- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Mobil flották
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bélabácsi
tag
Sziasztok!
Ahogy olvasom, nagyon népszerű az Axagon EE35-XA3 típusú külső mobil rack, ár-érték arányban valóban jónak tűnik. Egy fontos dolgot vettem észre, ami miatt mégis inkább a drágább Axagon EE35-GTR típus érheti meg jobban bizonyos esetekben.
Az EE35-XA3 és a EE35-GTR specifikációi között a következő olvasható:
EE35-XA3
Output
interface Serial ATA 2.0
rate 3 / 1.5 Gbit/s (SATA II / SATA I)
total permeability 3 Gbit/s theoretically (given by the SATA II output)EE35-GTR
Output
interface Serial ATA 3.1
rate 6 / 3 / 1.5 Gbit/s (SATA III / SATA II / SATA I)
total permeability 5 Gbit/s teor. (determined by the USB 3.2 Gen 1 input)Szóval az EE35-XA3 lehet olcsóbb, de lassabb is, mivel csak SATA2-es a vezérlője. Aki számára ez fontos szempont, érdemes megfontolni a választást. Bocsánat, ha ez a tény már korábban említésre került itt a Fórumban, lehet csak elkerülte a figyelmem
-
Bélabácsi
tag
válasz
King Unique #5559 üzenetére
@King Unique, Beni2360
Köszönöm a válaszokat, ez az AXAGON ADSA-ST nagyon szimpatikus, ár-érték arányban pedig best-buy-nak tűnik. Azt szeretném kérdezni, hogy ismert-e benne lévő USB chip típusa? Sajnos nem találtam erre vonatkozó információt.
-
Bélabácsi
tag
Kedves Fórumtársak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek: mivel sok PC és notebook megfordul a kezeim között, szeretnék egy HDD dokkolót beszerezni. Beleolvasván a korábbi hozzászólásokba, bizonytalan vagyok, hogy melyik gyártó és konkrét típus lenne számomra a legmegfelelőbb. Amire szükségem lenne, hogy lehetőség szerint a 2,5" és a 3,5" HDD-t is képes legyen kezelni, lehetőleg egyidejűleg. Esetleg tudnátok Sharkoon, Raidsonic, Captiva vagy Orico gyártók termékei közül javasolni ilyen dokkolót? Személy szerint az Orico termékei szimpatikusnak tűnnek.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
Bélabácsi
tag
Sziasztok!
Az RPM-el kapcsolatos kérdésnél őszintén szólva kicsit elbizonytalanodtam, amikor megpróbáltam utánanézni
a doksi szerint ezek a HDD-k már "IntelliPower" néven futnak, amelyeknek nincs fix RPM értékük.
A data sheet PDF-et itt találod, amelyben a következő szerepel ezzel kapcsolatban:"A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. For each drive model, WD may use a different, invariable RPM"
Ezzel szemben a HDSentinel viszont a következőt mondja:
Nominal Media rotation Rate: 5400 RPM
Ahogy King Unique fórumtárs is írta, szerintem is 5400 RPM a helyes ez esetben.A hangjával teljesen meg vagyok elégedve, természetesen nem olyan halk, mint a 2,5"-es társa (szintén WD RED, szintén külső tokban). Néhány centire közel hajolva hallani egy halk susogó hangot ahogy pörög a vinyó, de távolabbról semmi hangot nem hallani. A fejpozícionálást is csak akkor hallom, ha közelebb van hozzám a rack és direkt arra figyelek
A korábbi 1TB-os WD NAS-omat váltotta a megoldás, az abban lévő WD green HDD-t (pörgés, pozícionálás) sokkal jobban hallottam (bár itt az is számíthat, hogy az a HDD 2009 óta folyamatosan pörög és régebbi típus is.)Az ASMedia chip-ek számozása valóban kicsit megtévesztő, a Sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 tok esetében a következőket látom:
• A Windows eszközkezelő "ASM 2115 USB device"-ként azonosítja az eszközt.
• A HD Sentinel szerint az említett tok: "VID: 174C, PID: 55AA"
• Live Linux alatt "ASMedia 2105 chipset"-et láttam az "lsusb" parancs kimeneteként.Korábbi tapasztalataim szerint a Windows-ban látható "ASMT 2115" az egyenlő a ASMedia 1153E chip-el.
A rack szerelésekor direkt figyeltem, hogy esetleg látok-e bármi feliratot vagy jelzést a chip-re vonatkozóan, de sajnos nem találtam semmit.Remélem tudtam segíteni!
Üdv, -
Bélabácsi
tag
Sziasztok!
A fórumban leírtak alapján én is boldog tulajdonosa lettem egy Sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 külső toknak, lakója egy 3TB WD Red HDD lett (WD30EFRX). Csak megerősíteni tudom a leírtakat, minden tekintetben jó vétel volt
Halk és hűvös működés, igényes kialakítás. Folyamatos üzemben egy Lenovo T61-es notebook-ra kötve teszi a dolgát.
ASMedia 2105 chip-es. Mivel 0-24-es üzemre szánom, így az idle kikapcsolás nem volt szempont a választásnál.Üdv,
-
Bélabácsi
tag
válasz
Hun91FaTe #3021 üzenetére
Szia!
"Elég kevés boltban kapható"
Igen, sajnos én is ezt tapasztaltam
Már egy hete pörög egy ismert boltban a megrendelésem, de a termék nem akar a "rendelhető" státuszból elmozdulni. Úgy tűnik, hogy a disztribútoroktól sem beszerezhető a cucc, remélem idővel megoldódik.
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Gitáros topic
- Óvodások homokozója
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!