Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacorro
aktív tag
Egyessel és felessel én biztos nem műtetném. A műtéttel ugyan simán nullásra tudják korrigálni (a cylinder is), de nagyon könnyen előfordulhat, hogy "visszaromlik", mert nem a műtéten, hanem az azt követő időszakban dől el a dolog. Ráadásul szerintem nem éri meg a minimum féléves macerát (csepegtetés, napszemüveg, glare, szemszárazság stb.).
-
pacorro
aktív tag
Szerintem mindenképpen várj. Nem azért, mert nem javasolt még műteni, hanem azért, mert az emberi szervezet 19 éves korban még nagyon sokat változik. Lehet, hogy tökéletes lenne a szemed, de az is, hogy romlana még pár dipotriát, és akkor nem érté meg.
Nekem -10.5-es és -10-es volt a két szemem (plusz cylinder), és csak most (29 évesen) műttettem meg, az elmúlt 9 évben pedig kontaktlencséztem. Mindenképpen megérte várni, mert ugyan a szemem nem nagyon romlott az elmúlt 10 évben (minimálisan igen), de ezalatt az idő alatt a műtéthez használt lézerek is sokat fejlődtek. Lehet, hogy 4-5 év múlva biztosabban tudják majd korrigálni a szemedet, mint most. Arról nem is beszélve, hogy én nem bírtam volna, hogy 19 évesen fél évig naponta többször kell szemcseppet, műkönnyet csöpögtetnem, plusz UV szűrős szemüveget hordani a szabadban.
Egyébként van esély arra, hogy nem kell szemüveget hordanod, olyan 80%-osan tudják megtippelni a PRK eredményét. De a műtétnél még fontosabb az azt követő időszak, tehát egy jó fél év kell, mire eldől, hogy pontosan milyen lesz a szemed. -
pacorro
aktív tag
Az mit jelent, hogy a saját hibádból?
Az sem mindegy, hogy mennyire rossz a szemed, alacsony dioptriánál szerintem felesleges a műtét, ha pedig még tanulsz, akkor valószínűleg fiatal is vagy, azaz a szemed még sokat változhat. Műteni (szigorúan csak szerintem) olyan 2 dioptria és 23-24 év fölött érdemes.Attól is függ, hogy mitől látsz rosszul, rövidlátásnál pl. a szemgolyó nyúlik meg, azon biztosan nem segít a jóga.
-
pacorro
aktív tag
"focus mindig azt javasolja inkább , amiből több pénze van"
A Focus Medical gyakorlatilag egy cég az Optik-Meddel (legalábbis most), így a kettő között nincs különbség, ha jól tudom, vannak közös orvosaik is. Engem éppen a Focus Medicalban beszéltek le az Intralasikról.
Az Indexes fórum egyébként kicsit elfogult az Optik-Med felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest