Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz sinya85 #24137 üzenetére
Kipróbáltam, hogy 35 °C-ig a pumpa és a ventik minimumon, utána a ventik 50 %, pumpa 65 %, így egyenlőre úgy látom javultak a hőfokok.
Viszont ami zavar, hogy (játékban is előjön itt-ott), hogy amikor olyan 35 °C körül mozog a cpu akkor a pumpa ezt a leáll, felpörög sorozatot játsza. Nem tudom ez problémás lehet-e?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Land
veterán
válasz sinya85 #24019 üzenetére
10 év garanciával vettem, még 5 év van rá. Ha tudnám, hogy 5 évet még tuti elmegy, akkor nem váltanám le.
Igazából nem tudom hogy ezek "kopnak-e". Tehát sok idő a pumpának az 5 év vagy sem.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Hegyirabló
veterán
válasz sinya85 #23830 üzenetére
Csak nem a "szörcsögnek" tetszett neked is?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Dragon3000
veterán
válasz sinya85 #23743 üzenetére
Vagyis pontosan annak hiánya miatt olcsóbb, mert senki nem fizetne egy csili vili nélküli megoldásért 80e-ret. Szerintem semmi köze a szegényebb réteghez annak, hogy ki milyent vesz, inkább az igények kérdése. Mert van akinek csúcs gépe van és rgb meg minden csili vili ellenes és van akinek csak belépő szintű megoldása van és mindent megtesz a csili vili kinézetért.
[ Szerkesztve ]
-
oroszLajos
aktív tag
válasz sinya85 #23708 üzenetére
Ezért vettem az arcticot legutóbb, de sajnos nem jött be nem fért/ha fért nem indult a gép.
Amit ezután néztem, a Lian li Galahad II performance, csak elég valószínű, ez sem fér be a házba mint az Arctic.
Aztán jött egy EKWB de ők csődölnek így ugrott az is.
Most megakadt a szemem az említett használt hűtőn, gondoltam rákérdek mennyire érné meg használtat venniPixel 7 Pro Hazel
-
blp85
aktív tag
válasz sinya85 #23638 üzenetére
Na én is pont ezért írtam, hogy lehúzom vagy lefogom a ventilátort. Mondjuk a CPU léghűtőről le is szeretem, a Freezer III-at eddig nem kellett takarítani, de lehet ezt nem szerelem le. A másik meg az, hogy nem tesz jót a ventilátornak sem a túlpörgés.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz sinya85 #23578 üzenetére
Eddig nekem sincs, igaz csak 3 vagy 4 hónapos. Szerintem a support is oké, legalábbis a vélemények alapján. Illetve én is közvetlenül tőlük rendeltem, így ha hiba én is nekik írok.
Az egész a saját fejlesztésük, így szerintem jobban támogatják a dolgokat.[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
őstag
válasz sinya85 #23544 üzenetére
Kérlek nézd meg az összeszerelési útmutatót, belinkeltem neked. Az én vízhűtésem fan csavarjai fején nincs belső menet, így nem építhető be a házam tetejébe. Ezt a Cooler Master direkt gyártotta le így, hogy csak Cooler Master vízhűtést lehessen beépíteni a felső részbe. Ezért kellene nekem csavar. Ebay, meg aliexpresszen megvehető, de sokallom érte az 5 ezer forintot.
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
válasz sinya85 #23518 üzenetére
A csavarok fullra vannak huzva már nem lehet huzni rajtuk. A mágnest megnéztem nem mozgott de csak addig nyomogattam amig az egyik beesett szétkaptam a tetejét visszaragasztottam a mágnest epoxi ragasztóval ugyanúgy van ahogy a másik. Ugyanúgy azt csinálja hidegen jó ha rányomom kézzel jó de ha elengedem és meleg akkor nem Elengedtem. Megvárom az újat. Azért arctic nem kapkod több mint 1 hete írtam nekik először és sehol semmi eddig. 4 üzenetből eljutottunk oda hogy akkor lehet egy új középső rész megoldaná.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Yeffy
veterán
-
blp85
aktív tag
válasz sinya85 #23490 üzenetére
Ahogy te is, én is segíteni akartam egy probléma megoldásában. BIOS frissítésről szó sem esett, így erre a problémára nem is gondoltam (az egy másik kérdés, hogy az ASUS programoknak nem vagyok feltétlen rajongója...).
-
viperabácsi
addikt
válasz sinya85 #22702 üzenetére
windowsban hol?
Armorry create le lett gyalulva, most a ventik mennek a pumpa fényei nem .
A pumpa rgb -csatija megy közvetlenül az alaplapra , ennek a kábelnek van egy elágazása a ventik rgb-jnek[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Marci112233
addikt
válasz sinya85 #22685 üzenetére
Pont ahogy írod, alaplap válogatja. Nekem mindegy hova kötöm mindnek tudom babrálni fordulatát, és az alaplap is megjelölte a leírásában hogy az összes csatira ehet akár a pumpa is mert ugyan annyi kraftot képes leadni minden csatlakozó. Legalábbis ez a rész ha jól értelmezem ezt jelenti: All fan headers are subject to support AIO_Pump, Pump and high performance fan with the capability of delivering up to 2A/12V @ 24W.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
FireFox1996
őstag
válasz sinya85 #22633 üzenetére
Nem volt világos, hogy az a vrm melyiket szabályozza, ránézésre nem találtam még 1 ventit. De közben rájöttem, hogy hol van az a venti.
De viszont ha kézzel leállítom azt a ventit, a visszajelzése nem jól működik, nem ugrott vissza 0-ra a CPUID HWMonitor program szerint. Minden más sztimmel.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Marci112233
addikt
válasz sinya85 #22574 üzenetére
30 körüli házak szerintem papírvékony anyagból az az biliacélból vannak csak, de ne legyen igazam. A P600S ház 13 kg üresen.
Bár csak most nézem, szürkében 60 körül már kapható is.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Juhasz27
tag
válasz sinya85 #22508 üzenetére
Igen, én is fentre raknám szívem szerint, de kérdés, hogy a LF iii 240-el a proci milyen hőfokot produkál.
Jelenleg egy Fuma3 van a házban és a The division 2-nél 77-85 fok között ugrál a proci. Ha lehet és van rá lehetőség, akkor levinném ez a hőfokot 65 környékére.A tesztekről a jutyubon meg hát na.... Túl sok a sallang teszter és az ember nem tudja kinek higgyen.
Psn: Juhasz27 I Xbox: Juhasz27
-
addikt
-
MaddeNNNN
őstag
válasz sinya85 #22496 üzenetére
Ja 7800X3D, annál lehet nem számít.
De egy nagyobb étvágyú és jobb hőátadású cpu-n igen.Plusz azt is számold bele hogy cpu tesztnél a vga nem megy, ha pl. játéknál fűt a vga akkor 3 venti sokkal gyorsabban tolja át a meleg levegőt mint egy.
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz sinya85 #22493 üzenetére
Ugyan úgy AC LF III?
Milyen terhelésen nézted, mennyi ideig?
Mert teszt bizonyítja ennek az ellentétét.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Garsza
veterán
válasz sinya85 #22481 üzenetére
Hangos? Én semmit nem hallok. Mondjuk a videóba nem halgattam bele mit hallani. De a pumpának nincs nagyobb hangja mint kb. 700 pörgő ventinek. Egyébként a teló kb. 15cm volt a pumpától.
Egyébként LF420 -ról váltottam de semmivel nem hangosabb mint az volt.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz sinya85 #22398 üzenetére
Én is rendeltem egy LF III 280- at az LF II 240 helyett amúgy.
De elsőre is azt akartam csak a ház miatt nem volt oké, de az megoldódott
Aztán lehet marad a 240 es ha nem fér az lF III csöveitől az SSD hűtőm.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz sinya85 #22395 üzenetére
Ryzen esetében el kellene már felejteni a nagy hűtőket, nincs értelme.
Persze h nincs különbség , hiszen fel se melegszik a folyadék az AIO ban.
Nem tudja leadni a hőt a kupaknak a mag.
Én infrással rámértem a radira egy 5700x esetében és kb szoba-hőmérsékletű volt egy 10p-es r23 loop alatt .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Locutus
veterán
válasz sinya85 #22322 üzenetére
Én közös kábelen kötöttem be, szóval nemtom mennyi a fordulatszáma.
A ventik 1000ig se mennek el rajta jelenleg, nemtom ehhez milyen pumpa rpm tartozik.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
canadaa
tag
válasz sinya85 #22061 üzenetére
Ez a felrakási mód a rev 1-nél van leírva. Én alapból a rev7-et néztem, mivel nekem az volt. Ha ezt is lehet használni rev7-nél, akkor a weboldalukon a manual résznél miért nem tudják normálisan leírni? Nem egyértelmű, hogy fel lehet-e így rakni a rev7-et is vagy nem.
Kipróbálni már nem tudom, de amennyire emlékszem, nekem nem volt olyan csavarom, ami a videón van.
Fő félelmem az volt, hogy ha nem jó csavarral próbálom így felrakni szétpréselem a foglalatot. Eh...
[ Szerkesztve ]
-
canadaa
tag
válasz sinya85 #21996 üzenetére
Neked milyen alaplapod van?
Nekem ASUS B650E-F.
LF 360-t (rev7) így nem mertem rá felrakni, mert még a tartókat be sem csavartam teljesen, de már így is hozzáért a kondikhoz.
Kép:
Egy papír lapot próbáltam alá bedugni, hogy mennyire van közel hozzá, de nem lehet. Ha teljesen meghúzom gyakorlatilag nyomja a kondit. -
-
viperabácsi
addikt
-
Building
tag
válasz sinya85 #21824 üzenetére
Azt szerettem volna, ha teljesen én tudnám szabályozni az Asus FanXpert programmal a ventik pörgését. Az alaplapon mindegyik Fan csati 4 pines (PWM vezérelt). A CPU fanra csatlakoztatva a pumpát az állandóan menne valamekkora sebességgel, mert ott nem tudtam 0 DB-re, azaz teljesen pörgés mentesre állítani a ventilátort. Tehát a vízpumpa jó, ha a CPU fanra van kötve, a hűtőventilátorok meg mentek volna a High Amp fan csatira, mert ez alaplap leírás szerint több ventilátort elbír és 0 DB-re állíthatók.
A furcsa az volt, hogy ha az Artic egyetlen PWM ventilátor csatlakozóját a CPU fanra csatlakoztattam és csak egy ventilátor volt a hűtőn bedugva, akkor az alaplap visított, két ventilátorral is és csak akkor ment tovább a BIOS, ha mind a három ventilátor sorba kötve rajta volt. Mintha a vízpumpában lenne valami vezérlés, ami megmutatja, hogy nincs meg a megfelelő mennyiségű ellenállás és tiltana az eszköz. Előtte egy Noctua volt rajta egy ventivel, a másik venti a CPU Opt.-ra volt kötve és semmi probléma nem volt.
Kezdem tanulmányozni az alaplapi BIOST... -
hyperst
tag
válasz sinya85 #21458 üzenetére
Azt tudom h attol nem lesz az, viszont az ID és kártya közt kb fél cm van. A ház egy zalman z1, elől 3 hátul 1 felül 2 db 12cm venti. De amugy is szeretnék egy aiot a procira,és akkor a levegö áramlása is jobb lesz talán a vga körül.
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
Biga123
addikt
válasz sinya85 #21373 üzenetére
Igen igen
Ahogy a grafikonból is látszik ha a P12 esek 1000 -en pörögnek ott már vastagon maxon jár a pumpa, ergo semmi értelme tovább emelni a fordulatot, csak a ventik fognak "süvíteni" Persze ha le kell venni a hőt a radiról akkor lehet értelme.
Esetedben az 5800X3D nél teljesen felesleges.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Micsurin
nagyúr
válasz sinya85 #19305 üzenetére
4 ram slottal ezek nem épp opciók plusz marha rondák is...
Szerintem ez teljesen korrekt eredményt valami ilyesmit vártam. A bench spike 72 teljesen korrekt PBO + OC-vel!
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz sinya85 #19276 üzenetére
Ez mondjuk azért aggasztó mert ha az 5600 áll meg a 280-assal 60 fokon akkor tippre pepitában ott fog az 5700x megállni a 360-assal mint most a PureRock2FX-el... 62-63-as maxokon PBO + OC alatt ... akkor fixen agyvérzést fogok kapni, lelkem mélyén mertem bízni egy 5-8 fok nyereségben ehhez a kis léghűtőhöz mérve.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyúr
válasz sinya85 #19197 üzenetére
Felmelegszik az a "víz" a 360-asban, ha nem 10perces CB-vel kergeted.
A 420-as AC LF II-t is meg tudom langyítani, i5-13600K-val, B660-as lapban (azaz nincs OC).
Már az 5600X-en is sokat dobott (AM4 offset mounting KIT-el felszerelve).
És ami a legfontosabb, hogy meghűti úgy hogy közben nincs szélvihar.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest