- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Magisk
- És egy Tecno Pova 7 Ultra 5G is felbukkant
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
The_Tom
senior tag
beallitasok mentese:
Bővebben: link
''Q: How do I save my preferences (language, UI...) at the end of my session, when booting from CD? How do I restore them? ''
''Go to the K-menu > KNOPPIX > Configuration and choose ''save config'', you can save to floppy or to an already existing partition on the harddrive. (on a windows partition s fine)
To restore it, at the ''boot:'' prompt type in ''knoppix myconfig=scan'', and it should find and restore your saved settings at boot time.''
Üdv.
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
1. Ntfs -t egyenlőre még nem tudsz írni.
2. ''kész a dvd irás, most már van helye az uhu-nak.'' Hmm, szal mindent kiírtál a vinyóról?
Ebben az esetben már meglehetősen jól lehet ''garázdálkodni'' a lemezzel
3. Pendrive= khiralyNekem most is van egy, és hát mit mondjak, nagyon ott van(Gyors netes helyről letöltés, és már vihetem is haza az anyagot)
Ja igen, a pendrive beizzítását úgymond a 0 -ról kezdtem (kernelfordítgatás), így aztán ''sejtem'' hogy mi miért van, szal ha nem menne csak kérdezz; bár nem valószínű hogy az UHU & Knoppix ne tudná kapásból kezelni. -
proximus
senior tag
ird be ezt egy terminálba: df -h
Nálam pl. most a win-d van felcsatolva:
''Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hda3 1.9G 1.2G 731M 62% /
/dev/hda6 35G 18G 18G 50% /home
none 126M 0 126M 0% /dev/shm
/dev/hda5 15G 6.6G 8.1G 45% /mnt/win_d
/home/live-cd/iso/rendszer
673M 20K 673M 1% /mnt/rendszer
/dev/cdroms/cdrom0 263M 263M 0 100% /mnt/cdrom''
Ha te is találsz /mnt/win''valmi'' -t, akkor alapból mountolta a cuccot, valszeg mentés célból.
Ha így van, keress ''gyanús'' fájlokat ezen a partíción. Ha vannak ilyenek, akkor abba írkálja a változásokat. -
proximus
senior tag
Ha van Fat -os part(vagy csinálsz egyet), viszont magától nem akar ''oda dolgozni'', akkor csatold fel:
mkdir /mnt/win-c (vagy amelyiket használni akarod, ha van már ilyen akkor nem kell)
fdisk /dev/hda (most egy partícionáló progiban vagy), írsz egy ''p'' -t, majd enter: most láthatóak a partíciók: keress ''W95 FAT32'' -ket. A kiszemelt partíció /dev/hda''szám'' -t fogjuk használni.
mount -t vfat /dev/hda''szám'' /mnt/win-c (most már tudsz rajta böngészni, meg írni is rá, de figyelem: a linuxos file -attribútumokkal nem tud mit kezdeni a fat, ezért ajánlottam a ''formázott fájlba'' írást, ha meg akarod tartani ezeket is) -
proximus
senior tag
Aki a pingvinnel kisérletezik, az rossz ember nem lehet, annak meg már csak segítek
Konkrétan sajna nem ismerem a Knoppixot, viszont SuSe Live CD -k mind úgy működnek, hogy ha találnak Fat -os partíciót, akkor oda dolgoznak, ha nem, akkor marad a RAM. (Bár mintha pont Kno. -nál olvastam volna, hogy ha talál pendrie -ot, akkor oda menti a dolgait)
Tényleg, amikor indul, akkor nincsenek valamiféle ''advanced'' indítási opciók, vagy beállítások? -
proximus
senior tag
''csak azt nem értem, hogy a beállitásokat hova fogja menteni.'' Valószínűleg alapból a memóriába, úgyhogy amilyen felhasználóként dolgozol, pl.: ''gabor'' mentsd ki (/home/gabor), vagy ha ''root'' -ként, akkor azt; valamilyen eszközre: pendrive, floppy, ... A legjobb egy fajlt létrehozni a win -es(fat32) partíción, amit megformázol mondjuk ext2 -re, majd valahova felcsatolva (pl. /mnt/adatok) beleírhatod amiket időközben módosítottál, és igényt tartassz rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest