Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• saba

csendes tag

válasz misran #3 üzenetére

Szia!

Nekem egy Samsung 173p-m van, ami ugyan csak 17'' és nem is S-IPS (de viszont PVA), azért még a DVI-s tapasztalataim talán nem egészen irrelevánsak.
    Én DVI-n használom, de kiváncsi voltam, mit is nyertem vele, ezért alaposan kipróbáltam az analóg illesztést is.
    Film vagy fénykép-nézegetés (és valszeg játék) közben nem tudnám megmondani, hogy épp hogy van csatolva a monitor, annyira nincs különbség.
    Ha viszont szöveg van a képen (szövegszerkesztő, Internet, Windows Intéző, stb...) akkor már igenis látszik a különbség. Analóg illesztésnél a leggondosabb beállítás mellett is marad a képben egy kis remegés az élek mentén, meg a karakterek sem annyira élesek. Igazából semmi vészes (még mindig sokkal jobb, mint egy CRT), de észrevenni. Ezzel szemben a DVI-s kapcsolatnál a képet mintha odaszögezték volna.
    Szóval leginkább az alkalmazási területtől függ, érdemes-e pénzt adni a DVI-ért: szerintem irodai munkánál igen, játéknál, filmezésnél nem.

Ja, van egy eset, amikor döbbenetes a különbség: amikor a Win2k shutdown közben úgy halványítja el a képet, hogy minden második pixelt feketére vált, az az analógon rettenetes képzajokat eredményez, a DVI-nek viszont meg se kottyan :).

Új hozzászólás Aktív témák