 550:1
Responszeit : 12 ms''
Tevedtem, de nem aszt irtak oda hogy s-ips ,hanem be marik vallani hogy tn!!!! Hat fejlodokepes a nemet kepvisel;et is!!!!!!!!!!!!:- ))))))))))))))))))
udv
neduddki -
misran
tag
Halihó!
Akik nyomon követik bíbelődéses kálváriamat: adok egy utolsó esélyt a sulinetnek meg a TFT-knek.
A kérdésem a következő:
Van valakinek tapasztalata arról, hogy az LG L1930S és L1930B típusú monitorok között van-e tapasztalt képmjnőségbeli különbség?
Sulinetben sajna csak analógot árulnak, de ha nincs különbség akkor nem érdekel.
Ha van, lehet hogy inkább L1730B-t veszek, ami ugyan kisebb, de DVI-s.
Nemrég ''neduddki'' kolléga feldobta hogy ezek nem S-IPS-esek (1710-ről volt szó, de a 1730 elvileg u.a. ). Ez megint más tészta, erről valami infó?
De inkább azok írjanak akik a fenti vagy egyéb TFT-ket kipróbáltak DVI-vel és analóg kábellel is. Mik a tapasztalatok?
Ja, az is szóljon aki tud okot arra hogy ne vegyek a fentiekből semmit, vagy hallgasson örökre.
Köszi előre is, üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged