- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor Magic V2 - origami
- Vodafone mobilszolgáltatások
- James Bond órája is lehetne a Black Shark Watch X Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #3450 üzenetére
Régen volt erről egy adat valamilyen MMO játékokról statisztikát vezető oldalon, de az tavaly ilyenkori. Akkor volt talán 700K, vagy ilyesmi. Most max találgatni lehet, hogy mennyi... (de az biztos, hogy kevés ... sokan elmentek, vissza se jöttek, stb. majd a 2.0 meghozza a hatását)
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #3096 üzenetére
*sigh* Minek? Ehhez a játékhoz baromság szerintem is. Egy nagyobb monitoron el lehet már vele lenni (valamilyen csodánál fogva én még laptopmonitoron is megoldom), azon kívül ha már költünk pluszban akkor egy ilyet kéne venni hozzá. 20+K HUF, de cserébe hátradőlsz és egyszerűbb classoknál csak az egeret nyomkodod
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #3014 üzenetére
Pl ezt, és sok más oldalt dob a gugli továbbra is
Meg aztán generalban sem árt szerencsét próbálni.
Más: találkoztam egy nagyon vicces guildnévvel a red eclipsen: csipetcsapat. Jól kiröhögtem a csávót pvpben, hogy milyen fogyatékos guildnevük van
Amúgy ti előrendeltétek a kieget? Én igen, és várom már nagyon azt a plusz 5 szintet. Ahogy kijön szerintem első 1-2 nap össze kéne hozni!
Amúgy meg elgondolkoztam mostanában a security key megvételén. Egyrészt biztosabb az accom, még ha nem is sanszos, hogy ellopják, másrészt elérem a security key vendort (ami csak azért kéne, hogy megvegyem a zenélő robotot ) , plusz havi + 100 cartel coin (ami nem mindegy szerintem)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Wolverine
félisten
válasz mindfreak #2985 üzenetére
Volt már ilyen az MMO-k történetében, amikor egy játék rövid idő alatt átállt freemium modellre, a legutolsó ilyen példa a The Secret World alig egy hete. Gyakorlatilag minden esetben értelmesebb módon sikerült ezt megoldani. Sőt, maga a freemium modell is a legtöbb játékban értelmesebben van megoldva, pl. az Age of Conantől a Star Trek Online-on át a LotRO-ig. Mindenhol van korlátozás, de ettől még játszhatóak maradtak, endgame-szinten is. A TOR-ban egy free - és egy preferred - játékos gyakorlatilag ki van tiltva a lvl50-es contentből.
Szerintem a Bioware azt hiszi, hogy az MMO-k is olyanok, mint single játékok, amelyekben a szintezés a lényeg; pedig ez nagyon nem igaz ennél a játéktípusnál, ugyanis a törzsjátékosok az idejük legnagyobb részét nem szintezéssel fogják tölteni, hanem a max. szinten."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
remington2
senior tag
válasz mindfreak #2978 üzenetére
Engem is meglep ez a sok negatív hang, pedig a játék szerintem jó. December elején vagy november végén kezdtem f2p-ként, úgy toltam el egy trooper karaktert huszonvalahanyadik szintig. Komoly gondom nem volt a korlátozásokból, pve szerveren vagyok, a heti / napi grind nem érdekel, csak a sztori, más per pill nem érdekel. Szerintem f2p-ként - azon az áron, hogy ingyen van - elviselhetőek a dolgok. Ingyen kap az ember egy fantasztikus univerzumban játszódó játékot, ahol eléri az összes karakter teljes történetét, ez már önmagában megéri, minden korlát ellenére is.
Ha meg nagyon akar az ember valamit, költ némi pénzt, aztán célzottan megveszi, ami kell (cartel marketen), vagy előfizet (én kipróbálom, milyen így, a játék megvásárlásával, ami 30 napot adott). Ez ugyebár "mindent visz". + egy könnyítés a preferred státusz is, mert ha már költöttél valamennyit, akkor az f2p-hez eggyel feljebb vagy, ez is egy bónusz.Egyvalamire lennék kíváncsi: az EU-s szervereken játszik valaki preferredként? Esténként kell sokat várni?
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Wolverine
félisten
Engem marhára nem érdekel, ha valamiért fizetni kell; több, mint 1 évig voltam előfizetője a Riftnek (most nem telik rá éppen), fél évig a Championsnak és majdnem 8 éve WoW-ozom. De olyasmit pl. nem tudok elfogadni, hogy ha nem fizetek, akkor egyáltalán nincs bankom. Ez nonszensz. Az egész rendszerről ordít, hogy nem az a célja, hogy többen játsszanak, hanem az, hogy többen fizessenek - de ha normál havidíjas rendszerben nem sikerült megtartani az embereket, akkor így végképp semmi esélyük nincs erre.
Igen, sok pénzt öltek a TOR elkészítésébe, csak épp nem abba a részébe, amivel meg lehet tartani a játékosokat hosszú távon - a kasztok sztorijai a komplett szinkron miatt drágák lettek, az endgame tartalomról viszont eddig csak azt olvastam, hogy repetitív, unalmas és olyan designnal készült, amit évekkel ezelőtt túlhaladt az MMORPG műfaj."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
RockHaRD
addikt
+1
én is úgy voltam ,h f2p egye-fene megnézem... és egyre jobban tetszik. Olyannyira, hogy már prefered is lettem, és ha elérem az 50-et (de lehet, hogy előtte), valszeg elő is fogok fizetni... lehet, hogy csak 2 hónapra, és utána megunom, de egyelőre nagyon tetszik a játék
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #2689 üzenetére
Powertech és Assassin amit én is mondanék ilyen célra. Mindkettő tökéletesen újratalentelhető egy pillanat alatt dpssé és mindkettő elég jól is tud dpselni.
Olyan trükkökről nem is beszélve, hogy tankként specelve dps ruhában rohangálsz, stb stb
Monjduk az Assassin pull+pushback kombója elég sokszor hasznos is tud lenni"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #2687 üzenetére
Tank vagyok (voltam?) de az élet így sem olyan könnyű, ne aggódj
Az a kiegyensúlyozatlangása a pvpnek, hogy nem igazán van megszabva rendesen, hogy milyen classok kerülnek be egy csapatba. Persze ezt nehezebb lenne figyelni, de monjuk a skill tree alapján azért lehetne sejteni. Így viszont elég kellemetlen, amikor pár dps és pár tank megy egy véletlenül jól összerakott 2heal 2 tank 4 dps vagy hasonló group ellen pvpben.Amúgy meg nem igazán van ilyen, hogy tankok jobbak mint a dpsek. Persze, jobban bírja egy felgearelt tank az ütéseket, de attól még nem halhatatlan, ne aggódj. Egy ügyes mara péppé ver, hogy rohadna meg
Az pedig semmit nem jelent, hogy korlátozva lesz a warzone. Sok embernél még így is higulni fog a felosztás, persze az ellenség oldaláról is. Főleg ha páran még be is fizetnek pár hónapra, akik nem értenek a pvphez.
Igazából nem kellene hozzá nagy ész, sőt már-már a gear is lényegtelen (ha nem adják el a recruit pvp gearjüket 50en), simán csak az alap dolgokkal kéne tisztában lenniük az embereknek.
De amikor alderaanon megvan 2 turret és mennek a 3-ra ok nélkül, vagy 1 van csak meg, de 4en őrzik, mondván már vesztettünk (600-500 állásnál mondjuk), és még sorolhanám a pályákra jellemző folyamatos bakikat"Super perfundo on the early eve of your day."
-
br.rak
őstag
válasz mindfreak #2681 üzenetére
Én már több mint fé éve nem játszok vele, szóval bocsi, ha hülyeséget mondok.
Szerintem érdemes társasággal pre-made csapatként szintén pre-made csapat ellen menni, ha van rá lehetőség. Ha meg nem akkor is érdemes min 2-3 embernek együtt menni, hogy ne legyen teljesen fogalmatlan a csapatod, mert ha csak pár ember mászkál mint pók a falon, az -nehezen- de ki lehet bírni, főleg ha az ellen is ilyen, de ha mindenki ilyen, az ciki.Br
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #2662 üzenetére
Na igen ... FP-ből a heti hét elviselhető szám lenne, ha eltekintünk a szintezéstől. Napi egy a comm-ért.
Ops: nem feltétlenül baj, én speciel tökéletesen leszarom az opsozást, akármennyire is jó lehet. Valahogy nem az én világom.
A pvp viszont; oké, van akinek biztos az a véleménye róla mint nekem az opsról de én belehalnék
Az egyik altomat csak wz-vel szinteztem kb, a mainem pedig majdnem hatalmas warhero...
Mindegy, egy vicc az egész, trial, és nem pedig f2p!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #2660 üzenetére
Egyet értek. Én is azért hagytam most abba, mert azt a 4 ezret inkább elsörözöm a barátokkal, mintsem ilyenre költsem.
Ez a f2p-nek csúfolt extended trial meg egy vicc azért így magunk között szólva. Szintezésre jó, de arra is döcögősen..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz mindfreak #2642 üzenetére
@(#2640) lordjancso: Remélem soha Tele lesz a játék (főleg a pvp meg a fp-k) idiótákkal, esélytelen lesz bármikor bármire rendes csapatot találni. Amúgy október vége az utolsó infom, lehet, hogy lesz belőle november eleje is (vagy elhúzzák karácsonyra, bár az nagy szemétség lenne és meg sem tehetik szerintem...ergo okt vége )
@(#2641) Drenadar: Azt, hogy többen vannak vagy sem azt nem tudom megmondani, biztos van róla valami statisztika a hivatalos oldalon vagy valahol. Az európai szerveren (mert hogy most már egész európának egy szerveren kell lennie...) mindenesetre pvpben gyakran jobbak a köztársaságiak mint a birodalmiak. Lehet, hogy simán több a premade wz, lehet, hogy tényleg jobbak, nem lehet tudni.
De a játék persze bugzik tovább. Nemrég csak birodalom vs birodalom pvp volt, aztán a minap aki beállt a sorba wz-re, azt kidobta a char képernyőre
Vannak itt érdekességek kérem.@(#2642) mindfreak: Nekem is szaggat gyakran, de nem vészes. A nagyobb bolygók (hoth,belsavis,etc) fognak is néha szaggatni, ez nem csoda. Alderaan ... talán még az is belefér ebbe a kategóriába. Én pvp alatt szoktam érzékelni néha, de ez nem feltétlenül a géped hibája. Úgyhogy a ticketedre értelmes választ ne várj Megírják majd, hogy a játék teljesítménye folyamatosan javul, ezért felelősséget nem vállalnak (ez a sys req-ben benn is van asszem, legalábbis anno olvastam), és lehet, hogy ennek tudható be, de minden esetre elnézést blablabla.
Lényeg: ne foglalkozz vele, a nagyobb bolygók szeretnek szaggatni (a száz éves töltőképernyőről ne is beszéljünk), a szaggatás meg néha pár nagyobb lagspike mellékterméke, amik tegnap is zavarták a nyugalmat..
-
-kdM-
senior tag
válasz mindfreak #2551 üzenetére
Köszi a linket. Ez alapján "Atho City" felejtős (még amin trialban voltam is forgalmasabb). Van valami limit egy szervernél vagy nem zárják le x karakter után sem? Most "Tomb of Freedon Nadd"-ot néztem ki ami 10 óra körül tele szokott lenni, attól még lehet arra regisztrálni?
-
mindfreak
őstag
válasz mindfreak #2551 üzenetére
info a témáról:
karaktertranszfer valamikor nyár elején. Először kijelölt szerverere és szerverekről lesz ingyenes transzfer, ezt követi majd egy szélesebb körű rendszer, ahol bizonyos promókban ingyenesen válthatunk egyes szerverekre vagy pénzért oda megyünk, ahová akarunk. További infók a bevezetés előtt. -
szepi79
őstag
válasz mindfreak #2536 üzenetére
na ez meg a másik. az SW világa nekem főként a jedi/sith konfliktus miatt érdekes. az is azért, mert mindkét csapat képviselői viszonylag ritka számban maradtak meg. a KOTOR ilyen szempontból nem volt gáz, az összlakossághoz képest ott is igen kevés volt az ERŐhasználók száma.
viszont az SWTORban minden bokorból azok kerülnek elő, és a mennyiség miatt valahogy megszűntek annyira "kívánatosnak lenni", ha élhetek ilyen képzavarral.
#2537 Jander: esetleg még a secret world-öt nézzed meg, két hónapon belül megjelenik az is.
[ Szerkesztve ]
''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban
-
szepi79
őstag
válasz mindfreak #2530 üzenetére
szerintem a wow nem lenne sokkal másabb helyzetben, mint most. illetve attól függ, hogy nézzük. ha úgy, hogy a warcraft nélkül a blizzardnak nem lett volna annyi pénze megvalósítani a wowot, ahogy az induláskor tette, akkor valószínűleg igazad van.
de ha úgy nézzük, hogy mint MMO mennyire lenne sikeres, ha mondjuk nem a warcraftot folytatta volna, hanem egy új fantasy történetszálat inditott volna, akkor szerintem a kezdés nem lett volna ennyire erős, de előbb utóbb csak megismerte volna a jónép, mivel az akkori MMOk közül azért erősen kiemelkedett minőségben és tartalomban.
viszont az SWTOR sehol sem lenne az SW nélkül.
''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban
-
-conrad-
addikt
-
Wolverine
félisten
válasz mindfreak #2503 üzenetére
"Nincs class specifikus storyline a WoW-ban. Pont."
Van, a legendary fegyverek összerakása ilyen (Dragonwrath, Fangs of the Father). Ugyanakkor ezeket nem tudja mindenki összerakni, és nem is cél, hogy mindenki befejezhesse a chaint, aki elkezdi.
Olyan küldetés, amelyben 5 oldalt kell elolvasni, nem nagyon van a WoW-ban."A WoW az első MMO játék volt, ezzel fektették le magát a stílust."
Ööö... nem. Az első modern MMO-nak az 1996-os Meridian 6-et tartják. Az Ultima Online idén 15 éves, és még működik. A WoW közvetlen elődjének tekinthető Everquest idén váltott free2play módra, 13 éves korában, 17 vagy 18 kiegészítő után... A WoW annyit változtatott az MMO-kon, hogy most már mainstream lett a műfaj és nem a játékosok aprócska szelete játszik az ebbe a stílusba tartozó játékokkal; és ez is csak a Nyugatra igaz, mert Keleten még csak nem is a WoW a legsikeresebb MMO.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Telda
addikt
"ToR-ban minden questet párbeszéddel veszel fel és fejezed be, ahol még döntéseket is hozhatsz."
Eleinte még érdekes is volt, de egy idő után már csak 1+space; 1+space; 1+space.
Persze lehet hogy ezzel én voltam csak így.Ennek ellenére az TORban egy 50 és egy 24 altom volt. a WoWban pedig 7X85.
Az egyikkel már nem játszom, a másikkal még igen, lehet találgatni melyikkel .[ Szerkesztve ]
-
dilipok
veterán
a vege sajnos ott van, hogy sokan fogtak magukat es letettek a jatekot (koztuk en is), mert unalmassa valt... Nem vagyok sajnos idomilliomos, ezert altalaban 1 (max 2) karakterem van az MMO-kban, es pl a WOW-ban, hiaba elertem a max szintet, annyi minden dolog maradt amit meg csak nem is lattam, hogy evekig lekotott meg (a vanilla idoben kezdtem jatszani vele, kb 1 evvel a kiadas utan). Itt viszont ez a "feeling" nem volt meg. Kiprobaltam a dark/light side-ot, tobb karakterclassot is, de a vege mindig az lett, hogy unalomba fulladt, es nem volt kedvem leulni ele. Most fog lejarni az elso 3 honapos befizetesem, de pont tegnap cancelleztem az elofizetest, es mar most latom, hogy megyek vissza WOW-ozni Probaltam mar tobb (WOW veronek kikialtott) MMO-t, de a vege rovid idon belul mindig az lett, hogy visszatertem a gyokerekhez.
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
szepi79
őstag
válasz mindfreak #2494 üzenetére
"Nem kihalt szerveren kell játszani és mindjárt nem lesz gond a group találással."
hidden becks-en kezdtem karaktert, IRL ismerős tanácsára. eleinte még csak csak volt ember, de febuár vége felé már eléggé kihalt volt, bolygónként 30 ember, az nem sok. ha a te szervered jobb, annak örülök, csakhogy engem, mint játékost ez annyira nem vigasztal, pláne hogy még fizetős karakter transzfer sincs.
"A történetről csak annyit, hogy pl. WoW-ban még ennyi sztori se volt, meg ahogy hallom másoktól nincs is.. és amikor megjelent rengeteg hibája volt és sokkal kevesebben játszottak vele."
a történettel kapcsolatban igazad van, de ha jól láttam, azt senki nem is szidta. (sőt, azzal mindenki egyetért, hogy azt kikúrt jól eltalálták.) csakhogy ez egy MMO, és itt nem szabadna a történetnek lennie a lényegnek. ugyanis akárhány évig fejlesztenek egy játékot, mindenféleképpen véges tartalom fér csak bele. tehát kell valami, ami azután is ott tartja a játékost, hogy a sztorinak és a karakterfejlődésnek vége. egy MMOnál adja magát a válasz, a közösség előállítja saját maga számára a szórakozást, közös raidek, insták, stb.
ez az SWTORból sajnos hiányzik, ugyanis a multizást igencsak megnehezítették. gondolom te sem viccből a már meglévő maxos karaktereidet tápolod, hanem kezdesz mindig újat.
és igen, a wow sztoriból sose lesz olyan erős, mint az swtor, de nem is célja, és lám, mégis milyen jól tartja magát. egyébként már csak a következők miatt sem szerencsés a wow kezdő állapotával összehasonlitani:
1. mert akkoriban nem volt más értelmes alternativa MMOra
2. ha most jönne ki ugyanaz a wow, csúnyán megbukna
3. rengeteg gyerekbetegsége múlt el és lett új alapvető kritériuma a műfajnak, és van pár, amit az SWTOR nem teljesit, pl. alapkövetelmény lenne az addonok megléte ill. makrók."Nyilván mindez szubjektív vélemény, csak ugy vagyok vele, hogy annyira nem rossz játék ez, mint ahogy itt beállítjátok."
ez a legnagyobb baj(om) az SWTORral, hogy egyáltalán nem rossz játék, viszont rossz MMO.
-
Viktor77
titán
"A történetről csak annyit, hogy pl. WoW-ban még ennyi sztori se volt, meg ahogy hallom másoktól nincs is.. és amikor megjelent rengeteg hibája volt és sokkal kevesebben játszottak vele."
Erre reagálnék, mert a hülyeséget nem szeretem, és te hoztad fel a WoW-ot.
Tisztában vagy a WoW lore-ral? És azzal, hogy gyakorlatilag mnden egyes terület questline-ja (a fő szál) egy-egy történetet mesél el? Olvasni kell a questeket, ezt sokan nem teszik meg.
Hibája valóban sok volt (bár, mikor én kezdtem 3-4 hónappal rajt után, gyakorlatilag már gamebreaker buggal nem is találkoztam). És még ezt is fel lehet hozni érvként a az SW ellen. Hiszen ezek a hibák 7 éve voltak, más fejlesztők tanulhattak volna belőlük. Az SW készítői nem tanultak.
A sokkal kevesebbet hogy érted? Szerencsétlen Blizzard 100K előfizetőre számított. Ezzel szemben 1 millióan kezdték el a játék az első időkben, ennek is volt köszönhető sok szerverekkel kapcsolatos bug, hiszen közel sem volt elég. Talán arra is emlékszel, hogy nagyon sokáig hiánycikk volt a játék.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Departed
őstag
Ha azt gondolnám rossz játék, nem játszottam volna vele 3 hónapot.
Csak annyit mondtam, hogy ahhoz képest hogy hány évig készült, jópár probléma van vele ahhoz, hogy még több hónapot rászánjak.
Majd megnézem egy év múlva is, de most inkább a mostanában megérkező fantasy mmo-k felé fordítom tekintetem.Ja és mi az hogy nem kihalt szerveren kell játszani? Várakozó soros "magyarnak kijelölt" Hidden Beks-en játszottam, és hasonlóan a legtöbb szerverhez, szépen kihalt. Hidd el, merge-dzsel vagy átköltözési lehetőséggel egész más lenne, de az vicces gondolat hogy mi választottunk kihalt szervert.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
-
Telda
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Egér probléma
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ASUS ROG Ally
- Építő/felújító topik
- VoIP telefonálás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest