- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
virtual
tag
A fésüsödés az 50 félkép/sec miatt van, mivel a gépen ezt 25 egész képnek rakja ki. De ha bedigitalizálod, és utána tv-re kiteszed, illetve DVD-be áttömöríted és azt kiteszed akkor ez eltűnik. Ha PC a végcél, és nem TV-re akarod kitenni hanem mondjuk divx-ben tárolni akkor nem érdemes dc10+-ot. Amúgy nálam volt egy 3 hónapig, és messze szebb képet lehet csinálni vele mint bármelyik tunerkártyával
. Viszont nincsen rajta beépített tuner, és drágább is jóval mint pl. a mostani leadtek expertem.
Én most még valami külső MPEG2 hardveres kódolót szeretnék venni, csak azok is 50-től kezdődnek... -
virtual
tag
Na akkor mégegyszer leírom, hogy ezek a tunerkártyák, a pctv pro meg a leadtek expert... egyike sem hardveresen tömöríti az mpeg-et. A digitalizálást a jobb esetben hozzá adott szoftver végzi. Viszont egy 9000 Ft-os tunerkártyával is lehet ugyanígy (nem hardveresen) felvenni, csak úgy nem mellékelik a progit, hanem mondjuk neked kell egyet letölteni. Mivel a tömörítés tehát nem célhardverrel történik, hanem a tuner által továbbküldött képet kapásból tömöríti le a processzor mpeg2-be, ezért olyan mpeg2 kódolót adnak a tv kártyához, ami erre képes is. Sajnos egy jó minőségű mpeg2 kódolás még erősebb gépeken is legalább 5x játékidő. Így amikor te a tunerkártyáddal felveszel, akkor egy gyenge mpeg2 tömörítő által készített mpeg2-őt kapsz. Ha jó a forrás, pl. jó minőségű kábeltv, akkor ez elfogadható valamennyire. VHS esetén, vagy szemcsés kép esetén azonban szivás az ilyen.
Ha valaki jó minőségű anyagot akar készíteni, és van ideje/szabad helye, akkor a következőt ajánlom (és ezt nagyjából minden tunerkártyával meg lehet csinálni)
Felvétel huffyuv codec segítségével (veszteségmentesen) 768*575 felbontással, 25fps (és nem 30 fps, mert az NTSC TV rendszerre vonatkozik)
Hang: 48kHz sztereo PCM
Ha a tuner saját progijában nem lehet ezt állítani, akkor javaslom pl. az iuvcr-t vagy akár a virtualdubot is.
Ezután az mpeg2 elkészítésére vagy a TUNAMI mpeg2 encodert, vagy a szerintem jobb minőséget adó, de talán lassab (meg drágább) Canopus Procodert ajánlom. Aztán lehet írni DVD-re.
Na így profi lesz az anyag, és már majdnem megközelíti egy hardveres lánc minőségét.
Az eljárás előnye hogy pl. virtualdubbal ki lehet vágni még a huffyuv-os részből a reklámokat pl. aztán mehet a kódolás.
DC10+al meg ugyanezt lehet kb csinálni, ott a jobb minőségű első digitalizálás miatt azért sokkal jobb lesz a kép.
DC10+ esetén ezzel borotvaéles képet lehet csinálni analóg videóból -
virtual
tag
A DC10+ egy mjpeg kártya. amivel nagyon jó minőségben meg lehet vágni a videódat, majd visszaírni VHS-re vagy más analóg tárolóra. Ez egy dolog.
A DV2000 tunerkártya meg a hardveres mpeg2 tömörítés egy másik dolog. Ugyanis ezek mind ugyanúgy szoftveresen tömörítenek capture közben, ezért a minőség is olyan lesz amilyen. Közel nem DVD minőség. Egy hardveres mpeg2 tömörítő tunerrel kicsit drágább kategória. Az oldalon sem írják egy szóval sem hogy hardveres, csak azt hogy jó gép kell hozzá (szoftveres mpeg2 miatt) meg ohgy támogatja többek között az mpeg2-őt is valamilyen gyors codeccel.
Ez olyan mint a kép a képben funkció rosszhiszemű alkalmazása. Mivel az sem két tuneres élő kép, hanem csak valami felvett videót lehet elindítani a tvnézés mellett...
Mocskos sárgák -
virtual
tag
''A gépet majdnem minden állapotából felébreszti''
Ha te kikapcsolod a gépedet (nem standby vagy hibernate vagy ilyesmi, hanem rendes shutdown) akkor a tuner képes bekapcsolni az alapján, hogy te beállítottál neki valami felvételi időt? Hát én ezt elég nehezen tudom elhinni. Nálam a biosban lehet awake időpontot beállítani, ami bekapcsolja a windows, majd onnantól működik az előre állított felvétel, de hogy az egészet a tuner programjából lehetne, azt én nem nagyon hiszem.
Ha mégis menne nálad leírhatnád hogyan csinálod. -
virtual
tag
Hát én arról, hogy a távirányítóval bekapcsolható lenne a gép nem tudok, és nem is valószínű. Amit írtál azzal standby módból lehet ébreszteni felvételhez, bár ezt még nem próbáltam. Ha viszont be van kapcsolva a gép, azt csinálhatsz a távirányítóval amit akarsz. Amit nem tudsz a saját progival állítani, arra meg ott a girder. Az egy program (Girder: Bővebben: link) amivel bármilyen funkciót lehet társítani a távirányítókhoz. (Amúgy girderhez le kell tölteni az expert plugint is.)
2004/5/11 application, csak most vettem észre. Töltöm is le megnézni mit változtattak.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
virtual
tag
Magyarországon minek akarna az ember NTSC-be felvenni PAL adást?
Amúgy megnéztem a honlapon, és szerintem ez a DV2000 teljesen felesleges pénzkidobás, ha az embernek amúgy van 1394 portja.
Sőt, ahogy nézem a lapkát, ugyanaz a teljes elektronika a firewire portokat leszámítva. Az expert is ugyanazzal a 10bites chippel van szerelve, a tunerprogi is ugyanaz. Ugyanúgy a DV2000 sem hardveresen vesz fel, mint ahogy az expert sem. Ugyanúgy hangkártyát használ a hang rögzítéséhez, mint bármelyik másik tv kártya. Az exert is sztereo, és az expert is kapásból tud DVD lemezre rögzíteni, akár real time DVD formátumot is tudsz felvenni vele, más kérdés. hogy mivel szoft. tömörítést használ mindkettő kártya, nem egy procoder minőségű lesz a végeredmény.A PIP mindkét kártyán egy kamu, mivel ahoz két tuner kéne. Itt a PIP arra vonatkozik, hogy a TV adása mellett egy kisablakban a rögzített videót le tudod játszani... Na kösz szépen!
Szóval a DV2000 és az Expert csak az előbbin található 3 firewire portban különbözik, ami már egy jobb alaplapon amúgy is rajta van, szóval teljesen felesleges azt venni. Lényeges különbség más tekintetben nincs, még a kapott programok is ugyanazok talán. -
virtual
tag
Hát elég felesleges dolog ilyen minőségben digitalizálni. De ha mindenképpen jó alapból akarsz dolgozni, ajánlom a huffyuv codecet. Ezzel lehet veszteségmentesen digizni, mégis kisebb lesz a felvett anyag. Utána lehet vágni amivel akarod meg átkódolni. Gondolom ezzel a dv2000-el is lehet külső codecet használni felvételre, nem?
Amúgy az expert sem bt878, hanem újabb chip. Szebb is a képe mint az előző miropctv-nek, aki tudja hogyan kell használni egy tv kártyát annak szerintem tökéletes választás.
Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest