Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
CobraKai #28973 üzenetére
Okai Neon Lite-ra nincs egyértelmű válasz.
Én nagyon szerettem, nekem nem is volt vele gondom, de a nála kisebb és nagyobb roller mellett döntöttem. Akinek régen garanciális problémája volt - még a TMX szerviz idején - azok között volt, akinek meg kellett küzdenie velük, de egy ideje már mások szervizelik, és rájuk nincs panasz. Tehát ez a probléma már a múlté, felesleges a friss vásárlónak ez alapján megítélnie őket. Viszont bizonyos meghibásodásra állítólag továbbra sincsenek alkatrészek. Visszafizetik az árát. És az itteni visszajelzések alapján valami típushibája lehet a szériának, egyeseknél nem veszi fel a töltést.
Ettől eltekintve mechanikailag jobbnak tartom a második generációs Xiaomi 1S és a Ninebot F40E rolleremnél. Főleg a kormány merevsége tetszik, a gumija (az egész váz rezgéselnyelése), a menetstabilitása.
Ami kevésbé tetszett: a sebesség tartása hullámzóbb volt, a gyorsulása kevésbé lineáris és úgy mindenben kevésbé közvetlen.
Tapasztalatok és videók alapján az Okai elég jó tervezés, mintha jobb alkatrészekből lenne összerakva, de egyes elemeknél kicsit hanyagabbul lenne összerakva, és a sebességgel kapcsolatos programozás sem lenne ideális.-----
A már említett Segway Ninebot eKickScooter E2 Pro, 150k környékén kapható.
Érdekes, hogy a Segway magyar nyelvű oldaláról pár hete eltávolították.
https://hu-hu.segway.com/kickscooter-comparisonNincs saját tapasztalat vele, de alap paraméterei, okosan átdolgozott részletek (pl. a kijelzője, kipörgésgátlő, index, Apple Find My) nagyon ígéretes rollerré teszik. Az elődökből kiindulva megbízhatónak tűnik. Ha a kompromisszumok beleillenek a saját igények közé, akkor az egyik legjobb vétel.
-
válasz
CobraKai #28973 üzenetére
A Neon Liteot azért nem említettem meg, mert meegesik, h meghibásodik, nem lehet bekapcsolni, vagy nem veszi a töltést, és gariztatni kell. Jobb esetben már a dobozból kibontás után egyből hibás.
Viszont a garanciális ügyintézésről horror sztorikat lehet olvasni.
Bár már másik szerviz lett a garanciális szervize, de alkatrész továbbra sincs hozzá.
Az Okai egyszerűen nem forgalmaz alkatrészeket, Aliexpressen sincs hozzá semmi, nem úgy, mint a Segway, Xiaomi rollerekhez.
Szóval ezért nem ajánlom nyugodt szívvel a Neon Liteot.Különben jó roller, ugyanazt tudja, mint egy Mi 3, csak jóval kevesebbe kerül.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
CobraKai #28968 üzenetére
eMagon szokott lenni (most nincs) ilyen 8,5" RCB:
https://www.rcb-scooter.com/products/rcb-r17-electric-scooter
De pneumatikus gumit kellett rá tenni, mert az eredeti tömör / kamrás nem volt tűrhető. Szelep részére lyukat is fúrni. Ezt fél kézzel mozgatni könnyű, alig több, mint 15 kg.
Most nagyon kellemes, hogy 2 bar körüli nyomáson milyen puha járása van, CST valódi gumival (nem nylon). Igaz, hogy az első teleszkóp elég rövidutas, de a semminél jobb szerintem. Hátsó rugózás is megfelelő szerintem. De ezek sem védték ki sajnos a kemény gumi ütéseit és rezgéseit, a felfüggesztés nem arra van hangolva.
Fenti "autós nyomás", rollerre ennél többet ajánlanak a meghibásodások elkerülésére, de majd megoldom, ha baja lesz, egyelőre így tesztelem. Hintőporral megpakoltam, hogy ne nyíródjon a belső és kb. 100 km után nem is láttam problémát, amikor legutóbb szétszedtem. Vagy valami gumiszerelő faggyú / zsír talán még jobb lenne, de a hintőport is nagyon régen alkalmazzák ilyen célra, ez volt kéznél.
Ez egy másik történet, előbb 10 collos külsőt raktam, de attól nem ment fel a sárvédő, viszont 30 helyett 34 km/h sebességet értem el. Most feltettem a 8,5-es CST-t, meg a sárvédőt is, ha lesznek nedvesebb idők, nem árt (nem esőre gondoltam, csak amikor kicsit nedves lesz az út és mégis menni kell.)
De jó volt egyébként a 10 collos (nylon) külsővel is szaladgálni, az is visszamehet még. Az viszont nagyon laza köpeny, szerszám nélkül, csak kézzel akasztottam le, csak be kellett igazítani a vájatba, ahogy a "nagykönyvben" elő van írva.
Amit én kaptam eMagról, a jelzett kábel és bowden a kormányoszlop belsejében halad:
-
DigitXT
félisten
válasz
CobraKai #28970 üzenetére
Nem nagyon fogsz tudni mit választani. Egymást kizáró feltételeket írsz:
nagyobb kerék, főleg, ha motoros, nehezebb... Masszív villa, nehezebb...
Lengéscsillapító megintcsak plusz súly... Ez a 10x3-as kerék a villával, és
dupla rugóval írd és mondd 10.6 kg. Nincs benne vezérlő, akku, semmi...
Lehet ilyet csinálni könnyűre, csak akkor meg marhára nem 130K az ár...
Nézz meg egy tetszőleges e-twow modellt mennyibe kerül, aztán a súly
oltárán olyan apróságok maradnak le, mint mondjuk a dupla tárcsafék...
Ja és természetesen szinte a lehető legkisebb kerekeken gurulnak, 8".Szerk: megkerestem a másik romot, részben alumínium, erre 11.4 kg.
-
válasz
CobraKai #28968 üzenetére
Segway E2 Pro
De az is drágább 130-nál.Lengéscsillapítók a pálcikarollereken általában nincsenek, pláne a 200-300ezres kategória alatt.
Ha csak ennyi a keret, inkább használtat vennék.
Segway F30, F40, D38 10"-os
100ezer körül
Xiaomi Mi 3, Pro 2 8.5"-os
100-130ezer között
Segway F2, F2 Plus, Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 10"-os
150ezer körül, de láttam már sokat 120-130ezer között is
Segway G30 10"-os
150ezer körül
Esetleg E2 Pro 10"-os
120-130ezer köztItt össze tudod őket hasonlítani, a 10"-os kerekűek alapból nehezebbek, mint a 8.5"-osak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest