Hirdetés
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Pozicionálás szinte tökmindegy, de e kettő kicsit noname, v épp nincs vele tapasztalat...itt sokan ajánlott Sharkoon Rapidcase jó választás lehet, de iponban csak eSATA (USB 3.0) van, jó szokott lenni Delock, amit fektetve-állítva is tudsz használni, v épp Revoltec, LC-Power is, v ha igazán minőségi kell, akkor Chieftec, Inxtron.
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
A 2TB-os Samsung winyómnak keresek mobilracket.
Szerintetek az álló vagy a fekvő a jobb.
Ha a fekvő, akkor ezekhez mit szóltok:
[I-TEC MySafe]Fantec
Köszi előre is a segítséget! -
King Unique
titán
Jó lehet ez is, de látod fentebb vannak má gyártók is ajánlgatva.

Logikusan tényleg nincs ilyen
, max vmi 12V-os eSATApd-t támogató rack, de az nagyon ritka, főleg IDE-ben vsz nincs is, ill majd jövőre debütáló USB3.1 elvileg akár 100W-ot fog tudni, 5 és 12V-ot is támogatni fogja, esetleg egy olyan megoldás, de IDE rackek zöme ált. csak USB2-es szokott lenni. -
Sholom
tag
Sziasztok! Van egy IDE-s 500GB-os, 3,5-ös winchesterem fontos régi adatokkal, ehhez keresnék mobil racket.
Ezt találtam elsőre. Ez megfelelő lenne hozzá? Létezik olyan amihez nem kell külső erőforrás? (logikusan nem, de gondoltam megér egy kérdést)
-
vati182
aktív tag
Hát sajnos Delock-ból sem találtam az ebay-en megfelelő racket... nem tudom akkor mit tegyek... ha valaki tud valamit írjon pls
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi! Akk én is a sharkoont választom

Szerk.: Nem mellesleg azt megtaláltam a hd sentinel SMART kompatibilitási listáján, a másikat nem. -
vati182
aktív tag
keresek akkor delock racket ha azt mondod az jobb lehet, szállítás meg hát normális van amit következő napra ki is hoznak szóval időben nem sok. Csak lenne meg a megfelelő verzió.
-
batagy
őstag
válasz
vati182
üzenetére
Érdekes, hogy ennek a Raidsonic-nak olyan gagyi tápkapcsolója van, mint az olcsó Ebay-jes rackeknek. Nem szeretem ezt a tolókapcsolót, valahogy jobb a billenős. Pedig azt gondoltam hogy a Raidsonic minőségibb.
Ez a másik Dynamode valóban úgy néz ki, mint a 2.5"-ös változat, amit nemrég vettem. Legalábbis amit én vettem, elég gagyi minőség. Nem tudom a 3.5"-es Dynamoda milyen. Angol Amazon-on szerepel, a véleményeket el lehet olvasni. Nincsenek jó véleménnyel. Amúgy a tápcsatlakozó se rendes 5.5-ös, hanem Mini-Din, sok dugdosásra az nem jó.
Valami delock-ot nézzél esetleg, ha ott lehet kapni. Ebay-ről rendelve nem hosszú a szállítás ott is?
-
King Unique
titán
válasz
Seraph 16
üzenetére
Jó mind2, csak itt Sharkoon van többségnek (pozitív) tapasztalata, azért ajánlják általában azt, de Revoltec is nagyon minőségi rackeket gyárt.

(i#2090) vati182: ha nem sajnálod rá zsetont jó lehet neked is ex307
, látom ebay-en Sharkoon nincs, de van pl. Raidsonic, az is jó szokott lenni.
A második "Dynamode" sem néz ki rossznak, de szakinak nemrég a 2,5" változatával volt pár apróbb gondja [link ]. Nem tudom ez milyen lehet...
-
vati182
aktív tag
látom itt írta valaki ezt a Revoltec ex307 ez usb 3.0 és látom nem akármilyen HDD-re írta, szóval ezt még meg is találtam ebay-en csak mondjuk majdnem 2x annyi mint otthoni árak esetében.. majdnem 30font szóval az meg már 10ezer Ft otthon 6kban megáll érdekes...
[link]Ez jó választás lenne vezérlő szempontjából is?
vagy találtam fele annyiért mást erről mi a vélemény?
[link] -
vati182
aktív tag
értem köszi, de akkor mit ajánlanátok még mert kint vagyok Angliában szóval magyar oldalakról jelenleg nem tudok vásárolni, ezért szorulok ebay-re.
Ha valakinek van még javaslata nagyon köszönném olyan kellene ami tényleg vezérlő szempontjából is frankó mert a HDD-m jófajta és nem akarom tönkre vágni, meg arról nem is beszélve hogy minden adatom rajta van...
A másik meg hogy minél hamarabb kellene hogy újra hozzá férjek az adataimhoz, mert különben meg vagyok lőve ha csak áll ott a HDD-m...
-
Sziasztok WD RED 3TB (WD30EFRX) mellé Revoltec ex307 vagy Sharkoon rapid case menjen inkább? Kb. egy áron vannak...
-
batagy
őstag
válasz
vati182
üzenetére
Az ilyenfajta dokkoló sokkal rosszabb, mint az amelyik "telibe körbe veszi".
Tudniillik a SATA csatlakozó nagyo sérülékeny, és az ilyen dugdosástól hamar tönkremegy. Továbbá sokkal instabilabb és nem esztétikus sem.
A dokkolókat nem szoktuk ajénlani. Helyette rendes racket vegyél.
-
King Unique
titán
válasz
vati182
üzenetére
Első körben azt mondanám fogadd meg S1M0N tanácsát, mert tényleg jó a Sharkoon
, mert árban nem kedvezőbb egyáltalán az ebayes sem (23 euro kb.6-7k) 
Viszont ebayen sokx egész jókat lehet levadászni, funkcionálisan jónak tűnik ez a rack, full alu és ráadásul aktív hűtéses (ventilátor), így vinyó sem fog megfőne, sőt melegedni se nagyon. Viszont ami problémája lehet, h venti idővel adhat hangot (átmérőt, RPM-et nem ír), tápja mennyire bírja majd, vmint nem tudom rackben milyen vézérlő van, megbízhatóan működik-e, ahhoz képest , hogy USB3-as, 1,5 TB max HDD kezelés is kicsit elavultnak tűnik. -
vati182
aktív tag
http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=300876519993
ezt találtam pl nem tudom ez mennyire rossz vagy jó...
-
vati182
aktív tag
ja és ebay en tudok csak rendelni így szélesebb a paletta is
-
S1M0N
senior tag
válasz
vati182
üzenetére
Jaj bocsánat, nem néztem, hogy ez csak USB2-es...

Van ebből USB3.0 is, csak az iPonnál most nincs... Esetleg más áruházakban is "körülnézhetsz". -
-
vati182
aktív tag
Sziasztok
Van egy WD (AZEX) HDD-m és mivel eladom az asztali gépem és csak a laptopom marad lenovo g580 így nem tudom milyen külső racket kellene vennem ami tényleg megfelelő lenne, kérnék valami segítség segítséget merre mit nézelődjek.vagy nekem egy dock is jó lenne ha arra azt mondjátok jó a Hdd nek igazából azt hiszem a G580 Lenovo csak USB 3.0-t tud esata-t nem szóval már megvan akkor minek kell lennie a rack/dock tudásának nem vagy ez nem elég még?
-
zeus90
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Most raktam össze egy Sharkoon rapid-case-t (még a régebbi usb2-es) + wd red 2tb kombót és nem látom a My computer-ben a hdd-t. Mindkét cucc zsír új, nem rég még dobozban voltak. Ötlet, hogy mit kéne beállítani?Op rendszer: Win 8.1
Ezt látom a Device Managerben: -
Krisz79
őstag
Ma beruháztam 1 Sharkoon Rapid-case 3,5" Sata USB 3.0-ra.
Véleményetek róla? (ahogy beleolvastam a topickba, elég ajánlott tipus.)
Bár az ará: 6985Ft volt. (nem volt olcsó)
Az eladó mindenképpen ezt ajánlotta. -
devil2k
tag
Összeraktam - kipróbáltam - MŰKÖDIK!
LC-POWER LC-35U3 Acrux USB-3 (Asmedia ASM1051 chip) + WDC WD30EFRX 3TB
Egy firmware frissítést azért megejtettem, mert a netet áttúrva, több oldalon is javasolták.
Frissítés előtt, az általam használt oprendszer símán kezelte a 3TB-ot, egy másik nem.
Frissítés után már a másik is látja a teljes kapacitást. (32bit)
Úgy tűnik nem kell másik dobozkát venni. -
devil2k
tag
Itt olvastam az alábbi részt és ez elég jónak hangzik, mert e szerint kezeli a nagy hdd-t.
Amint az időm engedi, kipróbálom."It quickly because obvious to me that the chip to look for is the ASMedia ASM1051 USB 3.0 controller. Its been demonstrated to be able to reliably bridge SATA to USB 3.0 and was able to fully saturate the connection to the maximum real world throughput (using SSD drives) at 350 MBps, so this should be able to hold me for a while. The quality products that feature this chip all handle large drives, above 2.2 TB, with ease."
-
batagy
őstag
válasz
devil2k
üzenetére
ASM1051 chipes, az egész jó. Egyértelmű leírást nem találtam explicit, de ezen a linken lévő külső rack ugyanolyan chipes és az 4TB-ig támogatja, szóval az a tippem hogy az LC Powered is támogatja a 4 TB-ot. De garantálni nem tudom.
-
batagy
őstag
válasz
devil2k
üzenetére
Ok.
Így a típusszám alapján valóban nem tudom megállapítani hogy mennyit támogat a nevezett LC Power.A már említett Sharkoon USB3.0-as jó, azt szokták a népek ajánlani, nekem is van.
Mindazon által az LC Powert se dobd ki, jó még az. Nézd meg hogy milyen chip van benne, és lehet hogy abból is le tudjuk szűrni, hogy mekkora vinyó méretet támogat.
-
S1M0N
senior tag
válasz
devil2k
üzenetére
Ahogy olvasgattam a topikot, legtöbbször a SHARKOON Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0-t ajánlották, ami maximum 4TB-os HDD-kat kezel, szóval ez jó is lehet neked.
-
batagy
őstag
válasz
devil2k
üzenetére
"de a boltok árlistáiban nincs egyértelmű utalás erre vonatkozóan."
Hát igen, de inkább a gyártó weboldalán érdemes mindig megnézni ezt az infót."Van egy régi lc-power dobozom, amit a régi eladott 1,5 TB-os hdd-hez használtam. Gondolom azzal fölösleges kísérletezni?"
Nem biztos hogy fölösleges. Pontosan milyen típusú ez az LC-Power doboz? Mondjuk ha USB2-es, akkor valószínű nem támogat túl nagy méretet. -
devil2k
tag
Sziasztok!
Van egy 3TB-os wd winyóm, amit egy usb3-as külső házba szeretnék berakni. Gondolom már van ilyen ház ami támogatja ezt a kapacitást, de a boltok árlistáiban nincs egyértelmű utalás erre vonatkozóan.
Van egy régi lc-power dobozom, amit a régi eladott 1,5 TB-os hdd-hez használtam. Gondolom azzal fölösleges kísérletezni?
Melyik külső házban menne ez a vinyó tökéletesen?THX!
-
S1M0N
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan megfizethető árú külső rack (kb. 50.000Ft, de jöhet drágább is, szívesen megnézném), amibe 4-5db (egyenként max 4TB) HDD-t lehet rakni, és ezeket USB 3.0-n keresztül külön-külön látni, tehát nem kell RAID?
Lényegében így egy bővíthető külső háttértárat szeretnék (tehát először csak egy merevlemez menne bele, majd később folyamatosan venném a többit), és így mindegyik HDD egy "dobozban" lenne, de külön lehetne őket kezelni.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Egy 2TB-os külső winchestert szeretnék venni a Dune médialejátszómhoz.
A kérdés,hogy amolyan kompakt külső winchestert vegyek,vagy vegyek egy külső házat és bele egy belső winchestert?
Kb. 25 ezer ft-ot tudok erre rászánni.
A kompakt külső wincesternek ezeket néztem ki:
Seagate Expansion 2TB USB 3.0 STBV2000200
Western Digital Elements 2TB USB WDBAAU0020HBK
Samsung D3 Station 2TB HX-D201TDB
Vagy pedig külső háznak(pl. LC EH 25BUB3 USB 3.0 SATAII) és bele egy belső winchestert(pl.Western Digital Caviar Green 2TB WD20EZRX).
Vélemények?
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt vettem egy külső házat. USB2 és e-SATA portjai voltak és ha jól emlékszem, aktív hűtése. Nagyon megharagudtam rá és mérgemben kihajítottam. Az volt a "bűne", hogy azonnal leállt, ahogy megszakadt a kapcsolata a géppel. Sajnos, ez a funkció kikapcsolhatatlan volt, én viszont oprendszert akartam bootolni róla. Az meg ugye induláskor egy pillanatra leállítja a portokat. Már tudom, hogy nagy hibát követtem el, mert most épp erre a feature -re lenne szükségem. Tulajdonságok alapján ráismer valaki a típusra, vagy tud ajánlani olyat, ami ezekkel a tulajdonságokkal bír? Szerintetek EZ lehetett az? Ennek egy részét megtaláltam, de azóta volt egy pár, és nem emlékszem, hogy ez volt -e a "leállós". Előre is köszi!
-
djxp01
senior tag
Üdv!
(Tudom a belső rack-re is van topik, de semennyire sem pörög, ezért próbálkoznék meg itt.) 5.25-ös helyre keresnék beépíthető fekete racket, ami SATA3-as interfésszel van szerelve, a hűtés nem lényeges, csak átmenetileg kellene néha használni. Árukeresőn nézegettem, neweggen, de nem nagyon találtam SATA3-as belső racket. Esetleg valaki tudna írni valami megbízható terméket?
-
batagy
őstag
válasz
JONAS77
üzenetére
Ha nem jutsz semmire, akkor majd nézd meg ezt a topikot is, ott van egy kontakt aki foglalkozik ilyennel.
Egyébként felpörög a vinyó? Illetve másik 12V-os táppal is meg kellene nézni, hátha a táp a ludas. Sose lehet tudni.
Meg lehetne nézni továbbá Linux alatt is, hogy felmountolódik-e, és mi a hibaüzenet a system logban. Hátha dd paranccsal még vissz lehetne nyerni valamit, de ebben nem vagyok jártas.
-
batagy
őstag
válasz
JONAS77
üzenetére
Szia
Valóban rendkívül kellemetlen szituáció lenne ha elvesztenéd a fotókat.
Egy nagyon fontos dolog van ilyenkor, semmiképpen ne írjál semmilyen adatot a lemezre vagy ne telepíts magára a lemezre semmit. A lényeg az hogy ne legyen rajta írási művelet.
Ha netalán láthatóvá válik a tartalma, azonnal kezdd el lemásolni róla az adatokat. Ha csak egy részét sikeül lementeni, az is valami.Amit poirot írt, valóban meg gell próbálni, nézzed másik gépen és másik USB kábellel. Esetleg másik tápegységgel. Ha szétszedhetó, akkor vedd ki a vinyót, és valszeg SATA csatlakozós, utána tedd belülre SATA kébellel mintha belső vinyó lenne. De nem tudom szétszedhető-e.
Az amazon véleményeket néztem, sajnos más is panaszkodott hasonlóra, lásd 3. vélemény.
-
poirot
őstag
válasz
JONAS77
üzenetére
Helyedben megpróbálnám berakni a gépbe, és ott megnézni egy visszaállító programmal.
Nyáron, nekem sikerült az alábbi progival visszahoznom az adatok kb. 95 %-át.
EASEUS Data Recovery Wizard Professional
Persze másodszor evvel is bukta lett, igaz, ugyanannál a vinyónál, szintén dokkolóban volt.
Azóta csak a másolat másolata van fent rajta.
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, nagy segítséget kérek tőletetek, vagy valami helyreigazítást! Adott WD Elements SE WDBABV7500ABK-NESN Portable 750GB External Hard Drive - USB 2.0, Black külső vinyó, 2 napja nem ismeri fel a windows, amikor kezdődtek vele a gondok, kérte a windows, hogy formatáljam le, de ezt nem akartam, mert fontos dolgok vannak rajta. Ezután kezdte bejátszani a vinyót, de kb, 95-98 százaléknál megállt és kidobott egy hibajelentést. Azóta nem tudom használni sajnos, pedig a kisfiam összes fotója rajta van a kezdetektől, és nagyon sajnálom, hogy nincs máshol lementve, csak ezen a külső vinyón. Már próbáltam egy programmal is, Power Data a neve, de ez sem tudott semmit helyrehozni. Van valami ötletetek, hogy mit tudnék csinálni, nekem csak a képek a fontosak!
Segítségeteket köszönöm előre is!!! -
ab81
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem kellett szerencsére egyik se, megy gond nélkül mindennel (Windows Celeronon, ARM alapú Linux NAS) a Sharkoon házban.
-
kaman
csendes tag
A napokban vettem egy Lg tévét és ahhoz keresek egy 3,5 külső hdd házat ami kikapcsolja
a winchestert. Milyen külső házak tudják ezt?
Azt tudom hogy a sharkoon rapid-case 3.5 sata usb3.0 tudja ezt de a simma usb 2.0 is tudja?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
ab81
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm. Ha külső rackben van, akkor elvileg nem kell az UEFI meg a 64bit, az csak internal hdd esetén érdekes, nem?
-
King Unique
titán
Az eSATA és USB 3 Sharkoon Rapidcase 4 TB-ig kezeli [link], az USB2-es csak 2 TB-ig, vsz fejletlenebb vezérlő miatt !
Másrészt, h gépeden lásd egybe HDD méretét UEFI alaplap és 64 bites OS kell, vinyónak meg GPT partícióstílus, bár lehet akár MBR is, ha 4K klaszterméretre van formázva (16 TB-ig kezeli) és előbbi 2 feltétel adott.

-
ab81
csendes tag
sziasztok, SOS segítséget kérnék, mert jól megszivattam magam. a NAS-omhoz (amin USB2 portok vannak) vettem egy WD Green 3TB vinyót, de mind kiderült, egyik rackem se tudja lekezelni a méretet. USB2-es mind, különféle márkák, de mindegyikben sunplus spif225a chip van. firmware upgrade-et persze nem találtam egyikhez se.
ha jól értem, akkor kénytelen vagyok újat venni és az USB3-asok között nézelődni, mert valószínűleg azok fogják támogatni a 3TB-s vinyót.
elvárások:
- természetesen 3TB (és lehetőleg 4TB) támogatása
- hűtés nem kell, LED, külső irreleváns
- de ami nagyon fontos, hogy a SMART-ot támogassa (smartctl) - ha jól tudom, ez nem mindegyik chipsettel működik, de ha pl. windows alatt a HDD Guardian megy, akkor várhatóan linux alatt is jó lesz
- olcsó természetesen, de azért nem dzsunka (pl. a tápja ne zúgjon és ne pukkanjon el)
- vinyót lekapcsolja ha nincs használatbana Sharkoon-t írtátok itt sokszor, de a Rapid-Case-ből nem igazán találok USB3-asat, ahol Pesten rögtön el lehetne vinni, ill. a SMART támogatásban nem vagyok biztos.
p.s. persze így már jobban megérte volna a WD Mybook vagy a Seagate Desktop Expansion... igaz az is fontos, hogy halk legyen, és ha minden igaz, egyedül a WD Green 5400rpm-es...
-
bivalyos
aktív tag
Sziasztok,létezik olyan mobile rack 3,5"-os amibe több vinyót is bele lehet rakni?
-
eta11
csendes tag
Belső merev lemezt (samsung 502ij, sata2) gondoltam egy régi külső hd házba belebarkácsolni, de úgy, hogy maradjon a sata kábelen (az 1-es m elég lenne), melyet csak kilógatnék valahol hátul. A tápkábelt meghosszabbítanám szükség esetén kicsit. Így azt hiszem, gyorsabb lesz, mint usb2-n (alaplapon csak ez van), másrészt meg itt olvastam, hogy a gép tápja sokkal jobb a hd házakénál. Az alaplap is csak sata2.
Hülyeség? (Ha már szóba került, akkor elnézést.) Nekem ez a hd állandóra kellene. -
eastsider
nagyúr
Ide is beirom. Hátha...
Sziasztok!
Esata 3.5" házat keresek.
Lehet ebayről is. Passzív legyen...
Max 7-8kVan egy wd mybook studiom. Ez eldobalja Esatan a kapcsolatot.
Egy sharkoon rapidcasem. Ez USB 3.0n dobálja el...
Szóval kéne végre valami stabil cuccEgy wd Green 1tb menne bele
-
aimettirlz
tag
válasz
King Unique
üzenetére
hála istennek
remélem nem lesz velük gond 
-
King Unique
titán
válasz
aimettirlz
üzenetére
Jó választás a rack és RED is, ezeket vinyó topikba is sokat dícsérik.

-
aimettirlz
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Shark + RED 2 TB
Szumma 30ezer 
-
King Unique
titán
válasz
aimettirlz
üzenetére
Akkor melyik lesz ?
-
aimettirlz
tag
válasz
King Unique
üzenetére
rendben főnök

-
King Unique
titán
válasz
aimettirlz
üzenetére
Akkor vedd azt, ha még pc-dhez is passzol (csinos
), mind2-vel jól jársz, Thermaltake csak hatékonyabb hűtés miatt kiemelkedő, de a Sharkoonban sem fog megfőni a vinyó. -
aimettirlz
tag
válasz
King Unique
üzenetére
viszont a sharkoon kialakítása eléggé megy a házamhoz

-
aimettirlz
tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
aimettirlz
üzenetére
Thermaltake előnye leginkább aktív hűtésében van, mert a nyári kánikulában se ment benne vinyó nagyon 35 fok főlé, de kialakításában-alu vázában, fw variálás tekintetében talán jobb a Sharkoon.
-
aimettirlz
tag
-
L4mie
veterán
válasz
aimettirlz
üzenetére
ezt ne, jól néz ki, gyors, ellenben brutálisan ocsmány fényei vannak, és nem kapcsolja ki a vinyót alapból
nekem ilyen van
-
vlevi
nagyúr
válasz
aimettirlz
üzenetére
A wd red vinyok tenyleg jok. Igaz, picit lassabb, meg a green szerianal is, de csak random eleresbesben. Szekvencialiasn, uresen a red is tudja a 140 mega koruli iras/olvasas sebesseget. Viszont a kicsit lassabb sebessegert cserebe tenyleg semmi hangja nincs, a fejmozgatasokat sem hallani, es mehet honappkig folyamatosan, direkt erre lett tervezve. Es irhatsz ra terabyteokat folyamatosan, a sharkoon hazban nem fog melegedni. Ugyanis kiprobaltam :-)
-
aimettirlz
tag
válasz
King Unique
üzenetére
aztajóistenit
kösz a korrekt belső infokat, akkor RED WIN 
úgynézki ez lenne akkor plusz thermal vagy sharkoon...
egyébként nagyjából 10% még lejön ebből az árból...

-
King Unique
titán
válasz
aimettirlz
üzenetére
WD Grreen nem a legjobb manapság [link]. Inkább RED-et, v mi Seagate, Hitachi.----->vinyó topic.

Valóban drága az a Thermaltake, mert aktív hűtéses (ventis), de szinte az hűt a legjobban. -
aimettirlz
tag
Köszi a korrekt infokat, nekem pontosan ezek a kiszemeltek egyébként
max a házon variálnék arra a thermaltakere.... az eléggé tetszik
és akkor 2T vagy 3T de mindenképpen maradjon green sztem?! keveset eszik meg bőven elég adattárolásra...King Unique
(PH! addikt)Értem köszönöm
Sharkoon vagy thermal lesz úgynézki (majdnem dupla annyiba kerül
) -
King Unique
titán
válasz
aimettirlz
üzenetére
Jó vlevi ajánlása
, valóban megfontolandó a MyBook is, de az műanyag (igaz szellőzőráccsal), de belseje WD Green, ami nem roosz, de nem is a legjobb. Lehet jobban jársz az ajánlott full alu Sharkoon rackel + bele egy WD RED, de első Thermaltake is jóféle, az aktív hűtéses (35 fok vinyó nyáron is), de sajna ház nagyja műanyag...(#2013) bajnokpityu : esata vegyes, főleg apróbb fájlok másolásánál gyorsabb usb3-nál, de ez főleg benne lévő vinyótól, másolt fájlok méretétől függ, + persze laptól is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Pont valamelyik nap masoltam 70-80 gigat usb3-on. B75 alaplappal. Folyamatosan 100 korul volt a sebesseg. Nalam a gepben levo samsung eco vinyo a szuk keresztmetszet, arrol nem tudok olyan sebesseggel olvasni, mint amit a wd irni tud :-)
-
vlevi
nagyúr
válasz
aimettirlz
üzenetére
"LÉTEZIK KÜLSŐ TÁP NÉLKÜLI 3.5"-ban"
Nem. A 2.5"-s vinyóknak az áremfelvétele 5V-os, és 0.5A alatt van, ezért lehet USB-n táplálni. A 3.5"-s vinyók viszont 12V-al mennek, és az áramfelvételük is nagyobb.USB3 mellé felesleges az eSata, mert sebességben egyformák, ott már a vinyó átviteli sebessége a korlát, nem az USB3.
Sharkoon Rapid Case USB3 fémházas, és jó. WD Green és WD RED vinyók mellé nem kell külön hűtés, mert ha naphosszat mennek, akkor sem melegednek.A Sharkoon ház nálam már bizonyított, USB3-n egy WD RED vinyóval megvan a 150Mbyte/sec átviteli sebesség. Persze csak benchmarkban, de, ahogy írtam az előbb, ez nem a ház hibája, véletlen elérésben a HDD-k nem tudnak stabilan 100 fölötti sebességet.
Amúgy sokkal olcsóbban nem jössz ki a ház+vinyó verzióval, csak egy kicsit. MyBook Essential USB3, 3TB ára 40ezer, [link] Egy 3TB-os WD Green vinyó (ez van a MyBook-ban is), pedig 30 ezer [link]
A Sharkoon ház pedig 7 ezer környéke [link]2TB-osban pedig 25ezer a vinyó [link], és 30 a MyBook Essential [link], tehát így még olcsóbb is, mint külön megvéve.
Azért ezekről a típusokról írok, mert nekem ez van, ezt ismerem, és a tapasztalataim alapján merem ajánlai, nem fogsz rosszul járni vele.
-
aimettirlz
tag
válasz
aimettirlz
üzenetére
-
aimettirlz
tag
Üdv,
Kérdésem lenne:
Szeretnék egy belső winyó (WD) és egy külső ház kombót (elvileg ez így jobb árban mintha egyben veszem?)

LÉTEZIK KÜLSŐ TÁP NÉLKÜLI 3.5"-ban is mint 2,5"-ban?

Elvárások:
minimum 1TB maximum 3TB WD!
csak adattárolásra lenne meg max torrent
ház valami alu lenne jó ami designos is... esetleg plusz hűtéses...
usb3 esetleg esata pluszbanKöszi előre is az ajánlatokat

-
vlevi
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Igen. Eppen most is az tortenik :-)
De azert gyorsan tegyuk hozza, hogy azert korlatozottabb az "elmeny" mint egy asztali gepen. Az androidra elerheto torrent kliensek meg sem kozelitik a pc-s utorrent tudatasat. Es a hardver sincsolyan nagyon a toppon, szazvaahany torrentfel-letoltogatesebe ne ezzel kezdj bele. De 10-15 letoltessel meg elboldogul.
Azonkivul a leveleket is meg lehet vele nezni a pc bekapcsolasa nelkul, ugyanis egy olyan androidos eszkozrol van szo, ami a telefonalast esaznerintokepernyot leszaitva azt tudja, mint egy okostelefon. Ami az android marketen megtalalhato, az feltelepitheto ra, es hasznalhato. Ha nincsenek tul nagy igenyeid filmnezessel kapcsolatban, akkor talan meg arra is jo. Nascar, indy, dtm,... kozvetiteseket pl letoltes utan ezen szoktam megnezni. Es mindezt ugy, hogy, kozben fobyaszt kb 5-6W-ot. -
vlevi
nagyúr
válasz
lordjancso
üzenetére
Kell neki kabe 15 perc, mire leallitja a lemezt. De a kek led az marad.
Akkor is leallitja, ha kikapcsolod alola szamitogepet. Jo kis haziko, en egy mk808 androidos ketyerere dugtam ra (igaz, az csak usb2-es) 2TB wd red vinyo van benne, van, hogy hetekig ,egy a letoltes, de amikor nincs aktiv toltogetes, akkor leallitja. Viszont, ha kell, nehany masodperc alatt eletre kel. -
batagy
őstag
válasz
csusza`
üzenetére
"HD Sentinel adatátviteli hibák száma egyre csak nő. Szar ez a keret?!"
Szerintem ez biztos hogy kábel vagy csatlakozási hiba!
Azt írod, hogy rövid és hosszú USB3.0 kábellel is nézted, de a kábelezés/csatlakozás lehet még a gépen belül is hibás!
A gépen első vagy a hátsó portba dugva próbáltad? Ha első, akkor csekkold hátsó portba dugva is (közvetlen alaplapon). Azonkívül a racken belül is lehet esetleg rossz csatlakozás, azt is ellenőrizd.Amúgy a másolási sebesség valóban eltérhet a két irányba, ez nagyon chip függő, de akkor különbség nem lehet, mint amit te írtál, így ott valami tényleg hibás.
Egyébként Samsung HD204UI 2TB-s vinyóval nálam is előfordult adatátviteli hiba (CRC), azt rossz eSATA kábel okozta. Ki is dobtam azt a kábelt.
-
King Unique
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Talán a MyBook Live (korábbi World) , amit egy hackel el lehetett látni torrent klienssel, de pontos infóért topikjában érdeklődj.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Melyik az a külső WD HDD amivel lehet torrentezni gép nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
- 2TB HDD 100/100 - 1 db maradt!!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 250Gb 320Gb 500Gb és 1Tb is!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3120 2in1 - Intel N6000 I 8GB I 256SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, max vmi 12V-os eSATApd-t támogató rack, de az nagyon ritka, főleg IDE-ben vsz nincs is, ill majd jövőre debütáló USB3.1 elvileg akár 100W-ot fog tudni, 5 és 12V-ot is támogatni fogja, esetleg egy olyan megoldás, de IDE rackek zöme ált. csak USB2-es szokott lenni.

remélem nem lesz velük gond 

akkor eladom ezt a kicsit 5kért mondjuk..