- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
saba
csendes tag
Szia!
Nekem egy Samsung 173p-m van, ami ugyan csak 17'' és nem is S-IPS (de viszont PVA), azért még a DVI-s tapasztalataim talán nem egészen irrelevánsak.
Én DVI-n használom, de kiváncsi voltam, mit is nyertem vele, ezért alaposan kipróbáltam az analóg illesztést is.
Film vagy fénykép-nézegetés (és valszeg játék) közben nem tudnám megmondani, hogy épp hogy van csatolva a monitor, annyira nincs különbség.
Ha viszont szöveg van a képen (szövegszerkesztő, Internet, Windows Intéző, stb...) akkor már igenis látszik a különbség. Analóg illesztésnél a leggondosabb beállítás mellett is marad a képben egy kis remegés az élek mentén, meg a karakterek sem annyira élesek. Igazából semmi vészes (még mindig sokkal jobb, mint egy CRT), de észrevenni. Ezzel szemben a DVI-s kapcsolatnál a képet mintha odaszögezték volna.
Szóval leginkább az alkalmazási területtől függ, érdemes-e pénzt adni a DVI-ért: szerintem irodai munkánál igen, játéknál, filmezésnél nem.
Ja, van egy eset, amikor döbbenetes a különbség: amikor a Win2k shutdown közben úgy halványítja el a képet, hogy minden második pixelt feketére vált, az az analógon rettenetes képzajokat eredményez, a DVI-nek viszont meg se kottyan.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Energiaital topic
- Mozilla Thunderbird
- Anime filmek és sorozatok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AOC Agon AG273QCX, 27 col, 2560x1440P (QHD), 144 Hz, Curved (hajlított) - elkelt Hiksan kollégának
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- Újszerű Samsung 34 -es hajlított monitor - 3440x1440px / HDR10 / 100Hz / USB-C PD 90W (S34A650UXU)
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest