Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imilenni
addikt
Másfél éve kihagytam itt a lOl PH-t, és konkrétan ugyanott tartunk mint akkor

Valaki esetleg ranked? Sajnos silver/bronzba dobott a játék, szóval ebben a rankben keresek ember(t)eket.
Mostanában túl lazára vettem, és mindent játszottam ami szembejött.
Viszont most változtatok, ezért is lenne jó flexre egy team, esetleg egy jó duo társ.TOP - Panth - Morde - Nasus
Mid - Panth - Viktor
JG - Udyr - LilliaSchızophrenia#MEDS
-
Enigma1945
őstag
hello!
elkepzelheto hogy be bugosodott a kituntetes?
masodik szinten vagyok, 3 pottyon junius ota
mindjart ev vege van, es nem akarja megadni a 3. szintet
nem vagyok toxic, csak rankedezek
igaz csak support vagyok, de sok kituntetest kapok
nem erdekel annyira, csak ma felfigyeltem ra, hogy nem adja meg sehogy
wtf van?
-
grimm2015
senior tag
Itt a példád...
. 
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Te rettenet jól játszol, annyira, hogy 150+játékból még S2be vagy, pedig előtte gold1 jutottál. Rajtad nem megy el meccs

Nagy segítség voltál
De nézzük a győzelmeidet.
Tehát gyakorlatilag mennyi meccsen volt jobb az ellenfeled boton? Majdnem az az összesnél. És van köztük bőven, aki még goldba sem volt sosem...
Az a baj, X év után még mindig, hogy túlságosan felértékeled a saját szereped! -
Enigma1945
őstag
Boldogságos karácsonyt kívánok!
Ja és FEEDER nélküli meccseket
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Nem hasonlítottam, pont az írtam, hogy a videóiból látom mennyi lemaradásom van ahhoz a szinthez képest.... Ezek az ex plat silverek NEM silver szinten játszanak, pont ez nehezíti meg a climbot, hogy vannak a hardstuck silverek, akiknek a historyában ténylegesen az szerepel, hogy silver, max ilyen G4 szint, na ezek azok akiken lehet farmolódni, meg lehet a nagy playeket csinálni. Aztán vannak ezek az ex platosok mint én is, akik meg jól játszanak. Ez dönti el a meccsek kimenetelét, hogy milyen arányban vannak ezek a noob ténylegesen silver játékosok a csapatokban.
Én rettenet jól játszok, ha kikapunk leginkább ace vagyok, ha nyerünk akkor meg fixen ilyen 2. legjobb (mivel support meg tank karaktereket játszok, nyilván kell egy mvp carry a csapatba). Rajtam nem ment el meccs kb 1 éve. És én ugyanígy játszok egy full platos csapatban is, szóval nem én vagyok a gyenge láncszem.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Én azóta sem játszottam...
Igen azt írtam sok az ex platos meg emerald a silverben, de silver szinten is játszanak.
Egyszerűen nem voltak jók az előző évi besorolások, érdemtelenül jutottak fel sokan, legalábbis most ez látszódik.
Nem is értem miért hasonítod magad olyan játékosokhoz, akik challangerig is jutottak. -
Yodamest
veterán
Most megint rátaláltam xPetu videóira, embertelen egyébként, hogy mennyire tudja a spelleket, cd-ket, kill window lehetőségeket, meddig mehet el, mi pontosan mennyi sebzést fog okozni. Na ezek azok a dolgok, amikben nekem még komoly lemaradásom van.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Na merre jársz? De látod ezt írtam én is, hogy sok az ex platos és így azért nehéz kimenni silverből, hogy a silver nem is silveresekkel van tele. Nem tudom ez mikor fog helyreállni, lehet soha, de akkor meg egy ilyen ál-silver divben ragadunk a többi goldos/platos játékossal, a valós silverek meg kb bronzban/ironban vannak.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Nah verseny akkor melyikünk megy fel goldba előbb.
Èn most, hogy az egyértelmű losersq-ból kijöttem S2, szerintem ha tudjuk ezt tartani még picit, 7végén megyek goldba.De látom adc-zel, ha kell egy kiváló Morgana supp állok rendelkezésedre, nem kell mikó meg semmi szerintem mi már pingekből is értenénk egymást. 🤗 Nem feedelek ígérem. 🤥
-
grimm2015
senior tag
Nah ma sem kellett volna elkezdeni játszani , ez úgy odavert az accnak
.

Tényleg sok a volt platos meg emeraldos silverbe, de most vannak jó helyen... a 2024 S1 és S2 rengeteg játékost sorolt rosszul, vagy sok az eladott acc. -
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
WW nem solozott... hanem gankolt és sikeresen, összesen 1 hozzájárulásod volt az első 10percben ez után is míg a te gankjaid egyetlen kivétellel szart sem értek, csak elfeedelted az ellenfelet.
Mivel a 12. percben már volt 4600 gold csapat előny nyilván a Boton, addig te neked ehhez sok hozzájárulásod nem lehetett (ha csak nem a 10 és 12.perc között), mert a wwhez képest nagyon levoltál maradva, de a bot legyalulta az ellenfelet, így azért nem volt nehéz a sárkányokat elvinni velük. A két adc 22/8/4 (72%) 7.4OP VS 3/10/1 (14%) 0.4OP.
Annyira keményen kellett játszani, hogy majdnem 4K arany volt nálad ~10percig nem kellett visszamenned bázisra.
Azért nem tudta elvinni a sárkányokat, mert a botlaned free wint hozott neked, és te még ezt sem látod!
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Persze, hogy 88% részvétellel volt, mivel solo killeket hozott el... ezzel én nem tudok mit csinálni. Én is sok meccsen voltam ACE és látod mégis vereség lett, ezért csapatjáték ez és nem solo. Látod a WW hiába volt erős, nyilván nem fogok tudni earlygame-ben versenyezni vele, ezt te is jól tudod, az ő feladata az lett volna, hogy az előnyét a csapat előnyévé kovácsolja és ez nem sikerült neki. Én pedig szépen scaleltem és mint csapat nyertünk. Másik, ha ennyire erős volt sárkányokat miért nem tudott elhozni?
-
Yodamest
veterán
HIGH vs LOW ELO?! PRO GAMERS GUESS THE RANK
Ez jó, különféle válaszokból próbálják a pro-k megtippelni, a jelenlévők közül ki low és ki high elo player.

-
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Ennél sokkal kézenfekvőbb dolgok is vannak, pár conceptet még írok, ami rettenet ebben az eloban:
- baron callok: fú de nem szeretem, rettenet az egész, jön nekünk az enemy team 3-an meg még mindig a baront ütik és hasonlók. De ha meg is szerezzük, ahogy baseról kiérünk back után mindenki egyenesen be a jungleba (miért is?) és keresik a harcokat és meghalnak. Én mindig írom, hogy on lane, csak a lanen haladjanak és használják ki a minion powert (meglepően nagy dmg tud lenni), de neeeem, mennek a fák közé. Ebben is hatalmas a különbség köztem és az elo között.
- hátrányból játszás: elképesztő, hogy sokan ha hátrányba kerülnek, így mintha semmi sem történt volna ugyanúgy mennek és fightolnának, iszonyat mennyire nem tudnak hátrányból játszani, egyszerűen nem értik hogyan kell
- torony dive: ilyen lvl3-4-5-ön nem elég nekik, hogy be van mondjuk pusholva a lane és lehetne egy jó backet csinálni, neeem, rettenet torony dive-ket csinálgatnak a playerek, én lvl6 előtt egyáltalán meg sem próbálkoznék ilyennel, akkor is csak ha nagyon lowos az enemy.
- torony aggro: egy ideje már én figyelek arra, hogy dive alkalmával elvigyem a torony aggrot és sokszor 2-3 lövést kitankoljak vele, mondanom sem kell, erre a legtöbben full nem figyelnek kin milyen aggro van éppen
- csak a killben gondolkodás: főleg talán junglerként jön ez ki, amikor mondjuk gankelek egy lanet és sikerül low-ra tenni az enemyt az már önmagában egy win. Másoknál azt látom, hogy csak a végleteket látják, a jungler csak akkor elégedett, ha killt sikerül elérni és addig mennek érte amíg ezzel el nem rontják az egész helyzetet. Nem látják úgy általánosságban, most lanetől függetlenül sem a kis sikereket, sokszor elég az, hogy a topos mondjuk tud egy safe backet csinálni, kap egy jó tempót, fellélegezhet. -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Erről egyébként is akartam már beszélni, most nem tudom így konkrét szituációra kivetíteni, de amiről tudok, hogy hibáim szoktak lenni általánosságban:
- skill issue: tehát mellé megy egy skillshot vagy ez már ritkább ugyan, de olyan is van, hogy a harc hevében bent marad egy idézői, ami amúgy jókor használva más kimenetelt is okozhatott volna
- power spike: óhatatlanul is van olyan időnként, hogy nem mérek fel jól egy helyzetet erő szempontból, egy adott hős szürrelálisan erős akár egy fél itemtől is és ez meg tud lepni, főleg ugye olyan hősnél akit amúgy nem sokat játszok
- item shop: vannak nem optimális backjeim, bár ezen dolgozok, de még előfordul, hogy mondjuk a bami parazsához csak 150 gold kellene, amit már nem várok meg, de ha előre gondolkodok össze tudtam volna szedni back előtt, ilyen item kirakós előre tervezésekben még bőven lehetne optimalizálnomSzóval én ezeket látom, de felismertem és dolgozok rajtuk. Viszont amiket már leírtam makro játékban, objektívek setupolásában, alap fundamentális dolgokban sokkal elérőbb vagyok mint ez az elo ahol most vagyok. Ezeket tényleg nagyon hosszú lenne most részletezni, ilyenek, hogy:
Amikor pusholok mondjuk, én figyelek arra, hogy kb in line legyek a többiekkel, ami azt jelenti, hogy ne legyek túl előretolódva, hanem fejben egyfajta vertikális vonalon helyezkedjünk el a mapon, különben nyilvánvalóan az már egy overextendelt push lenne. Na erre, aki pushol itt silverben soha nem figyel. Illetve ez fordítva is igaz, ha látom egy csapattárs fent van magasan, próbálok én is úgy helyezkedni, hogy levegyem a kill pressuret róla, én is pusholok vagy próbálom valamilyen szinten mutatni magam. A GP-t is segítettem ezzel az utolsó meccsen, tehát volt, hogy ő tolta toplanet és én covereltem enemy jungle felöl, és amúgy vissza tp-zett volna, de látta a covert és így még tolt egy lanet. Erre is értettem azt, hogy jól együtt tudtunk működni, ilyen dolgokban, amit amúgy nem sokakkal lehet itt megcsinálni.
Most ez csak egy ilyen fundamentál concept, de sok ilyet tudnék írni, hogy ebben a globál makro játékban mennyivel jobb vagyok, mint egy átlag silveres. És tényleg nem nagyképűség, de erre én figyelek és szemmel láthatóan a játékosok többsége silverben egyáltalán nem.
-
Lokids
addikt
Én közben próbálgatom a mid-et flexen (solo játékosként).
Eddig katasztrófális eredménnyel. Hiába vagyok jobb 1v1-ben, nem tudok mit kezdeni a jungle campel. Boton ezzel jobban tudtam foglakozni, de miden úgy érzem, hogy hiába wardolok, hiába próbálom figyelni, ha jön a jungle akkor bukom.
A másik problémám, hogy ha már bukok, akkor nagyon bukok. 1-15 meg hasonló statok.
Egyszerűen nem találom a helyem miután hátrányba kerültem.
Boton ez kevésbé probléma, mert ott továbbra is hasznos tudok lenni. De úgy, hogy nekem kéne lenni a carrynek, egyszerűen elindulok a lejtőn és nincs visszaút. -
Yodamest
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Ez így még majdnem hihető is lenne, ha nem lettem volna ott a meccsen és tudnám miről van szó. Csak pár vádat árnyalnék:
"hogy az ellenfél adc first bloodja te voltál 3perc 30nál."
Igen, de azt is megnézted mit értünk el ezáltal? Worth it magyarán."úgy könnyű meccset nyerni, ha 10 OP a csapaton belül,"
Bezzeg amikor 1.0 OP van a csapatomon belül, arra nem mondasz semmit, csak, hogy én baxtam el, hát köszi!
"Neked azért magas a KDA-d, mert nem állsz bele a harcokba."
Már hogy a fenébe ne, szinte minden csapatharcot én kezdek, én vagyok az engage, ne őrjíts már.
Tényleg mást nézel. Utolsó fight a nexus beütésénél pl. mi volt szerinted? De ezer ilyen van egy meccsen, mindig én megyek be ultival."hogy néha tudtál csatlakozni hozzá, de ha nem akkor is mindegy lett volna."
Aha, csak lanen a kezdeti előnyt én adtam meg neki, amikor legankeltem a Yonet laneről.
Illetve utána többször is a Yone ráultizott csapatharcban és ó hát ki más, én peeleltem neki, hogy ne ölje meg. Hoppá. Utolsó harcban is én mentem be ultival, lekötöttem 3 embert, bementem a backline-ra és magamra vontam a Yonet és a Luxot, hoppá! Így a GP és a többiek zavartalan megölték a Blitzet és utána egyesével a többieket. De én hátul állok tudom.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
De nem az enemy botlane hozta le ellened azt a meccset.
Én azt mondtam, úgy könnyű meccset nyerni, ha 10 OP a csapaton belül, pláne ha többen vannak, ezenkívül a saját szerepkörödben szinte mindig gyengében teljesítettél.
Neked azért magas a KDA-d, mert nem állsz bele a harcokba. Egy rakat játékba Tank maokaial te vagy az adc-k mögött, te vagy legtávolabb az ellenfelektől
.
Mondod, hogy megértette a GP te mit akarsz, és volt 34% részvételed az ölésekben... véletlen sem az volt, hogy néha tudtál csatlakozni hozzá, de ha nem akkor is mindegy lett volna. Ráadásul 13. percben már volt egy 4100+ gold előny a csapatban (nem neked), pedig úgy kezdtétek, hogy az ellenfél adc first bloodja te voltál 3perc 30nál.
Nézd meg a görbédet... utána a statisztikát.

Aztán elregélheted, hogy mennyire hasznos voltál..., és hogy mennyit torzít a statisztika (az egódon)
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Én bírom ezeket a vitázásokat egyébként, bár teljesen külön univerzumot élünk meg.
"hogy hányszor voltak jobb az ellenfél JG."
Erre mondhatom én is ha ennyire vákuumban kezeljük, hogy te meg nézd meg az enemy botlane hány meccsen volt jobb, mint az enyém... szóval innentől az egész kérdéskör okafogyottá is válik."Csak sodródsz az árral..."
De maaaan, hiszen pont, hogy nem! Ez akkor lenne igaz, ha csapattól függően egyik meccsen mondjuk 5-3-14-ben lennék, de a következőn meg már 0-10-ben, akkor sodródnék az árral. De ez, hogy betonstabilan minden meccsen 4-es KDA felett vagyok kb ugyanolyan farmmal, ugyanolyan részvétellel, ez minden csak nem sodródás, egy stabil pont vagyok a csapat számára, aki soha nem lesz rossz. -
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez max akkor lehetne részben igaz, ha ADC-t játszanál.
Nem árt a statisztikát is nézni, hogy hányszor voltak jobb az ellenfél JG.
Ott voltál jobb 6.nál, ahol a csapatod nagyon elhúzott.
Mondjuk a saját botod 10 OP az ellenfél meg 1.7.
Csak sodródsz az árral... és akkor megint ott vagyunk, hogy lehet nem megy el a KDA-don meccs legtöbbször, de kitűnni nem tudsz a többiek közül csak ilyen 100 meccsenként.Nem az az értelmes játékos, aki lehozza neked freeben a meccset...
-
kenwood
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Lehetne az az ujevi fogadalmad, hogy a meccseid torteneseit, kulonosen azt a reszt,ami a csapattarsakrol szol,a jovoben nem osztod meg velunk.
Szerintem egy ilyen topicnak a maprol,az itemekrol,a championok kepessegeirol kellene szolnia,nem a te szemelyes sikereidrol es kudaracaidrol. -
Yodamest
veterán
Na végre nem losersq-ba tesz a játék, meg is indult a menetelés. Jesus azért mennyivel jobb értelmes játékosokkal egy csapatban… Én mindig hozom a stabil játékomat, kb ugyanazokkal a mutatókkal, kimagasló kda-val, ha az északi sarkon ledobnak akkor is hozok egy stabil, reliable játèkot.
Tegnapi uccsó meccsen hardstuck silver, de korábban P2 GP-vel istenem de jó volt játszani, maximálisan értelmes volt, értette mit akarok, jól reagált áh imádtam!
-
Yodamest
veterán
Fentihez kapcsolódva: az a baj, hogy a makro is csak akkor ér igazán valamit, ha többen eszközölitek ugyanazt a playt, solo playerként nagyon nehéz csapat szintű makro playeket csinálni. Én próbálom a helyes útra terelni a többieket, de ez elég lutri, néha lehet őket vezényelni, néha pedig nem.
Egy példa amikor lehetett:
Az utolsó előtti meccsemet (enemyben WW jungler) egész biztos vagyok, hogy a végén az én irányításomnak hála tudtuk megnyerni. Alapvetően nem voltunk erősebbek, kb full coinflip lett volna a végső harc a sárkányért és a többiek szemből blue side-ról akartak csak simán kimenni rá. Én ezt egyből éreztem, hogy nem túl jó ötlet, hiszen szemből az enemy Azir nagyon erős, illetve az enemy Cait is már nagyon erős volt és őt jól be tudta volna védeni a frontline. Egyébként is a botlane wavet fel akartam tolni harc előtt, hogy hátha oda kimozdul egy valaki az enemyből és akkor már 4v5 lesz a saripitben a harc, ilyesfajta előre gondolkodást/setupolást senki sem csinál ebben az eloban. Tehát ahogy toltam, illetve addigra már toltuk együtt kb 3-an a botlane wavet, az enemy szépen bement a sari pithez/folyóhoz. Mi meg szemből, illetve pár emberrel a botlane T2-nél futó wave felől az enemy jungleba befordulva tök jól hátba tudtuk őket kapni. Meg is lett a hatása, az Azir így nem igazán tudott egy irányba fókuszálni a katonákkal, illetve a Cait-et senki sem védte be és szétkaptuk őket, egyből mentünk a nexusra. Ha csak simán megyünk szemből blue side 2 folyóhoz vezető ösvényről, akkor jó eséllyel nem alakulhatott volna ilyen jól a dolog. -
kenwood
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Szerintem az is egy mas vilag amirol te beszelsz.
Silver 3-as jatekostol varsz el olyan macrot,ami kb. Diamond aljan,kozepen van
Raadasul ez a silver 3 nem "az" a silver 3. Marmint amikor en rankedeztem, akkor bronze 5 volt az alja, es a gold 1 kb. a mai emeraldnak felelt meg.Ezen a szinten kb. arrol szol a jatek, hogy olitek egymast a lanen,neha becsuszik 1-2 sarkany,baron,aztan pushmid

Igazabol az,hogy ez egy csapatjatek,es siman lehetsz egyenileg jobb jatekos annal a tarsadnal, akinek sokkal jobbak a statjai, ELO-tol fuggetlen.
Ez lett volna a lenyeg.
Amiket irsz, azok lehetnek valos hibak, valoszinuleg azok is,de azon a szinten az ellenfel sem lesz jobb. -
kenwood
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Egyebkent ezek az egyeni statisztikak magasabb szinten mar kevesbe beszedesek.
Volt 1-2 napja egy Los Ratones - T1 meccs.
Toppon Sion vs. Teemo.
Teemo eleg durva Sion counter, a blind lenyegeben lenullazta SIon passzivjat, es a lane is eleg nehezen nyerheto ellene.
Csunyan ki is kapott Bauss, viszont ez a Teemo pick kb. ennyit is ert, a meccs el is ment rajta.
Hasonlo a helyzet a weak side top eseten is. Hiaba halsz meg hatszor a tankoddal toppon, ha kozben a te junglered leradirozza a botlanet,es nyeritek a meccset.
Feszithet utana az ADC, hogy o mennyire fed, de igazabol a te statod karara lett o az MVP. -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Jó értem a mondandód, hogy ennek fényében nem volt értelme a playnek, hogy 2-en voltunk, de ettől mèg ez lett volna a helyes döntés. Vannak objektíven jó és rossz döntések, szituációs playek a játékban attól függetlenül, hogy mi az aktuális helyzet. Különben csapattaktikák, csapatedzők sem léteznének, ha minden csak ad-hoc jelleggel történne. A másik meg, hogy alternatíva sem volt, nem fogok a biztos halálba menni mások miatt, így is pont elégszer megteszem.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Azért van statisztika és statisztika között különbség, mert más a fontossági sorrendje és/vagy több mindent/mást figyel.
Csak mondom, 0/5/0-val kezdtem... nagyon rám járt a rúd
az OP.GG szerint 6. vagyok, mert sok volt a halálom..., a blitz szerint MVP, mert vissza hoztam a játékot, és a 0/5 kezdés alatt is jó megmozdulásaim voltak... A játék végére is 4 kitüntetést kaptam.csapatom egyik legjobb tagja vagyok szinte minden meccsemen
Hát ezt csak te látod így hidd el
.Csak, hogy így lépésről lépésre tisztázzuk akkor. Tehát, ha nem ketten hanem mondjuk négyen vagy öten szedtük volna a sarit, akkor simán leszedjük MIKÖZBEN baronozik az ellenfél.
PONTOSAN!
Nem öten, hanem ketten szedtétek... és kettőtöket gyalult le az ellenfél eközben.
Itt nincs ha vagy de, onnantól kezdve, hogy ti csak ketten voltatok ott, annak a döntésnek egyértelmű volt a kimenetele, ezt viszont még most is arra vezeted vissza, hogy a másik három nem volt ott.
Ha ebből sem érted meg...
Egy vesztes meccsnél, ha ti vertétek volna be az ellenfél nexusát, akkor győztes meccs lett volna, ennyire egyszerű. -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
"Ráadásul te nem úgy vagy ACE, hogy 3-4pontokat versz a többiekre, hanem leginkább minimális sokszor tized pontszám különbség van."
Jó ezt ne kedzjük már, hogy most meg ez a baj, hogy nem 3-4 pontokkal vagyok ace. A csapatom egyik legjobb tagja vagyok szinte minden meccsemen, ez miért nem elég?
Illetve, hogy lehet ekkora szórás statisztika és statisztika között, hogy egyik helyen ACE vagyok, a másikon meg 8? Ezek a "magas" winrates csapattársaim megnézném, hogy hány meccsükön hoznak ace teljesítményt, szerintem fele annyin sem, mint én."Ott látszik, hogy te elkezdted egyedül, a többiek meg nem jöttek... Ergo neked el sem kellett volna kezdeni, mert őrszemek hiánya miatt mind az 5 ellenfél együtt bukkant fel a baron után, ahol téged és azt az egy játékost begyalulták."
Eskü nem értem ezt, láttad a jelenetet? Mi ketten szedtük a sarit, ez megvan? MIKÖZBEN az enemy szedte a baront, eddig oké? Csak, hogy így lépésről lépésre tisztázzuk akkor. Tehát, ha nem ketten hanem mondjuk négyen vagy öten szedtük volna a sarit, akkor simán leszedjük MIKÖZBEN baronozik az ellenfél. A baj itt az volt, hogy a másik 3 player végigasszisztálta gyakorlatilag, amíg a baront szedi az ellenfél, konkrétan végignézték, miközben mi egy értelmes valamit is érő dolgot csináltunk boton, csak mivel lassan szedtük ketten, így persze utána leért az ellenfél.Ezen nem is értem mit kell ragozni, tök objektív az egész, semmi félreérthető nincs benne.
-
Lokids
addikt
Végre meglett az Emerald4.
SoloQ abba is fejezve. Megyek trollkodni flexre.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Azért legyél már tisztában... az, hogy te vagy az ACE az persze jó dolog, de más statisztika programmal meg nagyon nem te vagy.
Ráadásul te nem úgy vagy ACE, hogy 3-4pontokat versz a többiekre, hanem leginkább minimális sokszor tized pontszám különbség van.
Itt egy példa az utolsó OP.GG ACE meccsedre, a blitz szerint meg a 8. voltál.
Az, hogy a csapattársaidnak nagyobb a WRje az csak annyi bizonyít, hogy mind a másik 12játékos, tőled több meccset nyer meg!
"Majdugyanez el lett játszva újra, csak baron vs őri sarival a végén, ott szintén csak egy player jött. Mindkettőt meg tudtuk volna szerezni freebe, én azon voltam."
Ott látszik, hogy te elkezdted egyedül, a többiek meg nem jöttek... Ergo neked el sem kellett volna kezdeni, mert őrszemek hiánya miatt mind az 5 ellenfél együtt bukkant fel a baron után, ahol téged és azt az egy játékost begyalulták.
Ezért mondom, hogy más a te elképzelésed és a valóság. Mivel ketten voltatok ott elmondásod szerint, az én értelmezésem az, hogy semmi esélyetek nem volt a realitást nézve, és pont ez is volt a végeredmény, hiszen ezt láttam. Az már csak a pláne, hogy szinthátrányban is voltál... De te mégis úgy voltál vele, hogy ezt érdemes csinálni.
Egész egyszerűen rossz (volt) a helyzet felismerésed... -
Valaki tudna infót adni, hogy tudok játékosnevet változtatni?
belépek ide: account.riotgames.com
itt ha a játékos nevet átírom Pl: GibszJakab tagline#EUNE , akkor azt írja ez a RIOT ID nem található... -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
"esélyetek sem volt megakadályozni azt, hogy begyűjtsé(te)k a sárkánylelket."
Hát dehogynem, amikor fent volt egy időben a baron és a sari, ellenfél pedig baronozott. Én pingeltem, hogy menjünk a sárkányhoz, de nem jöttek. Majd ugyanez el lett játszva újra, csak baron vs őri sarival a végén, ott szintén csak egy player jött. Mindkettőt meg tudtuk volna szerezni freebe, én azon voltam.
"te voltál az ACE, átlagosan MINDENKINEK, aki a csapatodban volt magasabb a WR-je, mint neked."
Ezt meg nem tudom, hogy most komolyan negatívumként írod? Mármint az én hibám az, hogy jobb voltam a nálam jobb WR-es csapattársaimnál? Szerintem ez inkább az én igazamat igazolja vissza, miszerint sokkal jobb winratem kellene legyen, hiszen jobb vagyok azoknál a játékosoknál. Vagy nem így van?
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ha nincs a térképen ellenfél, és nem látsz senkit, de a sárkányt legyőzték, akkor egyértelmű, hogy nem feléjük indulsz el... pláne egyedül.
Amit te kitalálsz háttérszöveget annak semmi alapja nem volt, esélyetek sem volt megakadályozni azt, hogy begyűjtsétek a sárkánylelket.
A mit kell, és a minek van realitása alapja, nem ugyanaz!
Tehát amikor a fejedben megfordul egy kósza gondolat, hogyan is kell játszani, akkor jusson eszedbe ez.
S3 31LP 59W 68L Win rate 46%
Az utolsó 3 meccsen ahol te voltál az ACE, átlagosan MINDENKINEK, aki a csapatodban volt magasabb a WR-je, mint neked.
A csapattársaid.S4 93W 89LWin rate 51%
B2 47W 36LWin rate 57%
S3 27W 30LWin rate 47%
S3 86W 78LWin rate 52%
S4 105W 82LWin rate 56%
B1 3W 2LWin rate 60%
S3 66W 55LWin rate 55%
S4 52W 45LWin rate 54%S2 76W 77LWin rate 50%
B3 18W 10LWin rate 64%
S3 18W 17LWin rate 51%
S3 130W 120LWin rate 52% -
Yodamest
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
Jó kis story, ami kapcsolódik is a témához, jók az ilyenek. Ezzel kapcsolatban akkor elmondanám nálam mi a helyzet:
Én alapvetően nagyon nyugodt person vagyok, szerintem ez le kell csapódjon itt is ahogyan reagálok és írogatok. Nagyon nehéz engem felhúzni és nem vagyok az a "hibáztatós" fajta, mint ez a bizonyos ismerős akiről meséltél. Tudom milyen ez, volt még anno WoW-ban ilyen klántársam és igen az ember egy idő után már inkább nem is hívja ezeket, mert stresszel a folyamatos negatív/toxikus légkör amit magukkal hoznak. Na én egész biztos nem ilyen vagyok, ez 100%.
Egy dolog viszont fel tud húzni és ehhez a LoL nagyon kiváló táptalaj, az az igazságtalanság, a nem jogosnak vélt bármiféle megkülönböztetés, hátrányos helyzetbe tevés, megbélyegzés stb. Ezzel lehet felhúzni, kb tényleg semmi mással.
A LoL-ra ezt kivetítve, amikor én mindent beleadok és úgy érzem többet is mint sokan mások, de mégis ez kárbavész és hiábavaló lesz, na ez már tud ingerelni. De ehhez is sok kell, nem úgy kell ezt elképzelni, hogy a topos meghalt a 4. percben és már verem a billentyűzetet, hogy a él$Ł$$&$>#> fáját stb. Én mindent is megértek, de amikor segítséget nyújtok, mondom mi kell a győzelemhez és valaki direkt nem azt csinálja vagy ellehetetleníti a játékot azzal, hogy elfogadhatatlan teljesítményt nyújt, azzal nem tudok mit kezdeni. Ilyenek a 1.0 vagy az alatti KDA vagy 0-3 farm/min stb.
A frusztrációra kitérve: tudom nem úgy tűnik, de imádom a játékot, szerintem rettenetesen jó kompetitív szinten ezt játszani, fantasztikus stratégiák vannak, iszonyat mély, engem egy COD és hasonló agyatlan lövöldék már nem is tudnak érdekelni mióta a LoL-t ismerem. Minden meccsbe bele tudok úgy menni, hogy magam mögött tudom hagyni az előzőt. Látom mindig, hogy sokan már a meccs kezdetekor ingerültek, már úgy mennek bele, hogy oké még egy lose meg ff... Én ezt nem is értem, na ezek a frusztrált játékosok. Tök őszintén mondom, minden meccsbe a legnagyobb pozitivitással megyek bele, teljesen tiszta lappal, nem kezdek el hápogni 1-1 haláltól vagy egy mellément skillshottól, nekem ahhoz tényleg sok kell.
Viszont ha már kompetitív játszom, akkor már olyan is vagyok, hogy szeretném jól csinálni. Én nem tudom azt mondani erre, hogy ejj ez csak játék, mert idő/energia rengeteg ötletelés, gondolkodás van mögötte, ebbe energiát tesz az ember, innentől kezdve pedig nem tudom flegmán kezelni. ARAM-ot is ezért soha, egyetlen egyszer sem játszottam, mert én csak kompetitív módon tudom ezt elképzelni mint minden sportot, barátságos focimeccseket sem szeretek nézni.
Úgy képzeld el kb mint Dandom, ha nézted már őt, kb olyasmi a metalitásom/hozzáállásom. Tehát tökre odafókuszálok, a tereptárgyak közt is a mapon úgy kanyarodok, hogy nem egy klikkből mint sokan, hanem próbálom a legrövidebb úton venni a kanyart több klikkel. Folyamatosan használom a stop move-t, amikor egy bokor szélére állok brush attackoknál vagy farmolásnál folyamat pozícionálok vele. A wave kontrolra is figyelek, aztán persze ezt sokan nem tudják értelmezni ezen a szinten, pingelnek is, hogy mit csinálok, mit keresek ott, de direkt szoktam freezelni mondjkuk a toposnaka wavet, ha ő lebackelt, de rosszkor és becrashelne neki egy teljes wave, meghagyok pont 1-2 minionnal többet enemy side-on, hogy tudjon freezelni. Fordított esetben becrasheltetek egy wavet, direkt, hogy mire visszaér lane-ra, addigra legyen egy felé pusholó teljes wave, ne az enemy torony előtt álljon be. Ezeket nem szokták érteni, illetve egyből kiszúrom ilyenkor kivel lehet összedolgozni, ki jobb játékos, mert az meg szokta köszönni, szóval ilyen csekkoláshoz is jó.
Egyszóval nagyon maximalista próbálok lenni, ez az alapvető hozzáállásom, illetve nagyon nyugodt is vagyok, ha csak valami szélsőséges dolog ki nem billent, de olyankor az sem ragad rám, csak rövid időre. Jó hosszú lett ez most, köszönöm aki elolvasta, ebből talán jobban megismerhető az emberi oldal is.
-
kenwood
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Nem jatszok summoners riftet, mert idegesit. Nem a csapattarsak, hanem az ellenfelek. ARAM-ot szeretem. 100bol 50 meccs fixen buko, de egyaltalan nem stresszel,hanem szorakoztat. Havernak volt egy ismerose, aki picit (vagy sokkal ... ) jobb jatekos volt nalunk.
Az mar a karaktervalasztasnal (ARAM) rinyalt, hogy mi ez a teamcomp, meg meccsek kozben is. Egyik meccsen mar otodszor hisztizett, hogy milyen szarul jatszik a LeBlanc,amikor szoltam neki, hogy en vagyok LB-vel.
Neha meg ra szokott irni a pajtira,amikor latja, hogy gameben vagyunk, hogy miert nem szoltunk neki. Szegeny haver nem meri megmondani, hogy megfojtanam,ha meg1x beinvelne azt a faszt
Ha mar eleve igy allsz hozza, hogy megmutatod,milyen szar, akkor tenyleg,minden rosszindulat nelkul : ne jatssz SR-t.
Nagyon sok embernek gyengek hozza az idegei.
A jateknak a szorakozasrol,kikapcsolodasrol kell szolnia. Ha teged minden meccsen felhuznak a csapattarsaid, akkor ez neked gyotrelem.
Kiveve ha arrol van szo, hogy a hetkoznapi frusztraciot vezeted le azzal, hogy a meccseken mindig talalsz valakit,akit jobban utalsz magadnal. -
Yodamest
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
Ha valaki akar duozni és látni a real elo hellt akkor állok rendelkezésére, Otaku#1212 néven megtalál, vegyen fel. Bár ez nem a legjobb ajánló levél, de amúgy úgysem hiszitek el. Egyébként meg megint egy ACE, már tényleg ott tartunk, hogy a meccsek felében ACE vagyok, amúgy meg 2nd és közben 40% a winratem...
-
kenwood
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Nem azzal van a gond, hogy neha idiotak a csapattarsak,es nyerheto lenne a meccs,ha mindenki ugy jatszana,mint ahogy te.
A gond azzal van, hogy leirod ide. Ha erdekes storyt akarsz meselni, vagy segitsegre van szukseged, akkor oszd meg.
Ha egy lelki szemetesladara vagysz, akkor azt ne itt. -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Ezek a sárkányhoz egyedül befordulások, amit kiemeltél, igen emlékszem rá, ezek is a vesztett csapat miatti ilyen elkeseredett dolgok, ilyennek normál esetben elő sem kellene fordulnia. Nézd meg egy győztes meccsem, ahol jó csapatom van, de érdekes ott ilyet nem csinálok, vajon miért?
Meg most picsogjak megint, hogy miért utálom a baront? Nem fogok egy baronhoz assistálni, amikor ezer sokkal jobb és hasznosabb dolgot tudnánk csinálni a mapon. Baron buff megszerzése után körülbeszül 1 perccel úgyis minden csapattársam meghal én nem fogok erre időt/energiát áldozni, inkább elhozok 2 minion wavet és ledöntök egy T3 tornyot nem? De most őszintén....
De amúgy ti annyira tudok, akkor gyertek duozni és utána küldjetek ez a búba úgy, hogy ott voltatok végig a meccsemen. Akkor látnátok, hogy miről beszélek, ezek a kiragadott meccs-jelenetek nem fedik a teljes kontextust. Persze tudom az op.gg-t is valszeg megtévesztem valahogyan, hogy mindig top1-2 player vagyoka csapatomban.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
De ha belenéztél azt is látnod kellett volna, hogy én korábban már pingeltem ezerrel, hogy a drake soult hozzuk el, hogy ő nekik ne lehessen meg a 4 soul, de baxtak rám és inkább elmentek baronozni? a semmiért, pedig az a lélek nagyon fontos lett volna. Ingyen soul lett volna, mert az enemy baronozott és mivel erősebbek voltak nem tudtunk volna érdemben contestelni.... de persze én baxtam el.
Aztán itt endgame környékén szintén: pingeltem ezerrel, hogy az ősi sarit hozzuk el, hiába baronozik az enemy, ezt legalább meg tudnánk szerezni és a harcokban ezzel lehet esélyünk... Egyedül az MF jött velem ősi sarihoz a többiek végigassistálták inkább a Poppyval az élen, ahogyan az ellenfél baronozik, mintha bármi értelme lett volna. És mivel 2-en lassan szedtük a sarit így baron után az enemy még le is tudott mozogni ránk és azt is elhozni.....
Szóval ha rám hallgat itt a csapat, akkor nem lett volna sari lelke az ellenfélnek, illetve ingyen elhoztuk volna az ősi sarit, amivel egy jó csapatharcot meg tudtunk volna esetleg nyerni, ennyi esélyünk volt, de nem ők mindkétszer végigassistálták az enemy baront, erre mit mondjak. Egyedül az MF-nek adtam emiatt csillagot a végén, ő tudta mi a jó play ebben a helyzetben....
És igen, amiatt soha nem fogom elvinni a balhét, mivel itt is tudtam mit kellene csinálni, de a csapat nagy része nem és emiatt vesztettünk, amúgy meg ACE is lettem, szóval végképp engem aztán itt nem lehet hibáztatni semmiért.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
De te tényleg ennyire vak vagy?
Milyen teljesen jobb csapat?
Már az elején a support mérföldekkel jobb nálad, még sehol sincs a Garen.
Ez a teljesen jobb support agyon stackkeli a Garent.
Ennyi történt... Minden olyat hibát látsz, ami nincs is, bezzeg a sajátodat... X év után is totális kezdőhibákkal játszol, aztán meg értetlenkedsz.
Neked nem való a statisztika, nem tudod értelmezni, nem érted még a számokat sem, de talán így.
Csak beletekertem, azt néztem, mikor haltál meg egyedül...
Nézd meg milyen ostobaságot csináltál... Semmi értelme nem volt, látnod kellett, hogy a sárkányt megölték!
Jgként farmolod a botot, miközben a csapatod pingel, hogy segítség kell baronhoz, amit levertek.
A játék úgy ért véget, hogy elvitték a Baront (következőt), majd rögtön az Eldert rátok verték! -
Yodamest
veterán
És akkor egy külön post ennek: ezt a jelenséget mivel magyarázzátok? Pusza tényeket fogok írni, mutatni, itt hogy jön ki a matek, ha én tényleg annyira rossz vagyok?
Itt a legutóbbi 12 meccsem:
Ebből a 12 meccsből, az OP.GG számozás alapján összesen 3 meccsen voltam rossz: 2 alkalommal lettem 10. és 1 alkalommal 9. helyezett. A maradék 9 meccsen vagy ACE & MVP lettem vagy a csapatomon belül a 2. legjobb helyezett. Mint látható így van még mindig negatív winratem, hogy ismétlem 12 meccsből 9 meccsen nem lehet engem hibáztatni objektíven a számok alapján, a csapatomban a top2 playerben benne voltam. Itt akkor mit rontok el?
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Nos, most először erre a meccsre reagálva: persze a Galio jobb volt, de vesztettünk ezt ne felejtsd el. Mármint, amikor nyertes meccsem van (bármilyen okból kifolyólag, lehet csak a top carryzett), akkor meg én vagyok sokkal jobb, mint az enemy supp. Ezzel azt akarom csak mondani, hogy egy eleve jobb csapatban, ahol actually van egy carry toplane mondjuk vagy carry midlane, sokkal sokkal könnyebb jól játszani, mint egy vesztes csapatban. Ha végignézed a meccseimet, ahol nyertes meccsem volt, ott mindenhol kimagaslóan jó voltam, ilyen 1-2 halállal sok esetben, azért mert sokkal könnyebb nyertes csapatban játszani.
-
Yodamest
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
Először akkor erre reagálnék: a célom az, mint nektek is, hogy beszélgessünk a játékról, elméleteket gyártsunk, ötleteljünk, magyarázatokat keressünk. Nem dühöngök, meg nem tiltből írom egyik postot sem, szóval ezt cáfolnám. De annyit tudok változtatni, hogy oké, akkor inkább a véleményeteket kérdem, mert tényleg érdekel a miértje a dolgoknak, lásd majd a következő postom ez alatt.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
De megint megértetted a lényeget...
Te messze az elod felett játszol, mégis egy tök átlagos silver játékost vélsz smurfnek...
Kis önkritika... csak épp belenéztem abba a meccsbe, és a Galio már az elején mérföldeket vert rád, amikor a Garen még sehol sem volt, ráadásul Galio döntőtöbbségében ott volt a Garen killeknél.
Vagy elég megnézni ezt a Gallio felállást, és a végeredményt!

De itt az összesítés.

-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Ennek nem néztem utána, hogy smurf vagy sem, ezt csak mondtam, hogy lehet az volt, mert amúgy végig ilyen dumákat nyomott, hogy "low elo Garen=Darius" meg hasonlók.
De a lényeg nem ez, hanem akkor megint az, hogy a toplanerem csúnyán kikapott és miatta kaptunk ki, mert a Garen utána már akkora előnybe került, hogy nem lehetett megállítani. Ez nehogy már az én hibám legyen. -
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Erről beszélek, hogy megmagyarázod a valósnak vélt dolgokat... aminek semmi valóság alapja nincs. Te a saját elképzelt valóságodban gondolkozol.
Megint azt mondod, hogy a Garen biztos smurf... Közben meg 140 játékból 50% WR s2be, az előző szezonban Gold 4be végzett, te meg Gold 1be.
Mutatom ennek a smurf játékosnak a következő meccsét...
Ennyire van hitele a saját mondandódnak... -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Egész egyszerűen annyi, hogy sok a nyerhetetlen, szó szerint nyerhetetlen meccs, lásd a tegnapi 2 meccsemből az első. Amikor csak a vergődés megy, enemy Garen jó eséllyel smurf is volt, valami 25-2-ben végzett, a mi topos Gwenünk meg valami 1-9-ben. Ilyen diffet amikor amúgy az enemy többi tagja is "normálisan" játszik, nem lehet ledolgozni.
Aztán a 2. meccs meg easy win lett, ez ilyen, de ez is 50-50 ezzel nehéz mászni felfelé. -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Én csak valós dolgokat állítok, ennyi. Mindig elmondom, hogy vannak hibáim, pl. skillshotokat mellélövök, időnként facecheckolok brushokat, ilyenek vannak. Tegnapi meccsen is Morgana supp voltam és eleinte az adc szidott mint a bokrot, mert elég sok Q-t mellélőttem a lanen. Aztán amikor lvl6 után elkezdtem csinálni a flash-ulti playeket és ezzel csapatharcokat nyertünk elhallgatott.
De én mástól sem várok mást, soha nem háborodnék fel azon, hogy mellémegy egy skillshot, ilyen van. A baj akkor van, amikor fundamentális dolgokat nem tud valaki.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Jó maradjunk annyiban, hogy stuck silver vagy, kis szerencsével néha gold+, aki mindent meg magyaráz és ennyi. Én többet hibázok meccsenként, mint te 10 alatt...
Te totálisan olyan vagy, mint a regnáló, mindenért más a felelős, persze az érdem...
Most már 5 perc után is lehet nyerni, és LP-t is ad, régen min 8 volt, ami adott pontot. (Nekem újdonság) -
Yodamest
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
"Ha be is kerul egy ilyen random factor az egyenletbe, akkor ez nem csak rad vonatkozik,hanem arra is,aki szemben all veled. Amikor egy valtozo az egyenlet mindket oldalan megjelenik,akkor jon az egyszerusites, es mar el is tunt "
Igen, ez igaz lenne ha tényleg random matchmaking működne. Viszont, mivel a rendszer súlyoz és nyerő vagy 50% feletti széria után bekapcsolja a "hard mode"-t és berak a sittesek közé, így ez a 50-50 rendszer nem működik igazságosan. Ha jó vagy hátráltatni kezd, ha nagyon mélyre mentél akkor megszán. -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Könyvet írhatnék arról, hogy hányszor volt már olyan, hogy a baront leszedtük, majd mindenki becsábult a jungleba kergetőzni és egyből meg is haltak. Elképesztő. Egyáltalán nem tudják, hogy hogyan kéne használni, szerintem nem tudják azt sem, hogy a buff felerősíti a minionokat, valszeg azt hiszik, hogy olyan mint az elder, tehát nekik ad erőt, mert ilyenkor mindig elkezdenek eszetlenül harcolni.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
De ebben nem látom a problémát, rajtam semmi nem ment el, 6-1-8-ban zártam, végig a pályán voltam. Most azzal érvelni a játékom ellen, hogy egy csapattársam aki MVP lett, jobban játszott??? Ez milyen érv?
És ez nem kifogáskeresés, meg picsogás, józan paraszti ésszel ha bárki ebbe belegondol, ez nem érv. Attól, hogy volt a pályán nálam jobb játékos, én még nem játszottam rosszul, ez nem von le az érdemeimből.
A vision-ra kitérve: nem tudom én nem szeretem ezeket az AI vezérelt levezetéseket, hogy 16 wardom volt, 2 kiszedett ward, tehát rosszul wardoltam. Én wardoltam így is a legtöbbet, nyilván supportként kell is ezt nem vitatom, de itt már akkor belemehetnénk olyan részletekre is ennyi erővel, hogy a wardolási helyeim mennyire voltak hasznosak vs egy olyan silver support aki lehet többet lepakol, de tök idióta helyekre és soha nem wardolja be az objektíveket respawn előtt, én ezt mindig megteszem. Sari mire jönne a jungler be van wardolva, enemy tribush is, baronnál szintén. Ezt, hogy veted össze azzal, mintha a redünknél lenne ledobva egy semmit nem érő ward.
A farmolás: na igen, hidd el én lennék a legboldogabb, ha lehetne ezzel kezdeni valamit, de nem lehet sajnos. Nem laning fázisban farmolok nyilván, hanem az a gond, hogy sok esetben senki sem farmolja le a crashelő minion waveket és azok szabadon elégnek a tornyok alatt, amiket ráadásul le is döntenek. Egyszerűen kénytelen vagyok én oda kimenni és lefarmolni. Jungler is azt hiszi, hogy neki 50 percig CSAK a junglet szabad farmolni, egy wavet nem hajlandó megtolni, beszedni... Szóval ennek egy ilyen egyszerű oka van.
Másik káros hozadéka még ennek, hogy mivel senki nem tol waveket, mindenki a jungleban szaladgál (baron buffal is lol), így zero pressörünk van, állandóan minden wave a nyakunkon crashel. (most a vesztes meccseket mondom, amikor dilettánsokkal vagyok)
-
kenwood
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Ha be is kerul egy ilyen random factor az egyenletbe, akkor ez nem csak rad vonatkozik,hanem arra is,aki szemben all veled. Amikor egy valtozo az egyenlet mindket oldalan megjelenik,akkor jon az egyszerusites, es mar el is tunt

A streamerednel tobb opcio is van :
- az elozo meta jobban fekudt neki, ha OTP gyengult a karaktere
- nem jatszott meg eleg meccset
- nepszerubb lett es tobben snipeoljak
Bauss nem igazan tud a streamer accokkal felmenni challengerbe, mert barmelyik high elo jatekos el tudja inditani a streamet ellene, es sajnos sok gyoker el is a lehetoseggel.
A streamelesre nem hasnalt accountjain sokkal jobbak a statjai. -
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
De akikkel ő játszik, azok döntőtöbbsége volt gold, silver, bronz.
Yodamest
Ez a tied a 6/1/8 morgana supportal. Ennyit arról, hogy mennyire jól játszol.
Magyarán, gyenge vagy a harcokban, értékelhetetlen a rálátásod, de supportként baromi sokat farmolsz. És szerintem a supp itemed is nagyon hosszú idő után "vált".
Itt van a csapatod MVP játékosa. 16/5/9

-
Lokids
addikt
Én azért megvédeném, mert sajna ez a mostani idény tényleg furcsa. Streamer aki eddig Master volt, éppen, hogy elérte a dia4-et. A meccsek nagy része coinflip. 1 hiba és mész is 0-20-a. vagy fordítva.
-
kenwood
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Ha ilyen erdekel, akkor ajanlom Bausst.
Nala rendszeres,hogy felkoltozik 4 enemy a toplanere, 1-13-ban van, de kozben a tarsai 4v1-ben megnyerik a meccset
Jo,mondjuk az fontos, hogy neki 0-15-nel is megvan a 10 CS, mert o tudja mikor erdemes egyetlen canon miatt is flashelni/meghalni. Ott mar kb. kevesebb goldot kap az enemy a killre,mint o a canonert.Ha esetleg erre az a valaszod, hogy a te toplanered 10 bol 8 meccsen ugy van 0-16-ban, hogy az enemy jungler nem is jart fent, akkor egyertelmuen az uninstall/acctorles az egyeten opciod

-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
1. Azért kerültem vissza silverbe, mert szezon reset volt man....
2. téma:
Most ezzel a képpel mit kezdjek amúgy?
Gondolom ezek a statok nem egy vesztes meccsen jöttek ki.... Győztes meccseken nekem is mindent ír a rendszer, legjobb kda, "végig a hátán vitte a csapatot" stb. dolgokat ír op.gg-n... A dolog akkor válik nehézzé, amikor rossz csapatban van. Mutass egy olyat, amikor mondjuk 0-16 toplanered volt vagy afk csapattárs 30 percig, hogy akkor mit sikerült carryzni, kíváncsian várom. -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
"Játszanak veled jobb játékosok, akik platba vannak, te meg silverbe, de te tudod mit kell csinálni."
Összemosod a dolgokat, nyilván ezt nem azokra a meccsekre értettem, amikor jó csapattársaim vannak. Olyankor értelemszerűen egyformán tudjuk mi a jó play, nem kell háromezerszer pingelnem.Én 1000szer leírtam, hogy mennyi ostobaságot csinálsz, és 1001 megmagyaráztad, hogy nem, és hogy az milyen jó.
Nah, hát azért abból az 1000-ből kb 800 olyan is volt, hogy engem hibáztattál olyanért, amiben nem voltam hibás. Ebben más fórumtárs is egyetértett, amikor ez az eset volt. pl. egyik ilyen tipik példa, amikor volt valami 0-16-3-as csapattársam és akkor is én lettem elhordva, hogy rajtam ment el a meccs a nemtudom 6-2-10-es Poppymmal.
Ezért ezek viccesek. Szóval te is szélsőség vagy akkor már, mindenért IS engem hibáztatsz, ezért nem vagy hiteles.Meg mindig elmondom, most is, hogy örömmel játszanék veled ranked duo-ban pár meccset, bennem semmiféle rosszérzés vagy félsz nincsen, tudom, hogy jól játszok, hülyeséget nem csinálok, rajtam nem megy el semmi. Legalább te is meglátnád, hogy nem az van, amit gondolsz.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Te még mindig nem jutottál el arra a szintre, hogy te vagy a béna meg a csapathátráltatója.
"Meg most mindenki kezelje a helyén, nem nagyképűség tényleg, de amikor tudom mi a jó play és pingelek ezerrel, hogyan nyerhetnénk vagy jöhetnénk vissza a gémbe és nem csinálják vagy max 1 valaki tart velem és emiatt bukunk el
Játszanak veled jobb játékosok, akik platba vannak, te meg silverbe, de te tudod mit kell csinálni. Én 1000szer leírtam, hogy mennyi ostobaságot csinálsz, és 1001 megmagyaráztad, hogy nem, és hogy az milyen jó.
Ezt is elmondtam, meg mások is. Azért mert a saját hülyeséged tartod legjobbnak, az nem biztos, hogy az! -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
grimm a járulékos troll
nem csak ilyen van persze, most a meccsek igazságtalan kb 40%-ról beszélek, de ez pont elég ahhoz, hogy lassabb legyen a climb, nyilván nem csak veszítek folyamatosan, ezek a hátráltató tényezők amiket soroltam. Aki nálam jobban vagy ugyanúgy játszik az nyilvánvalóan nem silver játékos, mivel én sem vagyok az. De ez az adatlapjukon meg is látszik ilyenkor, tehát silver ellenfelem volt az előző meccsen, de amúgy előző szezonban plat3 volt és duo rankedben plat divízióban játszik, erről beszélek. -
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Vagy a csapatod a szar, aki visszahúz, vagy az ellenfél túlerős (Ez mindkettő vereség)...
De mindenképpen te vagy a járulékos veszteség.Itt az irónia az, hogy te azt hiszed, hogy aki nálad jobban játszik, annak nem a te szinteden kellene lennie
; vagy te vagy még mindig túl magas szinten silverben?
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Vannak dolgok amik nem változnak, de ezek az örök igazságok is egyben nemde?
Pont ezért is nehéz a climb, mert a kettő együttes váltakozó hatása egymást erősíti.
De talán pont ebből látszik az, hogy én nem egoból beszélek, mert elismerem amikor ténylegesen jó játékosokkal állok szemben, akik nem silverbe valók lennének. -
Yodamest
veterán
Meg most mindenki kezelje a helyén, nem nagyképűség tényleg, de amikor tudom mi a jó play és pingelek ezerrel, hogyan nyerhetnénk vagy jöhetnénk vissza a gémbe és nem csinálják vagy max 1 valaki tart velem és emiatt bukunk el, na ennél jobban semmi sem nyomja fel a pumpát az is biztos.
De érdekes íveket szoktunk egyébként bejárni ezzel kapcsolatban, alapvetően nyilvánvalóan a meccs elején még nem nagyon hallgatnak rám, azt hiszik, csak próbálom megpingelni a frankót, de 2-3-4 jó döntéshozatal és nem velem tartás után be szokták látni, hogy én tudom a jó playeket és érdekes a meccs végére (ha addig nem buktunk el) már hallgatnak rám.
Konkrét eseteket naphosszig tudnám írni, vagy nem is a konkrét eseteket hanem a sample példákat, amik meccsről meccsre előjünnek mintázatok és már látom egyből, hogy mit kell csinálni, de a legtöbbeknek meg full nem egyértelmű, tök vakon vannak taktikailag. Legtöbben csak "kóborolnak" a mapon, tudattalanul, várják mikor botlanak bele egy ellenfélbe, mintha valami COD deathmatch lenne, ahol csak mész előre addig amíg te nem ölsz vagy téged nem ölnek meg, csak a LoL az nem COD, ez tök nem erről kéne, hogy szóljon. Én vagyok az, aki mindig 100% tudatosan megyek a playbe, határozottan, mert tudom, hogy azt kell csinálni, csak a többiek reakcióit nehéz ehhez hozzákalkulálni, hogy ők vajon tudják-e miért teszem és tudják-e, hogy ez a jó döntés. Meccsen ezt nyilvánvaló okok miatt nem tudom nekik kifejteni, vagy elhiszik/belátják vagy nem. Volt már akinek gyorsan le tudtam írni zanzásítva XY dolog miért volt úgy és megértette, de ehhez kellett, hogy legyen gyorsan 20 sec szabadidőm/death timerem.
-
Yodamest
veterán
A színvonalra visszatérve, igen érdekes, szerintem csak az lehet, hogy aki nem low eloba tartozik még nem igazán tudott feljebb jutni és egyfajta tömörülés van most silver-gold környékén. Néha full easy lenne a meccs, érzem, hogy ez ilyen way too low elo nekem, csak 1-2 hikomat csapattárs visszatart, de máskor meg ténylegesen jól játszik az ellenfél is és egyértelműen olyan mechanikákat, map movementeket alkalmaznak, hogy az tuti nem silveres-low goldos játékosra vall.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Meg amikor ugyanez egy 35 perces rankeden... 4v5 és hiába mondom, hogy én még életemben nem nyertem 4v5 meccset, ezek csak folytatják, hogy aztán az enemy behúzzon minden objektívet és dragon soullal + baronnal + elderrel betoljanak minket végül... mivel egész meccsen nem tudtunk contestelni semmit csak menekültünk előlük folyton.
Nem vagyok egy feladós, szóval nem is szeretem ezeket akik szimplán egy egyenlő állásnál meghalnak és már egyből rage feladni akarnak, de amikor indokolt mert unfairek a körülmények, akkor igen is a feladás a helyes megoldás.
-
Sordoran
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
Szerintem meg de.
Más, mai első aram meccsen afk-olt egyik csapattagunk, 2-2 szavazattal majdnem nem lett remake. 2 csapattárs szerint (szóvá is tették chaten), ne legyen remake, ez csak aram! Ilyenkor azért elgondolkodtató, hogy mi játszódhat le fejükben.
Amúgy is jobb volt ellenfél csapat összeállítása, tehát 5v5 is esélyesen buktuk volna, de van aki szereti ha fáj.
-
forguet
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Valami furcsaságot én is érzek, lehet hogy most kicsit erősebb volt a reset vagy átsúlyozták tiereket, nem tudom, de nagyon sok eddig stabil platost látok silver meg goldban megrekedni sok-sok meccs után. Nekem elég sok szerencse is kellett hogy befussak goldra, és érzem is h sokkal jobb játékosokkal játszok mint szoktam ezen a szinten. Vagy csak bénább vagyok még annál is mint voltam
-
Nektek hogy, mennyire van az egérnél a debounce time állítva ?
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Hát a KDA-t is simán belevehetné, akkor legalább kihullanának az ilyen 1-14 pöcsköszörűk...
Másik: még nagyon a szezon eleje van vagy most mi van, hogy ilyen erős a színvonal? Mármint S3-ban vagyok és nem úgy tűnik, hogy egyhamar távozni fogok silverből, elég jól játszik mindenki aki nem futja le.
-
Sordoran
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Azért a normál és ranked meccsek más lapra tartoznak, ott nem vakon, random kapod karaktereket. Lehetőséged van reagálni a választásnál az ellenfelek és a csapattársaid választására. Így a töltőképernyős "jóslás" bár így is előfordul, de ott kisebb eséllyel.
Igen, itt is előfordul, hogy a játék direkt szivat vagy éppen kedvedben jár, de az egyéni teljesítményed függvényében kevesebb vagy több LP-t nyersz vagy vesztesz. Ez pedig hosszú távon 50% winrate esetén is elindít felfelé vagy lefelé. -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Másik már pedzegetett téma, hogy a "free winek" sem egyenlő súlyúak a "free losekkal".
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem legalábbis a győzelmekért szinte mindig azért meg kell dolgoznom. Tehát ha én rossz lennék vagy lefutnám, akkor veszítenénk e felől nincs kétség, mind az 5 ember jó teljesítménye kell hozzá. Az esetek kb 1%-ban van olyan, hogy ténylegesen "free winről" tudunk beszélni. Viszont ezzel szemben ezek az említett "free losek" meg olyanok, hogy jóformán bármit csinálnék vereség lenne, abszolút nincs esély a győzelemre, fejemen pörögnék akkor is lose lenne. A vereségek kb 30%-a ilyen túlzás nélkül, na ez elég nagy kontraszt a tuti winek 1%-hoz képest.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
"ha sok meccset nyertél elmúlt időkbe, akkor rendre erősebb ellenfeleket kapsz, vagy agyhalott csapattársakat, ha pedig sokat vesztesz, akkor az ellenfélnél játszódik le ugyanaz. Meglesz az 50% körüli win rate, de közben a meccsek ~80%-ban a töltőképernyőn eldőlt ki nyer."
Szó szerint ezt mondogatom én is már nem tudom mióta, körbe is jártuk már sokszor a témát, de mindig lesz aki ezt tagadja. Engem is ez kedvetlenít el, hogy:
- ha jobb vagyok mint az elom és nyerek, nyerek, nyerek, a rendszer mesterségesen hátráltatni kezd úgy, hogy rosszabb csapattársakat kapok, mint az enemy teamban lévők
- másik ilyen, hogy nem minden meccsen persze, de pont elégszer ahhoz, hogy a climbot ellehetetlenítse, lesz az ellenfélnél éppen egy dia/emeralt smurf, aki Fizz middel csinál egy 24-2-10-es statot és ez ellen nem lehet mit tenni. És pont elég, ha ez csak minden 4. meccsen fordul elő, ez már kellően visszavet mondjuk egy amúgy mászásra képes 55% winrate accot.A kettő együttes hatása meg végképp. Én látom mikor vagyok rossz, el is szoktam könyvelni, hogy oké itt most én sem voltam jobb másoknál és megérdemelt a vereség, de amikor jönnek zsinórban a 1-13-1 toplaneres lefuttya meccsek azt én magamnak winnek írnám be legszívesebben annyira nem fair. Értem én, hogy papíron ez ugyanannyiszor fordul elő az ellenfélnél is, de ezzel nem vagyok kisegítve ha nekem még pont 1 winre lenne szükségem a feljebbjutáshoz és akkor tesz bele egy ilyen 6 meccses nyerhetetlenségi sorozatba, utána nem vigasztal, hogy 4 meccsig nálam vannak a jók.
-
Sordoran
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
Nekem is megvan az 50% win rate (kicsivel több is a win mint a lose). Ennek ellenére a meccsek kiegyensúlyozatlanok. Nem a win-lose arány a probléma, hanem amikor vesztesz azt az esetek nagy részében (nem mindig) tehetetlenül nézed végig, amikor nyersz, akkor pedig szintén nincs izgalom.
Én nem nevezném azt balance-nak, hogy ha sok meccset nyertél elmúlt időkbe, akkor rendre erősebb ellenfeleket kapsz, vagy agyhalott csapattársakat, ha pedig sokat vesztesz, akkor az ellenfélnél játszódik le ugyanaz. Meglesz az 50% körüli win rate, de közben a meccsek ~80%-ban a töltőképernyőn eldőlt ki nyer. -
grimm2015
senior tag
válasz
kenwood
üzenetére
Az, hogy neked 49% a WR-ed, az nem a játék balancot mutatja...
Főleg aramon nem lehet balanceról beszélni.
Amikor az adc-k nagy része 50% wr alatt van, a tankok nagy része meg 55% felett.Pont elég megnézni a tierlistákat, hogy melyik eloban mekkora balance van.
Megjegyzem, most low eloban toppon több S tier van, mint amennyi az összes többi lanen együtt. -
kenwood
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
En is csak ARAM-ot tolok, es engem semmi nem bosszant. Tobb ezer game utan is 49% a winratem.
Ennel tokeletesebben lehetetlen egy jatekot balanceolni.
Le a kalappal a fejlesztok elott.
Nem is ertem, hogy lehet olyan dolgokon bosszankodni, amik meccsek 50 szazalekban a te csapatodat erositik ... -
Enigma1945
őstag
sziasztok
felraktam a win 11-et, megy is szepen, van driver mindenhez, de az a baj ha jatszani akarok a jatekkal, a kliens kiirja, hogy a TPM 2.0 nincs a gépemen, a kliens bezárul.
nem tudom jatszani vele
igaz, hogy nincs meg a gépem a win 11-hez mert 4 gen i7 4770k van 4,6 ghz tulhajtva
de nem lehet ezt a baromsagot megkerulni?
vagy mehet vissza a win 10?

-
okostibi2
kezdő
Mi a f van most leakartam menni seasonomban a meccseket, (eddig nemvolt kedvem/időm rankedezni, de 6-ból 4 meccsen dia1+ os enemy smurfolt 4 linkelte twich adását
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- ASUS ROG Strix G18 Gamer laptop , i9 14900HX , 16GB DDR5 , 2K 240HZ , RTX 4060
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Ennyire különböző a megközelítésünk! 
SoloQ abba is fejezve. Megyek trollkodni flexre.