Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
milestone
tag
Sziasztok,
Kérdés: Hogy az ördögbe tudok belépni a BIOS-ba?
Háttér: frissítettem (eredeti) Win 8.1-ről 10-re (többé-kevésbé sikeresen) egy Lenovo B590-t, majd később vissza akartam állítani 8.1-re, de nem sikerült. Végül úgy döntöttem, hogy csinálok egy gyári visszaállítást.
Ahhoz, hogy a személyes fájlokat lementhessem egy külső vinyóra, Linux Mint alól akartam bootolni, pendrive-ról. Ahhoz, hogy egyáltalán bootolni tudjon pendrive-ról, át kellett állítani a BIOS-ban 2 dolgot (de a BIOS-ba csak a Windows Recovery menü alól tudtam belépni, hagyományosan F1-gyel nem):
Secure Boot: Disabled és
UEFI: Legacy only
Boot priority-nál az USB HDD-t tettem előre, ill. LAN-bootnál szintén az USB HDD-t jelöltem meg.Lementettem az adatokat a Mint alól. Vissza akartam állítani a BIOS-ban UEFI-re + a többit, ahogy volt eredetileg.
Most próbálok bootolni, de nem sikerül, hiába nyomom az F1-et (azt írja ki nyomjam az F1-et a BIOS-ba való belépéshez), azt mondja:
...Media test failure, check cable... mintha nem látná a vinyót.Megint elindítottam a Linux Mintet pendrive-ról, vinyót látja, olvassa, F1 billentyű is működik.
Mit rontottam el? Hogyan tudok belépni a BIOS-ba és elindítani a gyári Win8 visszaállítását?
-
OnlineWolf
tag
Van valakinek Lenovo B50 80 (Intel® Core™ i5-5200U Processzor / AMD Radeon R5 M330) laptopja? Mik a tapasztalatai?
-
DonMaster
addikt
válasz
beloadjoker #11894 üzenetére
integrált vga után az nvidia de ezen felül jo, mondjuk én a windows updte-et legutoljára teném
ha megy akkor nem szükséges felteni bár sokkal jobban kihazsnálhatja a saját progija mint a wines cumo,
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy nemsokára 8.1et kell tennem egy Z50-70-re a kérdésem az lenne hogy van valami "hülyesége specialitása" a gépnek amire figyelni kell?
Illetve a drivereknél mehet fel az összes 8.1es driver vagy ha mondjuk a wifi meg a bluetooth már megy a rendszer telepítése után akkor nem kell? Ja és a sorrend?
Ez így jó?
8.1 fel
bios update fel
összes win által kínált update fel /minden/
Chipset
wifi és bluetooth ha kell
nvidia driver
ivga driver
Touchpad Driver
Lenovo Energy Management Driver
esetleg lan driver??
camera
Intel Rapid Storage Technology???Szóval ez így jó?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
krekkon
csendes tag
Üdv,
Egy Lenovo G570-es laptoppal kapcsolatban a problémám, hogy a zsanér környékén sajnos megnyílt a burkolat.
Amikor megpróbálom lehajtani akkor szétnyílik bal hátsó része.Bevittem szervizbe hogy megtudjam mit lehet vele kezdeni. Felmérés utáni válasz:
Nem a zsanér szorult meg, hanem a burkolat repedt meg, ezért most megragasztotta, de ez nem végleges megoldás.
A végleges megoldás egy alsó és felső burkolatcsere lenne, ami 50.000 Ft-ba kerülne.Szerintetek ez mennyire reális összeg, vagy lehet-e ennél olcsóbb megoldás?
-
426os
őstag
Itt tudnak segíteni árazásban. De rossz aksival eléggé csökken az ára.
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is egy Z510-em van és nekem is vacakol az akksija. Ha cserélném az akksit vadi új gyárira, akkor mennyit érne szerintetek most a gépem?
(Intel Core i5 4200M/8GB/1TB/NVIDIA GeForce GT 740M/Free DOS/Csokoládé barna)
Külsérelmi nyomok nincsenek rajta, lassan másfél éves lesz, még 2016. áprilisig van rajta gari.
-
Olajka02
aktív tag
Szia!
Először is javítom önmagam, arra szeretném rávenni a laptopot, hogy a dedikált VGA-t használja...!!
Köszönöm a választ, Te nem értetted félre.
Tesztelgetem...
Két dolog foglalkoztat még ez ügyben.
Az egyik, hogy ha inaktív a dedikált, és csak terhelésre lesz aktív, a gpu-z-nak akkor is látnia kellene (a programon belül van alul egy legörgethető kis fül, ha a több grafikus meghajtó van jelen a rendszerben, ez nekem nincs).
A másik kérdésem az lenne, hogy ezekben a konfigokban be lehet kapcsolni a dualgraphics-ot?Üdv: Olaj
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy lenovo z50-75-ös laptopot.
Ebben lenne egy R7 M260-as dedikált kártya is.
Feltelepítettem a cshipszetet, és minden mást, utána pedig az aktuális catalyst csomagot.
Ettől függetlenül a gpu-z-ban csak az integráltat látja a rendszer.
Hogyan tudom rávenni, a lapost, hogy az integrált legyen az elsődleges és általa használt vga?
Válaszaitokat előre is köszi!
Üdv: Olaj -
426os
őstag
válasz
Misi1980 #11877 üzenetére
Ha normál módban el tudod indítani a gépet, akkor Futtatás>msconfig>Rendszerindítás fül és itt a biztonságos indítást (Minimális) pipáld be. Ezután csökkentett módban fog indulni. Ha egyáltalán nem indul el, akkor kell egy Windows dvd vagy valami egyéb bootolható segédprogram.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! U510-em van windows 7-el.Hogy tudom a gépet elindítani csökkentett móddal?
-
Skizz
addikt
Sziasztok
i3-2348-as G580-ba mi a legtökösebb CPU, ami elérhető? I5-3210-ról tudom, hogy elvileg passzol bele, ti mit tudtok erről?
köszi!
-
bul07
nagyúr
Miért lehet az hogy egyszer csak nincs hang, de egy újraindítás és van
És az a érdekes hogy ilyenkor ha állítom a hangerőt akkor a kis zöld csík se jelenik meg , mintha nem akarna hangot adni a rendszer, le lenne tiltva valami
Ezt régebben is csinálta még szerviz előtt isDriver hiba lenne?
-
kisharo
csendes tag
Z50-70-re van új bios, szerintem gyorsabb lett a boot idő is
-
aizen92
addikt
Sziasztok!
Megosztom tapasztalatom a szervízzel.
300k-s lenovo yoga laptopról van szó.Február óta kékhalál. Kb idáig kerestem az okát, memorymanagement lett a legfőbb ok, próbáltam windowsokat, ubuntukat, SSD csere, HDD, külön-külön telepíteni ezekre különböző oprendszereket, voltak javulások, aztán folyamatosan driverekkel szívás, majd eljutottam július 29-én oda, hogy megvan a végső forrás. Ezt szépen egy TELEMAXszervíz windows profilba asztalra kiraktam ( BSOD fájlokat, a nézegető programmal is ) + írtam nekik paintban egy részletes technikai leírást mit hogyan próbáltam, majd ezt állítottam be háttérnek. A szervízben a hibabejelentőbe, addig harciaskodtam, amig kb. ugyanezt a folyamatábrát fel nem vitettem velük. Tapasztalat, ha csak beküldöm kékhalállal, meg a ping-pong hetekig-hónapokig, hogy "drivertcseréltünk"-nemjó, windwos telepítés 3 körrel visszaküldve nemjó, majd a 4.-5. lesz az alaplap csere. Úgy látszik ez a taktika bevált? kérdőjeles részt kifejtem.
Másik baj: a rengeteg windows telepítés, folyton azt igényelte, alsó burkolat 12 csavar le, ssd vagy hdd kihúz, vissza, gép bekapcs feltelepít , újra visszadug másik háttértár ( windows GPT format hiba csak így kerülhető el, különben nem telepíti fel az oprendszert, ha a másik háttértár be van dugva )
Emiatt rengeteg csavar menete kitört ( több mint 7 darabé ) az utolsó szétszedésemnél már a kijelző felnyitáskor felemelkedett az alsó burkolat, mert a kijelzőzsanért tartó csavar nem ment be, egyszerűen az anyát tartó műanyagok elfáradnak 4-5 csavarhúzás után.
Ez volt a legnagyobb félelmem, hogy elküldenek a fenébe, hogy user error, minek nyúlsz hozzá stb. ( csak így lehet háttértárat cserélni, matrica sehol, ezért próbálkoztam be ).És csodák csodájára! Upper case(palmrest) csere megtörtént. Zsír új, nincs recsegés, ropogás, csavarlötyögés. Szó nélkül cseréltek alaplapot és felső palmrestet ( ami azt mondom lehet az én hibámból is tönkrement, de azért NA, lehessen már 4 alkalomnál többször szétszedni egy 300k-s gépet. )
4 nap alatt!!!! ennyi volt összesen, hibafelvételtől, átvételig. Még mindig csak ámulok, hogy ez ilyen vajsimán ment.Konklúzió? Történt valami a Telemax-szal? 5 nap alatt szoktak mostanában mindennel végezni, hihetetlen gyorsan szerzik be az alkatrészeket, és lehet csak most volt mázlim, de egy plusz karc sem keletkezett a készüléken....!!!!
Lehet a sok negatív hangú komment megtette a hatását, fogyasztóvédelem és békéltetőtestületi fel/bejelentések?
Nem tudom, ezekre nincs válasz, de az fix, még lehetnek furcsaságok ( valszeg alsó, alsó-középkategóriás gépeknél ), de most azt mondhatom 110%-ban elégedett vagyok a TMX csapatával és a lenovo ügyintézéssel. Egy fix. Személyesen kell bemenni, ez a futáros móka ahogy láttuk alább, agyhalállal ér fel. Persze nem tudja ez rengeteg ember megoldani, de ezek együttállása vezetett most oda, hogy egy szavam se lehet ellenük.Gondoltam ha már lenovo, és ha már TMX eke megy, legyen egy nagyon pozitív tapasztalat itt, tőlem.
(annak ellenére, hogy barátnőm samsung laptopjának kijelzőcseréjekor, sikerült szétkarcolni a burkolatot indokolatlanul és kicsit megrepeszteni., de ez 2 éves story ) Lehet történt valami, és ha ez tényleg így van, azt annak köszönhetjük, hogy nem némultunk el, mindenhova leírtuk/megírtuk negatív tapasztalatainkat.Köszi, hogy végigolvastál
[ Szerkesztve ]
-
symbolic
csendes tag
Hali
Lenovo B50-70-be vettem ODD helyére beépíthető adaptert,amibe HDD-t lehet tenni.
Beraktam,de a gép nem látja a HDD-t , csak azt amin a rendszer van.
Valakinek van ötlete miért nem látom? -
bul07
nagyúr
válasz
barnam_ #11867 üzenetére
Na igen de jó pár évig nem változtattak magán a programon így nem is figyeltem, meg a bluetooth hiba is megvan még(az egeret eldobálja majd pár perc után újra érzékeli). driver hiba de nem tudom miért , mert azt a drivert tettem fel amivel legutóbb megjavult
Na de csak belakom ezt a rendszert is
Amúgy a rossz akkumulátort benne hagytam a gépbe , mert úgy vettem észre hogy aksi nélkül nem volt elég súly az alap részen és monitor kihajtva nem volt elég stabil
Ha valaki tudni alkarja tudni milyen van benne annak itt egy kép -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
barnam_ #11863 üzenetére
Úgy néz ki újratelepítés megoldotta
Csak már meg a SSD marad el sebességben a múltkori telepítéstől
Amúgy Z510-nek már vannak W10 driverei
-
bul07
nagyúr
SSD-t beraktam de van egy gondom
Nem jó az idő
Nem is érdekelne csak a böngészőbe a google meg a hozzá tartozó oldalak nem jönnek be , ez a kapcsolat nem megbízható dob , ha frissítem az időt akkor pár másodpercig jó de utána megint nem
Biosba is próbáltam állítani de úgy se jó
Egy két másodpercet késikCsak nem a csere alaplapba lemerült az elem mert akkor megmarom magamat
Véleményetek?
-
bul07
nagyúr
Na átvettem
És nem karcolták össze
Bekapcsolva be is jön, de hogy a HDD-n lévő w7 is jelszavaztam volna, egyszerűen nem jut eszembe a jelszó , több mint fél éve nem használtam így a feledés homályába veszett
Már mindent kipróbáltamNa majd este szétszedem és megy bele a SSD annak tudom a jelszavát
De a postának írni fogok egy szemrehányó levelet hogy hogy képzelik ezt
-
bul07
nagyúr
Na ez már a pofátlanság netovábbja
Itt várom a futárt erre a postás üzen a helyi postáról hogy ugyan menjek már érte a postára mert másnak nem adja ki a laptopot
Hát ez..........
-
426os
őstag
Vagy az importőrt keresed meg, akin keresztül jött a gép (pl CHS).
-
Érdekes kérdés. Olyankor vajon mi van, ha ingyen kapok egy notit (mert mondjuk nyeremény volt), de garanciális időn belül meghibásodik, a szerviz meg kiállít egy cserére jogosító igazolást?
-
bul07
nagyúr
Ez vagány, YouTube dolgok voltak csak engedélyezve de azokat hagytam is , elég jókat szokott nekem ajánlani megnézésre
Á már alig várom a holnapot , remélem nem karcolták sz@rrá a szervizben a gépet
Remélem a futár telefonál , mert ha 10után jön, akkor csak a telefon csörgése fog felébreszteni(reggelik dolgozok)
És este meg megejtem a szétszedést mert csak visszarakom a SSD-t -
426os
őstag
Az Enterprise verzió azzal indít az elején (ha a haladó beállításokat választod), hogy rákérdez ezekre a dolgokra és mindent kilehet kapcsolni egyenként, de elvileg a többiben is megoldható.
Mondjuk azért egy kicsit pofátlan dolognak tartom, hogy alapból még a billentyűleütéseket is elküldené, de már hozzászoktam, hogy mindenhol mindenre kíváncsiak.. -
426os
őstag
Én kipróbáltam virtuális gépen a 10-et és megtetszett, viszont egyelőre nem akarom dobni a jól működő rendszerem, úgyhogy most várom mikor döglik be a 8.1. Annyi baj ezzel, hogy nem igazán mutatja még a jelét annak, hogy össze szeretne omlani. Lassan 1 éve van már fent. Csak úgy ok nélkül meg nem állok neki újratelepíteni, mert utálom az ezzel járó program telepítgetést, beállítást stb. és mivel a tiszta telepítés híve vagyok, a frissítés sem opció. De ha valaki hamarabb kipróbálja és azt mondja, hogy minden okés, akkor egyszer lehet rászánok egy délutánt.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Én nem fogok ha telepítenem is kell megy vissza a 8.1, általában 1-2ével a megjelenés után szoktam váltani addigra ki szoktak jönni a hibák, és talán addigra vannak jó driverek
Bár a z510-nek a bluetooth drivere nem szokott jó lenni(meg esetleg a wifi)Holnap jön a gépem vissza, most az írja hogy a Debreceni Logisztikai Üzem-ben foglalja a helyet
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Ha esetleg valaki Z510-en kísérletezett a W10-el, az bedobhatja ide az észrevételeit (főleg driver tapasztalotok/problémák érdekelnének). Nincs kedvem kísérletezni, na
-
DonMaster
addikt
válasz
dady53 #11846 üzenetére
kapásbol azt javaslom hogy várj még novrmber végéig akkor ra jön egy nagyobb win10 sp, és csak utána frissisdrá, addigra a gyártok nvidia is kiadhat win10-es drivert mint az amd tette még 29-én,
másrészröl ha nvidia nál van hasonlo mint az amd intel kombosoknál unifl csomagu driver , hátha van nvidia nál is azt megprobálnám talán jo lesz vele, vagy a sima 8.1-es drivert megprobálnám, de ha egyiksme jön be akkro wissza win8.1-re és várni november december és akrko frisiteni akkro már nem lesz ilyen jelegü probléma -
dady53
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek! Lenovo 3000 N200-as gépem Nvidia GeForce Go 7300-as kártyája win8.1 alatt vígan dolgozik 1680x1050-es felbontásban. A Windows 10-re átállva a felbontás leromlott! Visszaálltam a 8.1-re és vártam türelemmel a Windows értesítésére. Ma azt az üzenetet kaptam, hogy az Nvidia kártya nem kompatibilis a Windows 10-zel, segítségért forduljak a gyártóhoz. Az Nvidia honlapján nem találtam megfelelő drivert! Tud valaki segíteni, vagy felejtsem el a gépen a Windows 10-et?
Segítségeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm! -
-
bul07
nagyúr
Hát nem tudom , most hogy nézegetem érdekes dolgok vannak
Gyengébb processzorú gépek léptek a régiek helyébe és drágábban vagy ugyan annyiért adják
Dec 31 lett vásárolva egy
Fujitsu Lifebook A544 laptop VFY:A5440M73A5HU 124 900 Ft
Processzora 4000M
HD Graphics 4600
Most nézve
Fujitsu Lifebook A514 laptop VFY:A5140M53A5HU 119900Ft
Processzora 4005U
HD Graphics 4400És a legdurvább hogy 170e Ft-os gépbe is belerakják ezt a 4005U processzort
Jól látható majd ugyan annyiért sokkal gyengébb gépet lehet venni
Öcsém bajba is lesz mert nemsoká akar majd venni (ősszel) -
anorche1
őstag
Felraktam a z50-70 -es gépemre a win 10-et. Minden szép és jó, csak két dolog nem:
Az első, hogy még mindig fen áll az a probléma, hogy hibernálás vagy alvó állapot után a touchpad kevésbé érzékeny, ezért mindig újra kell indítanom a gépet.
A másik, hogy a win 8-as synaptics driverben a három ujj jobbra-balra hátra-előrét jelentet (pl. böngészőben). Most viszont a futó programok között vált.
Ötlet? -
bul07
nagyúr
Szerintetek az új alaplap változtat valamit a gépen
Tehát a SSD-t a meglévő telepítéssel csak visszapattintom és minden flottul fog menni
Vagy összeomlás miegymás és kénytelen leszek friss telepítést tenni ráAmúgy beárazás
Most szakik ezt mondták a beárazósbaLENOVO Z510 59-403839 Barna / 65k-70k(akku nélkül)
Processzor: Intel Pentium 3550M (2.30GHz)
Memória mérete: 4 GB DDR3
Képernyő átló: 15,6" (1366 x 768)
Videokártya: NVIDIA GeForce GT 740M
Merevlemez: 1000 GB (100/100)
Operációs rendszer: FreeDOS
akku: -----
Lokalizáció: Magyar
Állapota: egy kis karc van a felső oldalán (alaplap cserés)
Garancia: 2016.05Új akku esetén: ~ 90k
Tehát ha most eladnám akku nélkül és rádobnám az akku árát meg egy kicsit tudnék venni egy új gépet
-
bul07
nagyúr
Lenovo Z50-75 homáron megint, megjelenítés hiba , dithering hiánya
-
törölt tag
Ha a sajat gepemre kellene ennyit koltenem akkor en inkabb megprobalnam eladni amennyiert el lehet es azt az osszeget inkabb mar egy uj gepbe fektetnem.
Nem biztos, hogy ez egy jo anyagi dontes de nekem mar nincs bizalmam olyan muszaki keszulekben amivel 1x gond volt.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
barnam_ #11826 üzenetére
Szerintem ft / akku
Durva is lenne cellánként, 4cella van benne
De nagy a késztetés hogy a kivett akkut szétszedjem és használjam a lámpáimba a cellákat
Múltkor jó pár akut kaptam szét
Hozzászólásomba részletek, és egy képAmúgy kezdek megint kifogyni megint kellene szereznem pár laptop aksit
-
bul07
nagyúr
Rákérdeztem
A felújítást az elektronika függvényében tudjuk vállalni.
A felújítás során cseréljük az összes cellát és programozzuk az elektronikát.
Felújítási ár: br. 9600Ft/db kapacitása: 2900mAh lesz.Hát nem tudom ki ki maga döntse el de ez is marha sok
Amúgy hétfőn érkezik vissza hozzám a gép, holnapra is itt lett volna csak dolgom van és átvenni meg én akarom, hátha sérülten érkezik
-
barnam_
nagyúr
Gyárinak írják, ha mégsem gyári lenne, lehet menni a fogyasztóvédelemhez... Gondolom a gép kiírja ha nem gyári akku van benne. Ne abból indulj ki, hogy a tied megadta magát, könnyen lehet, hogy egy másik gyári akku évekig elmegy, hogy ha megfelelően van tartva.
Szerintetek ha visszakapom a gépet és csak visszarakom a SSD-t bele, vegyem ki a rossz akkut vagy hajam benne?
Hát csatlakoztatva nincs az akku, szóval csak plusz súly.
-
bul07
nagyúr
válasz
barnam_ #11821 üzenetére
Na igen de hogy lehet azt eldönteni hogy melyik gyári, mert oké hogy a kapacitás gyári de hogy gyári-gyári e tehát hogy pont azt a gyártmányt teszik bele gyárilag is.
Hogy lehet eldönteniMert itt van ez gyáriként hirdetve de kép alapján ki mondja meg
hát nem tudom
Amit írsz program minden indítás+ töltő csatlakozóeltávolítás után alap beállításra áll be, és még ezt nem javították bios frissítéssel, már ha jól tudom hogy nem jött rá frissítés
És veszek drágán "eredeti" akkumulátort és az is csak 14hónapig bírja, eddig bírná szerintem egy utángyártott is
De a fő félelmem , hogy oké hogy veszek bele aksit, de 10hónap múlva lejár a garancia és ha utána viszi magával a meghibásodó akkumulátor az alaplapot lágyan nagy ívbe dobhatom ki az egészet, mert az alaplapot biztos örök áron cserélnék, akkor inkább nem teszek bele akkumulátortDe tényleg keveset használom akkuról, hagyom én az egészet és használom akku nélkül, még egy emailt megeresztek a akku javítóknak hogy mégis menyiért vállalnák, és beírom ide is
Még egy kérdés
Szerintetek ha visszakapom a gépet és csak visszarakom a SSD-t bele, vegyem ki a rossz akkut vagy hajam benne?[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Szerintem gyárit, vagy semmit.
Ezek az akksik vannak a HMM szerint:Battery, 4S1P, 4cell,48Wh, Sanyo, Z400Z500 SY
L12S4K01 14.4V48Wh 4cellbty - 121500113Battery, 4S1P, 4cell,48Wh, Simplo, Zx10 SP/S
L12M4F02 15V48Wh 4cellbty - 121500202Battery, 4S1P, 4cell, 41.6Wh, Sanyo, Zx0 SY
L12S4E21 14.4V41.6Wh 4cellbty - 121500121Battery, 4S1P, 4cell, 41.6Wh,Simplo, Zx0 SP/L
L12M4E21 14.8V41.6Wh 4cellbty - 121500123Amúgy egy gyári akku jó befektetés, ha megtudod őrizni a kapacitását. Ha jól emlékszem Ideapadnál is van valami Power Manager féle program, amivel be tudod állítani meddig töltse. A te felhasználási szokásaid szerint akkor bírná a legtovább, ha 50% körüli töltöttségen tartanád (mivel ahogy írtad az esetek 97%-ban töltőről használod).
-
bul07
nagyúr
válasz
barnam_ #11818 üzenetére
Nem
Ha jól nyomoztam L12L4K01 kell bele
Na most hogy rákerestem arukereso
2200 mAh ezek olyan 15-18e Ft [link]
Gyári 3380 mAh olyan 24e Ft-tól [link]De most találtam egy ilyet
LENOVO Z500 utángyártott 2200MAH 12e Ft
LENOVO Z500 utángyártott 2600MAH Samsung cellás 15e FtNekem végül is jók a kisebb kapacitásúak is amennyit akkuról használnám bőven elég
Csak attól tartok ha megint tönkre megy az aksi és ilyen könnyen viszi magával az alaplapot is , megéri e egyáltalán kísérletezni ilyen akkumulátorokkal
meg mintha lenne egy cég aki javítja az akkukat na őket is meg kellene kérdezni hogy zárlatos aksit tudnak e javítani
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Én annyiért nem kérném a cserét, főleg ha csak szökő évente használnám az akksit.
Maxime: Notebook beárazás topik
[ Szerkesztve ]
-
maxime
csendes tag
Sziasztok! Van egy Lenovo N500 laptopom. Az érdekelne, hogy szerintetek mennyit lehet kérni érte, ha eladnám. Megkímélt, újszerű állapotban van, nem nyüstöltük, kiegészítőnek van az asztali PC mellett, gyerek nem használta, játék csak kipróbálva volt, nem vagyunk gépfüggők, csak böngészésre, doksi szerkesztésre van használva. Annyi, hogy gyakran van töltőn, ha használjuk, mert hamar lemerül (1-2 óra). Szerintem egy nagytakarítás is ráfér, mert már lelassult egy kicsit, de ez nem gond annak, aki ért a szoftvertuninghoz. Win7 van rajta, nem az eredetileg vásárolt progi, tehát egyszer újra lett telepítve. Néztem a neten, hogy mások mennyiért adják, de az a 2, amit találtam borzalmas állapotban volt.
-
bul07
nagyúr
Fejlemény ma kaptam
A készüléket bevizsgáltuk, s a szükséges alkatrészeket cseréltük: alaplap, AILZB Power Board W/Cable, AILZA DC-IN Cable. Ezután a készülék a gyártói teszteken megfelelt.
Valamint megállapítottuk, hogy az akkumulátor zárlatos, ezért ezt az alaplap védelmének érdekében nem csatlakoztattuk. A gyártó csak 1 év jótállást biztosít a tartozékokra (akkumulátor, töltő), így azt csak egy fizetős javítás során cserélhetjük. Az akkumulátor ára 30.030 Ft + ÁFA. Hivatalos árajánlatot akkor tudunk adni, ha bevesszük a készüléket a rendszerbe fizetős javításra. Az árajánlat adás díja 3.000 Ft, mely nem kerül felszámításra az árajánlat elfogadása esetén
Hát ez hmm
Egyrészt örülök hogy megjavították de azért jó lett volna ha akkumulátorát is cserélikNa most áfával 38.138Ft lenne az akkumulátor, de én az esetek 97%-ban töltőről használom, ezt úgy képzeljétek el hogy kijövök dolgozni ha vannak mások akkor nem veszem elő, és mikkor egyedül maradok kirakom az asztalra és csatlakoztatom a hálózatra és úgy gépezek
Akkor szoktam akkumulátor használni
- nagy vihar van és félek a villámcsapástól
- viszem magammal az öcsémékhez és ha kint ülünk le(de itt is bármikkor tudom hálózatról használni)Szerintem nem rakatok bele újat majd ha esetleg lejár a garancia rakok bele egyet, vagy ha megütöm magamat akkor most veszek egyet de elég a kicsi 17e Ft-os
Volt egy nem fogadott hívásom tőlük gondolom rá akartak kérdezni mi legyen, csak ép nem volt nálam a telefonSzerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Peetey91
senior tag
Én is valami hasonlót gondoltam, ezért is volt az első kérdésemben, hogy van-e valakinek ötlete, hogy egyáltalán milyen akksi kell a gépbe, illetve van-e ötlet, hogy honnan szerezzem be?
batonyo
Lehet néznem kéne az apróhírdetéseket, hogy ki árul "olcsó, javított Lenovo gépeket, átvétel: Budapest, Havanna lakótelep".[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
Peetey91 #11811 üzenetére
És azt kérdezted hogyha te veszel azt beépítik?
Mert megveszed az aksit amire az eladónak kell 1év garanciát vállalni, ezt elviszed és ők belerakjákÍgy meg kell hogy maradjon a bolti garanciának. Esetleg ha meghibásodna akkor próbálkozhatnak olyannal hogy a pótlólagosan beépített akkumulátor okozta a hibát így nem és a garancia
[ Szerkesztve ]
-
Peetey91
senior tag
Benéztem, 2 év gari van rá, de a laptop.hu-nál (az is egy érdekes banda) azt mondták ma, hogy nem tudnak akksit rendelni. Ezért is keresnék valami hivatalos Lenovo partnert (tmx), hogy megtudjam, hogy akkor mit lehet kezdeni ezzel, rendeljenek be a gyárból egy akksit, tegyék bele, ne ugorjon a garancia én meg kifizetem. Gondolom én legalábbis, hogy így kéne működnie. Aztán majd felébresztenek az álmomból.
Egy érdekes sztori: második Lenovo notebook amúgy, mert az elsőt a garanciáztatása során elhagyták valahol útközben... Mentségükre szóljon, hogy a gép eredeti árának megfelelő új notebookot adtak, viszont több hónapig tartott mire ez az ügy is lezárult, addig persze nem volt gépe barátnőmnek - az övé a gép, próbálok segíteni neki.
-
bul07
nagyúr
válasz
Peetey91 #11809 üzenetére
Az aksit nem fogják neked cserélni az fix, de hívd őket nyugodtan
Navigálj el a megfelelő menüponthoz majd ha nem ajánl fel kezelőt nyomd meg a 0-át és akkor elkezd kicsörögni, én délelőtt elértem őket délután viszont 25perc masszív kicsengés ellenére se vették fel3év garancia rá? Vettél rá kiterjesztett gyári jótállást?
Nem a bolthoz szól ez a garancia? Mert ha oda akkor őket kérdezd hogy hogy megy a garancia, hogy marad meg? -
Peetey91
senior tag
Nem semmi történet, remélem jól jösz ki belőle. Itt annyiban más, hogy 0% lett az akksi, viszont bekapcsol a gép, hálózatról működik.
batonyo
Köszi a linket, azért elmentettem, hátha még egyszer jól jön. A garanciát jó lenne megőrizni, még van rá kb másfél év. Az a baj, hogy kb 3 héten belül ennek rendeződnie kéne, utána a laptop fél évre külföldön lesz. Holnap azért felhívom a tmx-ot, hogy van-e reális esély arra, hogy valamit tegyenek vele 1-2 héten belül, de sokat nem remélek, akkor így lesz használva. -
426os
őstag
válasz
Peetey91 #11806 üzenetére
Én ha hasonló cipőben járnék, náluk kopogtatnék, hátha költséghatékonyan meg tudják oldani a problémát.
Viszont:
Mivel beépített aksis a gép, a cseréhez szét kell szedni teljesen és közben találkozol egy garimatricával is. Ha megszeretnéd tartani a gép garanciáját a maradék időre, akkor konzultálni kellene a Lenovoval/TMX-el (bár ez nem lesz egyszerű), hogy a nem gyári akksi belerakásával ugrik-e a garancia.Halkan megjegyzem, hogy ha csak a matrica az akadály, akkor az orvosolható.
Egyébként meg várjuk Bul07 tapasztalatait a gariztatásról.
Egyre jobban félek egyébként, hogy mikor robban a bomba és hal be nálam is az akksi/elektronika...
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
Peetey91 #11806 üzenetére
He he
Olvas vissza mondjuk 100-at én is ezzel szenvedek , csak én addig jutottam hogy hálózati töltőt csatlakoztatva se tudtam bekapcsolni , most garanciális szervizben vanElméletileg Lenovo L12L4K01 való bele (de rá kell kérdezni rendesen Z500 biztos ez kell)
A kicsik 15-19e Ft-ba kerülnek a gyári kapacitásúak olyan 25-29e Ft-ért mennek -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo IdeaPad Z510 notebook. Kb másfél éve lett vásárolva a Laptop.hu-nál, mostanra meghalt az akksija, amire 1 év garancia volt. Felvettem a kapcsolatot a céggel, azt mondták ők nem tudnak ehhez a típushoz való akkumulátort rendelni, de enyhén szólva nem túl segítőkészek. Mihez kezdjek most, van tippetek honnan érdemes rendelni? Egyáltalán milyen akksi való ebbe a notebookba?
Köszi előre. -
Olyan, hogy Windows 8.1 Home nincsen. Vagy sima 8.1 vagy 8.1 PRO.
Azon a lenovo gépen valószínű sima Win 8 volt gyárilag, torrent oldalról le kell szedni a gyári image-t. Ha telepítés közben nem kér termékkulcsot, akkor megtaláltad a kulcshoz passzoló telepítőt.
-
dh66e
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy ruhás topik
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Egérpad topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Microsoft Surface
- Milyen processzort vegyek?
- ASUS routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ZBook 15u G6 15.6" 4K IPS i7-8665U Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 512GB Magyar billentyű garancia 1 hónap Deak t
- G15 5520 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2100M I Cam I W10 I Gari!
- 13" MacBook Air (M1, 2020) 16GB RAM, 256GB SSD (magyar)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300HQ I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 2-in-1 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest