- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Netfone
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Ger|
aktív tag
floppymeghajtó minek?
A házért szvsz fölösleges annyit kiadnod.
SZerintem válaszd az fxet. -
Atlantis
veterán
Hangrendszert, hangkártyát én is elhagynám. Látom, hagytad magad rábeszélni Ati kártyára, szerintem az 5900XT jobb lenne, de te tudod. 2D-s tervezéshez igazából mindegy. Egérnek szerintem nem kell nagyon fullos darab, hacsak nem vagy HC gamer, elég egy A4Tech egér is, olcsóbb és tervezéshez, általános használathoz bőven elég. Monitorból nézd még az Iiyama monitorokat, valamivel jobbak, mint a Samsung.
-
Qorthral
őstag
válasz
-=V3rthil=- #91 üzenetére
Thx :)
Lassan kialakul a kép, hangkártya, hangfal talán most nem lesz de minden más jahh :))
Mindjárt írok egy mailt neked ! -
Qorthral
őstag
Köszi a helpet !
Nem tudod mennyibe kerül kb ez a fejhallgató ? Nekem csak a ... 1000 - es változatot sikerült levadászni (24000 bruttó) de az sokkal többet tud, elég nekem a kicsi. És valószínű eztr választom a hangfal + hangkártya helyett, jóval olcsóbb és átmenetileg tökéletes !!! -
back|
csendes tag
helo!
a helyedben a következőket változtatnám(fő hardverekhez nem szólok hozzá, gondolom utánaolvastál, hogy Neked milyen célra milyen cucc a megfelelő)
mivel CAD-et fogsz használni sokat számít (szerintem) az egér. én logitech párti vagyok, nekem is az van, ajánlani tudom az MX szériát, ennek is 500as vagy 510-es tagját, mivel olcsóbbak, mint 1 vezeték nélküli egér, de mégis sokkal kényelmesebb, pontosabb, mint 1 ''alap'' egér (nettó 8-10E ft körül van egyik ill. másik)
[L]http://www.logitech.hu/index.cfm/products/details/HU/HU,CRID=3,CONTENTID=7982[/L]
a hangrendszert fölöslegesnek tartom, az alaplapi hangkártya + egy philips SBC HP250 fejhallgató olcsó, és az árához képest jó megoldásnak tűnik
[L]http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/catalog.jsp?fhquery=fh_secondid%3Dsbchp250_00_hu_consumer%26fh_location%3D%2F%2FCONSUMER%2Fhu_HU%2Fcategories%3Ccatalog_hu_consumer%2Fcategories%3Chome_audio_video_gr_hu_consumer%2Fcategories%3Cindoor_headphones_ca_hu_consumer%26&productId=SBCHP250_00_HU_CONSUMER&activeCategory=HOME_AUDIO_VIDEO_GR_HU_CONSUMER&fredhopperpage=detail.jsp&language=hu&country=HU&catalogType=CONSUMER&proxybuster=VDSEUMJZRPZAXJ0RMRESHP3HKFSEKI5P[/L]
apró dolgok, de sokat is jelenthetnek
SZERK: link beszúrás bénázás :DDD
[Szerkesztve] -
-=V3rthil=-
őstag
Hali!:)
Na, nagyjából átfutottam a dolgokat. A monitorodért nagyon foglak ám irigyelni, asszem nekem is kell majd egy 19-es síkképcsöves;]
A hangkártya tényleg kihagyható így első körben, igazából az is csak játékhoz kéne. Ezt már mondtam párszor, de megint elmondom : én a helyedben vennék itt a PH!-n egy 9800Pro-t garival mondjuk 45k-ért, nem olyan nagy plusz, a hangkari árából ki is jön, és sokkal értékállóbb kártyát kapsz a pénzedért. Az Audigy meg ráér később, gondolom azért 8-10e Ft-ot még rászánsz később is:)). Hangfalak közül Genius SW 5.1 HT szerintem. A +512mb ramot is mondtam, mint sokan mások, de ez is relatíve kisebb beruházás, lehet később is (ha majd játszani/tervezni akarsz, mert egyik se most azonnal lesz, ha jól vettem ki szavaidból). Na így elsőre ennyi. Bye:). -
Majstor
senior tag
Monitor LG 19'' Flatron F900B 67,990 Ft -(BlueFish.hu)-
-
Majstor
senior tag
Terratec Home Arena 5.1:
Fából készült 6 hangszóró, 1 mélynyomó láda + 5 szatelit sugárzó, Dolby Surround, DTS, EAX, DirectSound 3D támogatás, 55W max. teljesítmény (1100W PMPO)
Íme!
Bruttó:24 838 Ft
http://www.varazspalca.hu
[Szerkesztve] -
Majstor
senior tag
Terratec Weboldala: www.terratec.net (Home Arena!)
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
Köszi a helpet :) :) !!!
Most már szinte csak az alábbiakban vagyok bizonytalan :
Monitor : Eddig a Samsung 959NF - 76000 Ft tűnik befutónak (bár kicsit fáj a szívem mert elég drága...) Tud valaki hasonló 19-est ami még szóbajöhetne ?
Ház: Chieftek / Coolink / Casetek :F :F ???
Hangfalak : Genius 5.1 HT / Creative T5400 5.1 / Terratec 5.1 (ez milyen és mennyibe kerül?)
Legfőképp a hangfalak kérdésében vagyok tanácstalan. Aki jobban benne van a Tmában, pls segítsen !
Qorthral -
Majstor
senior tag
Hangfal : Terratec 5.1... a Genius 5.1 Home Theater se rossz :)
[Szerkesztve] -
Majstor
senior tag
Alaplap :
Asus K8V-SE DELUXE AMD 64 VIAK8T800 DDR 400 - 30700 Ft (!)
Processzor :
AMD Athlon 64 2800+ processzor OEM - 35800 Ft
Processzorhűtő:
GlacialTech 7200 hűtő AMD 64 3,7Ghz (26dB) - 5000 Ft (Jó választás)
Memória:
512MB 400MHz PC3200 DDR RAM, HYNIX - 17250 Ft (Vagy KingMax)
Videókártya:
Connect 3D ATI Radeon 9600 XT 128MB DDR TV +DVI Dobozos - 37200 Ft
Winchester:
120GB Samsung 7200rpm 8MB cache winchester (SN)-3 év garancia - 25000 Ft
Vagy SeaGate HDD, nekem Spin Pointom van :))
Ház + Táp:
Chieftech DRAGON fekete (Vagy Coolink), 360W ház 4/2/6 - 32000 Ft
DVD:
Pioneer 120S 16x slot-os DVD ROM OEM - 9250 Ft (Jó Választás!)
Szerintem ez lenne az amit én választanék...de izlések és pofonok.
:) -
Attyo
tag
Sztem a csifteknél olcsóbb ház is megteszi. A CASETEK házak nagyon jók, és sokkal olcsóbbak. Nekem 1016-os van, nagyon tetszik. Táp nélkül adják boltban némi pénzmag ellenében.
Casetek honlap
[L]http://www.casetek.com.tw/case-e.htm[/L]
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
Nos utánanéztem az 5.1-es hangrendszereknek:
Altec Lansing 251 5.1 hangszóró - 24600 HUF
Creative T5400 5.1 Hangszóró - 21250 HUF
Genius HF 5.1 3D Wooden hangszóró rendszer - 31000 HUF
Genius SW 5.1 3D Home Theater Deluxe hangszóró rendszer - 32500 HUF
OZAKI Homme HM050 B5 5.1 hangfal szett - 33000 HUF
Viszonylag kis szobában szólna a cucc, vélhetően SB Audigy kártyával.
Szerintetek melyik jó vétel ezek közül ? -
Qorthral
őstag
válasz
Vadászmenyét #76 üzenetére
De... Csak jó lenne inkább 1,2 vagy több ezressel alatta... :)
-
Vadászmenyét
aktív tag
Hangkártyából lefarax akkoe talán talán kijön bruttó 300 ezerből. És még 1 ezressel se mehet föléje?:)
-
Qorthral
őstag
Ok, elég kicsi a tér ahol a gép lesz, de nem tudom milyen creative vagy más rendszert tervezzek bele, erről viszont elég sok jó véleményt hallottam. Ötletek ?
Valóban úgy néz ki hogy lejjebb kell adnom a hangigényeimet :( ... legalább a kártya szintjén.
Monitor - szerintem TFT nem lesz belőle, az nagyon sokba kerülne és nem vagyok még milliomos... :) -
-
esteban
senior tag
1., Floppy kell ????????????
2., A mai MP3 idoszakban nemhiszem, hogy a hangkartya oszt vagy szoroz ...ergo kezdeskor kihagyhato ... vegyel helyette egy jobb monitort .. lehetoleg TFT-t, ti. szemedet nem csak 2 evig nem akarod cserelni ... gondolom en. -
Qorthral
őstag
UP !!!
-
Qorthral
őstag
Íme a jelenlegi ''állás'' . A gép ''általános használatra'' lesz, de időnként JÁTÉK eszközéül is fog szolgálni. AutoCAD/ArchiCAD sűrű használata a későbbiekben több mint valószínű. Monitor ügyben ''meg lettem győzve'' mivel ilyesmit nem évente vesz az ember viszont igen fontos a minősége. Későbbiekben tervezem egy második 512-es RAM vmint egy DVD író vásárlását, esetleg a videókártya cseréjét. Viszont a maradék cuccon nem szeretnék a következő 1-2 évben változtatni. Ennek szellemében is kérem a segítségeteket !!!
Pls akinek van még ötlete, mivel és hogy lenne jobb a gép az ne tarttsa magában !!!
A ráfordított összeg nem haladhatja meg a bruttó 300.000 Forintot.
Alaplap :
Asus K8V-SE DELUXE AMD 64 VIAK8T800 DDR 400 - 30700 Ft
Processzor :
Processzorhűtő
GlacialTech 7200 hűtő AMD 64 3,7Ghz (26dB) - 5000 Ft
Memória
512MB 400MHz PC3200 DDR RAM, HYNIX - 17250 Ft
Videókártya
Winchester
160GB Samsung 7200rpm 8MB cache winchester (SN)-3 év garancia - 29000 Ft
Monitor
SAMSUNG 19'' MONITOR NATURALFLAT S959NF 110KHZ - 76400 Ft
Ház + Táp
Chieftech DRAGON fekete, 360W ház 4/2/6 - 32000 Ft
Bill. + Egér
Logitech magyar Internet billentyűzet Fekete - 4500 Ft
MICROSOFT INTELLIMOUSE EXPLORER OPTICAL USB+PS/2 - 8800 Ft
Floppy
Samsung 1,44 FDD - 2150 Ft
DVD
Pioneer 120S 16x slot-os DVD ROM OEM - 9250 Ft
Hangfalak
Genius SW 5.1 3D Home Theater Deluxe hangszóró rendszer - 33500 Ft
Hangkártya
Sound Blaster Audigy hangkártya OEM - 11200 Ft
Összesen kb 330.000 HUF bruttó (ami ugye sok:), ami 264.000 HUF nettó.
(Ui: Keitaro ajánlatát természetesen várom a hét elején.) -
maszat
senior tag
létezik olyan alaplap, ami húzás nélkül a 400 as ramokat 400 mhz-en kezeli???
nem ugyanolyan a két modul, tehát nem dual channeles megoldásra gondolok.
Mint előttem leírták, men érdemes 400-on hajtani őket, ha az FSB csak 333 MHz
A sapphire 9600 256 Mb-ot csak akkor érdemes venni, ha PRO vagy XT. Ezeknél a kariknál 256 MB ram nem oszt nem szoroz -
medic
csendes tag
thnx. tehát elvileg mennek 400 on, ha a biosban beállítom. a 2x256 +1x512 azért lesz így mert a két 256-os már megvan, viszont az alaplapon amit kinéztem csak 3 foglalat van, és az 1 giga meg jó lenne... :)
-
zsoltee10
addikt
kicsit problémás lehet ez a ramösszeállítás. a legjobb az lenne, ha 2*512 lenne, lehetőleg egyforma. nem mondom, hogy ez így nem fogműködni, de van rá esély, hogy instabil lesz. az nforce2 lapok tudják 400-n hajtani a ramot a 333 fsb mellett is, más kérdés, hogy értelme abszolút nincs. inkább 333Mhz szinkronban
-
Latyakos
aktív tag
Nem igazán értem a kérdést, mert a ramok a bartonod mellett az ő fsb-jén mennek alapbol ami 333MHz /2*166/, ha szorzot állitasz akkor mehetnek 400-on, de akkor a procinak locktalannak kell lennie.
Tehát huzás nélkül nem fognak menni 400-on, fsb huzással nehéz elérni 333 helyett a 400-at, szorzoálitással viszont egyszerű. -
medic
csendes tag
üdv.
a közeljövőben szeretnék összerakni egy új konfigot, és egy kérdésem lenne a ramokkal kapcsolatban. a konfig így nézne ki:
amd 2800+(Barton)
asus a7n8x alaplap
2x256 DDR 400 +1x512 DDR 400
sapphire 9600 256 Mb
nem vagyok egy nagy tuningszakértő, nem is áll szándékomban ''agyonhajtani'' a cuccost, de egy kérdésem lenne:
létezik olyan alaplap, ami húzás nélkül a 400 as ramokat 400 mhz-en kezeli???
nem ugyanolyan a két modul, tehát nem dual channeles megoldásra gondolok. :U -
Latyakos
aktív tag
válasz
Vadászmenyét #57 üzenetére
megeshet hogy kábellel van gond, én már jártam igy, de addig ne vásárolj feleslegesen kábelt /hacsak nincs otthon, mert akkor csere/ amig a táp nincs meg.
Persze ha eléggé össze-vissza van a kábelezés akkor az is lehet hogy ki vannak mozdulva a csatibol. -
zsoltee10
addikt
válasz
Vadászmenyét #57 üzenetére
próbáld meg azt, hogy a molex tápcsatiban a hüvelyeket összenyomod. nekem előfordult, hogy nagyon ki voltak tágulve, ezért nem érintkezett rendesen. ha ez nem segít, akkor ide kábel csere.
-
Vadászmenyét
aktív tag
A tápcsere már tervben van mivel kezd tönkremenni( 1 éves). Néha fel néha nem ismeri fel a winyot és a cd romot és azt mondták, hogy a táp a valószínű, de lehet az alaplap ide vezélői is. Amugy lehetséges, hogy megjavul minden ha mind a 2 IDE csatlakozó kábelt kicserélem egy ujra?
-
Latyakos
aktív tag
válasz
Vadászmenyét #55 üzenetére
Szvsz elöször egy jo tápot, és csak utána videokártyát. :)
-
Vadászmenyét
aktív tag
Sziasztok! Mit vegyek legközelebb? Lásd konfigom! Mert most egy fejlesztésre összegyült a lóvé. Winyo kizárva mert az nemsokára lesz.
-
maszat
senior tag
[OFF]Videókártya
Inkább az FX 5900XT [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=46118&arc=f[/L]
És egy teszt: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=340[/L][OFF]
Akkor off, bár nem túl meggyőző a 9600 XT az ára miatt
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
-
Totyi
őstag
Ha tervezel,akkor sztem nem árt egy nagy monitor.Nem tom mivel terveznél,de gondolom valami nagy érzékenységű egér is kéne.Látom az ati mellett döntöttél,sztem okés.A hangkártya,hangfal párosítást nem értem;akkora nagy szükés van rá?Nem kötözködni akarok,csak kérdem.Me ha nem,azt belelehetne rakni a monitorba.Elvégre a vonalak nem dalolnak!:))
-
Qorthral
őstag
Az eddigi hozzászólások alapján így fest most a dolog :
Alaplap :
Processzor :
Processzorhűtő
Memória
Videókártya
Winchester
160GB Samsung 7200rpm 8MB cache winchester (SN)-3 év garancia - 29000 Ft
Monitor
17'' Samsung Syncmaster 795MB monitor -garjeggyel (SN) - 38625 Ft
vagy
Ház + Táp
Bill. + Egér
Logitech OEM M-BJ58 Optikai 2g scrollos USB/PS/2 egér /fekete/ - 4375 Ft
Floppy
DVD
Hangfalak
Hangkártya
Sound Blaster Audigy hangkártya OEM - 11200
Ez összesen 290550 HUF
Amennyiben a hangfalak és a hangkártya nélkül veszem, ám
SAMSUNG 19'' MONITOR NATURALFLAT S959NF 110KHZ monitorral (bruttó 76400) akkor a végösszeg 283625 HUF.
Várom az egyéb véleményeket (megéri-e a jóval drágább 19-os monitor?) -
Qorthral
őstag
Up!
-
tamase
csendes tag
szia,
nem olvastam figyelmesen végig minden hozzászólást, lehet, hogy már más is mondta...
Szerintem mindenképp min. 19es monitort vegyél, sokkal jobban lehet CADes dolgokat használni vele...
Samsung NFesek jók, vagy valamilyen Trinitronost érdemes nézni.
RAMból meg tényleg minimum az 512. -
I_Am
veterán
300-ból ha nem kell számla simán ki lehet hozni egy 959 NF-et és dvd irót ebbe a gépbe.
-
Keitaro
addikt
Utána kell turkálnom áraknak és hétvége van. Hét elején megdoblak mailben egy ajánlattal, megpróbálom a lehető legjobbat kihozni 300k-ból.
De szerintem egy erős 19-es monitor jól jöhet. Meglátjuk, hogy fér bele. Egy dvd-írót is megpróbálok belesúvasztani, mert én nagyon szívom a fogam, hogy nincs, alig várom, hogy legyen, szal szvsz neked is jól jönne :DDD -
Keitaro
addikt
Mennyire fontos, hogy számlád legyen róla? Mert lehet össze lehetne szedni olcsóbban dolgokat és akkor kis megszorításokkal kijöhetne egy Samsung 959NF. Szerintem jól jön tervezéshez...
Ha nem fontos akkor én is irogatok egy konfigot, egyébként már sokmindent elmondtak előttem :)
Ha később tényleg tudsz még bepakolni ramot akkor elég lesz most az 512, de utána must have az 1 giga. -
Qorthral
őstag
Hát jahh...
Még várok pár hozzászólást aztán átdolgozom a képet.
Már eddig is sokat segítettetek, köszi mindenkinek !!!
Nos akkor egyfajta fontossági sorrend:
A legfontosabbak : Az egész gép masszív alapja : lap,proc,512mem,vidkari amivel játszani is lehet de nem több mint 55 k ... :) ; mindehhez egy stabil táp és egy jó ház.
Eléggé fontosak : Hangfalak+jó 5.1es hangkártya (zene rulz) ; Szép képet adó min 17-es monitor
Ami ráér egyelőre de később (fél-1év) mindenképp lesz: DVD-író, +512 MB RAM
Nos az lenne a lényeg h a felső 2 kategóriát ha lehet bele kéne szorítani 300.000 HUFba. Ha sehogy sem megy, a hangfalaktól és a hangkártyától átmenetileg meg tudok válni... -
-
esteban
senior tag
hat nem tudom ... nekem a leggyorsabb kartyam a iBookban levo ATI9200 -es jatszottam ezelott Matrox450-el es ATI8500LE-vel ... jo, nem kveket. De azert egy 5200U nem zarja ki a jatekokat.
(megemlitem, hogy a fenti konfig egy iMac :) ) -
LukE
veterán
nem azert, mert annyira gaz, csak ha hangkartya+fal helyett most veszel egy jo monitort (en most mar 19'' ala se szivesen mennek, de ez persze csak az en szemelyes velemenyem), akkor azzal elleszel par evig, ha nem akarsz nagyon cserelni.
Hangkutyut meg fejleszted akkor, amikor van ra keret.
jah, es 160-as HDD, tippre parK HUF van a 120<>160 kozott, es minden HDD kicsi lessz elobb-utobb:D
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
Legalabb egy Samsung natural flat - ez mennyibe kerülne kb ? Nemtom, azt gondoltam ez egy eléggé jó monitor és meglep h ezt mondod... Persze nem tudom :)
A ''munka'' azért még odébb van, de addigra mindenképp lesz több RAM, viszont lehet h megfogadom a tanácsod és veszek egy jobb monitort a hangfalak helyett és majd azokat kicsit később, de tényleg gáz ez a Samsung 795 MB... ? -
esteban
senior tag
Amit en ajanlok:
64bites proci, 512MB DDR, 80G HDD SATA, CDRW+DVD combo
17'' TFT ... viszont a videokari csak nVidia5200ULTRA... itt de ha nem elsosorban jatekra kell akkor jo. Nem emlitetted az OS-t itt en beleszamoltam es ez igy kb: 300.000HUF -
LukE
veterán
ize, 17'', magic bright monitor? javitson ki valaki, ha tevedek, de az elegge az alja a Samsungoknak, ha minden igaz, hengerpalast a tenyleges monitor felulet, nem sik lap. Legalabb egy Samsung natural flat, vagy szanj ra tobb penzt, es vegyel egy diamondtron csoves CRT-t.
fel giga ram tenyleg _nagyon_ keves...
Szemely szerint ezt a kettot vennem inkabb polo az audigy es az 5.1-es dobozok helyett. (azert ez szurtam ki, mert munkahoz vegkepp nem surgosek, de meg gamelni is lehet az alaplapi recsegovel, es egy kultur fulessel...) -
Totyi
őstag
A 9800pro a jó választás,ha nem akarsz mddolni.Bár a 9800 256 mb rammal,már jobban megfontolandó.Lehet,hogy jól jön majd a +128 mega ram.-de lehet,hogy a pro nagyobb teljesítménye a nyerő.De ha tudod moddolni az se-t,akkor az a jó választás;bár ez rizikós,vagy sikerül vagy nem.Én a pro-t venném.Vagy keresnék a ph-n belül.
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
Nyugodtan beszélj rá, azért van a topik :)
Ilyeneket látok még :
ExpertVision ATI Radeon 9800SE 128MB 128bit TV +DVI dobozos - 30000 Ft
Sapphire ATI Radeon 9800 256MB TV / DVI OEM - 54875 Ft (még talán beleférne...)
Sapphire ATI Radeon 9800pro 128MB TV / DVI OEM - 55500 Ft (szintén)
Ezekről mi a véleményetek teljesítmény/képminőség/zaj tekintetében ?
(előzőekhez képest?) -
Totyi
őstag
Hát a doom 3-hoz már néha kevés a 9600xt.Olyan 800*600-ban egy mediumot talán megengedhetsz magadnak.:)A 9800 már jobb.Nem akarlak semmire rábeszélni,de ha csendet akarsz és szebb képet akkor az ati.Ha nem zavar a zaj(köztudott,hogy ezek elég zajosak) és kell a teljesítmény akkor az nvidia.
-
Latyakos
aktív tag
-
Qorthral
őstag
Nem csak ezen 2 vidkari közül kell/lehet választani... Szívem szerint egy Geforce 6800-ast vettem volna bele de anyagi korlátok miatt nem fér bele illetve nincs szívem más részekről elvenni a pénzt (hangfal, ház, proci) .
De a hasonló árkategóriájú kártyák közül 25 - 50 ezerig kb lehet bármi, a lényeg hogy minél erősebb legyen de azért halljam mellette a zenét ... :)
A másik : Igen, teljesen igazad van. A DVD - íróra nagy szükség lenne de átmenetileg meglennék nélküle és kb fél év múlva szerezném be, most csak pénzügyi okok miatt marad ki, akárcsak a + 512 MB RAM, ami szintén nem árt a tervezéshez. -
ftc
nagyúr
ASUS alaplapot vegyél és tényleg atit.DVD irot meg beletehetnél
-
Latyakos
aktív tag
Én csak 2 dolgot emlitenék.
1.Ha a két vidkari közül kell választani akkor szvsz ati.
2. A dvdrom mellé vagy helyett mindenképp egy cd vagy dvdiro beszerzése, ha tényleg tervezni akarsz, a mentés abban az esetben mindennél fontosabb.
Mod.: És még beletennék komolyabb 3d-s munka esetén egy kis -mondjuk min. 512mb- ramot még.
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
Hali !!!
Új gép vásárálásán töröm a fejem és a segítségeteket szeretném kérni.
Komplett gépet szeretnék venni, lehetőleg egy helyről és ugye minél olcsóbban...
Amire használnám : Játék, de ez nem olyan hangsúlyos ; a későbbiekben AUTOCAD/ARCHICAD, és hasonlók. Alapvetően pedig egy megbízható, a lehetőségekhez mérten csendes és minőségi alkatrészekből álló gépet szeretnék, amelyet később megfelelően tudnék fejleszteni, bővíteni.
Ami az árát illeti 250 - 300ezer Ft bruttó lenne a maximum amit erre jelenleg fordítani tudnék.
Ezeket néztem ki magamnak : (az AQUA bruttó árait írom mellé)
Alaplap :
vagy
Abit KV8-MAX3,AMD64,VIA K8T800,800FSB,SATA,6ch hang,G LAN,FireWire - 34250 Ft
vagy
Abit KV8-PRO,AMD64,VIA K8T800,800FSB,SATA,6ch hang,G LAN,FireWire - 23625 Ft
Processzor :
vagy
AMD Athlon 64 3000+ processzor OEM - 42350 Ft
Processzorhűtő
Memória
Videókártya
vagy
InnoVision GeForce FX 5900 XT 128 MB TV DVI 8x AGP - 2év garancia - 42800 Ft
Winchester
120GB Samsung 7200rpm 8MB cache winchester (SN)-3 év garancia - 25000 Ft
Monitor
17'' Samsung Syncmaster 795MB monitor -garjeggyel (SN) - 38625 Ft
Ház + Táp
Bill. + Egér
Logitech OEM M-BJ58 Optikai 2g scrollos USB/PS/2 egér /fekete/ - 4375 Ft
Floppy
DVD
Hangfalak
Hangkártya
Sound Blaster Audigy hangkártya OEM - 11200 Ft
Na remélem nem maradt ki semmi lényeges, előre is köszi a segytséget !!!
Ha nagy hülyeségeket írtam, javítsatok ki, ill. ha bármiből jobbat tudtok/javasoltok hasonló árak mellett, azt is megköszönöm.
Qorthral
Aktív témák
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest