Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• misran

tag

válasz fasyrt #10 üzenetére

Hali!

Nos, a DVI-t erőltetném én is, ha lenne a monitorokon... Sulinetes monitor 1 db van ami 19''-es és DVI-s, a Samsung 193p (ha jól nléztem). 17-esből már van több is, de még mindíg nem az igazi.
    Na persze sulineten kívül is lehet gondolkodni, de arra most nincs keret.

Az IPS-t ne elég érdekes, mert , a fenti 1930S tapasztalatot most nem nézve, ez tűnt a legkiegyensúlyozottabbnak. Sajnos ez eddig nem jött be.

A kábelt köszi, észben tartom, ha kell szólok.

Tudja valaki van-e olyan TN-es monitor ami 24bit-es színmélységgel számol?

Üdv,

• misran

tag

Nos, leteszteltem egy LG L1930S-es monitort.
    A körülmények: elsődleges monitor volt, de volt mellette egy aktív CRT is.
    A videókártya másodlagos DVI kimenetén lévő DVI-DSUB átalakítón ült.
    A felbontás a panel natív 1280x1024-es felbontása volt, 32 bit színmálység mellett.

Dióhéj:

PRO:
    - színek nagyon szépek
    - geometria rendben van
    - szép nagy felület

CON:
    - a felület totál szemből is átmenetes, a PixPerAn-ban a kontrasztbeállításnál tudok olyan kontrasztot beállítani hogy középen pozitív, széleken negatív!
    És még nem mozgattam a fejem sehova...
    - az utánhúzásokra a különböző színekkel 80 - 160 ms válaszidők jöttek ki.
    A zöld alapon fehér/kék négyzet esetén az utánhúzás 160 felett volt valahol.
    A kis scrollozós játékban ami forog-mozog, az paca, a sárga lövedékek pirosas-narancs szőrös pacák.
    - Az olvasási tesztben max. az 5-ös sebesség volt jóindulattal elfogadható, feljebb totál blur.

A webes böngészés közben ha normál méretű szöveget (mint ez) fehér alapon feketét scrolloztam, alig-alig lehetett elolvasni.

Ezek alapján azt mondom hogy aki csak kicsit is szokott nagynéha játszani, messze kerülje el a típust. Nem akarom elhinni hogy S-IPS panel ezt tudja...
    Csalódtam.

De lehet hogy valamit elszúrtam, adjatok tippet és ha van rá mégegyszer mód (kölcsön hoztam negyed órára) akkor megnézem újra.

Üdv,

• misran

tag

válasz saba #5 üzenetére

Köszi a hozzászólást!

Hasonlóakat várok esetleg még, más típusokról is!
    Mivel a legtöbbet munkára használom a gépem, valószínűleg a DVI-t kéne erőltetni.
    A kérdés csak az, hogy 19''-es DVI-s sulinetes monitor mi van... :)

Üdv,

• misran

tag

válasz neduddki #2 üzenetére

Hohi!

Azert nem volt jo mert mar mindegyikben mindenrol volt szo, es en errol szeretnek velemenyeket, tehat konkratan hogy mi a DVI es az S-IPS kozott a _tapasztalhato_ kulonbseg a fenti monitorok kozott.

Koszi az infokat, hiszek neked, akkor 17-es kilove (de tovabbra is furcsa a dolog, lasd elozo hozzaszolas-cserenk S-IPS topikban).

Tovabbra is marad a kerdes: egy jo analog kabellel tekintve van-e tapasztalati kulonbseg a DVI es az analaog kozott.

Amugy az analog es digital valtozatok kozott csak a nyamvadt csatlakozo hianyzik, vagy van mas draga alkatresz is ami hibadzik.

Amúgy ha TN-es és mégis 16,7 (24bit?) színt tud akkor az megint kamu vagy elképzelhető? És ha igen, akkor csak a látószög a gáz?

Üdv,

• misran

tag

Halihó!

Akik nyomon követik bíbelődéses kálváriamat: adok egy utolsó esélyt a sulinetnek meg a TFT-knek.

A kérdésem a következő:

Van valakinek tapasztalata arról, hogy az LG L1930S és L1930B típusú monitorok között van-e tapasztalt képmjnőségbeli különbség?
    Sulinetben sajna csak analógot árulnak, de ha nincs különbség akkor nem érdekel.
    Ha van, lehet hogy inkább L1730B-t veszek, ami ugyan kisebb, de DVI-s.

Nemrég ''neduddki'' kolléga feldobta hogy ezek nem S-IPS-esek (1710-ről volt szó, de a 1730 elvileg u.a. ). Ez megint más tészta, erről valami infó?

De inkább azok írjanak akik a fenti vagy egyéb TFT-ket kipróbáltak DVI-vel és analóg kábellel is. Mik a tapasztalatok?

Ja, az is szóljon aki tud okot arra hogy ne vegyek a fentiekből semmit, vagy hallgasson örökre :).

Köszi előre is, üdv,

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés