Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Új funkciókat hoz a One UI 6 Watch
- Yettel topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabriel26
tag
Lecsereltem a h75-om egy h105-re 20 fokkal hidegebb
-
gabriel26
tag
válasz papasoft80 #6288 üzenetére
kaphato a varazslonal alphacool cuccok, nezd meg ott.
Ne erts felre, en is AIO-t hasznalok a procin is meg a VGA-n is, mert nekem nincs helyem az epitett vizhez. De osszehasonlitaskeppen Volt egy Cooler Master Masterliquid Pro 120-as rendszerem, hangtalan volt es imadtam 35k ujonnan, de nem fert be az uj hazamba igy vennem kellett egy Corsair H75-ot ami 25k ujonnan. Hut ez is, de ranezesre es hangra olyan mint amikor egy 10 milkas kocsibol beulsz egy 3 milkasba......[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
válasz papasoft80 #6281 üzenetére
Alphacool-nak is vannak hasonlo cuccai. Youtube-on egy srac egy Y csatival egy aljzatra kototte a 2 pumpat es ugy szabalyozta.
De ha van helyed en nem hasznalnam ezt hanem akkor mar epits egy vizet. Egy premium cpu aio 35-40 ropi es a vga meg ennyi, sztem nem jo uzlet..... -
gabriel26
tag
Ma vettem egy Corsair h75-ot mivel 2 napig szenvedtem a CM masterliquiddel, hogy bepaszirozzam a hazba, de sikertelenul..
Meg kell mondjam elegge csalodott vagyok, jol hut de baromi gagyi a Masterliquidhez kepest, es ha leszabalyzom is hallom a pumpat -
gabriel26
tag
Ma sikeresen lecsereltem a CM Masterliquid pro gyari ventiet, illetve az 1080 hybrid ventit egy-egy Noctua nf-f12 ippc 2000-re. A procin 6 fokot nyertem Aida teszt alatt a vga-m eddig 44 fokig melegedett, most 39-en megall.
Szuper happy vagyok az ertekekkel es a ventikkel. Bar ha manualisan maxra porgetem oket, megjon a hangjuk...
Procinal 1600 rpm fole nem ment, vga-n 1450 rpm de igy szinte csak a levegot hallottam.... -
gabriel26
tag
Az en 1080-asomom most lett egy gyari evga hibryd hutes. Ami pont azert lett mert az nzxt megoldasa gagyinak nez ki ezzel pedig gyarinak hat az egesz.
A gyari acx 3.0 hutessel ha 60 celsius korul akartam tartani a kartyat mar visitott rendesen. Ezzel 40 celsiusnal megallok 2100-as GPU OC-val es 11k-s memoriaval. -
gabriel26
tag
Sziasztok!
Igertem, hogy irok par szot a Cooler Master Masterliquid Pro 120 hutesemrol mivel elegge uj modell es sokan nem ismerik en meg bevallaltam...
Csomagolas es minoseg: A doboz amikor megerkezett, meglepoen hatalmas volt. Igenyesen elrendezve es csomagolva benne minden. Kezhez fogva a termeket meglehetosen premium erzetet sugall. Az egyetlen dolog ami fura volt az elejen, a csovek... Ez a muanyag dolog annyira nem bejovos, de viszont nem lehet megtorni (a gyarto szerint es probaltam is)
Pumpa: Maga a pumpa egy alltaluk hirdetett uj 2 kamras technologia, amibe most nem mennek bele, mert reszletesen a weboldalukon minden olvashato rola. Viszont!!!! Maga a pumpa baromira magas! kb 2-3-szorosa egy Corsair h55-nek. A kek led nem kikapcsolhato rajta! Valamint nem lehet allitani a sebesseget! Par napja irtam itt, hogy 9200 rpm-et ir az alaplapom a pumpara es szeretnem lejebb venni. Nos ha ezt megteszem akar 10%-al is a pumpa megszunik uzemelni (sem a led sem a pumpa nem mukodik). Jo hir viszont hogy egyatalan semmi hangja sincsen, es ezt komolyan mondva SEMMI. Csak az elettartamat szerettem volna megnovelni egy kicsit, de ha nem, hat nem....
Radiator: A radiator vastagsaga kb. 1,5-2-szeres vastagsagu a videokartyam radiatorahoz kepest. Van rajta egy tolto nyilas, de le van ragasztva es szepen ra van irva, hogy ha toltesz bele valamit, akkor viszlat garancia (2 evet adnak ra). A marketing fotokon az is jol lathato, hogy a hutobordak egy uj szogletes designt kaptak. Eloben ez kb. eszre sem veheto....
Ventik: Gyarilag 2db-ot adnak hozza, jomagam 1db-ot hasznalok csak. Mint minden gyari ventillator kisse vegyes erzelmeket kelt bennem. A motoron allithato 3 fokozat: S-silent-1000rpm, O-optimal-1500, P-performance-2000rpm. Csak az optimal es performance opciot probaltam de van egy dolog ami meglehetosen zavar. Amikor mondjuk egy 550-es fordulatrol hirtelen felporognek a ventik max teljesitmenyre olyan mint oreg fater zsigulija volt 14 eves koromban (verned neki, de fuldokolva huzza a belet) oriasi rezges szeru hangot generalva veszik fel hirtelen a nagyobb fordulatot. Egyebken a a csavar felfogatok gumibol keszultek es jar hozza egy komplett rezgescsillapito gumikeret is amit a radiator es a venti melle lehet betenni de ez sem sokat segit a dolgon.....
Mindenkeppen cserelni fogom oket, csak meg nem dontottem el mire (EK Vardar, Noctua NF-F12 IPPC kozott hezitalok)
Homersekletek: Eloszor is egy ITX hazban hasznalom a hutot szoval ennek fenyeben mondanam az ertekeket. A szamok Aida 64-ben teljes kihasznaltsag alatt ertendoek.
i7 6700k@4.0Ghz-----51 celsius
i7 6700k@4.3Ghz-----59 celsius
i7 6700k@4.6Ghz(1.35V)-----76 celsiusHa valamit el- vagy ki-felejtettem irjatok nyugodtan....
-
gabriel26
tag
válasz Kean_Sorbo #5639 üzenetére
Koszonom!
Igy mar mukodik, csak en nem vettem eszre....
55%-ra lehetett a legalacsonyabbra levenni ki is probalom mit muzsikal... -
gabriel26
tag
Kedves Grozi!
nemregiben emlitettem, hogy vettem egy cooler master masterliquid pro 120 szettet. Annyi lenne a problemam, hogy sem biosban sem Asus AI Suite programban nem tudom lejebb venni a pumpa sebesseget. Egyatalan nem hangos csak nem hiszem, hogy egeszseges, hogy allandoan 9200-as rpm-el megy.
1 ventivel hasznalva egyebkent 1200-as rpm venti sebesseggel 53 celsiust mertem Aida 64 alatt.
jah egyebkent a pumpa a chassis fan-ra van kotve a venti a cpu fan-ra, de ha kicserelem akkor is ugyan az a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
Gondoltam egy mereszet es vettem egy Cooler Master Masterliquid pro 120-at az itx gepembe. Mivel senki nem ajanlotta vagy ismerte es szeretem hulyesegekre kolteni a penzem igy bevallaltam
Hamarosan ha valakit erdekel irok rola egy atfogobb tesztet logout-on. -
gabriel26
tag
válasz Devilstudio #5517 üzenetére
A gyari hybrid szettet
-
gabriel26
tag
Sziasztok!
Eppen 120-as aio proci huto vasarlasan gondolkodom. Egy i7 6700k-t 4.5-on jaratva szeretnem a leghatekonyabban lehuteni.
Csak 120-as johet szoba, mert ennek van hely a hazban.
Amiket nezegettem:
Bequiet silent loop 120
[link]
Cooler master Masterliquid pro 120
[link]
Fractal kelvin t12
[link]
Corsair h80i nem fer el
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bestbuy játékok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kedvenc zene a mai napra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest