Hirdetés
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
120-s,27mm-s virsliradis kompaktnál továbbra is bőven elég 1 db minőségi venti.Ha minden fok számít OC esetén,akkor lehet 2 db-de pár fok difit jelent és a hang ugye hatványozódik+nem értem ki akarna komolyabb oc-ra 120-s kompaktot.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Vigneau
félisten
válasz KisBundi #6592 üzenetére
Semmi gond, jó lesz az is természetesen. Két jó légnyomású és halk ventivel megtámogatod, 600-800RPM környékén és nem lesz vele gond.
De ha már munkádból adódóan tudsz szerezni korrekt ventiket, akkor nekem is szerezhetnél párat...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Grózi
Topikgazda
Halva született ötlet minden szempontból...
Egyrészt anyagilag,másrészt hiába tennél rá vastagabb radit mert pont a pumpa és a blokk(ez szokott repedni-ugye egybe van építve) lesz a gyenge láncszem.És ha nincs tapasztalatod épített víz terén,akkor nem merev csövezéssel kellene kezdeni,mert nem a legegyszerűbb finoman szólva.Vagy hajlítanod kell és ehhez megfelelő szerszámok+jóval több cső kell(hibázni fogsz,hidd el) vagy egy csomó 90 fokos csatid kell venned,ami nem kis pénz.
Szóval vagy használd így,vagy add el és kezdj nulláról építeni egy rendes vizet.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
blu79
addikt
Nagyon megtetszett ez a Triton és nagyon szeretném merev csöveket rátenni... itt kaphatok ehhez segítséget? Vagy hol kérjek? nemsokára újrakenem a procit és megvizsgálom hogy esetleg van e nyoma a víz eltűnésének mert színes folyadék van benne....
Tehát a varázslónál nézegetem a merev csöveket, 10/13 kell a Tritonhoz ha jól tudom.... na most, milyet érdemes venni? van plex meg stb... és a Triton csatlakozói jók ezekhez a csövekhez vagy azt is kell vennem?
Ha tudnátok ajánlani vastagabb radit annak is örülnék , nyugodtan mondjatok típust vagy linkeljetek
A szerelésről teszek be majd képeket. Előre is köszönöm !Rendeltem új ventiket (külföld) hasonló mint a Thermaltake Riing és a paraméterei is hasonlók , majd ha megjönnek ventis topicba beteszem
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
fogtunder
nagyúr
válasz KisBundi #6582 üzenetére
ha megbízható és csendes hűtést akarsz, akkor szerintem vegyél léghűtést és egy másik, hasonló méretű házat továbbra is. a kis kompaktoknál reflexből azzal fogod kezdeni, hogy venti csere, ha csöndet akarsz, az még plusz költség.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
KisBundi
őstag
Esetleg Corsair H75? Mennyire csendes és hűt jól?
-
Vigneau
félisten
válasz fogtunder #6579 üzenetére
Ez is egy szempont. Én viszont onnan közelítettem meg, hogy szereti és ragaszkodik a jelenlegi házához és ahhoz szeretne AIO-t, nem fordítva. Természetesen, ha inkább dönt a házcsere mellett, akkor az már egy másik történet.
-
-
Vigneau
félisten
válasz KisBundi #6569 üzenetére
Nem kizárt a 2 év, de volt már rá precedens tavaly, hogy adott bolt kitolta +1-3 évvel a garit az Arctic-ra, úgymond vevőcsalogatóként.
fogtunder:
Ez a nyűg a CM Elite 110 szériát is sújtja. De a gyári hűtő is elfért, meg a Seidon is elvan. Más szempont, hogy mennyit jelenthet esetleg melegedés terén. Bár Feleségem nem panaszkodik, így gond egy szál se.[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
Lecsereltem a h75-om egy h105-re 20 fokkal hidegebb
-
fogtunder
nagyúr
válasz KisBundi #6572 üzenetére
de, elég lesz, csak én sajnálnék kiadni közel 20K-t egy 120-as kompaktért. mondjuk egy Fractal Node 304-ben, vagy TT Core V1-ben elférne egy normálisabb léghűtés, aminél nem kell félni, hogy elromlik a pumpa 1-2 éven belül. nem nagyon szeretem az Elite 130-at, szerintem rohadt nagy hiba volt úgy tervezni a belsejét, hogy a táp a proci fölött van.
-
fogtunder
nagyúr
válasz KisBundi #6569 üzenetére
nagyon ragaszkodsz ahhoz az Elite 130-hoz? egy Fractal Define Nanoba, vagy Phanteks Evolv ITX-be simán belemenne egy 240-es kompakt, az szerintem jobban megérné a Lepa/Enermax vonalon.
(#6570) abridabri: +1
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Na megadta magát az Arctic LF240 pumpája, teljesen meghalt, alaplap már az RPM-et sem tudja detektálni, és a csőben sincs cirkuláció... még az a szerencse hogy 3.hó 21.-ig van gari
-
Vigneau
félisten
válasz KisBundi #6565 üzenetére
Akkor ezek szerint várni kellene, és figyelni, hátha lesz még ilyen akció Arctic vonalon. Szívem szerint azt ajánlanám leginkább 120-as vonalon. Az én levedlett 120-as CM Seidon-om átadtam Feleségem CM Elite 110-ébe, de ott csak egy G3258-cal kell megküzdenie...
A Lepa és az Enermax is jó, csak némileg vékonyabb a radiátor. Amúgy egykutya, bármelyiket veheted, kinézet/ár rajtad áll. Csupán a sallang más...
-
OceanStorm
tag
Na a pozitívumok után negatívat is kell írjak a Krakenről, pontosítva nem magáról a hűtőről hanem a CAM vezérlő szoftverről. Az alap rendszerfigyelő funkciói teljesen jól működnek, a gond ott kezdődik amikor a pumpát illetve a ventilátorokat szeretnéd vezérelni. Hiába van felinstallálva a hozzá való driver, a program hol felismeri, hol nem a hűtést, általában meg sem jelenik a menüben csak a program illetve a gép többszöri újraindítása után. Ha fel is ismeri a funkciók bugosak, többször le is fagyott a pumpa világítása miközben állítgattam, a hibát pedig csak a gép komplett leállítása majd újraindítása majd a CAM elindítása oldja meg. A pumpa illetve a ventilátorok működését pedig nem is mertem befolyásolni, vannak hozzá fasza gyári profilok ám a hivatalos fórumon írta valaki hogy egy buherálás után kompletten leállt neki az egész, erre pedig már csak akkor jött rá amikor túlmelegedett a CPU. Úgyhogy aki Kraken hűtést vesz óvatos legyen a szoftverrel, de jobb ha be sem kapcsolja amíg nem javítják ezt.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Sziasztok. Rég jártam erre . Jelentem hogy az én Tritonom még mindig teszi a dolgát. Idén lesz 2 éves . Néha szoktam utántolteni nagyon keveset. Nem algásodik, nem koszolódik. Ugyanolyan jol hűt mint első nap. Nem hangos stb... Proci se volt szétszedve azóta, úgyhogy már érik egy újrapasztázás
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
szepsy
senior tag
Hali.
Közeljövőben lehet beszereznék egy vízhűtőt.
Lenne pár kérdésem
I7 6800K Proci.
Corsairokban gondolkodom.
Be Quiet dark rock 3 pro-ról váltanék, mert akkora mint egy ház, nem látszik a szép alaplapom
Ez nagyon halk hűtő szóval vízzel is nagyon halkat szeretnék.
Tuning egyenlőre nem játszik csak a turbo boost.
Jelenlegi házamba csak hátra mehet, ide a Corsair Hydro H80i V2 120mm-est néztem,
ez mennyire halk?
De lehet lesz ház fejlesztés és akkor jöhet a két ventis fentre, gondolom az halkabb?
Kétventisből melyik a megbízható és halk?
50e a keret...
Sima és az i-s között mi a különbség? -
Vigneau
félisten
válasz KisBundi #6561 üzenetére
Nem panaszkodnak rájuk - különösen az első kettő 240-es verziója közkedvelt -, de az általam linkelt Arctic a vastagabb radiátorával időtállónak tűnik a Számodra a leírt kritérium szerint. De csak jön még valaki és megerősít/cáfol/ad jobb alternatívát.
Természetesen akad mindegyikből 1-2 elhalálozás, de garanciálisan megvéve nem lehet gond. Lehetőleg 24-36 hónapot adó boltot less meg.
Ami alapból halk, az pedig a Be Quiet! Silent Loop széria (nekem a 240-es verzió dolgozik a gépemben), azonban boltból nem olcsó - én kéz alól kaptam ma. Előtte pedig egy Fractal Design Kelvin S24-et nyúztam. De szvsz szinte bármelyik szivattyú lehalkítható emberi szintre, ha túl vájt fülű lennél.
[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
válasz Vigneau #6559 üzenetére
Egész jónak tűnik. Esetleg LEPA AquaChanger 120 vagy Enermax Liqmax II 120mm vagy Thermaltake Water 3.0 Performer? Mennyire megbízhatóak és csendesek?
-
Vigneau
félisten
válasz KisBundi #6552 üzenetére
Ha elfér, akkor elvileg jó lehet a számodra. A 240-es verziót nagyon szeretik és igen jó híre is van.
-
Grózi
Topikgazda
válasz GeneraL_XTX #6556 üzenetére
ARCTIC Liquid Freezer 120-t miért zártad ki?Vastagradis,tehát a hűtőfelülete jóval nagyobb mint a többi 120-asnak és 23K.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
OceanStorm
tag
válasz GeneraL_XTX #6556 üzenetére
Én többször rendeltem már külföldről, de ha garanciáztatni kell a cuccot akkor az elég nagy macera ha a márkának még MO-i kirendeltsége, szervize sincs, úgyhogy én a nagyobb értékű számítástechnikai alkatrészek külföldről való beszerzését nem tartom ajánlottnak. Az meg hogy az Ipon újként árul használt terméket az elég durva, az kb a vevő átbaszása úgyhogy én mindenképp lépnék valamit a helyedben.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz OceanStorm #6553 üzenetére
Igen, az iponban volt x41, azt én vittem el, meg is jártam vele mert valószínüleg egy pár embernél megfordult már, és csavarhiányos is volt próbáltam berendelni iponról is, meg aquából is, sajnos azt írták nem tudják már beszerezni. úgy néz ki, hogy kifutott
külföldről tudnám venni (amazon, ebay) de ott az ára 40k magasságában van, akkor meg már 42k az X42-ért.
Grózi: tesztek szerint 2-3 fokkal rosszabb csak, mint a dual radis megoldások, ne felejsd el, hogy a borda is nagyobb, mert ezen 14 centis venti van.
Nekem pont azért esett erre a választásom, hogy ne fujja rá a vga-ra a meleg levegőt a radi, így szépen elfúj felette
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz OceanStorm #6553 üzenetére
A franc adna 40K+-t egy szimplaradis kompaktért..
-
OceanStorm
tag
válasz GeneraL_XTX #6549 üzenetére
Itt és itt rendelhető még, bár mindkét helyen alaposan túl van árazva. Viszont az Iponban még árulják az előző Kraken szériát az X41-et kivéve, nem rég még volt belőle úgyhogy lehet csak kifogyott a készletük, ha nem sürgős szerintem várj még egy-két napot hátha lesz nekik megint. Ám ha nem sajnálod azt a +10K -t szerintem szerezd be az X42 -t, nem fogod megbánni.
-
OceanStorm
tag
A csendet mintha a kompaktok esetében is pozitívumként hallottam volna, a valóság viszont nagyon más lett az én esetemben. A léghűtés amiről anno váltottam egy Alpenföhn Matterhorn volt egy ventivel, most meg a radiátoron van két venti, illetve extra még ott a pumpa is ami bár szinte hangtalan de azért említsük meg. Ugyan nem sokkal de hangosabb a cucc, persze egy valódi vizes rendszert tényleg ki lehet hozni szinte zero dB-sre ám ott is vannak ventilátorok bár lényegesen kevesebb.
-
Grózi
Topikgazda
válasz GeneraL_XTX #6549 üzenetére
Reméljük azzal több szerencséd lesz!Csak azt már normális boltból vedd!
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát gyerekek az X41-el eléggé felsültem, sztem az a használt példány keringett csak a neten amit kifogtam, sehol nem rendelhető már
Mivel a 14centis akasa ventit már megvettem és nem akarok duplaradisat (meg abból is csak a 280mm-esek jöhetnének szóba + még egy akasa venti) maradt a 10 ropival drágább x42
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Vastag 360-s radi,később tudod bővíteni vga-val is,normális pumpa,kellő hűtőközeg stb.
Nem egy szint és összerakni gyerekjáték,csak az fél tőle aki még nem csinálta.A ventiket bár én is cserélném,de sokkal normálisabbak mint bármely kompakt ventije és azokon is cseréli szinte mindenki.
De itt fejezzük be,csak arra reagáltam amit írtál-viszont nyugodtan folytathatjuk Vízhűtés topicban,ott kifejtheted.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
CAB85
tag
Mi látszik? Messze túl van értékelve az a khm, "épített" szett. Raktam össze azzal nem egy gépet, és nem vagyok elájulva tőle. Lehet hogy valakinek számít az a 6! fok amivel ugyanazt a gépet hűteni tudja, de nekem csak macera. Ezért nem rakok össze épített vízzel gépet. Ez nem tud annyival többet, mint amennyivel több a macera vele (sokkal több) még venni kell rá értelmes ventiket is. Ami meg komolyabb, az nem egy kategória árban, igaz, annál már messze érezhetőbb a difi
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz OceanStorm #6543 üzenetére
Részemről a hűtés lényege a hatásfok..de kinek mi OCnál számít minden °C, ill. mellette a csend az igény még..na erre jobb a rendes víz
-
OceanStorm
tag
Van itt valaki akinek van elfekvőben gyári ventilátora a Tritonhoz ? Aki tudna ebben segíteni az írjon PM-et, az árat megbeszéljük.
-
OceanStorm
tag
Csakis a látványon. 28-34 C° között ingázik jelenleg terhelés nélkül a CPU, max terheléssel pedig 45 C° körül mozog. A Triton teljesítménye ennél csak pár fokkal volt rosszabb, nulla terhelésnél volt hogy felment 37-38 C° -ra is a CPU, de ezt inkább tudjuk be annak hogy a rendszerből mindig hiányzott valamennyi folyadék a szivárgás miatt, ez valószínűleg rontotta a teljesítményét mert jobb hőfokokat produkált amikor még új volt. Nekem ez teljesen megfelel, akinek meg ennél jobb hőfokok kellenek az tényleg rakjon össze rendes vizet, ám azt azért hagy jegyezzem meg hogy valamilyen szinten annak is a látvány az egyik fő rendeltetése, a legfőbb meg hogy a megszálott hőfok huszárokat kielégítse, a hardverek szempontjából teljesen mindegy hogy 40 vagy 50 C° -on működnek terhelés mellett (HDD kivétel). Esetleg az ember közérzetének árt egy forró nyári napon ha a rendszer is melegszik, számomra pl. ez volt az egyik pozitívum miután a léghűtésről kompaktra váltottam hogy legalább már a CPU nem tolja a pofámba a meleget, ám egy jobb léghűtés is röhögve megbirkózik bármivel, legyen akár egy komolyabban meghúzott PC.
-
core i7
addikt
válasz fogtunder #6541 üzenetére
Mégy amúgy azon is gondolkodtam ,hogy ugye van 2 kábel amit össze kell dugni 1 a ventijé 1 a vízhűtőjé talán és 1 amit a cpu fanba kell dugni és lehet ,hogy rosszakat kötöttem össze egymással
Mármint ezekből van 3 1cpu fanba megy 2 pedig egymással össze
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz core i7 #6539 üzenetére
passz, én próbálkozással találtam meg, állítsd be őket egyesével valamelyik cruise módra, akkor az adott aljzatra kötött ventiket fokozatosan felpörgeti, akkor kiderül.
(#6540) Mate : néztem is, hogy feltűnően hasonlít a fehér H440-emre, de még sose néztem meg a H630-at belülről.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Nekem kraken x62 van. Nem szoktam elájulni a látványtól, de ez baromi szépre sikeredett (ahogy az x52 is).
Itt egy kép az enyémről, ha bárkit érdekel
-
fogtunder
nagyúr
válasz core i7 #6531 üzenetére
tippre vagy az alaplapi szenzor mér rossz hőfokot, vagy nem jó jelet küld a ventinek, vagy csak a venti bolondult meg. ahogy látom pwm-es, akkor először a szabályozáshoz használt profilt nézném meg, vagy ha nincs, csinálnék egyet Speedfannel, hogy úgy is csinálja-e, illetve kipróbálnám másik aljzaton. ha továbbra is csinálja, akkor venti csere.
-
core i7
addikt
Üdv vízhűtő ventinél furcsa jelenséget tapasztaltam 2x is
1x leterheltem maxra a cpu-t terhelésközbe felment a venti rfordulatszáma és mikor kikapcsoltam a progit lement a hőfok de a venti fordulatszáma nem csökkent
Egyszer egy másik nap (joval ezután az eset után) pedig egyszer hirtelen felzúgott 1 pillantra Ennyi viszont idegesítResident Evil 7 közben nem történt rendellenesség de ott ugye nem is terhelte max a cpu-t a game
Mi lehet a gond? (már ha van)
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Egy CM Elite 130 házba szeretnék vízhűtést egy i5 4570-re, persze majd később egy nagyobb CPU-ra. Mit tudtok ajánlani ilyen házba? Fontos, hogy csendes legyen és ne menjen tönkre 1-2 év alatt.
-
CAB85
tag
Ismerem, nem veri "bucira" Pro és Kontra, sokaknak a Kraken X és társai sokkal jobban megéri. Alapból kb egy árban vannak. Ellenben szerelni rühelltem, azóta "rendelésre" nemis vállalok épített vizet. Nem val az mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
fogtunder
nagyúr
ne vicceljünk már, hogy kb. ugyanazt tudja. a radi reflexből kétszer olyan vastag, a hűtőközeg legalább kétszer annyi. egy delidelt, CLU-zott procira szerelve egészen biztos, hogy bucira veri az az 50K-s szett. persze, nem lesz inifnite mirror a blokkon, meg csilli-villi CAM szoftver. aki ezt igényli, vagy nem akar szerelni (én pl. szeretek) az vegyen Krakent, nem lesz rossz, de azért na.
-
CAB85
tag
Azért az az épített víz amit 57-ből kihozol, inkább hagyjuk. Most teszteltem egy rendelt gépen a Kraken X52-őt, hát, szerintem lecserélem rá majd a H100i-met. Tényleg jól néz ki, van benne anyag és igen hatékony.
De ne hasonlítsuk össze egy hasonló külsővel megáldott jó hatásfokú épített vízzel. Sem árban se teljesítményben...
Amit linkeltél, teljesítményben kb hasonlót tud, 55 ezerért, veszel rá két ventit még 10k-ért, és kezdhetsz legozni. Plussz, nekem pl szempont a külső, a Kraken újdonságához képest bazári a külseje. Bár elismerem, ez az utolsó szempont és szubjektív, de nekem pl akkr is fontos. Kinek mi.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz OceanStorm #6521 üzenetére
-
OceanStorm
tag
Egy épített víz összerakása nem csak a pénzről szól, oda már komolyabb szakértelem is kell. Na meg bizonyos esetekben a garanciát is kockáztatod vele, pl. ha szétszeded a VGA-t hogy rárakd a vizes blokkot. Szép megoldásokat ki lehet hozni az épített vízből ám nem olyan egyszerű az, teljesen megfelel nekem a kompakt. Különböző gyártók egyre látványosabb megoldásokkal álnak elő évről évre ebben a kategóriában is szerencsére.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz OceanStorm #6519 üzenetére
Végülis..valóban mázli, hogy "megúsztad". 57k..na ez nekem már horror
Épített megoldáson nem gondolkodtál? Ennyiből simán meglett volna az is.. -
OceanStorm
tag
Nekem gyakorlatilag a Triton volt az első vízhűtésem, a kémiához pedig sötét vagyok így zárt rendszer ide vagy oda én abban a tudatban voltam sokáig hogy valahogyan párolog belőle a folyadék. Aztán amikor már nyilvánvalóvá vált számomra is hogy ez hülyeség, ereszt a rendszer valahol, gyakorlatilag nem foglalkoztam vele mert azon kívül hogy láthatóan időről időre csökkent a folyadék szintje, semmilyen külső nyomát nem tapasztaltam ennek mostanáig. Ez van, örülök hogy jól jöttem ki a dologból és csak a Tritont kellett cserélni. A Kraken X62 az 57K volt az Iponban, de folyamatosan változnak ott az árak.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz OceanStorm #6517 üzenetére
Cserepesnövénynek nézni a Tritont..mit gondoltál, hova tűnt a folyadék
A Kraken dizájnban kétségkívül impozáns (jó, kinek mi), árban mit kóstált? -
OceanStorm
tag
Én rég nem írtam már ide úgyhogy elmondom mi történt az elmúlt másfél-két hétben. Minden úgy kezdődött hogy elvégeztem a Triton szokásos havi utántöltését, majd a következő két-három napban a gépem többször is black screen hibát produkált rám hozva a frászt hogy kezd meghalni a videokártya. Ám három nap múlva a Triton pumpájában megint olyan alacsony volt a folyadék szintje hogy a levegővel teli rendszer elviselhetetlen zaja végett kénytelen voltam ismét újra tölteni, de itt már kezdett gyanússá válni hogy durván ereszt a cucc. Végig tapogattam az egészet és bizony nedves volt a pumpa alja, a videokártya tetején pedig állt a folyadék. Gyorsan kiszedtem mindent, rongyokat elő, még az alaplap slotjaiban is volt bőven mit kitakarítani de sikerült mindent szárazra törölni. Ezzel gyakorlatilag a videokártya jellegű problémák meg is szűntek, úgy is mondhatom hogy megúsztam. Nálam kb egy évig húzta a Triton, viszont már 3-4 hónap használat után jóval kevesebb volt benne a folyadék, ám mivel repedésnek egyéb látható nyoma nem volt egészen mostanáig így nem igazán foglalkoztam vele, újratöltöttem először két havonta, aztán egyre sűrűbben kellett.
Aztán erős agyalás hogy mit kéne beszerezni helyette, netán térjek vissza a léghűtésre ? Ez az agyalás pedig addig tartott amíg meg nem láttam az NZXT Kraken legújabb felhozatalát. Gyerekek ez nagyon jól néz ki, egy kis olvasgatás után be is szereztem az X62-t. Az előző kiadáson is agyaltam anno, ám több helyen olvastam hogy sokaknál beszart a pumpa, így annyi pénzért inkább lemondtam róla a Triton javára. Minden esetre ezt most úgy érzem jó vétel volt, nagyon bejön !
A beszerelése szinte gyerekjáték, a Triton beszerelésénél is egyszerűbb, a csavarokat amikkel a pumpát fogatjuk a hátlaphoz pedig nem lehet túlhúzni (utóbbit csak azért említem mert a Triton felszerelésekor nekem sikerült meghajlítani az alaplapot). A pumpa alja rézből van és előre van pasztázva, bár nekem be van készítve az MX-4 de egyelőre nem látom szükségesnek hogy újrapasztázzam. Külön dicséretet érdemel hogy gondoltak a ventilátorok tápellátására is, illetve van lehetőség a csövek megfelelő irányba forgatására. Amit még fontos megemlítenem hogy a rendszer működése hangtalan, sem a ventilátorok, sem a pumpa hangjára nincs panaszom. Még befrissítem az NZXT CAM-ot mert szoftveresen még lehet a pumpát variálni, a világítást állítani, stb, lehet még tartogat pozitív meglepetést a cucc, minden esetre én úgy gondolom hogy lehet nem az olcsóbb kategória de ez a pumpa minden fillért megért.
-
OceanStorm
tag
válasz Vigneau #6512 üzenetére
Ezt a videót már régebben láttam de a kedvedért előkerestem. A kérdésedre a válasz 11:48 -tól van, de végig is nézheted mert faszán elmagyaráz mindent.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Kiratheonly #6514 üzenetére
Én alapvetően bolti árak alapján ajánlok bármit, ha valamit ár alatt tud az ember, akkor nyilván más a helyzet, azt azért sose mondanám, hogy az R4 egy rossz ház. De az én H440-emet se ajánlanám bolti áron, annak ellenére, hogy gyönyörű és imádom, mert 40-et nem ér.
-
Kiratheonly
tag
válasz fogtunder #6506 üzenetére
Én sem R4-et akartam, de rendkívűl jó árban szereztem meg a vízhűtéssel együtt. Egyszer kikértem amúgy a véleményed, az R4,R5 és F51 volt a javaslat, azért gondoltam hogy nem foghatok mellé. Bár nem érzem úgy, hogy rossz üzletet csináltam. Ha lecseréltem a VGA-t, lehet minden maxi csöndes lesz, mire végzek a projektemmel. Nem vetettem még el az R5 cserét sem, vagy F51-et. Egyelőre várok még tesztekre és próbálgatom. Most, hogy belőttem a SpeedFan-t, már nem annyira durva a helyzet.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
GeneraL_XTX
veterán
Ne is mond, irtózatosan mérges vagyok... ha használt cuccot tolnak újként a képembe, legalább vegyék a fáradtságot és legyen benne minden rohadt csavar!! Hogy mit fognak kapni ezek hétfőn....remélem szerda magasságában már megkapom az új Krakent.
Egyenlőre a CM212-vel oldottam meg a szerelést, úgy láttam vízhez már nem nagyon kell szétkapnom semmit se. Most így állok egyenlőre:
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Van itt valaki, aki frontra épített radiátort pull módban hűt ventilátorral - azaz a ventik a házban vannak és a levegőt a radiátoron keresztül szívják? Mennyivel rosszabb ez, mintha a hagyományos push mód? Azon agyalok, hogy így lenne némi légáram is a VGA-m felé.
Próbáltam már pár módszert, gondoltam erre is rákérdezek. A leghatékonyabb (VGA szempontból is) eddig a klasszik irányú (kintről szív és befelé fúj) push-pull volt, de próbáltam már fordított irányt is - hátulról előrefelé.
Köszi a válaszokat!
Vigi
-
Grózi
Topikgazda
válasz GeneraL_XTX #6510 üzenetére
Annál a boltnál minden lehetséges...
A ventit radira mindig csavarral rögzítsd!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
GeneraL_XTX
veterán
Az hagyján gyerekek, de nincsenek a csomagban a blokk lefogatásához szükséges csavarfejek..... ezek az iponnál valami használt xart adtak el nekem teljes áron
-
GeneraL_XTX
veterán
Még 1 kérdés: az x41 bár újnak néz ki, nincs a fejen előte felvitt paszta.... :S mellé van csomagolva vmi felirat nélküli paszta egy kis tubusban...
Gyanús nekem ez, mert minden tesztben előre rajta volt a bordán...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GeneraL_XTX #6507 üzenetére
Azért hosszúak, hogy a ventin átlógva meg tudd fogni rendesen. Radira csavar..
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
Na megjöttek a cumók, holnap szerelés, de lenne egy kérdésem. A 14 centis apache ventihez (amit a gyári x41-es venti helyett akarok feltenni) kaptam ilyen jó hosszú gumi felfogatókat. Volt már dolgom ilyennel, de azok jóval rövidebbek voltak.
A kérdésem, hogy jól gondolom-e, hogy azok arra vannak hogy a radiátoron keresztül is fel tudjam fogatni a házra?
-
fogtunder
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #6504 üzenetére
amikor az R4-et tervezték, alig volt elterjedt a vízhűtés, nem volt szempont, vízre nem is szoktam ajánlani. az R5-nél már figyelembe vették, de ott meg a felső porszűrést spórolták el, hogy miért, az Isten se tudja. érdekes módon a Thermaltake meg bírta csinálni az F31-el normálisra, hogy vannak hangszigetelő betétek, porszűrő és olyan radi rögzítő sínrendszer, amire azt szerelsz fel és úgy, ahogy akarsz.
-
GeneraL_XTX
veterán
most, hogy nézem, lehet, hogy igazad van. Mindenesetre ez így nekem nagyon nem adta, hogy körben hézag van, sztem hülyén is néz ki, meg a por is bejut oda. A legnagyobb probléma, hogy a 280-as (odavaló) radi meg azért nem fér el, mert az alaplapi bordákba ütközik. Eléggé eltolták sztem a ház felső kialakítását ilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #6502 üzenetére
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Kiratheonly #6501 üzenetére
Igen, ez már így jobban is néz ki! Egyetlen bajom volt nekem is, az az, hogy az R4-en felül nincs kialakítva hely a 12cm-es ventiknek, csak 14-eseknek, így a felfogatásuk bár lehetséges, elég hülyén mutat, mert nem nagyon tudod felfogatni pont középre. Egy radiátornál kicsit hülyén tud festeni:
Plusz azt jól látom, hogy Te a hdd-ktől kompletten megszabadultál? Gondolom egy(vagy több) ssd van csak felfogatva az alaplapi panel túlsó oldalára.
Mind1, nekem holnap viszik az R4-em, plusz 8 ezerért váltok NZXT S340 Elite-re, már egy ideje rá vagyok függve a füstüveg oldallapra Szombaton szerelem össze az NZXT Karaken x41-el, rárakom az apache ventit aztán majd jövök a beszámolóval én is
-
Kiratheonly
tag
válasz GeneraL_XTX #6482 üzenetére
Íme a remekmű! Még csiszolgatni kell a SpeedFan beállításokat, de úgy érzem, ez így jó lesz.
A két első venti befele fújja a levegőt, majd a radi előtt levő kettő és a hátsó venti kifelé fújja. Így olyan 62-64 fok közötti GPU hőmérsékletet tudhatok magaménak. Nem kevés, de ez mindig ilyen forró fejű volt. Azt hiszem egy VGA upgrade majd megoldja ezt a gondom is.
[ Szerkesztve ]
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest