- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
King Unique #37 üzenetére
Senki nem mondta, hogy belefagy a gép, csak hogy cpu limites lesz a másolás usb-n. Az meg nem számít, hogy szerinted mi mikor terjedt el, attól még létezett egyszerre lassú cpu és fw.
-
Beri
addikt
válasz
King Unique #28 üzenetére
Igen (ahogy korábban ROBOTER is leírta), 2009-ben ez már nem volt téma, de ha visszatekersz az időben, bőven cpu limitbe futottál egy sima másolással. Ha 2007-ben 40% cpu loadot jelentett a másolás, szerinted 5 évvel azelőtt nem koppant ki az egymagos pentium?
-
azbest
félisten
válasz
Plusz nem csak az adatátviteli sebesség számított. A késleltetés is.
Elvileg nincs lényeges különbség köztük a specifikáció szerint, a gyakorlatban meg a megvalósítás, a driverek és még az oprendszer miatt is volt.Sokáig mac-eket használtak audióra és zenéléshez, mert ott a firewire, driver és os kombóval sokkal jobban működtek. Usb-nél meg pécén a sokféle gyártó, sokféle driver, a hubok minősége és a többi rákötött eszköz driverének minősége miatt lehetett rossz híre, ja meg a win hangkezelése is más.
#22 jerry311
ha nem kritikus, hogy kiesik pár hétre, akkor érthető. Ha mégis kritikus, akkor meg ha ég a ház, majd akkor lesz fontos. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Szerintem sokan húzták ki pl Ryzen-ekig egy C2Q-val, jó körítéssel azért sokáig használható volt, ha nem a csúcsra hajtott az illető.
A P3 és Core közötti időszak visszanézve teljes zsákutca, amit inkább el akart felejteni a jónép, legalább is intel fronton. Én is örültem, mikor már szabadultunk meg a P4 cerkáktól az irodában, amiket nem én vettem (igaz, voltak más ballépéseim) -
Beri
addikt
válasz
King Unique #23 üzenetére
Azt szemléltetted, hogy cpu limit nélkül mit megy a fw az usb-hez képest (random termék, sok évvel később, stb.). A lassabb cpu-k korában ég és föld volt a különbség. Trust me, I tried.
-
válasz
King Unique #24 üzenetére
... ha az USB 2.0 interfész jóval szélesebb körben elterjedt el...
Ebben vélhetően az Apple keze is benne van. Az USB miden tekintetben rosszabb volt.
Az USB győzött? Nem.
A FireWire utódja a Thunderbolt lett.
Jelenleg az USB-C, Thunderbolt3/4 támogatás nélkül már nem teljes értékű.
Mára a két fejlesztési vonal teljesen összekapcsolódott, a hardverek felső kategóriájában. -
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #13 üzenetére
Én elhiszem hogy ilyen megcáfolási kényszered van, de nagyon el vagy tájolva az évszámokban.
This (external) HDD supports USB 2.0 and Firewire
Thu 15 Nov 2001 // 16:01 UTCSimpleTech has developed a portable external hard drive which is compatible with USB 2.0 and Firewire (1394b).
Combining the two connectivity technologies on one drive seems to be a first. The product, called the SimpleDrive Deluxe, comes in 6GB, 10GB, 20GB and 30GB capacities, with the entry-level model priced at $200. The product is shipping in the US and will arrive in the UK in three weeks.
SimpleTech acknowledges that customers can get cheaper USB 2.0 storage, but it thinks there are people out there who are into Firewire as well.Megértem, hogy te 2009-ben találkoztál először ilyennel, de én nem. 2003-2004 körül Pentium 4-ek és az akkori Celeronok voltak a középkategóriás asztali gépekben (nem mindenki frissítette 6 havonta a gépét), USB 2.0-val a külső vinyók sokkal lassabbak voltak, mint IEEE 1394-gyel. Aztán jöttek a gyorsabb procik és eltűnt a különbség. Igen, ugyanazzal a külső winyóval.
-
válasz
King Unique #18 üzenetére
Igazad van, akkor már voltak gyorsabb merevlemezek.
A FireWire 400, más néven IEEE 1394 vagy i.LINK, 1995-ben jelent meg mint hivatalos szabvány. Az elméleti maximuma 400 Mbps (azaz 50 MB/s), de a valós adatátviteli sebesség jellemzően 30–40 MB/s körül alakult, a feladattól függően.
Érdemes tudni.
A számjelzés nem generációt, hanem sebesség osztályt jelent. Egyszerre jelentek meg S100, S200 és S400 néven.Az USB2-t 2000. április 27-én adták ki hivatalosan szabványként. elméleti adatátviteli sebessége 480 megabit/másodperc (Mbps), ami körülbelül 60 megabájt/másodperc (MB/s). A valóságban azonban az effektív sebesség ennél alacsonyabb, jellemzően 30–40 MB/s körül alakult.
A FireWire 5 évvel korábban készült mint az USB2. Adatátviteli sebességben mégis veri az USB2-t. Nem duplája, csak némileg gyorsabb.
Nem látok problémát. -
válasz
King Unique #13 üzenetére
...ami megint nem 2x, hanem a min és max. értékeket párban összevetve kb. 20-40% közötti gyorsulás annál a tesztnél.
Erről nem a FireWire tehetett. A háttértárak voltak lassúak.
A FireWire első generációja már fullduplex volt. Még az USB2 is csak half-ban tolta az adatot.
Még mindig megvan a Sony DV kamerám. Az USB portja 320x20, 25i felbontásban volt képes exportálni a videót. A FireWire porton átjött a 720x576, 25i felvétel. -
ROBOTER
addikt
válasz
King Unique #10 üzenetére
2009 baromira nem az az időszak, amiről beszéltem.
10 évvel korábban jelentek meg a FireWire eszközök, és ahogy írtam, volt egy időszak a kettő között, amikor az USB-vel elérhető sebesség a közelében nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Cyberpunk 2077
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók