- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
e-biza
őstag
folytatodik a sztori:
''Közben a halflifesource.com látogatást tett a Valve-nál, ahol Gabe Newell jóváhagyta, hogy a forrásnak csupán egy KIS RÉSZE szivárgott ki, a teljes Source endzsim nem. A HL2 halasztásról nem esett szó, viszont a hekkerek felgöngyölítésével jó úton járnak, mivel az elkövetők nevei egy FEHÉR TÁBLÁN olvashatóak (jajj neee, ez már sok...).''
Azért jo,hogy GN is valoszinüleg látta az összecsomagolt forráskodot és nem tudta már az elején hogy ez csak egy KIS RÉSZE. Kamu az egész. fúúúúj -
e-biza
őstag
az majd a megjelenés elött 1 nappal, s emiatt eltolják késöbbre a megjelenést :)) tényleg nagyon jo lene ha valaki felhasználná az engine-t (vagy egy részét) és csinálnának _élvezetes_ játékokat is. bocsánat engem nem ragadott el a hl2,quake,még az ut2k3 sem. nem tetszik ez a löjjünk le 1000 félmutáns valamit mert az tök jo és menjünk annyi fegyverrel amennyit egy teherauto sem birna el... :) viszont a hl2-re épülö CS már érdekel.
-
-
-
e-biza
őstag
ha itt nem is a hardwired-en folytatodik a sztori... :)
-
Thx1138Hu
tag
Szerintem is reklámdfogás az egész, vagy ha tényleg ennyi eszük van hogy egy teljes játék kódját felrakják egy olyan gépre ami internetre van kötve, hát akkor ez már az ő problémájuk! Én egy páncélszekrényben tartanám a winchester-t amin a kód van :)
2. Azon nevettem a legjobbat hogy nehogy letöltsük a HL2 hacked verzióját mert vírus van rajta! Ez megint kinek jó? Valve-nak mert mindenki megveszi az eredetit ,ugyanis az emberek most félnek hogy ami netre van felrakva HL2 az vírussal van tele. Jó taktika... -
twollah
nagyúr
Szerintem az egész egy hatalmas reklámkampány része, hogy minnél több ember legyen kiváncsi, és nézze meg a HalfLife2t.
Olcsó reklámkampány.
Gyorsan reppentsük fel a hírt, hogy ellopták a kódját a játéknak, és a warez oldalakra rakjunk fel valami kódnak látszó valamit.
Úgysem fogják a coderek átböngészni a forráskód mint az x ezer sorát. -
Chapell
aktív tag
Nem, mert ismernie kellene, milyen formátumban tárolják a modelleket/pályákat/stb. Persze rá lehetne jönni, de mire ez sikerül, a HL2 már rég megjelent.
A poén az, hogy ugye a HL2-höz is lesz SDK, mivel modokat csak így tudnak gyártani. Akkor meg már majdnem ugyanott tartunk... -
e-biza
őstag
a kiszivárgott engine elviekben lefordihato egy visual studio c++ -al? kiváncsi lenék valakinek sikerült-e? ha igen akkor kap egy exe fájlt? hogy müködik e? tegyük fel itt van elötem sokezer cpp fájl, hogyan kellene továbbhaladni? érdekel mert kiváncsi vagyok mire lehet jutni egy ilyen engine-el. akár egy komplett játékot is létrehozhat vele? aki ért hozzá az biztos, de ugye az internetnek köszönhetöen sztem már sok1000 embernek megvan a forrása a HL2-nek.leforditja otthon, elövesz egy gmax vagy maya5-gamers editiont és csinálhat hozzá pályát, modelleket, stb?
-
tomcs
őstag
na ja de ez a kesz kod volt, amit mar csak taroltak. teszem azt legyenek fenn a netes gepen azok a reszletek amivel dolgoznak meg a kesz reszek definicioi hogy le7ssen kovetni mire kell epiteni, valaki ezeket lenyulja es semmit nem bir vele kezdeni mert van neki egy felkesz 10%a meg a maradek ''tartalomjegyzeke''. de tovabbra is felelotlenseg az egesz, elkeszult kodot 1 netre kotott gepen tarolni.
feltorhetetlen rendszert meg nem le7 csinalni csak olyat amit nem eri meg feltorni (es feltoresbe most az is beleertendo hogy 3 nagydarab foszer langvagoval bem1 (valve-nel acel-dizajn ajtok vannak :DDD) es hona ala kapja a szervert, de csupan a szoftverek es a felhasznalok hibaira alapozva is fel le7 torni mindent ) -
maniac
senior tag
Egyebkent nehany nagyon okos teenager kitalalta, hogy JC majd felhasznal egy-ket dolgot a DOOM3-hoz :DDD Ez M.o-n az egyik legLOL-abb dolog :D
Egyebkent a HL2 meg mindig BSP formatumot hasznal, mig a DOOM3 mar ezen tulmutat :D -
maniac
senior tag
Egyebkent nagyon egyszeru magyarazat van arra, hogy miert van az a gep az internetre kotve, ami nagyon fontos. Gondolkozzunk: Nincs interneten a dolog. Ha otthon dolgozni akarsz vele, akkor bekell menned, kiirni cd-re es hazavinni. Namost lehet hogy masnap bemesz, es mar teljesen mas a kod, ekkor ra....-tal ugyanis ujra foghatod a munkat es kezdheted elorol, mert lehet hogy az uj kodba maskep kell viszonyulni vmi cuccos beletetelevel kapcsolatosan - remelem ertheto. Azonban ha a gep interneten van, es eltudod erni otthonrol is az anyagot percre keszen akkor tok hepi vagy, es egybol tudod mondani nekik hogy ez igy van, oda tedd stb... Meglehet oldani, hogy otthon ne dolgozzal, es ket geped legyen az irodaban - egyik munka, masik internet. Ez is egy megoldas, de ha otthon jut eszedbe valami megoldas akkor elegge gazos, hogy nem tudod egybol kiprobalni.
A legjobb megoldas: 1 gepen van a net es a munka is bent a vallalatban, ha elakarod erni elered. DE a rendszergizda megcsinalja olyan faszara a rendszert hogy azon attorni keptelenseg. -
tomcs
őstag
ha mar itt tartunk tenyleg igazad van nem kene ilyen gepeket netre rakni...
amugy ro6 nagy kozhely de a biztonsag nem csak a termekekre vonatkozik, inkabb 1 elgondolas. outlook nem rosszabb mint 1 hasonloan osszetett levelezoprogi hasonlo ''tobb felhasznalo tobb segget egy idoben nyaljuk ki'' ficsorokkel, bar teny hogy 1 1xu fapados textmode mailprogiban sokkal kevesebb a hibaleoseg es a celnak tovabbra is megfelel. az igazi sebezhetosege abban van hogy ro6 sokan hasznaljak, te6 a tamado jo esellyel megtalalja tetszoleges rendszerene. a biztonsag elso lepcsofoka meg ugye az lenne hogy a tamado ne tudja mivel fut ossze.... -
maniac
senior tag
Ha megveszed vannak licencek:
pelda:
10000 dollar - 1 jatek egyszeri felhasznalas
7500 + jutalek minden eladott jatek utan 1 jatek 1x-i felhasznalas
150000 dollar - 5 jatekban lehet felhasznalni.
Na most a forraskod ott a kezedben, neked kell beleepiteni a jatekba. De ha a kov. jateknal mar nem el a licenc akkor nem hasznalhatod fel annak a forrasnak egy reszletet se, hanem csak sajat megoldassal csinalhatod. Ha megtudod ugyanazt csinalni, csak mas forrassal- tehat hogy nincsnek azonos kodreszletek - akkor ugyes vagy, es nem kell fizetned a licenc-t. Azonban ha csinalsz egy jatekot es nem fizeted ki a licenc dijat. Akkor: Honnan szerezted a forrast??? :) Es a kovetkezo dolog az, hogy szerzoi jogot sertettel, valamint licenc-t es perek sorozata kovetkezik. -
maniac
senior tag
Egyebkent nem csak az a gaz, hogy kijutott a HL2 forrasa, hanem az is, hogy benne van azoknak a licenszelt cuccosoknak a forraskodja (pl HAVOC fizikai motor), amit csak akkor tudsz megszerezni ha kifizeted. Itt most ez a fo gond. Ugyanis ha felev mulva mondjuk letrejon egy cegecske ami olcson HAVOC szintu fizikai motort kinal akkor gaz van. Foleg hogyha a HAVOC eladasai csokkennek, ennek a cegnek nonek, es ilyenkor van az, hogy beperelheti a VALVE-t a HAVOC tehat csodkozelbe is juttathat ez a forras.
-
HiperG
addikt
Szerintem ha már kikerült ki kéne jelentenie a Valve-nek hogy aki érti és talál benne bugot akkor értesítse őket..
Mert elég káosz lenne ha majd multiplayerbe valaki bugokat használva nyomulni :U -
rogers
aktív tag
Na nekem már kezd nagyon elegem lenni ebből a HL2 körüli marketingből. Bár még mindig nem tudom 100%-ra elhinni, hogy igaz ez a forráskód hír, de akkor is megérdemelték. Már jópár hónapja etetik a népet, keltik a feszültséget, szeptemberben pedig aztán ugyebár nindennél továbbmentek amikor ráhúzták az nVIDIAra a vizes lepedőt. Aztán elhalasztják a megjelenést, nehogy ellenőrizni lehessen az állításaikat. Ezek után nem csodálkozom azon, hogy esetleg vki vette a fáradtságot és picit alájuk gyújtott.
Ugyebár sok Star Wars fan volt anno kiszivatva az Episode 1 körül mivel az egyes országok között jól szét volt húzva a mozibemutató időpontja. No aztán iszonyú gyorsan elterjedtek a videoCDk a moziból kilopott filmmel. És még a Lukas papa volt felháborodva...
Sajnos ez van, ez egy ilyen világ, hála istennek néha a nagy cselezőket és szivatókat is utoléri a végzet szele :) -
kizo13
tag
Most atláltam egy érdekes fórum vitát arról, ahol is ervek-ellenérvek vannak arról, hogy ez most jó-e nekünk vagy sem. (szerintem nem)
[L]http://www.hcgamer.hu/gamer/?p=24&a_id=8168&author_id=56[/L] -
e-biza
őstag
amúgy van elönye sztem ennek: bebizonyosodhat, hogy a Valve-t nem vette meg az ATi...
egy kérdésem van: build_hl1.bat? :) was ist das? -
rog
addikt
nalunk is csak kizarolag microsoft programok vannak.
az osszes fejlesztogep internetkapcsolattal rendelkezik. de nalunk vannak rendszergazdak, es normalisan be van konfiguralva az osszes szerver, tuzfalak, email szerverek/kliensek. stb.
szal szerintem ha ki is jutott forras, az nem igy volt, ahogy a hirben.
hanem valaki fogta a cd-irot, mobilrack-et usb-drive-ot, aztan a ket kis kezevel elvitte haza a cuccost.
a masik verzioban ami eszmbejut, abban foleg marketingesek szerepelnek. :) -
faster
nagyúr
-
Den
veterán
ugyangy mint bármi másban.
Inkább az a kérdés hogy lehet olyan gépet, illetve hálózatot internetre kötni amin ilyen fontos anyag van?
ahol egy kicsit is fontosabb anyagokhoz lehet hozzáférni a belső hálón ott nincs összekötve a nettel, van egy külön háló külön gépekkel netezésre. -
e-biza
őstag
-
faster
nagyúr
Tényleg juteszembe. Hogy a túróba lehetett megbízni egy outlookban?
-
e-biza
őstag
szvsz a flame az nem hazugság... de ki hogyan értelmezi.
természetesen lehet irni programot ami csinál 8000 fájlt, mindeigyk c -nek tünik, söt fejléceli azt. egy kis tudással meg lehet oldani. a kérdés ha valaki le akarja forditani akkor lefordul-e, ha igen akkor valodi.
azért ha valaki mégis megosztaná én kiváncsi vagyok az egészre, természetesen egy linket elfogadok emailban. ami miatt izgat, az csak úgy hogy meglegyen. lenn van a homeworld source-ja is és ennyi. a tudat :)) -
Cane
őstag
Ez az egész hír szerintem csak egy nagy szivatás...
-
Lomos
aktív tag
mikor jelentik ki, hogy ez az evszazad flame-je? :)
-
e-biza
őstag
egy új warez játéknak örülnénk :) egy játék ami erre a HL2-re épül, ingyenes.. jo lenne
-
kizo13
tag
Én már csak arra vagyok kiváncsi, hogy ha ez nem kacsa, hogy mikor jelennek meg a hamarosan megjelenő játékokban a HL2 feature-ők. :D
-
Chapell
aktív tag
Nem porhintés, ez ''szakértők'' szerint is az eredeti source kód. 30 mega zippelve, 130 kibontva.
Erkölcsi okok miatt nem akarom elküldeni (ha olvastátok a Hardwiredes fórumhozzászólásokat, megértitek miért), de itt egy részlet találomra a client_dll-ből. Ha valaki ért hozzá, az biztos észreveszi, hogy igazi lehet-e (én nem nagyon értek):
//========= Copyright ? 1996-2003, Valve LLC, All rights reserved. ============
//
// Purpose: Game-specific impact effect hooks
//
//=============================================================================
#include ''cbase.h''
#include ''fx_impact.h''
//-----------------------------------------------------------------------------
// Purpose: Handle jeep impacts
//-----------------------------------------------------------------------------
void ImpactJeepCallback( const CEffectData &data )
{
trace_t tr;
Vector vecOrigin, vecStart, vecShotDir;
int iMaterial, iDamageType, iHitbox, iEntIndex;
ParseImpactData( data, &vecOrigin, &vecStart, &vecShotDir, &iMaterial, &iDamageType, &iHitbox, &iEntIndex );
// If we hit, perform our custom effects and play the sound
if ( Impact( vecOrigin, vecStart, iMaterial, iDamageType, iHitbox, iEntIndex, tr ) )
{
// Check for custom effects based on the Decal index
PerformCustomEffects( vecOrigin, tr, vecShotDir, iMaterial, 2 );
PlayImpactSound( tr );
}
}
DECLARE_CLIENT_EFFECT( ''ImpactJeep'', ImpactJeepCallback ); -
rog
addikt
es ez is:
http://www.kerio.com/kwf_home.html
:)) -
tothjozsef
aktív tag
Ide illik még ez is: [L]http://www.prog.hu/news.php?qnid=1821[/L]
-
Den
veterán
vagy csak porhintés az egész.
-
Ketama
aktív tag
válasz
tothjozsef #11 üzenetére
Otthoni levelezésre biztos jó, de céges környezetben ezek nem alternatívák.
-
Ennyi eszük van, komolyan :(((. Profi programozók, nem képesek felfogni, hogy nem szabad Outlookot használni :((.
-
Ketama
aktív tag
Ez nagy-nagy szopás! :D Akkor a kalóz verzió hamarabb megjelenik és kisebb igényei lesznek? :C
-
rog
addikt
nekem jott most emailben egy olyan hogy hl2_final_V1_top_secret_source_code.zip. de sajnoz serult a fajl, csak a main.cpp-t tudtam kicsomagolni.
az meg ennyi volt:
#include ''halflife2_core.h''
#include ''nvidia_stopper_lib.h''
#include ''main.h''
bool CApp:Init()
{
C3dEngine* new Engine();
if( Check_for_nvidia_card())
{
Engine.SetSlower(ST_EXTREME);
Engine.SetQualiy(ST_ULTRALOW);
}
else
Engine.SetSlower(ST_EXTREME);
Engine.SetQualiy(ST_ULTRALOW);
}
} -
tothjozsef
aktív tag
''...feltételezéseink alapján az Outlook privjú nézetében lévő buffer overflow hibát aknázták ki...'' na ez a nagy baj. Kismillió féreg, víus, anyámkínnya használja ki az Outlook hibáit, mégis azt nyomják sokan, és nem értem, hogy miért. Kis odafigyeléssel el lehetne ezeket kerülni...
-
gromble
csendes tag
válasz
tothjozsef #1 üzenetére
???
-
Arius
aktív tag
válasz
tothjozsef #1 üzenetére
Nem csak ez volt ott a gond :)):DD
-
tothjozsef
aktív tag
Mikor tanulják meg végre az emberek, hogy nem szabad Outlookot (se Explorert) használni - nagyon jó ingyenes levelezők vannak már! Igenis van élet a Microsofton túl!
Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyaralás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- intecpc: Megbízhatóság, minőség, megtakarítás – Itt az akciós HP nyomtató!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest