- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Centaurus #2347 üzenetére
Alap esetben firmware frissítésekkel tovább javítanak, finomítanak dolgokat, ami a rack működésén, esetleges inkompatibilitási dolgokon stb. javíthat.
Továbbá, pl. HDD leállítás is firmware függő a JMicron chipes Rapid-Case.eknél [link]. Ha tied is az, akkor érdemes akár megpróbálni a linkben foglaltakat. Ha ASMedia chipes, akkor meg azt is érdemes frissen tartani. -
batagy
őstag
válasz
Centaurus #2341 üzenetére
Ventis racket semmiképpen ne vegyél.
Én is csendmániás vagyok, nem kicsit, ezért az alábbiakat tudom javasolni, amennyiben ugyanolyan komolyan veszed mint én.
2.5"-ös halk egylemezes HDD-et egy Scythe Quiet Drive 2.5"-be dupla falú zajelnyelő burokba rakjál. Ez 2.5" HDD-ből 3.5"-et csinál. ezt rakd be vagy egy rackbe, vagy egy NAS-ba.
Viszont az alábbi nehézségekkel számolj:
- Az említett Scythe Quiet Drive 2.5" már nem kapható, és elég nehéz hozzájutni. Esetleg a Scythe Himuro valami hasonló, de az csak egyrétegű.
- A Quiet Drive-ot nehéz lehet beszerelni normál 3.5" rackbe, mert hosszabb mint egy normál 3.5" vinyó, a SATA csati sem oda esik, és csavarozás sem biztos. De esetleg meg lehet oldani.HDD-nek Toshiba MQ01ABD050-et ajánlom. Ez parkolja a fejet, amit le lehet tiltani linuxon, de ha USB-n csatlakozik, akkor nem.
A Seagate ST500LM012 már hangosabb.
A WD5000LPVX-szel nincs tapasztalatom, de majd egyet akarok venni, és össze fogom hasonlítani a zaját. Ebben le lehet tiltani a fejparkolást permanensen.HDD-nél 3.5"-ösből még a WD Red 1TB-ost (egylemezes) szokták ajánlani, ami állítólag szuper halk, de én azt még saját füllel nem hallottam, és nekem nincsen. Ha ezt veszed, akkor nem kell Quiet Drive, kivéve ha a 3.5"-es Quiet Drive-ot veszed, de akkor azt már 5.25"-ös helyre kell szerelni.
Rackből nem tudok olyat mondani, amibe elfér Scythe Quiet Drive 2.5", pontosabban le kell mérni.
Jómagam egy Synology DS213j NAS-ba helyeztem el a nevezett cuccot. Lásd ebben a topikban, batka néven, a fotókat én készítettem. Ebbe a NAS-ba befér a Quiet Drive.
Ja és persze ez így nem olcsó, de kib*szott halk.
-
King Unique
titán
válasz
Centaurus #2339 üzenetére
Mi hangos, a vinyód, v a mostani racked, utóbbi talán aktív hűtéses?
Hangszigetelt házról nem hallottam nagyon eddig.
HDD-knél lehet állítani teljesítmény rovására az akusztikai jellemzőket HD Sentinelben, de nem mindegyik vinyó támogatja.
Bevált, szívós ház az RC, full alu, így hőleadása is kiváló.
Melyik Thermaltake, mert a listában lévő Silver River ST0025 5G is tetszetős db, a ST0020E Max 5G meg aktív hűtéses dupla ventivel, de eléggé halk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest