Új hozzászólás Aktív témák
-
-
osonte
őstag
válasz
Anulu79 #14476 üzenetére
Nálam is a Lenovo/Kingston oldala max. 8GB-os modult ír bővíthetőségre. Viszont a Crucial oldala ír 2 fajta 16GB-os modult is, ami kompatibilis a laptopommal. Amennyiben téved, 14 napon belül vissza tudom küldeni a memóriát. Szerintem elégedett leszel, hiszen 3x annyi memóriád lesz mint most.
-
osonte
őstag
válasz
Anulu79 #14474 üzenetére
Sajnos általános felhasználásra a 4GB elég kevés már, illetve az integrált VGA miatt az is eszi a memóriát, ráadásul 2 modullal gyorsabb is a memória sebessége. Nekem a 8GB teljesen gyorsnak tűnik (Chrome böngészés 58% körül foglal, + Youtube 4k lejátszás már 69%). Viszont én is szeretném 20GB-ra bővíteni.
Lalikiraly: Hynix annyira jó minőség, hogy bármikor meg merném venni használtan, soha nem láttam még rosszat belőle. Amúgy néha kell gariztatni memóriát, akkor jól jön a 3-5 év garancia, de a márkásaknál nagyon minimális az esély, hogy tönkremegy.
-
-
osonte
őstag
válasz
Anulu79 #14467 üzenetére
A Lenovo oldala nem részletezi melyik Kingston memóriák felelnek meg. Nem ír Kingston cikkszámot és képet sem mutat, csak Lenovo-s cikkszámuk van, amiből nem tudtam visszafejteni, hogy melyik modulokat ajánlja ebből a márkából.
Viszont a Kingston oldalán le lehet szűrni a Te laptopodra, hogy milyen memóriát ajánl hozzá és amit linkeltél az közte van: [link] (az oldal alsó része).
-
osonte
őstag
válasz
Anulu79 #14464 üzenetére
Azt jelenti, hogy van egy lista amivel szerelhetik a gépet, vagy ajánlják hozzá, esetleg tesztelték vele 8-10 féle memória és csak pár márka közül (Hynix, Samsung stb...). Ez nem azt jelenti, hogy ami nincs a listában az nem jó, csak nyilván nem fognak mondjuk 100-200 féle memóriát tesztelni az adott alaplapban.
Vedd nyugodtan a Crucial memóriat online rendelve egy megbízható webáruházból és amennyiben nem menne vele 14 napon belül vissza tudod küldeni.
-
osonte
őstag
válasz
Anulu79 #14462 üzenetére
Ez a belevaló Samsung 8GB-os modulként 3200Mhz CL22: [kép] .
Pontos típus: Samsung M471A1K43DB1-CWE.
Hardveraprón itt hirdetik, benne van a listában és 9 ezer Ft: [link] .
Új ára 19 ezer: [link] (szerintem nem éri meg).
Amennyiben újat akarsz, akkor bár nincs az ajánlottak között, de ez is jó lehet: [link] .
(5 évig számtech boltba dolgoztam és hoztak vissza mindenféle ramot, de ebből a márkából egyet sem).A legbiztosabb választás a Hardveraprós 9 ezer Ft-os és a legolcsóbb is.
Azt viszont tudnod kell, hogy mivel a két memóriamodul mérete nem egyforma a legjobb esetben aszinkron dual channel-ben fog működni, nem sima dual channelben. Ez azt jelenti, hogy 4+4GB-ot dual channelként kezel és a maradék 4GB-ot pedig single üzemmódban (elvileg ezt olvastam külföldi fórumokon, ha nem így van nyugodtan javítson ki valaki).Nekem is integrált 4GB-om van + 4GB memória modulom és azt akarom majd cserélni nagyobbra, szóval nálam is ez lesz a cél. Valahol veszítesz tesztekben a sebességből a sima dual channelhez képest, viszont valahol nyersz a több memória miatt... Ezen szerintem nem érdemes rágódni.
Amúgy itt tudsz informálódni a laptopodról, hogy mik vannak benne: [link] .
(Mondjuk nálam nem minden 100%-os, mert LG kijelzőt ír és nem LG kijelzőm van...) -
osonte
őstag
válasz
Anulu79 #14458 üzenetére
Szia!
Ez az alaplapod, amin van 1db hely: [kép] . Az alaplapra van integrálva 4GB, valószínűleg Samsung DDR4 3200Mhz. Gyárilag ezt írja hozzá például: [kép] . Amennyiben elég a 8GB összesen és kell a Dual Channel, akkor ez jó választás.
Hardveraprón az első találat: [link] 5 ezer Ft.
Új ára: [link] 7-8 ezer Ft.Esetleg ha tudsz küldeni sorozatszámot, akkor 100%-ra meg tudom írni, hogy ezt vedd bele. Anélkül azt listázza a Lenovo oldala ami kompatibilis, de sorozatszámmal kiírja azt is mivel szerelik gyárilag...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest