Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
Ismerősömnél lassú a net...
Előzmény... mikor bekötötték a netet (mikrós) win98 volt rajta, ment mint a villám, viszont semmi védelem nem volt rajta, ezért természetesen 1 nap alatt kifeküdt a sok szeméttől...
Ekkor jöttem Én, format, fel a Xp_sp2 -t, tűzfal bekapcs, automata frissités kikapcs, Norton antivirus felkerült a virusok ellen, adware és a freesurfing pedig állandóan be van állítva...
Jelenség az hogy a letöltés megindul, normális sebességel, majd egyre lassúl, és a 75-90%-nál pedig 1Kbit alá csökken, és utánna vagy befejezi kinkeservesen a letöltést vagy megáll... az oldalak betöltésénél is ez a jellemző....
Valaki tud valami okosat erre mondani? -
Kobe
veterán
nah, nekem is a szitu az h egy darabig bejelentkezés után nem tudok sok mindent csinálni...ez gondolom winows
de ha a misterxp.hu oldalon leírt egy ké trükköt érvénybe léptetsz akkor menni fog gyorsabban
-
console
aktív tag
Amikor valami futó processel nem vagyok tisztában, google segít, szal beírom xy.exe, és az elso oldalon levo találatokból lehet tudni, h az most hova is tartozik - rendszerhez, valami progihoz avagy egyikhez sem...
[Szerkesztve] -
console
aktív tag
Minden vírusirtónak van egy ilyen kis folyamata, amikor a Startupnál bekerül a rezidens része a memóriába. Ez ellen nincs mit tenni, ha rezidens védelmet akarsz.
Feltünoen gyanús process-t nem láttam én sem... (attól még lehet hogy van!)
De egy Security Task Managert is felrakhatsz, az kijelzi még a böngészobovítményeket is futó processként... ott pedig sok féreg meg szokik bújni. vagyis... nem is féreg... nem is trójai... valahol a ketto közötti cucc, mivel csak elosegíti ezek géprekerülését.
De a Nav sem elég önmagában. Ami az én javaslatom:
Nav
mellé Kerio
mellé AdAware, amit kb. hetente lefuttatsz, és
mellé SpySweeper, aminek a rezidens részét engeded futni.
[Szerkesztve] -
Petes
tag
Akkor Norton Antivirus lesz ha te mondod
Van 1 Gb memóriám úgyhogy alán nem fog feltűnni.
Úgy néz ki a probléma megoldódott, köszönöm a segítségeteket de ha már it vagytok lenne még egy kérdésem, mitől van az hogy amikor elindítom a gépet és miután bejött az xp még vaghy fél percig semmit sem tudok csinálni? Nem csatlakozhatok a netre, nem megy a sajátgép stb. A Nod-nak is kint van az az indítóablaka és amikor az eltűnik csak akkor megy majd minden.
Erre valami ötlet? -
console
aktív tag
Nodot azonnal cseréld! Tapasztalat - egy gépen 15 trójai/féreg ment el melette, és csak 12-t szedett le. Jó lecke volt nekem vele kapcsolatban... Kevés memória, de a reményeket nem váltja be (még).
Norton kell - akár sokat fogyaszt, akár nem, de leszed közel mindent! Egy SpySw meg egy AdAware azért elfér mellette. Meg persze egy Kerio vagy Agnitum. -
Petes
tag
na asszem megvan a hibás, bezártam a Mcafee update.exe-t és emgállt a a feltöltés, érdekes h ilyen van a folyamatok között mert fel sncs téve semmilyen Mcafee program..., csinálok 1 újraindítást
-
Kobe
veterán
nah egyelőre nekem annyi jött le hogy túl sok folyamatod fut egyszerre
n
-
Petes
tag
Azt még nem mondtam hogy Nod32 és Spy Sweeper semmit nem talál...
-
Petes
tag
Hát ő lenne az, remélem sikerül kisütnötök valamit -
console
aktív tag
Errol megin eszembe jut valami
múltkor taliztam egy szerintem új féreggel - nagyon okos húzás megin. Ahogy néztem, semmit nem csinál (persze forrást át kéne böngészni ehhez), csak a következoket:
2 példányban fut. Ha az egyiket lekapcsolod, a másik elindítja azonnalHa valahonnan msconfigból vagy reg. adatb.-bol törlöd, azonnal visszaírja magát...
Sec. Task Manager belehalt, amikor kikapcsolta - hogy miért...?
WIN98SE volt a gépen... kb. 1 óra tökölés után egy egyszerü dolgot tettem vele: kiléptem dosba, be a könyvtárba és del *.*xp alatt nemtudom mit tettem volna... :/
Különben egy kicsit féltem ezt az xp-generációs számtekvilágot... valaki agyából kipattanhat bármikor valami rettenetes okos féreg (már abból is lehet ihleteket meríteni, amikkel én taliztam).
-
Petes
tag
Abban tudnátok nekem segíteni hogy hová tudom feltölteni a feladatkezelő képét mert ide csak linket lehet megadni sajnos, beírni meg elég hosszú lenne!
Mégse asszem megvan, http://www.imageshack.us/ a cím ahol fel lehet rakni a képet, ha sikerül jövök
[Szerkesztve] -
console
aktív tag
Ennek kapcsán elmondhatom, hogy mivel folyamatosan kapok gépeket irtani... átlagos otthoni winxp-s rendszeres userektol... átlagban 30-40 trójait és férget szedek le róluk (az ilyen traces cookiekról nem beszélve... múltkor 1000file felett volt!)
Szal én több tényezot sorolnék ennek létrejöttében:
- sávszélemelkedés
- windows XP (sokszor a service packok nem segítenek!)
- egyre jobb és több webes nyelv megjelenése
- vírusirtói átlagos inkompetencia -
Kobe
veterán
amúgy...ez a sávszélemelés óta feltűnően gyakori gond lett. Nekem pl elég volt 3 percre lelőnöm a tűzfalat már bejött rajta ez meg egy rakat szemét
hasonló gondom még mindig van viszont : az a rohadt windows üzenetkezelő szolgáltatás mindig popup okat rak a képernyőre, ha nem megy a firefox akkor is. Arra gondoltam hogy az IE n keresztül küldi be...létezik az hogy az IE t teljesen le tudjam törölni ? Win Media playertől és messengertől már megszabadultam ami külön örömöt jelentett -
Kobe
veterán
nah, az említett tünetek bizony valami háttérben megbúvó féregre utalnak
a kapcsolatod tulajdonságainál nézdmeg a küldött és fogadott bájtok arányát. és ha nagyon nagy az eltérés (kevés nagyon a fogadott) akkor trójai, stb lesz a bibi
nekem Outpost firewall megfogta, utána adaware és xoftspy futtatása után sikerült leirtanom. A xoftot és az adaware t együttes használatra ajánlom, olyan mint a fles vodka kísérőnek a sör mellé, jól kiegészíti
Sok sikert
jah és 1 plusz megjegyzés : Az outpost ot a Tauscan pluginnel kell használni, ez a tűzfalba beépülő komolyabb trójai-féreg figyelő !!
[Szerkesztve] -
console
aktív tag
válasz
TrollBalint #12 üzenetére
A NAV trial is
érdemes ghostolni egy jólrakott rendszert, és visszaállítgatni, ha valaki paranoiás
-
Petes
tag
Nekem is hasonló gondom lenne, folyamatos feltöltés 1 Mbit-es Adsl-em van, nem tölt rólam senki, nem fut semmi a prohardveren kívül ugyanakkor magyon belassít és nagyon idegesítő.
Mi okozhatja ezt és hogyan tudom végre megszüntetni?
Ha kell bemásolom ide a képernyőt lefényképezve hogy milyen alkalmazások futnak csak nem tudom hová tudnám felrakni a képet, volt vmi ilyesmi link...
Segítsetek ha tudtok( -
gyurc
aktív tag
amit adtam link, az tenyleg ingyenes, nem kell torolgetned..
-
opr
nagyúr
válasz
Westnotebook #3 üzenetére
Kösza linket, nagyon jó a progi, a crack-link meg úgysem működik, úgyhogy nem kell bántani szegényt... (viszon ezért küldtem mail-t
)
A másik vírusirtó ötletedet is megfogadtam, le is zsedtem a nod32 time trial-t. -
gyurc
aktív tag
Bővebben: link es mindig frissitsd..
-
opr
nagyúr
ezek a folyamatok mennek- láttok benne v.mi gyanúsat?
A progi yoo ötlet, csak az a baj, hogy a net kb. 38 kbps-sel böngészget, a többivel feltölt, és így nem is tudnék böngészni, mert ha ki is tolnám benne a limtiet mindíg, akkor is hamarabb feltöltené, mint elküldené.
Milyen tűzfalat javasoltok (ez nem rossz ötlet!!!), és honnan tudok letölteni frívért, vagy share-t? (fizetni nem akaródzik érte)
-
Mania
senior tag
Nézd meg hogy mindenféle update-t kikapcsoltál -e.Az is okozhatja...
-
khalox
őstag
válasz
Westnotebook #3 üzenetére
Ez jó tipp, de a cracket szedd ki... sürgősen.
AMúgy a netlimiter mutatja az internethasználó process-eket, szóval le lehet korlátozni csak a gyanúsat...így a böngészőt nem érinti. -
Attól,hogy a vírusírtó nem jelzet semmit az nem jelenti azt h nincs semmi
(live up date,másik vírusírtó,tűzfal stb)
A netlimiter az jó kis progi azzal a feltöltést és a letöltést be lehet álítani:
Bővebben: link
Bővebben: link
(A második crack patch)
Bár nem tudom hogyha itt a feltöltést nullára álítod akkor az nem érinti e a böngészőt,mert hát a böngésző is bizonyos szinten feltölt amikor lekéri a szervertől az adatot.... -
opr
nagyúr
Hi allz!
Van egy nagy problémám!
Az internet egy ideje teljesen belassult (vagyis nem, csak v.miért folyamatosan megy valamilyen feltöltés, és ez roppant idegesítő!!!)
128k Isdn-t használok, és mióta fent vagyok a neten (40 perce), azóta 14 Mbyte-ot töltött fel, de csak 9-et le!!!
A furcsa az, hogy én nem csináltam semmilyen feltöltést, és tőlem se tölt le senki..
Még furcsább, hogy a nav a legfrisebb vir.defs-ekkel kb.10 percenként jelez egy download.trojan-t, meg hogy kiirtotta, először erre gyanakodtam, de nem talált vírust utána a gépen a teljes tesztnél...
Nem tudja v.ki, hogy hogyan lehet blokkolni a kimenő forgalmat, vagy rájönni, hogy mi ez, és bezárni, esetleg ha vírus, akkor milyen, és mivel tudom leszedni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest