Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Érdemes lehet itt is megkérdezni:
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz KilgoreTrout #18052 üzenetére
Nem biztos, hogy pont ugyanilyen, de hasonló esetben, amikor szintén nem leltem ott a gép típusa alapján, a termék hirdetésének közvetítője szerint a gép "módosított konfigurációs" volt, ezért nem lehetett megtalálni a gyártó oldalán.
-
Dhampir
félisten
Lehet, hogy PWM probléma is van (de nem biztos). Hátha a listákon szerepel az adott laptop modell:
PWM Ranking - The Best Displays for the Eyes
Top Laptop PWM Ranking (Rated by negative impact on eyesight)
Egyéb megoldás lehet az, hogy ha még a vásárlás utáni 14 napon belül vagy, akkor vissza lehet vinni a boltba, ahol vetted.
-
Dhampir
félisten
Ha ugyanilyen (Part Number: 81SY00NVHV) laptopod van, akkor a gyártói oldal szerint M.2 2242 SSD up to 512GB és M.2 2280 SSD up to 1TB méretig támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz mrdreamer #17984 üzenetére
A Lenovo magyar nyelvű honlapján alul a Támogatásnál van az Illesztőprogramok és szoftverek kiválasztásának lehetősége, ahol a sorozatszám beütése után a szükséges információ elérhetővé válik.
Ezenkívül a sorozatszám (S/N) alapján a garancia keresésnél is megnézhetőek a driverek, így az aktuális BIOS verzió is látható lesz, ha jól tudom:
Garancia kereséseEsetleg az alábbi topikokban is érdemes lehet megkérdezni a problémát, ha netán nem járnál sikerrel:
-
Dhampir
félisten
válasz chris0000 #17955 üzenetére
A magyarországi Alza áruházban vettek páran ilyet, ha jól tudom 350 000 Ft körüli áron cseh/szlovák lokalizációjú billentyűzettel.
Jelenleg is kapható tőlünk északabbra szlovák boltokban. Amennyiben nem tévedek, a lenovo-shop.sk Magyarországra is szállít. A szlovák Alza tudtommal nem szállít Magyarországra, át kell menni érte.
Nagyjából 370 000 Ft körüli áron kapható operációs rendszer nélkül a jelenleg legolcsóbb RTX 3060 konfiguráció.
DE!
Ebben az esetben csak 2 év a garancia és utána kell járni, hogy hol, melyik szervizben érvényesíthető külföldi gép esetében.Lenovo Shop Szlovákia:
LENOVO Legion 5 15ACH6H Phantom Blue,82JU003DCKAlza Szlovákia:
Lenovo Legion 5-15ACH6HA Lenovo Legion 5 15ACH6H, 82JU003DCK gyári adatlapja:
Lenovo Product Specifications ReferenceLétezik Teljes AMD konfigurációban is a Ryzen processzor mellett AMD Radeon RX 6600M 8GB grafikus kártyával, ennek a neve: Lenovo Legion 5 15ACH6A
Alza Szlovákia:
Lenovo Legion 5 15ACH6ARemélhetőleg mielőbb megjelennek hazai forgalomban is, csak az árak kérdésesek.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Biohazardxxx #17887 üzenetére
Köszönjük szépen tapasztalataid megosztását!
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Na, az új Lenovo Legion 5 és 7i laptopokban végre visszakerült felülre a webkamera.
-
Dhampir
félisten
válasz Sly189 #17789 üzenetére
A Lenovo PSRF, Product Specifications Reference honlapja.
Lenovo Legion Y540-15IRH-PG0. 81SY00NVHV
Display
One of the following, configurable by model:
●15.6" (396mm) FHD (1920x1080), anti-glare, LED backlight, IPS,250 nits, 16:9 aspect ratio, 45% gamut, refresh rate 60Hz
●15.6" (396mm) FHD (1920x1080), anti-glare, LED backlight, IPS,300 nits, 16:9 aspect ratio, 72% gamut, refresh rate 60Hz
●15.6" (396mm) FHD (1920x1080), anti-glare, LED backlight, IPS,300 nits, 16:9 aspect ratio, 72% gamut, refresh rate 144HzEszerint két olyan 300 nites panellel szerelték, amelyben mindkettő jellemzője a 72% gamut. Az említett gépben a Lenovo honlapja szerint 300 nites, 60 Hz-es a kijelző. Elvileg a színtér a jobbak között van, a fenti adatok tükrében, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Plazmacucci #17770 üzenetére
Az Eszközkezelőben az adapter tulajdonságaira kattintva, az Energiagazdálkodás résznél " A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg", "Az eszköz felébresztheti a számítógépet" jelölőnégyzetében ki van pipálva valamelyik?
-
Dhampir
félisten
válasz Plazmacucci #17759 üzenetére
Még sosem fordult elő egyik laptopnál sem.
-
Dhampir
félisten
Ez durva, nem lenne szabad a billentyűzetnek nekinyomódni a kijelzőnek.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy az Y540 2 év garanciája regisztrációval növelhető 3 évre?
-
Dhampir
félisten
válasz chris0000 #17736 üzenetére
Ha minden szükséges driver fel van téve, akkor át kellene váltania, de az Nvidia beállításaiban biztosan meg lehet nézni, hogy a nagy teljesítményű GPU-hoz rendelte-e az adott játékot.
Régebbi cikkek, azóta változhattak a dolgok, de hátha találni bennük ma is megfontolandókat:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz kukulec #17727 üzenetére
Fényerőben árulják 250 nit 60Hz és 300 nit 144 Hz panelekkel is, az utóbbi esetében például ez a konfiguráció.
Ezen a Lenovo honlapon (PSREF, product Specifications Reference) kikereshetőek a konfigurációk.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Plazmacucci #17704 üzenetére
Az Y520-ban nem forrasztott a RAM.
-
Dhampir
félisten
válasz hatala #17671 üzenetére
Köszönjük a beszámolót!
Melyik konfigurációt vetted, mi a cikkszáma?
-
Dhampir
félisten
válasz Cucuska2 #17668 üzenetére
Értem, köszönöm, hogy leírtad a problémát.
A régebbi gépeik stabilabbak voltak, szerintem.
Az olyan apróságok számomra bosszantóak, mint például a MicroSD kártya olvasó elhagyása és a billentyűzet megváltoztatása.
Pedig ez az üzleties megjelenés vonzóvá tette az Y530 és Y540 Legion-öket néhány felhasználó számára.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz ZephyrDavid #17564 üzenetére
Erről a szervizről már régóta rémhírek terjengenek. Egy sereg ember szívesen venne Lenovo masinát, de "parázik" az esztendők óta szidott szerviz miatt.
-
Dhampir
félisten
válasz Hurkaleves #17497 üzenetére
Igen, de először más árlistás konfigra kérdeztem rá. Emiatt szerkesztettem a hozzászólást.
-
Dhampir
félisten
válasz Hurkaleves #17445 üzenetére
Időközben kikerestem az említett gépet, megtaláltam.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Hurkaleves #17445 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz Hurkaleves #17442 üzenetére
Esetleg de is áthozhatnád a tapasztalataidat, mert ez az Y-széria fóruma, amit többen látogatnak. Vélhetően mindenkit érdekelnek az Y540 tapasztalatai.
-
Dhampir
félisten
válasz Hurkaleves #17442 üzenetére
Köszi!
Mi a gép típusszáma? Hány nites benne a kijelző, milyen gyártmányú panel?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Hurkaleves #17438 üzenetére
Milyen az Y540?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Vajon Magyarországon is helyszíni garancia lesz az Y740-re?
Soha ne hagyd abba a játékot
Ne lepődj meg ha váratlan probléma lép fel. Ha a Legion Y740 nem működik megfelelően, a Lenovo szakemberek a probléma jelentését követő második munkanapon felveszik veled a kapcsolatot, és egyeztetnek a javítás időpontjáról. Mindez melletted fog megtörténni, így késedelem nélkül folytathatod a játékot vagy a munkád.
-
Dhampir
félisten
válasz bododani #17336 üzenetére
Igen, már a honi debütálása óta figyelgetem, ám valahogy nem láttam teljes egészében biztatónak az összképet, mert valami gebasz itt is-ott is becsúszott a visszajelzések alapján.
Közben elfogyott a legolcsóbb Radeonos Y520 konfiguráció (habár tavaly ősz tájékán volt még olcsóbban 200.000 Ft-ért is az Aquanal).
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz villamos #17332 üzenetére
Tudom, de gyakorta nincs megfelelő állapotú, vagy ha van jól felszerelt workstation, már túl drága a korához képest. Leharcolt, többéves méregdrága, már szinte a szemétre kidobott, leselejtezett külföldről behordott gép nem kell, csak ha nem használták még, vagy szinte nem (vettem már olyat régebben, de az ritka, mint a fehér holló).
Egy consumer gép modernebb technológiát és erősebb teljesítmény nyújt. Emiatt sokan vesznek munkára is consumert (emlékszem, hogy például a Dell Inspiron 7559-et páran így vették meg).
Az meg, hogy "mire van" a felhasználótól függ. Jobbára munkára gyártott gépekkel játszottam is és nekem elég volt. Ezek a mai gépek már fényévekkel erősebbek azokhoz képest. Szeretem az "öszvér" megoldásokat.
(#17331) KFORboy
Nem beszélve arról, hogy némelyik okostelefon mono hangszórója szebben szól, mint némelyik noti beépített zajkeltői.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz KFORboy #17329 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, a kamera elhelyezése a vékony felső káva miatt nem szimpatikus megoldású.
Élőben kiállítva már láttam az Y520-at és Y530-at is, de más hosszabb tapasztalatok alapján véleményezni.
(Ha már szóba került a ThinkPad, ThinkPad-ek és egyéb gyártmányú workstation után nekem leginkább a ThinkPad P-széria tetszik, csak az nem a szolidabb egzisztenciával élő embereknek való áron érhető el.)
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz villamos #17316 üzenetére
Szerintem a hozzászólásodat nem kell off-ba tenned, hisz ide tartozik, ebbe a szériába való gépről szól.
Az Y530-ról kérdezném:
Milyen a "köldöktájékra" pozicionált, beépített webkamera hatékonysága?
Más:
Tisztában vagyok azzal, hogy nem munkagépről van szó, de sok-sok gépelés milyen hatékonysággal történik ezen a gépen? Jó-e a billentyűzet, milyen a gépelési "élmény"?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Plazmacucci #17302 üzenetére
Jó neked, hogy ily együgyűen észleled a világot.
-
Dhampir
félisten
válasz redband #17299 üzenetére
Na ja, csak elgondolkodtam a Y520-on a Radeon miatt (tudom, hogy sokan nem szeretik, de nem baj), habár tavaly olcsóbban, akciósan 200.000 Ft-ért is kapható volt egy boltban. Jó lett volna az Y530-ban is ilyen változat, izmosabb AMD grafikus meghajtóval.
Viszont az Y520 billentyűzetére sok panasz érkezett, akadtak hibás példányok is.(#17301) redband
Több okból is, de nem érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Y520 még ajánlott gép, vagy inkább az Y530 jobb választás (ámde a jelentősebb árkülönbség figyelembevételével)?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz -Faceless- #17119 üzenetére
Például 23.900 Ft-al drágábban már kapható a jobb felépítési minőségű és hűtésű, hangzású, ámde jobban "gamer" kinézetű Y720.
eddig csak dell-eket használtam, és soha egyetlen egy inspironnal sem kellett szervizbe mennem már több, mint 10 éve, így semmilyen tapasztalatom nincs más márkákkal. Csak hallottam, hogy a lenovo nagyon rossz.
A Dell esetében több szerviz áll rendelkezésre, és üzleti NBD garancia külön vásárolható Inspironra is.
A Lenovo szervizére vonatkozóan lásd például egyik fórumtársunk esetét.
Akár a "szerviz" szóra rákeresve, még akadnak hasonlók, csak szét kell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz AMD Power #17104 üzenetére
AMD Ryzen 5-ös változatban is elérhető (Lenovo IdeaPad 330 81D2006VHV).
(#17101) Sir Default
Nem vagyok szakértő refurbished témában, de ha nem a gyártótól illetve az általa kapcsolatban álló forgalmazótól származik, akkor bármilyen, homályos hátterű is lehet egy refurbishednek hirdetett gép.
Ha akad rá vevő, aki így is elfogadná, akkor persze, eladható. Biztosabb tippet erre talán a notebook beárazás topicban tudnának adni.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Sir Default #17099 üzenetére
Bocsánat, ha nem a felújítás kapcsán írok.
Biztosan nagyon a szívedhez nőtt, de "toldozás-foldozás" helyett érdemes megfontolni az elbúcsúztatását is és venni egy munkára alkalmasabb gépet, például ThinkPad-et, ha ragaszkodsz a Lenovo-hoz. -
Dhampir
félisten
Nekem nincs ilyenem, de léteznek jó minőségű cuccok, például:
MINIX NEO-C-HGR-GEN2, USB-C Multiport Adapter
...
Azért nézz utána, hogy ezek megfelelnének-e a Yoga-hoz is.
Az eBay vagy az Amazon stb. révén előtted a világ.
(#17061) PAtr0n
Oké.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Szia!
Nem zavarunk el, ha bajban vagy, ha nem kifejezetten Yoga-specifikus a kérdés, mert arra leginkább egy indiai szent ember lenne a legalkalmasabb alany.
Egyébként létezik még egy Azonnali notebookos kérdések órája fórum is, ha úgy adódna. Még az is elképzelhető, hogy ott gyorsabban kapsz segítő választ.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield V
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8 magyar !! 1Hó Jótállás
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest