Hirdetés
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2025: Dübörgő basszus a Soundcore-tól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Hát végigolvastam a fentebb linkelt fórumot , úgy néz ki hogy széria hiba, nagyon sokan panaszkodtak ilyen hibára
Egyesek szerint nem az aksinak van baja hanem a töltés vezérlőnek és a jó cellákat rettenően túltölti így tönkretéveAttól tartok hogy kifolyik az aksi és teljesen hazavágja a gépet
Nem tudom mi legyen, átnézem a garancia papírjait, és írok pár emailt is
-
bul07
nagyúr
Most a frász jött rám
28% volt mondom egy újraindítás és megnézem hogy marad e , hát piszkosul nem annyi szufla nem volt benne hogy betöltsön lefagyott, bedugtam a töltőt vártam két percet, megpróbáltam bekapcsolni de semmi
Így hagytam vagy 10percet hogy töltsön ekkor már nagy nehezen be jött de hiba javítást is végzetÚgy gondolom hogy nem jól érzékelte az akkumulátor szintjét és nem kapcsolt ki időben és mélyebbre merítette az akkumulátort valamennyivel
De az a furcsa hogy amúgy nincs gond az aksival mert 4órát bírta , az érzékelővel lehet valamiÁtnézem és lehet majd rákérdezek emailbe
Nem a kicseréléssel van bajom hanem az árával 27e Ft-ot adjak ki egy akkumulátorért akkor inkább használom így a gépet , két havonta egyszer használom akkumulátorról
Most gondolj bele ez a gép mennyit is érhet olyan 80-95e Ft-ot bár lehet felül értékelem , és akkor költsek rá 27e Ft-ot , ha visszarakom a HDD-t még ezzel a hibával is szerintem 65-70e Ft-ért el lehetne adni
Bár nagyon nem vagyok képben hogy mennyit is érhet ez a használt piacon, mindjárt rá is nézzek
De ha még 1x veszek gépet biztos hogy nem olyat veszek amelyiknek nincs szerelő nyílása, ez így rémálom
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
-
bul07
nagyúr
Hát most rákerestem és úgy néz ki hogy az akkumulátor adja meg magát [link]
És ahogy nézem igen sokan panaszkodnak erre, és ebben az izében ráadásul belső akkumulátor vanAmi még méreg drága is , 18e Ft a kicsit és 27e Ft a nagy [link]
Garanciában cserélik az aksit?
Mert ha nem értelme sincs szervizeltetni, az enyém 14hónapos1óra alatt 99%-ról leeset 38% ra és van hogy percenként 2-3% is esik valami nem kóser
-
426os
őstag
Hogy létezhet még ez a cég?
Egyébként szerintem az Energy Manager-nek lehet köze a dologhoz, de ez csak tipp.
Valamikor nekem is kellene egyébként kalibrálnom, mióta megvan a gép (1,5 éve) talán csak egyszer kalibráltam egy éve.. Bár nálam nincs gond a % kijelzéssel. Anno az előző telefonom csinálta, hogy nem frissítette az akku %-ot (vagy irreálisan lassú merülést jelzett), csak újraindítás után mutatta a helyes töltöttséget. -
bul07
nagyúr
Megvolt a kalibráció
Ma reggel nem dugtam rá a töltőre, olyan fél kilenctől délig bírta ekkor kikapcsolt , töltőt rádugtam és normálisan elkezdte tölteni egyenletesen nőtt a százalék , 2óra alatt lett 100%Csakhogy most vagy 90perce lehúztam a töltőről , és most vettem észre hogy kijelzés szerint nem csökkent a akkumulátor szintje 100%-on volt ekkor újraindítottam és bekapcsolás után váltott 99%-ra
Képtelenség hogy 90percig ne használt volna semmit mert a képernyő folyamatosan ment, böngésztemSzerintem olyan 40-50%-on lehet
Nem tudom mi lehet ez , és mióta lehet ez mert mindig hálózatra csatlakoztatva használom
Én szoftvered gondra gondolok , bár ki tudja
Melyik driverben lehet ez a funkció?
Mármint az akkumulátor érzékelés , mert azt újratelepítenémNagyon nem akarnám garanciáztatni
Főleg hogy most olvastam ezt a Telemax-ról , bár eddig is tudtam hogy a Telemaxtól az isten óvjon
-
bul07
nagyúr
-
MI a helyzet azokkal a gépekkel, amikben nincsen DVD író? A helyén meg van egy műanyag tálca. Ugye oda lehet berakni beépítőkeretet, de előlapot hozzá honnan kell szerezni?
-
bul07
nagyúr
Z510 gond
Ma gép bekapcs, aksi 67%
17perc használat puk kikapcsol , aksi 0%
Töltő rádug 1% indul 35percel később már 81% vanEz hibára utal vagy csak kalibrálni kellene
Mérőt nullázniMég sose nulláztam pedig azt olvasom 1-2 havonta kellene lehet ez a gond(13hónapja van meg gép)
Energy Manegar
Akkumulátor állapota: NormálMost 100%-ig feltöltőm és megnézem hogy hogy fogja bírni
[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete honnan tölthetném le a drivereket Win 7-re G580AH-hoz?
Lenovo honlapján elérhetetlen a letöltés.Köszönettel
-
426os
őstag
Nem tudom, hogy mi a probléma vele - driver, vagy chipen belül van elqrva. Az biztos, hogy én kipróbáltam az összes létező drivert (a Lenovo és Intel oldaláról), de nem javult meg. Ha épp olyan kedve van, akkor lazán bírja a 170Mbit-et, de néha gondol egyet és belassul (terheléstől függetlenül), ekkor 3-4x ki-be kell kapcsolnom, hogy helyrejöjjön. Ha nem ekkora sebességű internetem lenne, vagy nem 100Mbites Lan csatlakozás lenne a gépen, akkor nem zavarna a dolog, egy Broadcom kártyát próbáltam, ami stabilan működött, de cserébe jóval lassabb volt sajnos.
-
426os
őstag
Milyen típusú wlan kártya van a gépben?
szerk: Ja, látom, 7260. Akkor sajnos törődj bele, csak ennyit tudok mondani. Én is ezt tettem.
Esetleg a Hardware Maintance Manuálban meglehet nézni, hogy milyen kártyákkal árulták még a gépet, azok közül tudod másikra cserélni, de lehet, hogy a sebességet bukni fogod.[ Szerkesztve ]
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Következő problémában kérném a segítségeteket. Van egy Lenovo Yoga 2 pro gépem, és időközönként eldobja a wifi kapcsolatot. Lenovo support oldalán olvastam, hogy nem egyedi a probléma, feltelepítettem az általuk ajánlott illesztőt de, nem oldotta meg csak részben. (Félórával később dobja el.)
Van esetleg valami ötletetek, hogy mit lehetne vele még megpróbálni?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! -
szblaco
újonc
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy Ti hallottatok-e már olyan opcióról, hogy ha folyamatosan meghibásodik egy adott laptop, visszafizetik a készülék összegét, vagy levásárolhatóvá teszik azt. Nekem egy Lenovo IdeaPad U510-em van, és 1 éven belül 4-szer hibásodott meg és rohadtul unom, nem mellesleg mindjárt lejár a garanica is
válaszotokat előre is köszönöm
-
426os
őstag
válasz
ngabor2 #11677 üzenetére
88. oldal. Ezen kártyák Lenovo FRU-s változatai biztosan működnek, de szerintem egyik sem tud 5GHz-et. Egyéb, nem Lenovo FRU-s kártyák biztosan nem mennének vele. Esetleg egy listában nem szereplő, de hasonló korú, azonos generációba tartozó másik Lenovo géphez való kártyával lehetne még próbát tenni, de nincs garancia a működésre.
Rövid guglizás után úgy tűnik nekem, hogy sajnos a G510-ből sem lehet kiütni a whitelist-et, szóval a legegyszerűbb megoldás sajnos a gépcsere lenne, vagy marad a kísérletezgetés.[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Létezik olyan mini pcie kártya, ami:
- jó egy G510 notiba
- 2,4 és 5 GHz-en is működik
- wifi mellett bluetooth is van rajta?Eddig nem találtam, a legtöbb kártyánál külön ki van emelve, hogy hp/lenovo gépekben nem működik.
-
Skizz
addikt
Hello
G580-ban cpu csere megoldható? i3 helyére kéne valami combosabb.. mi a max?
-
DonMaster
addikt
-
DonMaster
addikt
[link]
itt azt olvsom, hogy lehet, de akkor emgnézem ha meg találom az fru-t hátha van normális amit támogat, bár a mostanival is emg vagyok elégedve, de mivel sajnos csak 100-as kárty van benne és persze hogy wiifn 102/102-vel megy most a netem ezért háth a találok egy dualosat amivel a 200-at is viszi talán
franc esen beléjük hoyg nem gigás kártyát tettek bele, eddig nem érdekelt mert 80-a netnél minek de 200-asnál már más. nah mindegy meg probálom köszi3féle van , nagyon jo lista
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
válasz
DonMaster #11671 üzenetére
Én csak Z510-ben. Olyat szereztem, ami szerepel a Hardware Maintence pdf-ben, így nem is rinyált érte a gép, de sajnos nem vált be a sebessége miatt, így visszakerült az eredeti 7260 (nem ac). Majd beleakarok próbálni egy másik 2x2-es 300-as kártyát, de csak olyannal van esély a működésre, ami Lenovo FRU-s. Egyelőre kérdés, hogy más Lenovo-ba való kártyát is megenne, vagy csak azt a párat, ami a HM pdf-ben is van, mert ha az utóbbi, akkor szomorú leszek.
A lényeg, hogy csak Lenovo gépből bontott/vagy ahhoz ajánlott kártyát vegyél (Tehát Lenovo FRU-s, más gyártóé nem lesz jó). Illetve az antennára is figyelj, hogy hány csatlakozása van.
Egyébként érdemes utánanézned, hogy a G500-ban kilehet-e ütni a bios whitelist-et (Garivesztős, flash-elős téma), mert ha igen, akkor utána bármilyen kártyát megenne. Z510-ben sajnos nem lehet. -
DonMaster
addikt
lenovo g500 ban cserélt már valkai wifi-t?
intel ac7260-at szeretnék persze ha müködik az alkatrészes topicban megkérdeztem de gondotlam hátha van aki cserélt és elöbb kapok választ. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Z70-80 modellel kapcsolatban?
17,3-as Full HD IPS kijelző, 5. generációs intel i5 proci, Geforce 840M videókari, 1 TB vinyó
Mindezt 220k körül.
Korrekt konfig, korrekt áron.üdv,
YxVs -
DonMaster
addikt
válasz
R.axman #11668 üzenetére
szeritnem akksiban sokat bir alap dolgok melelt 4-6orát, de játék az kb kilöve u-s procival
vga még elég is lenne, de az u-s proci oylan limit minden játéknál , hogy nagypn ultra low-on tudsz csak játszni, bár attol füg mivel, mondjuk egy wot low-on még elfutna 30fps-el, egy crysis 3 szerintem nem menne, job ha játékra nem hazsnálod vagy ha az is feltétele akkor egy komyolabb procival rendelkezöt , mondjuk az 160-180-tol kezdödnek.
[ Szerkesztve ]
-
R.axman
újonc
Segitseget szeretnek kerni hogy ez a lenovo notebook mennyire jo teljesitmenybe. Itt kivancssi lennek esetleg egy ket jattekra hogy elfutna e. Aksi ido mennyire jo?Mindennapos felhasznalasba mennyire lenne gyors, lenovo garanciaja mennyire gyors es rugalmas es ami a legfontosabb hogy hogy a cpu es vga parositas mennyire jo. Egyebkent ujonnan vasarolnam 108e ftos aron.
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Sziasztok!
Vettünk a családban egy Z70-80-as gépet. Ezt itt a topikban nem láttam még senkinél sem, gondolom, tapasztalat sincs.
A BIOS frissítését gondoltam megejteni főleg az akkubeállítások javítása miatt, de meglepetés fogadott, mert mielőtt elkezdte volna, még előjött egy ablak, hogy ez a frissítés a G40/50-80 típusjelű gépekhez készült, más típushoz ne alkalmazzuk. Akkor most mi van?Egyébként is elég sok malőrről olvastam itt a fórumban a rosszul elsült BIOS frissítésekről, így nem mertem folytatni a friss új gépen. Ráadásul nem is az enyém.
Mit javasoltok, akiknek van már tapasztalatotok?
Köszi.
-
barnam_
nagyúr
válasz
próbakocka #11642 üzenetére
Garivesztés nélkül csak alaplapcserével tudnád pótolni. Annak meg horror ára van szerintem.
-
Segítsen nekem kérem szépen valaki!
Ha valakinek van a gépében GT2-es videóvezérlő (pl. HD3000), meg tudná nekem nézni egy memória modullal mit hoz egy 3D mark 2001 SE, illetve kettő memóriamodullal ugyanez? Elvileg egyik üzemmódben 64bit a memóvezérlő sávszélessége, másik esetben 128bit. Kérdés a dupla sávszélességből mit profitál az integrált vezérlő? A legjobb egy i3 proci lenne a tesztre. Én g580-as gépemben sajnos csak egy memóslot van.
Köszönöm előre is!
-
kisharo
csendes tag
Még az lenne a gondom, hogy nem igazán működik úgy a bluetooth ahogy szeretném. Egy olyan program kellene amivel egyszerre több fájlt át tudok vinni, próbáltam a bluesoeilt, de az meg nem akarta be kapcsolni a bluetooth adaptert, hol ott már e volt kapcsolva. 8.1 alatt csak egyetlen fájlt lehet átvinni és ez zavaró.
-
törölt tag
válasz
sarkanyolo2 #11662 üzenetére
Én már felraktam a Z50-70-emre az új BIOS-t. A frissítés után a gép már eleve takarékossági módban indult. Amikor úgy használtam, hogy az akksi is benne volt és töltőről is ment, mindig bekapcsoltam ezt a módot a Lenovo Energy Manager-ben, de áramtalanítás után elfelejtette ezt a beállítást, minden egyes boot után aktiválnom kellett. Kíváncsi leszek rá, most milyen lesz. Elvileg most már emlékeznie kell rá.
-
kisharo
csendes tag
válasz
sarkanyolo2 #11647 üzenetére
Megjelent az új bios a géphez a hibát kijavították :-)
-
kisharo
csendes tag
válasz
rejtőzködő #11656 üzenetére
gyorsabb a boot idő, programok betöltése stb. persze másodpercekkel javult a betöltési idő
akinek z50-70-es gépe van, azoknak három napja megjelent egy új bios, elvileg ebben javították azt, hogy ha kikapcsolod és kihúzod a töltőt a gépből akkor a lenovo energy management nem veszti el a takarékos üzemmód beállítását, ekkora tölti fel csak 60%-ra az aksit és úgy is hagyja, ez azoknak jó akik mindig táőról üzemeltetik a gépet. -
kisharo
csendes tag
válasz
rejtőzködő #11653 üzenetére
én is most uefivel használom, ajánlom ezt a cikket:
http://dirtywindows.hu/2013/10/27/uefi-jelenkorunk-grafikus-interfesze-avagy-hogyan-telepitsunk-windows-8-1-x64-operaciosrendszert-uefi-modban-2/
valóban le kell mindent menteni, mivel előtte gpt-re kell formázni a merevlemezt, és a telepítés végén kmspico-val beaktiváltam a 10.03-as verzióval.
-
426os
őstag
válasz
rejtőzködő #11653 üzenetére
Nem macerás, csak újratelepítést és formázást igényel. Igen, nehezebb tört Win-t használni rajta (ha lehet egyáltalán, nem tudom). Én UEFI-vel használom a gépet mióta megvan, igazából azon kívül, hogy szerintem gyorsabban indul, mást nem nagyon veszek észre. Viszont szeretem, hogy indításkor nem úgy van, hogy bedobja a nagy Lenovo logót, amíg feláll a bios, majd jön a Windows Logó, ahol szintén töltöget még, hanem egyből Lenovo logó, ami alá már bedobja a Windows-os "homokórát" [link]
-
rejtőzködő
csendes tag
Van valami előnye az UEFI bios-nak a hagyományos MBR-essel szemben.
Nekem a Z50-70-en hagyományos van.
Nagyon macerás az UEFI -re váltás.
Azt is olvastam, hogy az UEFI-nél csak jogtiszta Win 8-at fogadja el. -
kisharo
csendes tag
erre a skinre gondoltam, ami az első képen is van az a lenovo energy managementel együtt települ win 7 alatt
Viszont még arra lennék kíváncsi, hogy ha bedugok egy pendrivot, berakok egy cd-t dvd-t vagy virtuális meghajtóba rakok be valamit, akkor elvileg felszokott ugrani egy ablak, hogy mit szeretnék vele csinálni, lejátszás megnyitni stb. ez, hogy lehet beállítani?[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
válasz
kisharo #11648 üzenetére
Pontosan olyan nem lesz. Először is le kell tiltanod a Win8 gyári OSD-jét, aztán felrakni valami appot, amivel tudod változtatni az OSD skin-jét. Például.
bul07: Melyik billentyű nem megy? Nekem Win8.1 alatt mindegyik gyorsgomb működik. Ha Win7-et használsz, akkor az a hiányosság oka.
[ Szerkesztve ]
-
kisharo
csendes tag
válasz
sarkanyolo2 #11647 üzenetére
már win 8.1 van fenn, uefi biossal, valóban gördülékenyebb.a másik problémára tudnál valamit mondani, a hangerő csúszka, fényerő csúszka, tehát olyan legyen mint a win 7 alatt
-
kisharo
csendes tag
Sziasztok két problémám is lenne Z50-70-em van, az egyik ami win7-nél is jelen volt, hogy fenn volt a a lenovo energy management és be volt állítva takarékos üzemmódra (60%-ra tölti fel az aksit), miel mindig hálózatról üzemeltetem. Win 7-nél még a G50-70-es drivert raktam fel, most meg a win 8.1-est. A probléma pedig az, hogy miután kihúzom a töltőt és újra bekapcsolom a gépet, a takarékos üzemmód ki van kapcsolva, tehát minden egyes bekapcsolásnál nekem kell bekapcsolni.
A másik problémám pedig, hogy valahogy vissza lehet-e hozni a win7-ben használt hangerő és fényerő ikonokat, bevan karikázva win 8.1-en.
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
válasz
Casoli #11643 üzenetére
Egyik ismerősöm vett nemrég egy 100k körüli 15,6"-os Dell-t (típusra nem emlékszem): Celeron proci, 4GB Ram, 1TB HDD ééés nincs optikai meghajtó, valamint Lan csatlakozó (elsőre én sem hittem el ez utóbbit), illetve csak 2db usb volt rajta (arra már nem mernék megesküdni, hogy mindkettő 2.0-ás volt, de mintha ilyen rémlene, bár ez szinte kizárt 2015-ben). Na ez az igazi spórolás. Mondjuk Win8 volt rajta gyárilag, illetve HDMI is van.
-
válasz
próbakocka #11642 üzenetére
Lenovonál sajnos bevállt szokás ez a mókolás
Nekem Lenovo G580 van, nincs rajta se HDMI, se második memóslot
Két éves a gép...
-
próbakocka
senior tag
Egyik ismerősömnek Ideapad y510p-je van, amiben nincsen gyárilag M.2 port, csak a helye van kihagyva ...
Van bármi olyan mód, amivel gari-vesztés nélkül pótolni lehessen ezt a csatlakozót? Vagy ha azzal nem, akkor bárhogy lehet ezt utólag pótolni?
-
aizen92
addikt
válasz
#57919488 #11640 üzenetére
én ultrabookon 5 profillal nyomom, ahol megtalálni 33%, 50%, 66%, és két 100%-os profilt: egyik passzív másik aktív hűtés.
-33%: word, pdf olvasás egyetemen ( ezzel kb 7-8 órát elmegy a gép, főleg ha fényerő is a felén )
-50%: word mellé 1-2 lap internetexplorer és több alkalmazás egyszerre megnyitva outlook, pdf olvasók, képszerkesztő ilyen általános dolgok. (akkora ha vonat,repülő stb. nem vagy "220" közelben, de dolgoznod is kell több mint 2 órát 50% akksi alatt ) ( ha több ablakos munkavégzésre kell,ami nem erőforrás igényes, akkor monitoron szokot ezzel lógni, meg se kottyan az i5 4210u procinak )
-66% ez a filmnézős/tartalomfogyasztós netezős profil, TV-re vagy monitorra dugva, vagy csak magában sorozat nézése tablet modeban (hibrid ultrabook, YOGA 2 ), persze ilyenkor már lazán 10-15 tab meg 10 alkalmazás futkos a háttérben.
-100% passzív: erőforrás igényes munka végzésére.
-100% aktív: játék. ( főként indiek és 6-10 éves játékok )Azt tudni kell még, hogy minél lejjebb veszed a százalékokat az órajelet is tweakeled ezzel. pl 50%-os sose megy 1.2 ghz fölé, 0,8 körül futkos ( ahogy a 33% általánosan 1ghz alatt ).
66% ritkán éri el a 2ghz-et,
100%-ok alapból 1,2-1,7-en pörögnek, és rengetegszer 2,2 felé másznak, játéknál nagyon ritkán turboboost bekapcsol 2,6-ra, de ez ritka.ezek az én beállításaim, 24 órából nálam 16 órát megy a gép, és szinte minden nap magammal viszem mindenhova ( 1,55 kg ).
Viszont ezt a 95%-ot lehet kipróbálom! köszi a tippet.
és természetesen saját felelősségre próbálgasd ezeket a beállításokat![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
DonMaster #11638 üzenetére
+batonyo:
Itt volt meg egy jo otlet: Notebook hűtőpad topic-bol -
426os
őstag
válasz
#57919488 #11637 üzenetére
Teljesen mindegy. A kiegyensúlyozottnak pont az a lényege, hogy ha szükség van rá, akkor "ráad minden kakaót", de ha épp nem szükséges, akkor lecsökkenti, amit lehet (pl proci órajelet).
Én kiegyensúlyozottban használom, nekem nem kell, hogy mindig max frekvencián pörögjön a proci, csak ha éppen kell, de akkor meg automatikusan feltekeri így. -
törölt tag
Mi a legjobb a laptop szamara egy jatek kozben?
Energiatakarekos, kiegyensulyozott vagy teljesitmenycentrikus uzemmod?
Nem az lenne a fontos, hogy a jatekkok menjenek tokeletesen hanem inkabb a laptop erdeke/allapota lenne az elsodleges.
Velemenyek, tapasztalatok, tippek? -
malisonX
aktív tag
válasz
#93794560 #11635 üzenetére
Nem-nem, semmi ilyesmi, vigyáztam rá, mint a szemem fényére, mert tisztában voltam vele már a vásárláskor is hogy ezek a burkolatok nem a tartósságukról híresek. (Persze néztem hasonló ár/teljesítmény kategóriájú Delleket és Asusokat is, azokhoz képest jobbnak éreztem)
Csak nem tudom mitévő legyek, próbálkozzak a fedlap gariztatásával is, vagy tök esélytelen? Esetleg próbáljam kitölteni a repedést valamilyen ragasztóval, hogy ne repedjen tovább?A touchpad miatt meg mindenképp visszaküldöm ezek után a TMX-be nyaralni. A kezdetektől vacakolt, viszont úgy voltam vele hogy ez biztos valami driveres hiba és majd javítják. (Annyi eszem meg nem volt, hogy ide beírjak rákérdezni) Viszont hogy produkálni fogja-e náluk épp a hibát abban az 5 percben, mikor tesztelik,azt kötve hiszem. (Ráadásul mivel eredetileg oprendszer nélküli a gép, gondolom nem muszáj rajta hagynom a windowst). Így vajon elhiszik nekem hogy tényleg nem oké valami vele és cserélik, vagy valószínűleg visszakapom ugyanúgy, ahogy elküldtem?
-
törölt tag
válasz
malisonX #11634 üzenetére
Úgy látszik, ugyanolyan gépünk van. Az én gépem nyolc hónapos, de az égvilágon semmi baja sincs. A touchpad nekem is ELAN márkájú, de remekül működik. A billentyűzet sem hullámzik, csak ha erősen nyomom, de akkor sem vészesen. Nyomorgatni meg nem szoktam, rendeltetésszerűen használom. Nálad láthatóan sok apró probléma van a géppel, touchpad, szerkezeti gyengeségek, repedés. Nem érte korábban valami erősebb ütés, vagy efféle, amitől esetleg a touchpad elektronikája is megsérülhetett? Ez a gép ahhoz elég jól, masszívan van összerakva, hogy csak úgy magától ilyen problémák jelentkezzenek rajta.
-
malisonX
aktív tag
Nekem is 20354-es Z50-es Lenovom van.
Az egyik problémám vele: a tapipad 4-5 óránként megőrül, teljesen más irányban mozog a kurzor, mint ahogy én akarom. Illetve ilyenkor ha 1 ujjal érek hozzá, akkor is úgy jelzi az óra mellett mintha 4-5 ujjal tapogatnám. Ha kb. fél percig ha nem érek hozzá, teljesen megjavul és megint jó pár óráig tökéletes. Ilyen problémátok nincs? Nektek is Elan márkájú touchpad van benne? Próbáltam windowsos driverrel használni, akkor is megőrül időnként.
A második gondom pedig: [link] Heti kétszer, gyári Lenovo hátitáskában vittem 50m-t a kocsimtól a házig és most így néz kiNem esett le, meg semmi ilyesmi... Nagyjából 4 hónapos a gép, ezt gariztatni esélytelen?
Nekem a billentyűzet nem igazán hajlik, a fedlap jobban hajlott, eddig...Nagyon sajnálom, hogy ilyen bajai vannak, különben nagyon szeretem
Meglepően jó a teljesítménye is szerintem. GTA V és a Project Cars is bőven játszható rajta, nekem ezek nagy meglepetések voltak
[ Szerkesztve ]
-
-
-
nzsolt82
újonc
Sziasztok!
Egy hete vettem egy Lenovo Z50-70-et. A problémám abból állna hogy a billentyűzet bal oldala "hajlik" gépeléskor.
Próbáltam utána nézni,találtam hasonló problémáról videót is. Találkozott valaki ilyennel? Ez garanciális hibának számíthat? Válaszotokat előre is köszönöm. -
anorche1
őstag
Némi félreértés és kapkodás miatt, sikerült úgy szervizbe küldeni a gépet, hogy nem lett róla letorolve semmi, csak a böngésző előzmények és jelszavak.
A gond az, hogy a torrenttel letöltött anyagok sem lettek letöltve, ahogy az utorrent és a benne levő torrentek sem. És sajnos nem csak Linuxok lettek letöltve. Lehet ebből gondunk? -
426os
őstag
válasz
Casoli #11619 üzenetére
Ez volt a hivatalos állásfoglalás korábban, de a gyakorlati hozzáállásukról kevés visszajelzés érkezik, sőt kb semmi ilyen jellegű tapasztalat nem volt mostanában. Nézd meg a géped hardware maintance manual-jában, hogy hivatalosan cserélheted-e a hdd-t házilag, ha igen, akkor valószínűleg nem lesz belőle probléma, de ha nem (és egyre több gépnél játsszák ezt be), akkor csak a szervizes hozzáállásán múlik, hogy beleköt-e vagy sem.
Még érdemes rákérdezned a "milyen notebookot vegyek" vagy a "laptop alkatrészek cseréje" topicokban, hátha volt valakinek mostanában ilyen jellegű tapasztalata (a választ/tapasztalatot esetleg itt is megoszthatod majd). -
Lenono gépet gariztatott már valaki? Lenne egy lehalt gép, viszont a HDD-n van egy csomó személyes adat. HP-nél ki lehetett venni a winyót garanciáztatásnál, mi a helyzet Lenovo esetében?
-
DonMaster
addikt
z50-75 röl valakinek véleményE? fx7500 r7 m260dx 2gb vram 8gb ram fhd 159e-ért táska headseat egérrel meg éri vagyis a gép ugy ahogy van miylen van valakinek tapasztalata vele vagy rolla vagy valami?
[ Szerkesztve ]
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy régi Lenovo 3000 N100-as notebook, amire 32 bites Win 7-et tettem. Eddig is ez volt rajta, de az előző telepítésből sajna nem mentettem le a hang drivert, most pedig az istenért nem tudok hangot varázsolni rá. Már vagy 15 féle drivert, próbáltam, de semmi. Továbbra is SPDIF a hangvezérlő és semmi hang.
Valakinek valami ötlet, esetleg tapasztalat?Köszönöm.
Üdv.
almi -
anorche1
őstag
Mekkora eséllyel lehet azt elérni, hogy a szervizbe küldött laptop árát teljes egészében vissza kapjam?
-
eax1650
aktív tag
-
Mr.C
őstag
válasz
eax1650 #11606 üzenetére
Én azt javaslom, hogy a licenszelt Windows verzióját nézd meg, majd egy ugyanolyat szedj le (az aktiválás így működni fog) Pl msdn-rég és azt telepítsd úgy, h minden partíciót törölni kell. Ha efi -sen rakod fel a Windowst az úgyis fog magának csinálni egy GPD és egy helyreállítási partíciót.
[ Szerkesztve ]
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
11-ben vettem a Z575 Lenovo laptopomat. Pár hónapja pl. megváltoztak a sajátgép ikonok, a sajátgép – tulajdonságok indítására nem válaszol, a crtl+alt+dell felvillan egy pillanatra és nem történik semmi. A 750 GB Hdd-ből 80 BG-t lett az első telepítéskor a win home premiumé (ezzel vettem), a többi D meghajtó. Nem bántottam akkor sem a rejtett partíciókat! Most újra akartam telepíteni, de a visszaállító gombra újra a hibás véndóz jön be, mintha a bekapcsoló gombbal indítanám! Formattáltam a C meghajtót (a többi rejtett partíció érintetlen), hogy hátha az a gondja, hogy nem üres! Így sem indul a telepítés, hanem számokból álló hibaüzenetet kapok!
Mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Nem kiforrott? Ne viccelj. 4-5 éves SSD-k is vígan működnek még. Ha a maximális megbízhatóságra törekedsz, akkor elvétve vannak még MLC-s SSD-k, egy ilyen példány 5 év garival teljesen jó választás. Ha nem erre torrentezel, nem fogod tudni kinyírni és ahogy előttem is írják, a laptopot hamarabb le fogod cserélni. Sokkal-sokkal inkább egy SSD, mint az i7-es proci. Ameddig nem próbálod ki (5 perc próba nem próba, pár napot érdemes együtt tölteni egy SSD-s géppel, ha nem mered rögtön megvenni a sajátod) lehet nem hiszed el, de nem bánnád meg az SSD-t, míg az i7 nem biztos hogy hozna annyi/olyan gyorsulást, amennyit/amilyet az áráért remélsz. A HDD (főleg az 5400rpm-esek) már évek óta visszafogja a legalapabb gépek teljesítményét is.
-
bul07
nagyúr
5év garancia mellet kit érdekkel hogy mennyire kiforrott
4év múlva tönkre megy megy garanciába
Amúgy hamarabb fogod kukázni a laptopot minthogy a bele vásárolt SSD tönkremenneAmúgy meg pont hogy már lefele szárnyal a tartósság a gyártási technológia miatt, egyre ritkább az 5év garancia megadása, már a 3év is kezd luxus lenni, mint a HDD esetén is látható, 3év garancia már már fehér holló számba megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Windows 10
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- ZBook 15u G6 15.6" 4K IPS i7-8665U Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 512GB Magyar billentyű garancia 1 hónap Deak t
- G15 5520 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Gyári Lenovo 65w laptop hálózati töltő téglalap alakú csatlakozóval!
- LENOVO ThinkPad/Legion Slim 230W AC töltő és kábel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Apple MacBook Pro 15" 2018 (i7 2,6GHz 6 Mag, 16GB RAM, 500GB SSD, 4GB Radeon Pro 560X)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest