Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blp85
aktív tag
válasz hadogabi1 #23513 üzenetére
Ahogy látom neked is "csillámpónis" a géped, és az adatlapodon szerepló alaplapnak van 3 darab A-RGB-s csatlakozója, ezeket hogy használod? Esetleg az egyikbe csak a vízhűtés A-RGB-it kösd be, a többit pedig a másik kettőbe (hátha csak az egyik csatlakozó nem bírja a rákötött dolgokat).
Elvileg 3A (5V)-ig terhelhető egy- egy ilyen csatlakozó az alaplap kézikönyve szerint (jelen esetben a 420-as LF III VRM 0.40A|5V DC és a 3 darab ventilátor darabonként 0.40A|5V DC, így önmagában az AIO 1,6A-t vesz el a 3-ból (ezért kérdeztem, hogy mennyi minden van rákötve egy csatlakozóra).
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz hadogabi1 #23513 üzenetére
Azért érdekes, hogy a tiéddel szinte pontosan egyező probléma már volt a Redditen, mivel ott is benyomta kicsit és működött (bár onnan mintha egy kis darab is hiányozna az érintkező tűből), így lehet, hogy azok között a "tűs érintkezők" között van a probléma (bár másik, de ez szerintem valószínűtlenebb, hogy az alaplapi A-RGB vezérlő nem bírja el a sok ledet, így HUB-ot tettek rá)
[Broken Pin - Fix without soltering?]
Esetleg az alaplap A-RGB pinjére van még más is kötve, vagy csak a vízhűtő 4 ventije?
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz hadogabi1 #23511 üzenetére
Itt teljesen normálisnak néz ki minden, ad ki kattanó vagy klikk hangot a VRM hűtő (mindkettő mágnese megvan, csak az egyik oldal látszik), amikor ráteszed, vagy mekkora ellenállása van (simán le tudod húzni vagy azért kell egy kis erő)?
Mondjuk én írnék az ügyfélszolgálatnak, hogy legyenek szívesek egy másik VRM hűtő fejet küldeni, mivel ez nem működik normálisan (tudom, leveleztél már velük).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz hadogabi1 #23501 üzenetére
A videó alapján nem lehet, hogy valamelyik vezeték tart el annyira, hogy ne világítson a VRM hűtő (itt valami érintkezési hiba van)?
Illetve a ventilátor kábelek miért vannak úgy össze- vissza?
A "Choose Connector Cable" résznél látható, hogy van ott egy kis fülecske, amibe bele kell fűzni a kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz hadogabi1 #21590 üzenetére
4 DIMM ram foglalatos alaplappal nem elérhető stabilan a 8000mhz . Itt : [OCN AMD DDR5] segítenek beállítani ,talán 7600 ,szerencsés esetben 7800 is stabil lehet .DE szerintem nem éri meg a vesződést. Inkább egy gear1 6400 cl 30 at lőjjél be . Ugyanott vagy mint gear2 8000 cl38 / 7800 cl36 lenne.
14900k ra kevés a 420 AIO. -
BioNiCMaN
addikt
válasz hadogabi1 #21588 üzenetére
AMD-hez felesleges a 8000-es RAM, nem profitál belőle (elég a 6000, minél alacsonyabb késleltetéssel). Ha játszol AMD, ha munka, akkor Intel. Az Intel jóval (2-3x) többet zabál és nem hoz annyit teljesítményben. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz hadogabi1 #19852 üzenetére
Igen, jól gondolod. És nem, a pumpa nem állandó fordulatú szóval ha külön vannak majd úgy csatlakoztatva (mert úgy is lehet) akkor a pumpa menjen az AIO Pump-ra és a ventik a CPU fan-ra. Aztán mindkettő állíthatod IDLE és LOAD állapot között tetszőlegesen.
steewcv65: valóban nem feltétlenül a méret a legfontosabb, az bár lényeges. De szerinted mi az ami egyértelműen fontosabb annál?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz hadogabi1 #19824 üzenetére
NonRGB vagy RGB ventikkel. Az általad említett AIO sokkal drágább, de vagyok biztos abban, hogy annyival jobb is. Sőt... viszon jó hangos [link]
Ezen kívül mindenképpen javaslom, hogy a BIOS-ban állítsd be a Corve Optimizer All Core Negatív 15-30 értéket. Ez sokat segíthet.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz hadogabi1 #13610 üzenetére
Értem és a te döntésed hogy használod. Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet h nem feltétlenül mérvadóak a hőmérséklet értékek az összehasonlításhoz, hiszen a két érték között nem csak a hűtő változott, bár arra kiváncsi lennék ha most ha visszarakod autora a procit (tehát ugyanolyan körülményeket teremtesz mint a dark rock slim-el volt) milyen hőfokokat produkálna a léghez képest .
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hadogabi1 #13573 üzenetére
Nem jön le a cső roncsolásmentesen, minimális azon típusok száma, ami bontható. Ha ki tudod járatni a pumpából a levegőt a radi végébe (alul a csövek), akkor működhet..de alapvetően épített vízzel működne gondmentesen a kecó vagy léggel. Esetleg tartállyal bővített AIOval..ilyenre is van példa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest