Hirdetés
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Garmin Venu 3 - testnevelés óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16278 üzenetére
Szépen kiemelted a Linuxos támogatás hiányosságát, de vélhetően rajtam és rajtad kívül keveseket fog érdekelni a speckó nyűg.
Általában a "gamer" notikat Windows operációs rendszerrel használják a teljes értékű kihasználás végett, hiszen tudjuk, hogy a Linux desktop minden jósága ellenére, korántsem tökéletes.
Ettől függetlenül néhányunk valóban széllel szemben dobja a sárgát.
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16280 üzenetére
Bumblebee-vel lehetne a sima VGA váltást elérni (én még nem mertem elrontani a működő rendszert).
Alapesetben régebbi Nvidia-val például egy Grub sor beírásának kihagyása miatt vesződtem (Ubuntu 16.04), mire rájöttem, hogy miért borul jótékony setétség a kijelzőre a zárt driver felrakása után, ugye ez esetben ismét rá kellett szokni a jó öreg Linuxos problémamegoldásra.
A desktop Linuxokon vagy elsőre működik minden (egyszerűbb és régebbi konfigok esetében), vagy pedig vérmérséklettől függően "szexuális felhangú" indulatszavak hangoztatására késztetik az user-t.
Egyes Realtek chipek egyáltalán nem rosszak (főleg külső adapterek között), van amelyik penetratio-ra is alkalmas lehet, szigorúan hálózati biztonság ellenőrzésére. Például régebbi HP ProBookok integrált Realtek antennái Linux alatt is is tökéletesen támogatottak voltak, ez típusfüggő.
Esetleg nézz be ide, hátha tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
huszkab
csendes tag
válasz Dißnäëß #16296 üzenetére
Ezt megfogadom mert pont csgozni szeretnék, ahol ugye nem kicsit számít az fps 😋, Kicsit furcsa lesz végre úgy játszani, hogy nem azon aggódsz, hogy megint miért droppoltál 40-50fpsre😅, mondjuk erre az nvidias dologra nem gondoltam volna köszi az infót 😁
[ Szerkesztve ]
"Ravaszabb csak akkor leszel ha ravaszabb ellenféllel játszol"
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16300 üzenetére
A zárt driverek feltelepítésekor, mielőtt újraindítanád, nézd meg a Grub-ot és szerkeszd át szükség esetén így:
Elindítod a konzolt, például a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációval.
Beírod:
gksu gedit /etc/default/grub
Keresd meg az alábbi sort és ha "nomodeset" van benne, írd át így:
GRUB_CMDLINE_LINUX="acpi_backlight=native acpi_osi="
Utána:
sudo update-grub
sudo reboot
Ha netán a fényerőállítás nem működne, akkor a Grubban még az alábbi sort szerkeszd át a fenti lépések sorrendjében:
Ha így néz ki, akkor erről:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"erre írd át:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor"A változtatások után mindig update kell a Grubnak, a fentiekben leírtak szerint!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dißnäëß #16327 üzenetére
Akármennyire háborogsz, ez van, a gyártó leszarja. A Yoga 2 13" mellé sem adtak HDD keretet, se HDD kábelt, ha SSD-vel vetted, pedig ott a hely benne. Lehet ám venni a gyártó hivatalos beszállítójától jó pénzért: [link]
23 dodó plusz shipping: [link]Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16441 üzenetére
Műanyag. Naés. Ahhoz képest egész jó. Szarabbra számítottam, annyira ijesztgetett mindenki.
Hát ez az, például a Dell Inspiron 7559 is gagyi műanyag, mégis istenítik az elfogultak.
A "Milyen notebookot vegyek" topikban is ezerrel megy az elijesztés (persze a Lenovo szerviz miatt is), közben azon mosolygok, hogy az egyik topikgazda is ilyet vett a haverjának, ugye ár-érték arányról van szó.
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #16485 üzenetére
Hát sajnos igen.Különben nem vennék notebookot.
Azért adtam el az asztali gépemet mert sokat kell utaznom és hordoznom kell a gépet.
Egyébként az asztali gépem egy nagyon régi felújítás alatt lévő gép volt.
Már az is elég nekem ha azt tudja az uj laptopom mint a régi Asztalim.KÖvetkező konfig volt: i3 3.1 ghz 8gb ddr3 hyperx ram meg egy 2gb gigabyte gtx1050 gddr5 1TB merevlemez.
Még procit akartam cserélni vmi i5 re de már nem fért bele az időbe mert közbe jött az utazgatás..Szóval elég nekem az a laptop ami azt tudja mint a régi gépem.
-
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #16489 üzenetére
ezek nagy igénynek számítanak a 2013 as játékok?azért írtam hogy havonta egyszer leülök a gép elé unaloműzésből játszani ergo nem a legfontosabb a játék mert akkor nyilván nem havi 1 szer ülnék le elé
ennek ellenére ha ezekkel az öreg játékokkal játszok illetve ritkán ülök le eleve játszani.
És hozzá teszem ha csak annyi az igényem, amit le is írtam hogy tudjon, annyit mint a szaros 70 ezres asztalim
akkor is 350 ezerért kell laptopot vennem? a 70 ezres gépemet egy 350 ezres laptop fedi le?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #16491 üzenetére
félre olvastad i3 as proci volt benne. de mielőtt kiderült hogy sokat kell majd utazgatnom tervben volt egy i5 ös proci bele.
de ez már nem jött össze..tehát i3 gtx 1050 2gb ,8gb ram
a ram meg a kártya volt 70 körül együtt, sajnos a gépet is ennyiért bírtam eladni..
Amúgy nagyon cseszhetem ezt az egész laptop vásárlást nagyon sok komprumisszumot kell kötnöm.
Pont a rászánt összeg miatt.
Egyébként ha y520 nál nem hallanám minden egyes tulajtól a széria hibát és hogy szervízben van a gépük
már rég megvettem volna és nem rinyálnék..Most találtam egy asus gl553VD ugyan azok a paraméterek mint y520 nál..
De arról nem találtam sok infót viszont tuti megőrülnék ettől a színes bill világítástól nem biztos hogy bevinném a tárgyalóbaD -
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16510 üzenetére
59% fényerőtől kezdődően már nem PWM-es.
Egyébiránt mindegyik Y700 PWM-es, az Inteles verzió is, kivéve a 17 inches konfigot; lásd itt.
Hasznos PWM frekvencia táblázat pár gyártó néhány gépéről:
Top Laptop PWM RankingA trottlinghoz egy fórumtárs hozzászólása
A Lost Alphát végigjátszottam vele, nem tapasztaltam játszhatatlanságot, pedig a Stalker játékok igazi "gépgyilkosok" tudnak lenni, még a friss, modern konfigurációknál is.
A ReLive sok újdonságot hozott:
Szintet lépett az AMD Radeon Software
Nem csak teljesítményt javít az új Radeon meghajtó
ReLive: új driverrel támad az AMD
Az Y700-15ACZ kispénzűeknek még mindig egy választási lehetőséget jelent a teljesen gagyi műanyag és drága notebookok helyett, ha kisebb teljesítménnyel is beérik.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #16525 üzenetére
A Thunderboltnak amúgy valami vékony 7700HQ laptopnál látnám értelmét, ahol a soványabb hűtésbe nem kell a gyártónak GPU-t számolnia, így a valódi négymagos i7 mehetne egy csinos, extravékony gépházba. Úton menne az Intel GPU, otthon pedig ha game igény van, egy eGPU-val elszalad bármi, míg a CPU még púpon is befér könnyedén a kisebb, összenyomottabb hűtésbe is, hiszen egyedül van.
A következő laptopom ilyen lenne, pár év múlva. Szerintem hülyék lennének a gyártók, ha kihagynák ezt a fajta felállást.. tuti be fogja vki hozni. Legalábbis nagyon remélem, klassz dobás lenne.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Dißnäëß #16532 üzenetére
Hwinfo szerint nem drasztikus a hofok, nem pirosodott ki meg sose, mondjuk egy ket naponta megy fel ra meg le rola egy egy HD film meg erre raktam a pubg-t
A 2,5 esbe van egy 850 pro azon van az osszes gamma, azt masra nem hasznalom.
A ket ssd kozt masolni viszont orom es boldogsag
Van egy 850 evom is azt megcsinaltam "pendrive"-nak, igy nem nagyon gond a 20-30-40 gigak masolasa, bezzeg regen, jajj istenem...### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
voyi
aktív tag
válasz Dißnäëß #16592 üzenetére
Siman csak flashelni kellett a korabbi verzios (3.05) gyari biost, amit valaki volt oly kedves es feltoltott a netre.
Onanntol meg ezt a tutorialt kovettem:
https://wheresmykeyboard.com/2016/02/lenovo-y410p-y510p-unlocked-bios-wlan-whitelist-mod-vbios-mod/
Holnap varhatolag megis erkezik az uj kartya.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
rontoma
csendes tag
-
maximilian4
addikt
válasz Dißnäëß #16753 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mivel pár hete épp én ajánlottam a megoldást.
Viszont "natívan", kókányolás és adapter nélkül nem tudja a gép.
Ez nem is a lenovo érdeme, hanem a type-c csatlakozónak egy "fícsöre", de ahhoz is kell bizony az adapter. Azon meg mit reklámozzanak hogy ha type-c csatlakozóhoz veszel egy adaptert akkor tudni fogja a 4k 60 fps-t? Úgy lenne értelme ha alapból tudná a gép mindenféle alakítgatás nélkül, azaz lenne benne egy hdmi 2.0 aljzat vagy mini display port, de egyik sincs.[ Szerkesztve ]
Maxi
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest