- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
penene
őstag
okés, holnap rájuk telefonálok, hogy megtörtént-e a telepítés..
Mert én csak nagyongagyi jelet tapasztaltam
De megcsinálom így, hátha!
És mivan ha ennyire gagyit ad?? a netemet már szabotálták, 1.5 hónapig 2mbit helyett 512, volt balhé , már majdnem felbontottam szerződést, de hirtelen jó lett... -
penene
őstag
Persze!
Megvettem a kábelt, van 2 vége is... Nem létezik hogy ekkora trutyit adnak.... nem lééétezik...
Germany ok!
Akkor mit javasolsz? Adaptive keresés, auto fine tunenal??
kézzel hogy lehet utánahangolni? nekem nem nagyon engedett.... csak beírhatok megahertzet...
Kipróbálom majd az 5 méteressel is akkor... csak az nem ér el, csak ha kihúzom majd a gépet, és légvonalban
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Őőő, nemár!
most vettem Média Martkban 2*esen árnyékolt, igaz 10 méteres koax kábelt, Hama.
Meg vettem egy 5 méterest is, de az rövid!!
Neee, hogy ez legyen a baj...
Az a baj, hogy nincs TVm, hogy azon is teszteljem a kábelt..
Honnan vegyek minőségi kábelt?? (már 2k forintom elúszott akkor ebben...gr.)
Oké, Germany beállítás, érdekes!!És ott van PAL, meg ilyenek, mit kell?
És hogyan? van olyan adaptable search, vmi lassabb...
meg van a fine tune..
az gyorsan végigrohan a csatikon, hogy keressem??
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Sziasztok!
Elakadtam a TVzéssel, segítsetek!
msn: pet3vil@hotmail.com
A gondom az, hogy a PVRt indítottam.
A rádió tökéletes!
Viszont a TV csatornák szörnyen jöttek be (rányomtam, hogy Hungary, Cable, meg ugye próbáltam secam, PaL B B/D D...)
Mindenhol halál szemcsés a kép, lol...
Meg vhol hang sincs, csak secamban, ott viszont még rosszabb a kép...
Vmi nagy gáz van, tudna valaki segíteni, mit is kell, hogy? Mert ez így tutkó gáz.....
Elvileg van már kábelTVm, szal jönnie kéne... Meg eleve, jöttek adások csak rosszul, tehát a kábelnek már élnie kellett...
De ha vki segít, kiderül, mi a gond...
Mert így élvezhetetlen, kb. mintha a kezemet használnám antennának
Köszi! -
penene
őstag
nah, felraktam a 050610 es drivert.. eddig jó..
rakom a PVRt, aztán megnézem mit alkot
lehet lesz majd pár kérdésem a szoftverrel kapcsolatban.... -
penene
őstag
hm, mégis a gyárit raktad fel, és azzal jobb, mint egy frissebbel??
Akkor végülis rosszat javasoltam...
Én ma telepítem a kártyámat, azokkal a telepítőkkel, amit ajánlottak
(050610es Driver, 060210es PVR)
Fura, hogy sokaknak beválik, de másoknak nem....
Remélem elég lesz 1 driver is, nem akarok drivercseréket, mindig marad szemét..
A DScaler-t is javasolják lejátszónak!
Én szerintem a PVRt próbálom ki, csak mondom... Lehet azt is megnézem.
Hú, hát remélem, hogy minden működni fog jól, előre félek, hogy driverproblémákba ütközök, furcsa nagyon! -
penene
őstag
Gyári CD helyett sokan javasolják a legújabb PVR-t, és nem a legújabb drivert.
10-20 HSZszel lejjebb linkeket is találsz.
Én ma fogom belőni a kártyát, és holnaptól lesz kábelTVm, úgyhogy majd akkor tudok pontos infót adni, hogy jó-e ez a párosítás, de sokak szerint igen.
A koax kábelt is megvettem -
penene
őstag
válasz
Balinov #2205 üzenetére
Köszi, ha gond lesz a PVRral, akkor majd rájuknézek!
dx9bvel mi a baj?
egyébként most azt hiszem dx9c van fenn, szóval azt elvileg nem fogja felülírni, de fel se rakatom (de ált. régebbit nem szokott felrakni). (de lehet A van nemtom) amit a winfos is feltesz updatettel.
Vagy miért mondtad ezt?? -
penene
őstag
nah, letöltöttem 050610es drivert, és 060210es PVR-t, holnap ugrik a majom a vízbe.
-
penene
őstag
050610ben 1etlen 1 ZIP van!
6611_13WDM.zip Leszedem
[Szerkesztve]
Na majd hétfőn megnézem, most mennem kell.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Egyébként miért bosszankodnék ha a driver oldalról szedem?
mondtatok lejjebb egy driver linket, és egy PVR linket, ami a lehető legjobbnak tűnik...
azért gondoltam, hogy ha azt szedem le, akkor az jó lesz..
tehát ott azt hiszem az utcsó előtti driverről és a legújabb PVRről volt szó.. és volt a link.. majd hétfőn megnézem.
De ha azt mondod te, hogy mégse azokat töltsem , akkor majd megnézzük ezt is..
leszedem mindenesetre -
penene
őstag
Cseh kézikönyvet kaptam a Winfast PVR leíráshoz...
Remélem a kártya jó lesz...
Lehet jobban jártam volna egy 15 ezressel máshol, biztosan más modellt kaptam volna...
De ha jó lesz a hang és a kép, és valszeg miért ne lenne, akkor nem szólok semmit... De valszeg nem a legújabbat, és ilyen kicsit fejlettebbet kaptam... de a chipset elvileg jó..
Nemtom nektek van-e quick install guideotok, de nekem az XP modell 3-as van... ahol bemutatja a kártyákat.. az a legbutítottabb...
Ha nagyon gáz szerintetek, szerintem lecserélhetem egy másik termékre ha gyorsan visszaviszem...
Bár nekem jónak tűnik, ha a kép hang, chipset jó, akkor no problem... Sokkal több elvárásom úgysincs, majd még talán felvenni is tudok rajta
[Szerkesztve] -
penene
őstag
kártya chipsetére írva:
CX23883-39
Korea
akkor asszem ez jó lesz..
dejó lesz rádióm
Köszi srácok!
Akkor letöltöm a javasolt drivert, és PVRt, a telepítőCDről nem is teszek fel semmit.
Milyen szoftvert javasoltok rádió hallgatásra, és TVnézésre? tudtok ajánlani??
vagy a telepítőCDről nyomjak valamit fel? -
penene
őstag
Sziasztok, megvettem a kártyát, hasonló a doboza, mint az alábbi linken, de nem az.. csak a vigyorgó csaj, meg a felirat, amúgy sokkal vékonyabb dobozka.
Érdekes, mert amit kérdeztem, és mutatott, az a dobozka volt, ami a képen is van.
Hm, kicsit ''átverés'' szaga van a dolognak, legalábbis etéren...
Ez biztos egy régebbi modell... re remélem azért a chipsete jó.....
amúgy a neve is ugyanaz...
az antenna ilyen drótszerűség.. szal ha az ,akkor az is bennevan, minden.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Leadtek TV2000 Expert Stereo FM Tunerkártya +távirányító 10,600Ft 12,720Ft
Elvileg ez is ez?
nincsen XP mögé írva...
De Aquatól nem meglepő. -
penene
őstag
Hogy hívják azt a kábelt, amit be kell dugnom 1részt a falba (ahonnan jön a kábelTV
), másrészt utána a tunnerba?
TV kábel?
Mert megkérdeztem, azt NEM kapok a kábelTV telepítés során, és vagy 2-3 méteres kéne, hogy a faltól a gépig tuti menjen...
Meg ilyet hol vegyek? Keravill?
Kicsit OFF, ezért OFFba teszem, köszi! -
penene
őstag
Depo:
[link]
[Szerkesztve] -
penene
őstag
hát nemtom, azt hiszem azt max. holnapra halasztom
KábelTV hétfőtől már lesz, ha holnap megkötöm (hívni fog csóka)
Igen, egyedül itt 11700, extreme digitalnal 13 ezer.
többi helyen 15-16 ezer..... de mér
hát nem tudom, mindenesetre elmegyek ma, megnézem a dobozát, meg mindent...
Lehet hogy csak óriási mázli... Mindenesetre ha észreveszek bármi stikli gyanússágot, akkor megpróbálok erőt venni magamon, és mondani, hogy köszönöm, de nem kérem mégse... csak az nekem nehezen szokott menni, meg ugye ilyenkor jó gyorsan intéznek mindent.
elég jelentősen olcsóbb így az átlagnál.. ez a LORD Computer, vásároltam már ott, szerintem nem kamu... de majd kiderül, kinyomtatom mind a 2 dobozt, + kelléklistát -
penene
őstag
Ehh.
Felhívtam, 11700 forint, és dobozos, minden tartozékával együtt.
''Dobozos, természetesen''
Hm, lehet ebben vmilyen átverés??
mindenesetre kinyomtatom a tartozéklistát!
Meg persze remélem bontatlan csomagot kapok, amit majd ott helyben kinyitok azzal az indokkal, hogy kiváncsi vagyok mi van benne, hátha kell vmit még vennem hozzá....
a kártyán lehet valami átverés? gondolom mást nem raknak bele...
azt hiszem még ma megveszem...vagyis nemsokára indulok érte.
bár használni szerintem nem fogom tudni, hiszen nincs kábelTVm... se antennám, akkor azt majd holnap elintézem, és estétől már mehet a TVnézés.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
penene
őstag
12 ezerért kapható ez a kártya sok helyen. azt hiszem ez reális ár ugye?
A dobozára megpróbálok figyelni...
de valszeg tök mind1, nem?
[Szerkesztve] -
penene
őstag
köszi a kódolási tanácsot, meg fogom fogadni! (ezt is) Főleg apukám kazijánál, mert ott tényleg maximális minőséget akarok.
Viszont akkor kell vegyek egy új vinyót
valami jó gyors SATAsat veszek, csak nem tudom melyik a megbízható márka, OFFtopicolva tudnátok súgni 1-2őt amin jól megy a tömörítés tutira bírja a percenkénti 4-500 megát? végülis kapcsolódik a témához is
És akkor azt hiszem kész is vagyok.
Már úgyis akartam venni vinyót, mert a céges gépben eddig csak vinyó nincs -
penene
őstag
válasz
Balinov #2146 üzenetére
akkor szerintem nem gondolkodom többet
)
Még meggondolom hogy használtan-e, vagy boltból.. azt hiszem a boltos az bizalomgerjesztőbb, ha meg a könyvelővel sikerül ledumálni, akkor meg még jobban is jövök ki lóvéügyben.
Köszönöm mindenkitől a segítséget!!
Szerintem több kérdésem már csak a capturevel kapcsolatban lesz, azt meg majd célzott topikban teszem meg.
bár tuti hogy lesz kérdésem a szoftverével kapcsolatban is, akkor majd felteszem.
szóval
1. megveszem,
2. berakom
3. felinstallálom ugye gyári CDről
4. felrakom az utolsó PVR updatet (linket már kimásoltam utánaolvastam)
5. felrakom utolsó előtti driver updatet (inket már kimásoltam utánaolvastam)
6. megpróbálom használni.
helyes a sorrend? -
penene
őstag
válasz
Balinov #2143 üzenetére
hát egen, az már kicsit durvább lehet!
Azt hiszem én nem tartozom ebbe a HC kategóriába.
Ha valami komolyabb film stb kell, akkor megszerzem máshogy nem én fogok a TV előtt gubbasztaniÚgysincs jó műsor, amit érdemes lenne felvenni, és nincs fenn a neten már vmilyen módon.
P
Köszi a helpet!
Azt hiszem akkor egy EXPERTet el kezdek keresni a boltokban!
És megdumálom könyvelővel, hogy a tunnert is el lehessen számolni költségként! -
penene
őstag
válasz
Balinov #2141 üzenetére
ezzel azt akarod mondani, hogy nem jól kódol az a HW? (ergo jobban járok egy SWvel minőségben, mint egy 20ezres HWvel?)
láttam 100ezerért is, nagyon fanatikus lehet, aki megvesziDD
azt hiszem nekem elég az expert, ha jól lehet vele TVt nézni, ha meg fel szeretnék venni valamit, akkor meg kitanulom, amit ti csináltok... csúcsfilmeket úgyse veszek fel, max. kabarékat, meg apámnak segítek digitalizálni a VHSét, HA LEHET... de abban meg nincsenek gyors jelenetek...
videót is rá lehet erre dugni? annak a jelét tudja érzékelni a tunner ugye?
6600 GTmen nem tudom hogy van-e video bemenet, azt hiszem nincs.
Akkor meg tudnám neki csinálni a kazijait, örülne... -
penene
őstag
aha, értem.. és az az MPEG2 amivel felveszel, azt te még utána tömöríted tovább, vagy azt csinálod megőrzésre??
és akkor MPG formátumú fileaid lesznek, amit nézegetsz utána vissza?
6000kbps az sok és jóminőség? (750 kbyte)
Gondolom ezt még kell tovább tömöríteni.......
Lehetne akár nagyobb bitrátával is felvenni??? (akkor még kisebb a minőségromlás??)
a hardveres kódolás csupán ezt az 1. kódolást segíti elő, hogy ne a proci csinálja azt a 720*576 6000 kbpsen???? (így nem nagyon nyerte el a tetszésem)
érdekes a téma, van mit tanulnom, de szerintem majd utánaolvasok még jobban...
ha jól vettem ki, mindenki többször kódol... még az is aki hardveresen kódolt.... vagy nem?vagy az a 6000kbps az lesz a végleges?? az egy 2 órás filmnél (750*60*120 kbyte: 5 giga, DVD minőség... hm, nem is rossz.
P
Akkor ezek szerint nem is tömörítetek ilyenkor tovább? -
penene
őstag
gyors jeleneteknél blokkosodás elkerülésére milyen mód van, vagy ez elkerülhetetlen?
HWs MPEG2es tömörítésnél nem lesz ilyen?
Vagy éppenhogy annál is lesz?
Úgy látom mindenki másra esküszik..
Vki a HWs MPEG2re (nem tudom hogy ezt még utána tömöríti-e)
vki MJPEG (gőzöm nincs miez, de feltételezem ez egy nagyobb cucc, amit utána még kódol)
vki meg nemtom...
érdekes mindenesetre!
nekem az a logikus hogy először ne szenvedjen a tömörítéssel, nyomja jó minőségben óriásiban tömörítés nélkül (gondolom ez az MJPEG, vagy lehet mellétrafálok), aztán meg majd szórakozok vele... (csak így a vinyóra kell írni óriási tempóban)
-
penene
őstag
hm, hiszek neked, akkor elvileg olyan 1.dobozost kéne keresni, nem?
A célt nem tudom. Attól tartok a TV nem tartogat számomra olyan dolgot, amit érdemes lenne minőségileg megőrizni (FILM tuti nem, max. vmi kis műsor)...
nagy filmeket nyilván DVDn szerzem meg, vagy letöltök vmi DVDripet, stb.. (legalitás rulZ) de nem a TVről..szerintem legalábbis... de ki tudja..
egyébként kérdés: van apámnak néhány VHS kazija, amit ki szeretne menteni digitális formátumra (saját felvételek), ahhoz is lehet használni ezt a tunner kártyát, vagy ahhoz már vmi komolyabb cucc kell?? -
penene
őstag
válasz
Balinov #2134 üzenetére
hm, ezt feljegyeztem!
most asszem sima ATAs vinyóm van, 250 gigabyteos 7200rpm, fingom nincs mennyi gyorsítótárde biztos van pár mega, ha már ilyen..
töredezettség , partíció megoldható... ntfs alap.
én is arra gondoltam, hogy először vmi nagyon nyersbe, és onnan vmibe... csak ilyenkor gondolom a vinyó majdmeghal felvétel közben............))
Nem értek ehhez, majd kitanulom ha eljön az ideje...
Szal akkor EXPERT, és ne a hardveres cucc mellett döntsek?
(ugye attól még ha csak simán nézem a TVt, annyira nem eszi a gépet ugye?vagy akkor is?) -
penene
őstag
Hm, nagyon az EXPERT mellett voksolok ha ennyire ajánljátok.
Ha azt mondjátok,hogy nem óriási szívás ha szoftveresen veszek fel, akkor....
pláne ha utána még DIVXelni is lehet!! (előbb volt 1 kedves hozzászóló, most nem emlékszem a nickjéregrrrbocs)
Akkor végülis ebből a szempontból eldőlt...
és ez csak a felvevés része, amit szerintem rohadt keveset fogok használni, mert a szemét TV műsorokból nem hinném, hogy bármit is akarok, max. néhány jelenetet (a filmeket DVDn szeretem megszerezni)
a lényeg nekem hogy a TVnézésem megbízhatóan jó legyen, azt meg ha azt mondjátok , hogy az EXPERT is garantálja a jeltől függően, akkor azt hiszem nincs miről beszélni.
Hm, gondolkodom hogy használtan vegyek-e, elvileg egész jó áron adná, csak ilyen chipmegadásoktól félek...
egyébként sajna TV tunert nem tudok elszámolni a cégnek (milyen alapon), szal így akkor jobban jönnék ki...
De még megkérdezhetem a könyvelőt, hogy a Tunner kártya mennyire gázos,hiszen azt nem csak TVnézésre lehet használni, hanem pl. rádiózásra...az meg egy cégnél alap, hogy legyen egy rádió...
akkor meg számlára jobb -
penene
őstag
őő, nekem lényegében véve tök mind1, hogy milyen a tömörítés, a lényeg, hogy jó minőségű legyen, és mégse legyen vele tele a vinyóm, érted.
Én életem során szinte csak AVI formátummal (DIVX)szel találkoztam, most kijött divx6os is, szóval igazán én nem vagyok ezen a téren tájékozott.
A felvétel mint opcionális eszköz számomra, amit majd ki fogok tanulni, elsődleges a MINŐSÉGIBB TV nézés lenne, azt meg azt hiszem mindegyik tudja ezek közül nem??
Expertre nem irta hogy tud hardveres kódolást..
mondjuk nekem mind1 tényleg.. de ha fel akarok venni, ne legyen frame veszteség, ill. ha nézek TVt azért ne dolgozzon halálba a gép!!! (ha felveszek az más), ill. tényleg jóminőségű legyen a megjelenés (jeltől függően)
SGn azt mondta egy srác, hogy hiába van bika gépem, sok mindentől lehet frame veszteség, legyen akár a vinyó tekerése, vagy bármi...
szóval kicsit félek...
De pl. ha hardveresen veszem fel, akkor meg már nem tudok gondolom DIVXelni... mondjuk nekem full mind1 hogy milyen a formátum, csak kicsi legyen (amennyire lehet), és jóminőségű.... értitek.. -
penene
őstag
érdemes TV kártyát használtan venni?
mert lenne rá lehetőségem.
egy tunner kártya tud romlani használat közben, van kockázat?? (persze azt ki fogom próbálni, h. működik-e csak hosszútávra..) -
penene
őstag
''Sőt, az újabb Epertek egyes változatai is izomból digiznek mpeg2-t
Tehát PVR szinte kiesett.''
Epertek??
ezt nem értem..
Mi az hogy PVR szinte kiesett??
Én tutira divXet fogok csinálni a felvételeimből végtermékként , ez nem kétséges.
Ergo akkor ebből a szempontból tényleg fölös (+ a gép is bírja)
ezt jelenti hogy kiesett??
DV is kiesik, mert nem digizek külső eszközről (ill. van más firewire portom is, pl. 1 az audigy2 kártyámon + integrálva is van alaplapon 1, tehát van választék..
Mi marad akkor??
a 2000 expert ?
Vagy akkor milyet vegyek??
megnézhetem a sapphiret, de ha azt mondod a szoftver nem jó, akkor full mind1, mit tud....
Úgy látom, te nagyon értesz a témához! Köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
penene
őstag
hm, köszi!
Ezek között vacilálok:
Leadtek Winfast TV2000 EXPERT 12-16ezer
http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_tv2000xp_expert_1.shtml
winfast_dv2000 18-19 ezer
http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_dv2000_1.html
Leadtek PVR2000 24 ezer
http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html
én úgy vettem ki, hogy szinte semmi különbség nincs köztük csak annyi, hogy a pvr2000 az hardveres.. ha jól vettem ki a specet...
akkor meg azért kicsit nem értem az árkülönbségeket....
nekem +3-4 ezer forintot egyszer megér, hogy jobb legyen és modernebb, és minőségibb...
de ha csak a hardveres kódolás a különbség, akkor bizony nem tudom......
gépem 4000+os A64 1 gigram... szal sztem bírná a szoftveres cuccot is...
De ha kényelmesebb, jobb felhasználású a PVR akkor nekem megéri a + pénzt.. bár 24 ezer forint elég sok... és mintha XPt 12 ezerért is láttam volna........
Sapphire Theatrix 550pro - erről még nincs infóm, senki nem tud róla semmit, meg nem mondott jót róla (te is mondtad , hogy szoftvere rossz volt), ezér tnem is raktam bele a versenybe..... -
penene
őstag
amiket javasoltak eddig:
Leadtek Winfast TV2000 EXPERT
Leadtek PVR2000
winfast_dv2000 ??
Sapphire Theatrix 550pro
Terratec Cinergy 400 vagy 600
pinancle modellei
Pinnacle (Miro) STUDIO PCTV Stereo
Pinnacle (Miro) STUDIO PCTV Stereo XE -
penene
őstag
Sziasztok!
Egy olyan tunner kártyát keresek, ami igazán megbízható jó minőségű TVnézést tesz lehetővé, a kapott jelnél nem lesz rosszabb, amit látok.
Sztereo, jól tudok felvenni vele a TVből..
és elérhető ár (20-25k bezárólag)
Ezek fényében tudjátok ezt a kártyát javasolni?
Nem CSÚCSOT akarok, viszont TV HELYETT veszem a tunnerkártyát egy 21 colos CRT moncsihoz, tehát nekem ne fullgagyi képet adjon (a jeltől függően!)
Ezt hallottam, h. javasolták, gondoltam benézek a topicba is.
köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest