Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT
    félisten

Eegen, így már megvan, hogy 12V-ról hajtható biztonsággal a motor: az bírni fogja! :D
    Az indító akku már kevésbé. :DDD De amúgy igazad van, valóban voltak olyan rollerek is, amelyekben még ilyen régi savas akkuk voltak, konkrétan építettem egybe egy picivel komolyabb pakkot anno (a 6x12V 9Ah gyári helyett 1 db 36V, 38Ah-t) Nitro Scooterbe:

Papíron 648 Wh volt a gyári, 3s2p-be kötve, ám BLDC-re lett átalakítva 30A vezérlővel, kövér gázra rendesen szakadt a fesz... Elvégre 15A-15A-t megkapott egy-egy sor, nos:
    nem nagyon tetszett ez a viselkedés a srácnak, ehelyett lett az én 1374Wh-s pakkom. (Tapasztalatát idézem "nagyon erős, nyomatékos lett, simán kipörög a kerék, 40 km/h végsebesség, terepen elég, semmit nem esik [a feszültség] hirtelen terheléstől". Nagy
    kár, hogy annyira élvezte ezt a nagy menetelést, hogy a 3. napon feltámadott, eldobta sajnos a vasat, ezért később inkább eladta. Mondjuk annyiban megvolt a "kármentés", hogy visszakerült hozzám a pakk, és tudtam hajtani én is.:D Amíg én is nem estem...)

CCA-hoz biztos nem lesz köze. De ha CCA környékén akarod terhelni az akkut, akkor a lemerülésig percei lennének hátra, szóval akkora terhelésnél abszolút használhatatlan, akármennyire is csak részlegesen kellene segíteni. Szerencsére az indítózás elég nagy áramfelvétellel jár. Elszállna a kezedből a talicska, ha annyit kellene "rásegítenie". :R
    Konkrétan a motoromon mértem, hogy 57A-t kér, mikor forgatja a főtengelyt rendesen, ellenberger maga a nulláról való rántás valóban lehet 100A körüli csúcs... Abba lifepo4 került a savas (AGM) helyett, mert meguntam, hogy folyton lemerül. (Nem használom.)

Viszont ha meg van rakva, szerintem 10A simán elvárható, hogy mozduljon, de nyilván
    függ az áttételtől is, mert ha jól értem, akkor nem agymotor, hanem lánckerekes lesz...
    Ha és amennyiben 10A folyamatost ki akarsz venni, akkor ugye 1 óra működés a felső korlát egy 10Ah-s akkunál, de a valóságban technológiai korlát, hogy kevesebb lesz.:D Hogy ez elég-e neked, majd úgyis akkor és ott fog kiderülni, mikor próbálod használni.

Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogod megoldani a vezérlését. Én raknék alá egy e-bike vezérlőt, tuti ami fix, még linkeltem is. Csak az meg 12V-ról nem biztos, hogy hajlandó menni, viszont lehetne építeni egy li-ion pakkot is (csak az már nem extra low budget). Gázkar lesz rajta, vagy csak kapcsolgatni tervezed a meghajtást / megy, ahogy megy?

Új hozzászólás Aktív témák