- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobilhasználat külföldön
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Szokott lenni eves penzugyi beszamolo. Tudtommal az kotelezo. Abban szerepelnek tetelesen a kiadasok es a bevetelek a tarsashaz reszerol. Sot szerintem a tervezett tagdij beveteleknek is szerepelnie kene benne es ezt is szerintem az osszes lakonak meg kell kapni. De ugyanezt a kozos kepviselettol is elkerheted. Ez nem utkozik GDPR-ba, mert nem az van benne, hogy konkretan x, vagy y nem fizetett.
[Itt egy bovebb leiras a dologrol] -
Segal
veterán
Nagyon sokan vannak akiknek simán menne a 1,5 millió is havi szinten, ha keresnének annyit, csak ugye nem keresnek. Így megy a sírás hogy az adott keretből nem lehet megélni, de jelen esetben is 7-8k-ról beszélgetünk...
Félelmetes jelenleg az emberek költekezése.
pár példa
- 2 kocsi is 2 főre...
- dohányzás
- részletre venni minden műszaki dolgot
- napi szintű kajarendelés
- hétvégenként bulizás, koncertek, fesztiválok
- napi szintű több kola/energiaital plusz nasi
- havonta több fodrász, műköröm, kozmetikus, csajoknál egyre több esetben szájfeltőltés, drága parfümök
- ruhák, cipők, táskák halmozása
- utóbbi időben az összes streaming szolgáltatásra előfizetés
stb.
Millió dolgot lehetne még idesorolni. Tulajdonképpen úgy lehetne a legjobban összefoglalni a dolgot hogy addig böngészni a neten és mindenre kattintani amíg van a hónapban pénz...
De én be is fejezem mert ez nagyon nem lakás téma -
axioma
Topikgazda
-
Még épül, átadás fél év múlva. Viszont megbízható beruházó, maga a lakópark hatalmas, és rengeteg házat/irodát épített már. Amikor befizettem rá, akkor már bent voltak az ablakok, szóval nem tervező asztalról vettem. Az nagyon lutri lenne manapság.
Nos igen, az árban nincs benne a gépesítés, viszont már alapáron elég jó burkolatok és szaniterek közül lehetett választani. A négyzetméterár 1 millió, beálló 5,7, tároló 1,5. Így 65 lesz a vége, hivatalosan 3 szobás a kégli.
Most kértem ajánlatot a Budapart L ütemére, ott már 2 milliós négyzetméterárak vannak. Az már befektetésnek szerintem nem éri meg, egyszerűen nem tudja az elvárt hozamot kitermelni. Tényleg csak az vegyen, aki ott akar élni.
#21496Tel Elek
Zöld hitel akkor éri meg, ha utána ott fogsz élni a családdal. Ismerősömék például így vettek egy ikerházat 90-ért. Megvan a 2 gyerek, eladták Bikásnál a panelt 52-ért, és mennek tovább. Ők már az életüket le tudják élni abban a házban.#21495Ijk
Kifejezetten felújítandót kerestem, mert elég sok építőipari melót meg tudok csinálni, kvázi ez a hobbim is. Szóval nem hívtam volna mestereket, ez egy tök jó elfoglaltság lett volna nekem. De egyszerűen még anyaggal sem jön ki a matek. -
törölt tag
Őrület, de megveszik ennyiért. A rendberakott még drágább.
Igényesen karbantartott, szintre hozott lakás kb nincs a piacon, ha meg van senki sem akarja megfizetni, mert vasarlaskor a lepattant az epp olcsobb… Majd felujitasnal fizetnek ketszer annyit, meg az idejukkel, idegukkel. Vagy nem egy embert ismerek, akik az emult evekben vettek gyalázat állapotú kéglit és abban laknak mert mégsem lett pénz kikupálni… De legalább a központban (8-ban) van. -
axioma
Topikgazda
Esztetikai vagy hasznalhatosagi netan kozegeszsegugyi problemad volt vele? Attol hogy nem szep de funkcionalis, en peldaul teljesen jol elvagyok. Sot, egy bizonyos szint felett nem jo a nagyon csilivili, extran megcsinalt, mert arra 3x jobban kell vigyazni, hogy ne legyen hatarozottan szar latvany, a kozepes ugyanannyira megkopva csak regebbi kozepes, nem lepusztult valaha designos.
-
Ijk
nagyúr
Itt megyeszekhelyen 20-25 egy ketszobas lakás. 80-ert simán talalni garzont. Nyilván Pesten drágább, de a fizetések is magasabbak.
Azon meg kár vitázni hogy kicsi a lakás. Rengetegen nőttek fel ketszobasakban régen. Ha magasabbak az igenyek akkor meg nem kell sírni hogy nem jön ossze 5 év munkaviszonnyal.
25-30 közötti kollégák közül ketten is most vesznek 2,5 szobás lakást, jóformán zéró szülői támogatással. Osszeraktak pár millió önerőt, babavaro es hitel. Szóval nem lehetetlen.
Soha nem volt könnyű saját ingatlan, sőt. 10-15 éve volt szerintem közel lehetetlen fiataloknak, hozzateszem nem is tudtak 20 évre eladosodni, olyan nehéz volt hitelhez jutni. Az hogy nincs hiteled de saját ingatlanod sem most inkább döntés kérdése, régebben meg nem volt választásod. -
JackFeryll
őstag
+1 és mi van ha még nem akar gyereket, vagy nem jön össze. Kellemetlen a babavárót kamatokkal visszafizetni. Nem vicces amikor belenyúlnak a piacba.
Per pillanat egy modern módon felújított 2 szobás lakás bérlése 200 környékén indul nem a világvégén, de akkor még nincs parkolód. (persze egy pályakezdőnek marad a nyomorgás valami lepukkant helyen lepukkant lakásban) -
Csabroncka
addikt
A drágulás szépen idén év végével elhalkul mindenhol. Reálértéken már most egy csomó főbb helyen esés van (BP jelentősebb részei) - vidék, ahogy írtam idén őszig fut (jó kiszálló).
Én elhalasztottam a felújítást is, nem csak én mások is... (egyébként magam fogom csinálni, mert szarabb az órabérem, mint a festő/burkolóé, igaz legalább olyan szépen,vagy szebben megcsinálom, igaz lassabban.)
Az ingatlanpiac olyan mint egy böszme nagy tanker, lassan reagál. Igazából nincs hova drágulni, mert a bankok a piaci hiteleknél már sokkal óvatosabbak, CSOK-osok fogynak...
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210805/budapesti-lakaspiac-buckapalyara-kerultek-az-arak-495366
-
axioma
Topikgazda
Mas viszonyitasi modjuk van. Ha nem surgos az eladas, megtehetik, hogy varjak azt, akinek surgos a vetel - most peldaul az egyetemistakra tippelek hogy varnak, mondjuk szerintem mar nem egy egyetem ujra online oktatasra vagy hibridre keszul, es mire ujra odajutunk tuti fix online lesz.
Igaz akkor meg megint jon a moratorium-hosszabbitas, az megint nem jo... -
Csabroncka
addikt
Első körben döntsed el, hogy milyen panel
Szóval viccet félretéve pl modern házgyári, győri típusú, csúszózsalus...
Mi tipikusan a modern házgyári modellre szavaztunk 80-as évektől épültek (miről ismered meg): "Modern" automata ajtós teher lift (a jó komcsi-piros liftek), süllyesztett szerelvények, sok félszoba nagy 5,25x5,25-ös nappali/konyha/étkező kombó ami egybe nyitható.
Szigetelésen felesleges agyat törni, mert ezek már szendvics szerkezetben "valamennyire" szigeteltek (az összes nem (újra) szigetelt "E" energiatanúsítványt kap).
valódi + pont (órától áthúzott villany, cserélt strang csövek, cserélt nyílászárók, klíma, megtartom konyha, vagy fürdőszoba, lezárt kulturált folyosó, egyedi hőmennyiségmérő)
Egy kört érdemes beszélni a közös képviselővel. -
noiq_nolife
csendes tag
ez csak az én személyes véleményem, de nekem ezek fontosak lennenek:
-eleg sok távfűtés horror sztori van, úgyhogy korábbi számlákat kérni
-tisztazni, hogy mi van a kozoskoltsegben (lehet hogy még évekig torlesztheted a panel program céltartalékot is)
-lattam néhány panel-t ahol a melegvíz villanybojlerrel működött, ennek nemtudom mi az oka
-van-e gáz bekötve, fizethetsz arra is átalányt
-szokasos dolgok, mint vezetékek állapota
-tarsashaz helyzete, ha 8.on lesz a lakás és hónapokra lerobban a lift az szívás
-csotanyok a szemetledobonal -
Revolit
senior tag
-
axioma
Topikgazda
10B vs. magyar munkakepes koru lakossag nem ugyanaz... marpedig te csak veluk vagy (amig ki nem vandorolsz) azonos gazdasagi erdekkozossegben.
Persze johet a B terv is tolem, a 10 eve meg nem szuletett gyerekek helyett 15 ev mulva 1M kikepzett indiai diplomast behozni jo aron, csak hat ez me'g annyira se lenne nepszeru lepes... -
De4d
őstag
De jó hogy végre valaki leírta amit érzek. Még viszonylag fiatal vagyok, most lehetne vagy már kellene nagyon előrelépnem, "rengeteg" spórolt pénzem van, és mégse. Szarra se elég, ha csak nem valami istenhátamögötti helyre. De engem minden a fővároshoz köt, rokonok, barátok munka! Ha elköltöznék aprajaflvára onnan mégis hogyan lehetne bejárni dolgozni? Még autót se vettem soha, hogy annak az ára is megmaradjon, és úgyis csak elértéktelenedik. Egy motort vettem még 18 évesen, amit évekkel ezelőtt eladtam, nem használtam, és amíg lehetett benne pénzt látni, addig inkább eladtam. De most ott vagyok 10+ millióval és nem tudok mit kezdeni. Kb még ennyi kéne hogy vehessek egy normális lakást amiben el lehet indítani normálisan az életet. Egyedül vagyok, de ha nem egyedül lennék (komolyabb kapcsolat) akkor is egyedül indítanék, én nem akarok másra úgy támaszkodni, ha 1 év múlva nem működik a dolog akkor mi van? Mint ketten mehetünk albérletbe félélni a pénzt? 40 éves koromra lenne annyi pénzem simán hogy vegyek egy jó nagy lakást, de spórolni még x évet? Mikor indítjam el a magam útját akkor? 10 milliós hitelt se veszek fel egyedül az öngyilkosság. 10 15 éve abból a pénzből amim van amiért megdolgoztam 3 kis lakást is lehetett volna venni, mikor még 150-200ezer volt nm-e a lakásoknak. Most a lakhatatlan putrik is majd 400ezer nm-e
-
axioma
Topikgazda
Nem tok mind1? Az ingatlanirodanak mind1 melyik oldal hajtja nagyon a vasarlast
a lenyeg hogy legyen esetszam. Lehet hogy nekik a portfolio kicsi, nem a keresok vannak kevesen.
Amugy en siman esest varok. Es mivel nem lakni kene - az nem tud annyit esni hogy bele tudjak szallni - siman kivarhatom, hogy lesz-e a kornyeken levo panelokban -25%. -
-
Kobe
veterán
Epp ezt mondom, hogy akinek latszolag jol megy, az is azert tunik vagyonosnak mert egy olyan folyamat haszonelvezoje volt amit ok sem lattak elore.
Ezek az emberek most ok maguk sem tudnanak egy 80M es hazat vagy 100M es kecot onerobol megfinanszirozni, ezert barmilyen osszehasonlitas vagy ilyen jellegu elvaras tok felesleges barmelyik oldalrol. Mi tha egy veletlenszeru lotto5os nyertes a jatekostarsatol azt varna el h az tudatosan talalja el a szamokat, mind az 5ot, megha neki veletlen jott is ossze
Akinek van, annak adatik, so simple
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest