- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
cool79 #29467 üzenetére
Honnan indul a normális?
Kb. a Xiaomi M365-nél kezdődtek a normális rollerek, mai napig viszonyítási alapnak számítanak, vagyis inkább már a 10 hüvelykes utódokat kellene annak tekinteni. Az M365-tel egyidőben volt itt más feltörekvő - értsd: noname - márka, mely szinte minden gyári paraméterben jobb volt (nagyobb teherbírás, masszívabb váz, erősebb motor, nagyobb hatótáv, stb.) és még talán jobb árban is alatta volt. Egyes fórumozók oda volta érte, boldogok voltak vele, főleg hogy milyen jó üzletet csináltak vele. Csak ahogy teltek a hónapok, úgy jöttek a kérdések hogy hol lehet hozzá kormányrudat venni, mennyiért lehet eladni egy hibás rollert, stb. Ha pontos volt a gyűjtésem az itteni hozzászólások alapján, akkor a 10 megvásárolt példányból 7 tönkrement. (Legalábbis ennyiről problémáról lehetett olvasni). Valószínűleg egy sem érte el az 1.000 km-t.Tesztelés kérdésében én az https://electricscooterguide.com weboldalt és az ő YouTube csatornájukat tartom referenciának. Bár az én szemléletem sok szempontból eléggé eltér az övéktől, nálam nem az számít, hogy 100 kg-ot hány másodperc alatt gyorsít fel 30-ra.
És ha korábban a Xiaomi M365 szóba került, a 2021-es 6 legjobb olcsó roller kategóriájának is a tagja volt. Olcsó alatt ők 500 USD alatti rollert értettek, ami kb. 180.000 HUF.
A további szereplők: 3 Gotrax, Hilboy és TurboAnt rollerek.
És akkor rátérhetünk a fő problémára, gyenge GDP-vel rendelkező országokba gyakran csak az olcsósított, gyenge minőségű termékeknek lesz erős piaca. Olyan termékeké, melyek valamit magára adó országok be sem engednek, vagy alaposabb vizsgálatokat követően visszahívást rendelnek el rájuk.Itt van az ő 2022-es, 2023-as és 2024-es értékelésük mindegyik évben több, mint 100 rollert teszteltek. A kategória nyertesek között vannak idehaza is ismert márkák és típusok. 2022: NIU KQi2 Pro, Kaabo Mantis V2, Kaabo Wolf Warrior X, NAMI BURN-E 2, Kaabo Wolf King GT Pro, Segway GT2, Vsett 10+, Okai Neon Pro, Inokim OXO.
2023: Segway E2 Plus, NIU KQ12 Pro, NIU KQi3 Max, Segway Max G2, Kaabo Mantis V2, Nami Klima, Nami Burn E-2, stb, stb.Semmi Kugoo, iScooter, Mankeel, Maxwheel, Sencor, AovoPro, BOGIST, HX, WQ, Quickwheel, Joyor, Techsend, stb. típus nem szerepel náluk. Pedig van aki közülük a kedvező review reményében küldözgeti, boldog, boldogtalannak.
Az, hogy kinek mi lenne a legmegfelelőbb típus, az nagyon egyén függő. De van az a szint, ami alá nem szabadna lemenni.
-
Reggie0
félisten
válasz
cool79 #29454 üzenetére
"Nézd meg pl.a Banggood oldalán a G2-őt,jelenleg 186 vélemény van (magyarok is),4.94 értékeléssel az 5ből."
Mintha ez erne barmit is. Egyszer megirtad a velemenyt, utana nem tudod modositani. A velmenyezok altalaban par nap utan irnak velemeny es nem fel-egy eves tavlatban, szoval kb. annyit jelent, hogy megjott a csomag es kicsomagolas utan mukodott a roller.
-
PociAti
őstag
válasz
cool79 #29454 üzenetére
"Szerintem meg az a gáz,hogy érdemi tapasztalat nélkül szarozol olyat amit képen meg videókon láttál,meg olvastál valahol,és ezeket készpénznek veszed."
Az aszfalton elterülni gáz, mert valaki olcsó szarral, egy ipari hulladékkel vesz részt a közúti forgalomban.
Elhiszem azokat a fotókat és videókat, ahol arra panaszkodnak a tulajdonosok, hány száz km után törött el a kormány, lett valami más fatális probléma az "olcsó" rollerral. Nos az aztán tényleg olcsó volt, lehet újra számolni.Meg azt készpénznek veszem, hogy fele vagy negyed annyi garanciális időt vállal a cég.
Illetve nem hiszek a roller képességeinek, amit a reklámfotók alapján sugallnak, hogy mennyire vízállóak, miközben saját adatlapjuk alapján is messze elmaradnak attól, mit fotók alapján próbálnak elhitetni a palira vehető vásárlóközönségükkel.
"Nézd meg pl.a Banggood oldalán a G2-őt,jelenleg 186 vélemény van ..."
Azért ennyire tájékozatlan ne legyél már a webáruházak működését illetően! A Banggood értékelési rendszerére alapozni a véleményt elég nagy szamárság. Nem lehet eltekinteni a vásárló közeg minőségétől sem, és attól a ténytől, hogy mikor születnek azok az értékelések. A kiszállítást követő napokban, és a dicséret elsősorban annak szól, milyen gyorsan megérkezett az áru, működik, és aki szereti a gagyit, az ő véleménye szerint milyen jól néz ki.
Ezek nem hosszútávú tesztek, pedig a probléma ekkor jön elő. És a felhasználók 1 év után nem nyúlnak hozzá az értékelésekhez, hogy a korábbi 5 csillagot átjavítsák 1 max. 2 csillagra."A drágább gépek egyszerűen túl vannak árazva,ezt csak te nem tudod ezek szerint."
Ez olyan ember szerint igaz, aki a biztonságot nem tudja vagy nem hajlandó "beárazni"."A garanciális időből meg aztán totál felesleges kiindulni,fontosabb hogy alkatrész legyen ha odakerül a sor."
Érdekes hozzáállás, viszlát az ambulancián!Azt akarod mondani, hogy a G4 most a negyedik változatra már tényleg tökéletes lenne?
Érdekes módon a Kugoo / KuKirin tulajdonosok mindig ezt hajtogatják, az előző modellnek még voltak hibái, de ez már jó. Aztán amikor kijön a frissített modell, akkor ismét kezdődik előröl, ez már jó, de a réginek még voltak hibái, legyen bármelyik változat.
Vagy amikor látványosabban félrenyúlnak, akkor ez nem olyan jó, mint az előző. (Bár mindkettőn először meg kell szerelni ezt, meg azt, de biztos a többi rollert is szerelni kell...)
Soha nem lehetett azt hallani tőlük, hogy ez a KuKirin modell is tökéletes volt, és az utódja is az. Kiszedtem a dobozából, anélkül tudtam menni vele 1.000 km-t, hogy nem kellett valami végzetesnek induló hibát elhárítani. -
törölt tag
válasz
cool79 #29454 üzenetére
Nézd meg pl.a Banggood oldalán a G2-őt,jelenleg 186 vélemény van (magyarok is),4.94 értékeléssel az 5ből.Ez alapján nem gondolnám,hogy annyira szar lenne.
Sokat rendeltem régebben Banggood-ról és Gearbest-ről, az értékelési rendszer egy hatalmas kalap kakkanat. Bár ezeket a sorokat emlékből írom, de nekem dereng egy emlékkép, amikor nem engedett "negatív" értékelést adni. Rengeteg webshop trükközik az értékelésekkel, és erre próbálod alapozni az "igazad".
Többen itt többre tartjuk az életünket annál, mint hogy egy lélekvesztővel guruló szervdonorként közlekedjünk. Jogod van hozzá, ezt senki sem vitatja el. De hozzászólások alapján töredék tapasztalatod sincs a többiekhez képest, ráadásul kamu értékelésekre bíznád az életed...
Félreértés ne essék, én is dilemmáztam egy ideig Kukirin G2-n, mert az adott árkategóriában nem volt dupla felfüggesztés, sőt még tempomat sem, ami nekem egyéb okból muszáj. De nem találtam helyben olyan szakit, aki rendbe rakta volna 0 percesen, és amihez nem értek, ahhoz nem nyúlok jellemzően, főleg ha az életem múlik rajta. -
h1mpi
félisten
válasz
cool79 #29454 üzenetére
Azt azért ne felejtsd el, hogy a drágább gépekben nagyobb az akku is (ami a roller árának meghatározó tétele, pl. egy 72V-os 40 Ah LG vagy Samu cellás akku olyan 600-800e Ft gyári áron) illetve a futómű és egyéb alkatrészek is sokkal jobb minőségűek.
Nekem volt G4 nem volt vele sok gondom, de utána a Nami-ra felállni és menni vele azért az nem egy kategória. Persze sokszor drágább, de többet is ad. -
PociAti
őstag
válasz
cool79 #29451 üzenetére
Az szerintem nagyon gáz szöveg, hogy a másik is eltörik. Az arányok nagyon fontosak!
Ami nem mindegy, hogy ha az első 1.000 km-t nézzük, akkor a KuKirinhez hasonló szaroknál a meghibásodási arány iszonyat magas más rollerekhez képest. Azokhoz a gyártóhoz képest, akik nem ennyire megalkuvóak, akik a minőség oltárán nem mennek egy bizonyos szint alá.
Mégis, szerinted miért "csak" ennyibe kerülnek, miközben elég kecsegtető paraméterek szerepelnek az adatlapon? És miért olyan rövid a garanciális időszak náluk?
-
pescara
aktív tag
válasz
cool79 #29243 üzenetére
en g30 nal fujkaltam az osszecsuko zarat, hogy konnyebb legyen csukogatni. Par nap mulva elkezdett egy kicsit kotyogni a kormany. Elvittem a szervizbe, 3 perc alatt megcsinaltak, es azt mondtak, ne fujkaljam semmivel, az a jo ha kicsit nehezen nyilik, kulonben a kormany fog kotyogni. ez kb 6 honapja volt, azota tokeletes.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged