- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Somatom
veterán
válasz
kovyhun #15498 üzenetére
Nem. Már írtam korábban, hogy olvastam vmi német híranyagban, hogy ott másfelől közelítették meg a dolgot. Az volt az elképzelés, hogy a futó embernél ne legyen gyorsabb a roller. Ezért lett 20Km/h. Egyébként én is reálisnak érzem. Nem tudom, hogy ez mennyire korfüggő. Én 53 múltam, motorozok is és a villanymonti bringámmal szoktam a budai hegyekben ugrabugrálni. Az utcánkban úgy megyek lefelé negyvennel, hogy közben ugratónak használom a fekvőrendőröket. De, a bringámon van ehhez fék, meg futómű. Rollerrel ugyanott óvatosan, az úthibákat kerülgetve, gyök kettővel ereszkedek. Félek, hogy ha elengedném és belendülne, akkor nem tudnám megállítani.
-
-
R a y
senior tag
válasz
kovyhun #15265 üzenetére
Ezek mind EU direktívák. Ezeknek a módosítása pedig nagyon hosszadalmas folyamat az EU jogalkotási mechanizmusából fakadóan. Tehát, Magyarországon azt nem lehet, hogy SMKP legyen valami egy fékkarral, mert nem felel meg a jogharmonizációnak.
Ami a lehető legtisztább lenne, ha születne egy közösségi kategória ezekre a rollerekre. Pálcikára a 25 km/h bőven elég, de azért ne 20-ra legyen limitálva, mert van amikor jól jön a többlet sebesség, de mint már mondtam többször is, 25 felett ezek a járművek életveszélyesek.
-
Tamás9x
őstag
válasz
kovyhun #15271 üzenetére
Sajnos még sehol sincs se kitáblázva se semmi. Ha elkap a rendőr igazból rendelet és besorolás hiányában tud szemétkedni, vagy elengedni.
Egy biztos úttesten ne menjetek vele, életevszélyes, inkább legyen anyázá, és ordibálás, de úttesten soha, ha levisz a bringaút, akkor is inkább járda.
Mi mindenhol járdán, kerékpárúton toljuk, nem száguldozva, max 20km/h-val így még simán megelőzve a bringásokat. Zebrán leszálva áttolva, elsőre rohadt idegesítő, de az autósok még a gyalogot se óhajtják észrevenni, hát még aki annál is gyorsabb -
Tamás9x
őstag
válasz
kovyhun #15263 üzenetére
Amin megy most a hiszti az egyik sem vesz részt a forgalomba SMKP-ra amúgy is kötelező, az hogy van aki nem köti meg más tészta...
Aki leküldené a 8-10 colos kerekeket ilyen kátyús útra azt ott kellene agyonütni...
Tervezetek vannak, rendelet, besorolás nincs, Somatom unatkozik... összezanzásítva kb ennyiItt is ugyan ezt csinálta...: [link]
-
R a y
senior tag
válasz
kovyhun #15260 üzenetére
Hogy fog SMKP-nak minősülni, ha azoknak egyik feltétele-kritériuma, a két külön működhető fékkar!? (Pld, itthoni Mi Pro 2-k mind egykarosak.)
Én nem tudom megérteni, hogy miért akarjátok ennyire, hogy a roller segédmotoros kerékpár legyen. Semmi köze hozzá. Külön, teljesen önálló kategóriát kell képviselni. Teljesen más a menettulajdonásga mint egy robogónak vagy egy biciklinek. Itt leírtam pár részletre kitérve, hogy eleve miért nem lehet SMKP a roller.
Remélem soha nem is lesz az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged