Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog

válasz DigitXT #32341 üzenetére

Ebbe nem érdemes belemenni.
    Nagyon sok függ a két vezetőtől.
    A korrekt megoldás azonnal személyi sérüléses balesetet bejelenteni. Nem lehet tudni, milyen belső sérüléseket szerzett a rolleres. Ekkor már senki sem hagyhatja el a helyszínt. A legtöbb országban a helyszín egyoldalú elhagyása cserbenhagyásnak számít.
    A mentővel jönnek a helyszínelők is.

A maradék időben fényképezni kell. A helyszínen csak törmelék maradt. Az autó és roller mozgásirányait jelölve fényképezni kell a nyomokat. (Van erre használható kréta a kocsiban.) Majd a két jármű utolsó álló helyzetében a járműveket. Minél több a fénykép annál jobb. Az ütközés pontos helyét több irányból fényképezve.
    Majd a rendőrök is helyszínelnek. De jogvita esetén a saját felvételek is lehetnek perdöntőek. Ha van tanú, megkérni, hogy adják meg az adatait illetve adataikat.

A törmelék nyomok alapján egyértelmű a rolleres felelőssége. Nem az autó ütötte el, hanem a rolleres ütötte az autót, ami az útkereszteződésben szabályosan. egyenesen haladva közlekedett.

Az autómban van menetrögzítő kamera. Hátul is rögzít. Kétszer vettem hasznát. Másodjára egy parkolásból induló autó hajtott ki elém egy mellékutcában. A bal első gumiabroncs sérült, mert a fékezés mellett teljesen hozzáértem a megemelt járdaszigethez. A hangjelzés ellenére elhajtott a jármű. A felvétellel elmentem a legközelebbi rendőrőrsre és segítséget kértem. A felvételen látszó rendszám alapján megkeresték a tulajdonost Aki kifizette a keletkezett káromat és az autó futóművének ellenőrzés költségét.
    (A másik esetben a felvétel közös megtekintése tisztázta a helyzetet.)

Új hozzászólás Aktív témák