- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajdouczy
tag
válasz
#23196416 #5056 üzenetére
Togateam és Szax2 tudná megmondani hogy ez wimbootos, vagy CompactOS telepítés. Az install.cmd parancs lehet, hogy még tömörit valamit az install.wim fájl felmásolásakor. (Nem tudom. Igaz hogy használtam a wimbootot az elkészitésnél, de azt vettem észre, hogy alig csökkent 100 megát a wim fájl mérete.) Az első Windows 10 telepitése biztosan wimbootos volt, annál nem volt ennyi szabad hely. A Togateam és Szax2 által készitett 1607 oprendszer, és az új alig foglal 8 gigát, plusz a Recovery partició, ami 3,3 gigát foglal le. Ha csökkented a lapozófájl méretét, és kikapcsolod a hibernálást, a teljes felhasználható tárterület kb 9,6 giga lesz.
Természetesen ahogy jönnek a frissitések hirtelen el fogy a sok szabad hely.
De kérdem én: A CompactOS-nál nincs frissités? A ComapctOS-nál nem telepítünk programokat? Ezek miatt ott is elfogy a hely. Akkor inkáb a tabletet kellene elfelejteni akár Windowsos, akár androidos, mert eleve kevés tárhelyet biztosítanak a gyártók. Ezzel kell beérnünk, mert ez van. Ezért az általános felhasználást csak videózásra, zenehallgatásra, és netezésre kellene korrigálnunk tablet esetében.Most, hogy már belaktam,és használom a tabot, van 6,2 6,7 giga szabad hely a C: meghajtón.
-
elekresz
tag
válasz
#23196416 #4985 üzenetére
Szia,
Köszönöm, igen, próbáltam. Nagyjából négy féle touch driver minden elemét másoltam a system32 minden mappájába, de egyik kombináció sem akart működni. Mindig marad a félreérzékelés, amennyiben egyáltalán elindul a touch.
Azt hiszem feladom és valahonnan kerítek rá egy 8.1-et.
Üdv.: elekresz
-
hajdouczy
tag
válasz
#23196416 #4978 üzenetére
Mert a frissítések nélkül is kiválóan tudom használni a rendszert, és sok helyet foglal a tabon. Ha felteszem a frissítéseket, akkor alig marad hely. Most van 4,6 GB szabad helyem, ha eltávolítom a jövő héten az Office alkalmazást, akkor 1.7 gb-al több helyem lesz. Az nem rendszerfüggő alkalmazások az SD kártyára vannak telepítve. Vírustól nem félek, még nem volt hozzá szerencsém a tableten. Kivéve egyszer, de az az én hibámból került rá.
-
hajdouczy
tag
válasz
#23196416 #4969 üzenetére
Ezt nem tudom letölteni, valami letöltésvezérlőt akar rám sózni, az meg vírusos lehet, a deffender be is jelzett. Letöltésnél, automatikusan be tette magát a virtuális cd meghajtóba. Nem lehetne valami biztonságosabb fájlmegosztóra feltenni? Pl: Onedrive, Google Drive, Dropbox, vagy Megashare, ahol regisztráció nélkül le lehetne tölteni? Köszi.
-
törölt tag
válasz
#23196416 #4960 üzenetére
Amúgy: Igen, C-t R-re cserélném, "vallásos" okokból. (vallásos az az ok, amit el kell hinni, mert megérteni nem lehet) Az egyik például, hogy Office XP van rajta, és Classic Theme. Utálom a metrót, mint közlekedési eszközt, és mint kinézetet is egyaránt. Csakhogy a lark gépnek hírhedten pontatlan a TS-e, pont a sarkokban meg katasztrófa. Így egér nélkül egy olyan, mint Fájl>Mentés másként kiválasztása felér egy kanosszajárással, negyed óra kísérletezés, hogy hova kell mellébökni, hogy szerinte pont ott legyen. Én a rezisztív kijelzőt precízen kalibrálom, és utána nem kell nekem hozzászoknom ahhoz, hogy szerinte milyen a világ- mert egy golyóstoll hegyével is PONTOSAN oda lehet koppintani, ahova szeretnék. Eddig a vallás. Ha a chip RXD TXD, RST és hasonló vezetékeit rávezetem a jelenlegi vezérlőcsalád IC-jének megfelelő, de R TS-t kezelő cuccról, akkor újra kell-e driverezni, vagy "felismeri magától"?
-
encoder
tag
válasz
#23196416 #4939 üzenetére
Nekem inkább a kijelző aprócska mérete a problémás, mert a windows még fiatal OS az érintőképernyős piacon és az android, iOS páros mögött még bőven van mit behoznia... Asztali rendszeren piszok jó (is lehet) a win, de mobil eszközön szerintem használhatatlan sz@r. Reméljük idővel ez változni fog, de én egyelőre ezt látom.
-
Syl
nagyúr
válasz
#23196416 #4842 üzenetére
A wimboot-os recovery nem is recovery. Az az aktív windows mappa! Azzal, hogy a változások, update-ek a szokásos helyre kerülnek (c:\windows), a "recovery" rész marad read-only. Ezért van az, hogy ha valaki törli a recovery partíciót, akkor lehal az egész.
(#4843) 花水木
Ha togateam ISO-járól van szó, abban 1000% hogy van readme mappa.
-
outdoor
aktív tag
válasz
#23196416 #3956 üzenetére
Köszönöm, már töltődik is az Office.
A betűk szebbé tételére van esetleg bejáratott módszer? Alapból nem a natív képernyőfelbontással indul el a gép, hanem 1280x768-ban az 1024x600 képernyőn. Szeretném vagy előhozni a natív felbontást, vagy csak a betűket szebbé tenni.
-
zzzn
csendes tag
válasz
#23196416 #3944 üzenetére
Nálam ha leszedem a rendszereszközökben levő drivereket, akkor újraindítás után mindig működik mind a kettő kamera. Ha másnál is ugyanígy rossz, mint nálam, akkor szerintem DevCon.exe-vel vagy PnPUtil.exe-vel biztos le lehetne scriptelni a driverek eltávolítását minden egyes leállítás során.
-
togateam
senior tag
válasz
#23196416 #2805 üzenetére
A cpu és a gyári fémlap közé tettem pasztát,mert gyárilag nincs !! És levettem a fekete burkoló anyagot így lett 4 luk a fémkupak tetején amin már szellőzni is tud , illetve nem szellőzni de közvetlenebb a hőleadás, és így tettem rá a saját burkolatomat,De még gondolkodom hogy csak a cpu-ra teszem a vasat,de reggel nem volt rá időm,más dolgom is van
Majd ha megint "baja" lesz.
-
AliasB
senior tag
válasz
#23196416 #2198 üzenetére
Röviden és tömören arról van szó, hogy van egy úgynevezett high-power mód amikor nagyobb áramot tud felvenni az eszköz (pl autós töltőm 1A, hálózati 1.5A)
És ebbe a high-power módba úgy kerül az eszköz, hogy az usb két adat vonalát összezárják*. Ezt úgy csinálják, hogy a töltőnél zárják össze őket (vagyis adatkábelen keresztül jön létre az összekötésük)És ezért van az Y kábel ahol a töltőhöz nem jut el a két adat vonal így nem zárja össze őket és nem tud high-power módba kerülni. Mert ha összezárná nem működne ugye semmi az usb vonalon
ilyenkor csak 500mA-el tölt (ha nincs bekapcsolva mert akkor fogyaszt is)
*Ha jól tudom EU szabvány szerint 200ohm-al zárják össze a két adatvonalat de sok kínai cuccnál csak egyszerűen rövidrezárják.
-
Ferling7
tag
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz
#23196416 #1833 üzenetére
Egy kapcsolási rajzot ennyivel elintézni, hm. Valahol biztos ilyet is lehet. Valójában elmondhatnád, mely rajz hol nem stimmel. Persze meg is tennéd, ha lenne róla fogalmad.
Nos, inkább az észérvek híve vagyok. Talán egyszer majd valami informatívat is közölsz vitaalapnak. Az óvodában persze nem kell. Ott elég a "nincs igazad" benyögés.
-
nyuszi123456
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest