Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Remek, de a nyíltan közösségrombolás az nem okoz gondot
Vagy csak én élem meg annak azt amit csinál egymaga a komplett topik ellen? Legyen az közlekedés biztonság, márka, kresz, sebesség, és bármi téma?
Persze lehet az én véleményem a helytelen, és a moderátorok döntenek helyesen, elfogadom.
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Nekem azt mondta, hogy kényszerből rendeli, mert ha nem rendelne, ez a réteg nem venne (vagyis nem tudna venni) , olyan Segway-t ami tudja azt, hogy 40-nel is megy (pl innen a topicból linkeltem Neki a Speed kábelt FID-től, megrendelte, és működikis). De mondta azt is, hogy bár ha rajta múlna akkor Xiaomi/Segway lenne csak (pl Adasmart nem is ment el, befogta családba), de a tempomat kiszedése, meg a 25 km/h-hoz ragaszkodás a két gyártó részéről az EU-s piacon neki is bevétel veszteséget okoz, meg a gyártóknak is, mert a konkurens Kukirin nemcsak olcsóbb, de van benne tempomat , tud 40-nel is menni, és pl olcsóbb sokkal mint egy Max G3.
DigitXT: Pl G2-esek vannak főleg meg A1.
Ja nem a kolléga védelmében írtam, csak beugrott, hogy mit beszéltünk az ismerősömmel. Rendszeresen megfordulok at üzletben, szóval látom a rollereket testközelből is. Persze a Kukirinnel nincs gyakorlati tapasztalatom, szóval nem támadólag írtam.
-
DigitXT
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ez biztosan így van, nyilván van árérzékenység a fogyasztói döntésekben (ár/érték arány), de amúgy minden rollert (vagy akár kerékpárt!) először üzembe kell helyezni, szóval egyik se úgy jön a gyárból, hogy már be van állítva rajta a fék... A második megállapítással nem tudok mit kezdeni, a Kukirin az nem egy konkrét típus, mint mondjuk anno volt "A" Xiaomi. Anno a Xiaomi roller az M365 volt, és kész: de facto szabvány, boldog-boldogtalan vette... Természetszerűleg lehetett hozzá kapni mindent IS, és amúgy elég jól működött, gyárilag, már ha valaki el tudja viselni a ciripelést, amit 50 méterről lehet hallani (de ez már kérdés).
Én azért emlékszem újabb Xiaomi modellekre, hogy ahhoz még bőven nem volt alkatrész! Nyilván pont nem fontos nekem, hogy milyen Kukirin rollerek vannak, sőt tisztában vagyok azzal is, hogy volt köztük életveszélyes is, de ha van, ami már* nem az, és emiatt népszerű, nem halnak meg folyton rajta az emberek, akkor nem kezdek statisztikát hamisítani.
*: visszatérő mantrája a "kollégának", hogy persze akármelyik modell életveszélyes, mert az előző az volt, és már arra is azt mondták, hogy az nem az, mert az előző volt csak az... Csak azért nem fogja megint beírni, mert ignore listán vagyok nála.
Kiszámítható ürge! Kár: kíváncsian várnám a (soha meg nem érkező) válaszát, hogy szerinte az életszínvonal miért is a csehekhez mérhető itt, miért nem szlovákokhoz? A KSH sem hazudik... ekkorát. -
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Mondjuk nekem egy roller boltos ismerősöm mondta, hogy Kukirint csak azért tart, mert ezt keresik akiknek nincs sok pénzük, de már érkezéskor baj van vele, pl féket is mindig be kell állítania, mert vagy túl meg van húzva, vagy ellenkezőleg. Emellett még alkatrész problémák is vannak, nem minden kapható hozzá stb.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Tehát "szegényebb környékeken, rossz infrastruktúra mellett, és igénytelen felhasználók" esetén elhiszed a 30%-os piaci részesedést (lásd Szlovákia), de mi véletlen sem vagyunk ezen a színvonalon, hanem sokkal magasabban... nem vagy icipicit eltévedve ezzel?

(És ugye a piackutatásodat azzal támasztod alá, hogy a hardverapró hirdetéseket nézed. Miközben büszke vagy arra, hogy FB-ot letiltod, ahol mondjuk pöppet nagyobb a pörgés.)Ui: szövegszerkesztőben írogatod a táblázataidat? Ja nem: kockás füzetben vezeted?
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ami elhangzott a videóban, azok a számok valószínűleg hitelesek. De azok a számok nem Magyarországra, hanem másodkézből Csehországra vonatkoztak, és harmadkézből Szlovákiára.
Excel? Miféle Excel? 4-5 éve nem találkoztam már Excellel. Miért találsz ki ilyen hülyeségeket?
-
DigitXT
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
amikor a segwayes supportot szidták redditen
Arra a HSZ-re lesújtott a moderátorok pörölye, mert azt mondtad a kollégára, hogy majom. Ilyen a popszakma. Kolléga... kicsit eltúloztam. Szóval ő is firkál ide, mindenki örömére.
-
enginev3.0
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Furcsa
Ilyenkor már sosincs válasz
Se arra ahová eladó rollereket raktam be sok kmrel
Se arra amikor a segwayes supportot szidták redditenIlyenkor elvész a tudás, és majd egyszer újra feltámad
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
De érted vazzeg, "igényesség".
Mintha a Xiaomi valami svájci kézműves termék lenne.
-
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Ember, ha azt mondom 30% akkor az azt jelenti hogy 30%
De gondolom te a videónál is okosabb ember vagy a nevetséges Excel tábláidban vezetett statisztikáiddal [link]
De hogy ne erőltesd meg magad 4 perctől megtalálod az információtNe csinálj már magadból hülyét, mert már mindenki unja a kommentjeidet ha nem vetted volna észre, attól függetlenül hogy ki milyen gyártót szeret vagy használ
-
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Tedd azt is hozzá, mint szélsőséget emeli ki cseh alzás kolléga, mert Csehországban ez 7%, és nálunk is inkább 7% közelében lehet, mint 30%.
Azt nem zárom ki, hogy lehet olyan szegényebb környék, ahol az infrastruktúra is rossz és az igényesség is, ott magasabb lehet a megbízhatatlan kínai márkák aránya. -
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Részben jó az amit mondtál, bár azt azért hozzá fűzném hogy vannak olyan készülékek, amiket a szervizek helyből elutasítanak, be se veszik őket annyira szarok, vagy nincs hozzájuk alkatrész.
Samsung, stb. TV-k esetében legalább lehet némi remény az alkatrész ellátottságra, szervizelhetőségre, és megjavítva talán még évekig olyan színvonalú terméket tudnak nyújtani, amire megéri a szervizdíjat kifizetni.Rollerek esetén is voltak forgalmazói becslések milyen arányban lehetnek egyes márkák. Bog a lakossági rolleres körkép videójában beszélt erről.
És pl. amelyikből lényegesen kevesebb lehet az országban (már csak ránézésre is sokkal kevesebb jön szembe az utcán), a tematikus fórumokon, hirdetésekben mennyire sok panaszról, hibáról számolnak be. Meg azok a tulajdonosok is, akik rendelkeztek több gyártó termékével. -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Innen szép nyerni. 😁
Csak olvasgatom a topicot, és kb azt látom, hogy PociAti vs összes aktív topic lakó, ahelyett, hogy két tábor lenne. 🤐👌🫣🤣 -
enginev3.0
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Végülis bog elmondta egyik videóban hogy a szlovák piac 30%at teszi ki a Kukirin
30%, egyedül
A többire meg marad a többi gyártó
De ati legalább hiteles -
Dr. Szilikát
őstag
-
enginev3.0
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Behalok a csávón, már azt is számolja hogy hány hirdetés van hardverapron 😂😂😂😂
Egyébként pont ez az egyetlen oka amiért még nem tiltottam le, hogy ne is lássam a kommentjeit, hogy amikor elértem az 1000, majd a 2000km-t, akkor tudjam neki fotózni és lássa...
Gondolom ilyen hirdetéseket véletlenül pont nem vesz észre
Ráadásul egyik kommentjeben azt mondja hogy nem lehet hivatalos helyen megvásárolni a kukirint, másikban meg megkérdezi hogy
"Ha ennyire jó lenne, akkor mért szabadulnak meg a felétől 100 km megtett táv előtt??"
Akkor biztos nem is azért adják el mert így keresnek rajta X összeget az eladók, hanem azért mert már 99kmnél szétesett 😂
-
válasz
PociAti
üzenetére
A 100 km alatti hirdetés gazdái rájöttek, h nem nekik való a rollerezés, h inog jobbra balra ha nem tudsz egyensúlyban maradni, ez nem bicikli, kb 10x nehezebb vele a közlekedés a megállás. Az elején én is féltem rajta úgy éreztem magasan is vagyok, hirtelen 2 méter fölé nőtem.
-
PociAti
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Hardveraprón évente kb. 1500 roller hirdetés jelenik meg.
2024 február óta figyelem intenzívebben a hirdetéseket, 98 KuKirin hirdetés volt azóta (A hirdetések kb. 15%-a ismétlődés)
Ebből a 98 hirdetésből
- 30 db nulla kilométeres,
- további 23 hirdetés 100 kilométer alatti alig használt roller.
Ha ennyire jó lenne, akkor mért szabadulnak meg a felétől 100 km megtett táv előtt??Mindössze 3 roller szakította át a 2000 km-es határt:
+-----------------------------------------+--------+------------+----------+
| hirdetes_cime | osszeg | datum1 | odometer |
| Kukirin G2 Master eladó | 280000 | 2024-09-11 | 3800 |
| Kukirin G2 Master eladó fix ár csak kp | 249999 | 2024-10-11 | 3800 |
| KuKirin M4 Pro | 110000 | 2025-06-18 | 3600 |
| Kukirin G2 Master (5 A töltés, Nutt 4 d | 240000 | 2025-06-28 | 2768 |
Abból az első 2 az egy termék, ezért csak 3 darab.
Miért csak ilyen kevés van belőle, ha szerinted annyira jók, és mégis milyen állapotban vannak ezek?1-2:
3800km van benne első széria hiba néha ha tele lesz töltve letilt a BMS aksi kábelt szét és össze kell dugni ,de töltőn van feszültség kijelző és a vége fele le lehet húzni,minden működik rajta jó gép.
3. hirdetés:
Az ár tartalmaz még 2 szett fékbetétet, valamint egy sima M4 vázat motor nélkül, de AKUPAKKAL(500km), kormánnyal, első felfüggesztéssel.
Hány rollerből lett ez összerakva hogy működjön?? Plusz egy váz, és egy 500 km-t megtett akkucsomag...4. hirdetés:
Első motorkábel, a hall szenzor és az első kerékagycsapágyak tavaly lettek cserélve ...
Külön a motor: 40.000
Minek kell hozzá külön motor? Ez is több darabból lett összerakva?? Miért kellett ennyit szerelni, hisz csak 2768 km-t tette még csak meg?Ennyi, nem több. Ez nagyon gyenge felhozatal a KuKirintől, főleg hogy komolyabb generál nélkül ezek úgy néz ki már rég halottak lennének.
Meg lehet nézni a relatív apró, 8,5 hüvelykes Xiaomi Pro 2 rollereket milyen futásteljesítménnyel rendelkeznek és relatív milyen kevés hibával.
3625 km-t futott példány hirdetése.
A kormányrúd lötyög, cserére szorul. 4900 km van benne.
A kormányrúd lötyögés általában csak beállítás kérdése, esetleg csavart kell benne cserélni, de a csere vagy külső rögzítő ára sem vészes.A Ninebot Max G30 modellek futásteljesítményére pár példa ugyaninnen:
Törölt hirdetés:
Karbantartott, szép állapotú Segway Ninebot Max G30 E II ... Jelenleg 4500 km, jó állapotú akku, 10-15k km-ig is elfut ez a típus
-
Enigma1945
őstag
Nagyon köszönöm mind a kettotoknek, holnap rá is lesek.
Ilyeneket mennyiért javítanak szervízben? Kb mennyire lehet számítani?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ha tippelni kéne akkor én csapágy sérülésre tippelnék így láttatlanba.
Legrosszabb esetben kettétört egy csapágygolyó és annak egy darabja beékelődhet, ami azt is eredményezheti, hogy megszorul a kormány pl. egy elfordított állásban.
Ilyesmivel nem jó játszani, szét kell szedni megnézni mi sérült.
-
DigitXT
félisten
válasz
Enigma1945
üzenetére
A kormánycsapágy tud így akadni, megsérülhetett az ütéstől: ki kell cserélni.
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok
Hazafele a melobol sajnos bele mentem a katyuba, es azota a kormany kicsit ilyen furan fordul jobbra, ugy kell elkepzelni mintha egy kicsit "beakad" de elfordul.
Nem kattog, nem zorog, de picit mintha megallna fordulas kozben. Ilyenkor mi lehet a baja? Eleg mely katyu volt sajnos.
meg jo "csak" 25km/h sebesseggel mentem csoda nem estem el.
340km futott kuki g2 2025 -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Hangos kerregést okozhat valamelyik mágneslap elválása is, ami hirtelen jelentkezik és indikálhat komplett cserét.
Egy csapágy bezajosodik, az egy lassabb folyamat és lehet rá más kifejezés, nem a kerregés, de nem tudhatom, nem én hallottam.

-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Gumival küldték a motort?
-
heavygrip
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Én Toproller,de akkor végülis mindegy, úgyis a Kukirinnel kell felvenni a kapcsolatot.Király a videó, köszi,, hát na ez tényleg pofon egyszerű.
korrekt a gariztatás is. -
-
heavygrip
senior tag
válasz
pusszycat
üzenetére

Én még nyaralás előtt felhoztam az 5.-re... hát elég volt, nincs lift
biztos nem hagyom lent a pincében több napig
Leddel biztos jól nézhet ki.
Én most még sajnálom a Kukirin-t befogni melóba így most esténként megyek vele,de úgyis a lesz a sorsa előbb utóbb.
Jövő héten érkezik az új kormány illetve a két féle zsír spray. Aztán ha belesz zsírozva "minden is" akkor melós lesz a rolli.xandrush0831 teljesen jól jártál akkor. Gondolom elég volt emailben bizonyítani hogy motor hiba van, így ha jól sejtem nem kellett vissza küldened az egész rollert.
Nem volt gondolom nagy művészet kiszedni a motort illetve vissza tenni az újat.
Hol vetted? Vagy egyből a Kukirinnel vetted fel a kapcsolatot és velük intézted a garit? -
válasz
DigitXT
üzenetére
Én úgy vettem rollert, h egyre többet nézegettem rolleres videokat a yt. Pl roller cápa meg hasonlok. Húsvétkor meg rendeltem egyet. Mikor megjött utána minden nap eset 3 hétig. Jellemző. Szerencsére még nem kapott el az eső vele. Most már nem szeretek menni biciklivel 22 perc biciklivel 9 perc rollerrel. Érthető.
"Voltam én 80-110 kg között minden." Én mindig kövér voltam de egyszer egy nyáron mikor minden nap futni mentem 10 km. és pirítóson éltem lefogytam 73 kg. és a munkahelyemen nem azt mondták azt a de ügyes vagy hanem sajnálkoztak meg búcsúzgattak tőlem, h valami halálos nyavalyám van.
Persze ahogy abbahagytam 2 hónap és megint 100 fölött. -
enginev3.0
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Nálunk is rengeteg van, minimum 6-8db, plusz mellette G4 és master, meg pro is pár darab
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Ha nem lenne jó, nem vennék annyira.
Ez azért véleményes: attól még, hogy sokan veszik, lehet rossz.
Kérdés, hogy miben rossz, hogy csak* szervizigényes, "nyűgös",
vagy neadjisten egyenesen életveszélyes, mert eltörik, szitál stb.*: van, mikor lehet ár/érték arányról beszélni. A Kugoo S1 6 éve
jó volt ebben, mert nagyon olcsó volt, ahhoz képest pl. jól ment.
Persze, az akku hajlamos volt eltörni, vezérlő beázni, viszont ez
mind javítható volt, fillérekből, megbocsátható hiba (olcsó hús).
De amikor az első villa hegesztése szar gyárilag, az nem...
Írtad, hogy a súlyom miatt? Voltam én 80-110 kg között minden.
Ami hibásan van összerakva, csak idő kérdése és megnyekken!Nyilván anorexiás kislányok alatt minden tovább bírja, ám hülye,
aki azt gondolja, hogy ráállhatnak ketten, mert kibírja azt is...
Lehet, hogy nem elsőre törik ketté, de a terhelhetőség nem vicc!
A legtöbb roller ilyen 120 kg-ra van hitelesítve: ha már 150 az jó.A Kugoo S1 az etwow klónja volt, annak erősebb első villája volt,
de két középiskolás gyereket az sem bírt el... A taposó nyílt szét. -
-
heavygrip
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
: Amúgy rohadt sok Kukirin G2 lett, gyakorlatilag már nem tudok úgy leugrani a boltba, hogy ne jöjjön szembe egy. :D Nem tudom hogy országos jelenség-e, de itt Tatabányán már nem lehet tőlük lépni lassan.
Yep, itt Nánáson is 3-as konvojokba tolják a srácok
de ugyanez a jelenség Hajdúböszörmény, Balmazújváros, Nagyhegyes, Hajdúszoboszló területén is.
Van egy két pálcika Rolleres is, pl Xiaomival illetve Navival mennek javarészt tinik,de egyre több mindenkinek van kukirinje. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Autószerelővel ment, főleg a motort fülelték nagyából alánéztek de nem szerelő gödör alatt csak úgy kukintásra, valahogy nem gondoltak arra, hogy van olyan hülye aki hegeszt alkatrészt nem cserél. Jó árban volt lecsaptak rá.
-
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Köszi a tippet, ez jó ötletnek tűnik.

-
válasz
DigitXT
üzenetére
Pl. egyik ismerősöm vett az autó piacon valami sportos autót, négyen ültek benne végig 220 -al jöttek haza fele. Nem történt semmi, kicsit sokat fogyasztott ennyi. Majd 30-al poroszkált egy tó partján mikor kitört a kereke. Semmi baja nem lett, de a felfüggesztésben valaki mókolt hegesztett. Ennyit egy használt autóról nem tudhatod mit bütyköltek benne. Ugyanez rollerre is igaz.
-
PociAti
őstag
Ez sem az első eset tőlük, 2025.07.16.
https://www.reddit.com/r/KuKirin/comments/1m1hlsm/kukirin_g2_pro_dead_in_20_days_wrong_replacement/KuKirin G2 Pro, 20 nap múlva bedöglött, a support csak lényegtelen és lerázó válaszokat adott, azt is jó lassan. Végül a tulajdonos elvitte egy elektronikai szakemberhez, az megállapította hogy a kijelző egység halott, emiatt be se lehet kapcsolni.
Megírta a KuKirin supportnak, ők küldtek egy kijelzőt, egy másik típushoz valót, ami távolról sem kompatibilis a gyári kijelzővel. (3 pin-es a csatlakozója, az övé 5 pin-es.)Továbbra is használhatatlan a KuKirin G2 Pro, a suport továbbra is ignorálja őt vagy haszontalan válaszokat küld.
Kommentek között van aki hasonló színvonalú szolgáltatásról számol be G2 Master esetén. Saját zsebből kellett motort cserélni.
Panaszáradatok sora olvasható a Reddit KuKirin csatornáján.
Azon kívül, hogy megérkezett, nem sok dicséretet olvasni:
https://www.reddit.com/r/KuKirin/ -
válasz
alphamooncam
üzenetére
Az enyém ilyen. Kettőt vettem de jobb oldalra nem tettem fel, jobbrol ritkábban előznek.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Ebben a HSZ-ben kigyűjtöttem az eseteket: lényegében valami mindig eltört elöl.
(Amikor a hátsó felfüggesztés tört el, abból nem lett esés, ki tudtam futni, hehe.) -
xandrush0831
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Elengedem én is, komoly problémák vannak... Kitalált, meggyőződésből gondolt "tényekkel" nincs energiám vitatkozni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
pusszycat
üzenetére
Sokszor nem elég "csak" a tükörbe nézni.
Egyrészt én a lehető legnagyobb tükröt vettem volna, ami nem csak dísznek van, másrészt én eleve kettőt vettem, oldalanként egyet-egyet, és mivel nem voltam megelégedve az eredménnyel ezért vettem még egy ilyet is:

és felragasztottam a bal oldali tükrömre. Én spec a Homasitából vettem, de a gooogle a Te barátod... -
-
Én raktam rá tükröt mert volt hogy középen repesztettem az útnak mikor hátulról elhúzott egy elektromos autó, nem hallottam na. Ez akkor volt mikor még a bal fülembe is volt füles, most már csak a jobb-ban van. Szóval megvettem a legkisebb tükröt temu-n, kicsit lent van ugye a kormányon igy nem látom folyamatosan csak ha lehajolok, hogy bele nézzek, de addig meg nem látok előre ameddig hátra vizslatok. De talán még mindig jobb mintha nem lenne.
-
-
-
Mustármag
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem az van, csak az túl nehéz a barátnőmnek neki szeretném a F2 pro-t 7kg-val könnyebb és van egy kis csillapítás elöl.
-
DigitXT
félisten
válasz
vigyorgó
üzenetére
Műszaki hibás balesetet be lehet szopni középkorúként is, 20-30 éves jogosítvánnyal, akár több tízezer km motoros tapasztalattal, mert ezek azok, amik derült égből jönnek. Hogy pl. a fiatal lány azért nem tudta megfogni a szitálást*, mert nem volt rutinja, nem tudhatjuk.
Természetes, hogy hibáztatja magát, ki nem: normális, hogy azon gondolkodunk, hogy mit rontottunk el, mit lehetett volna másképp csinálni? Ameddig nincs baj, addig nincs baj...
Viszont ez nem azt jelenti, hogy mindent 100%-osan csináltunk. Lehet szerencsénk is.
Ui: nekem a folyamatosan 10 méteren belülre figyelés nem életszerű. Anno úgy tanították, hogy a tekintetünkkel a teljes útszakaszt pásztázzuk, hogy időben észlelni tudjunk bármit. Ha valami 10 méteren belül történik, arra nemhogy reagálni nem tudsz, de régen nagy baj. Tipikus példa, ha féktávolságon belül lép ki egy gyalogos takarásból. Esélyed sincs ott.

32 km/h az kb. 9 m/s. Lehet, csak rosszul fogalmaztál, de nem hiszem, hogy 1.1 mp-nyi utat figyelsz kizárólagosan. (Ez akkor lehetséges, ha nagyon rossz az út, sokkal lassabb tempóban haladsz, mondjuk folyamatosan kátyúkat kerülgetsz. Normál úton több az.
)Szerk: ez a hátra nézegetés is szarul hangzik (számomra), tekintve a rollerek közismerten rossz egyenesfutását. Ha folyamatosan közúton használnám, tuti keresnék megoldást a visszapillantó tükörre. (Mondjuk kellő utánajárás után az ember rájön, hogy egy ülés sem ártana akkor. És végül csinál belőle egy SMKP-t. De a kerék akkor is kicsi marad. Sajnos.)
*: ez csak feltételezés, de tegyük fel, hogy a kerék kifordulását szitálás előzte meg: lehet. Ahogy az is lehet, hogy a szervizben kottáztak el valamit, amiből még lehet fejlemény: pl. feljelentették a kislányt, hivatalból, és akkor kiderülhet, hogy semmit nem csinált rosszul, csak mondjuk nem húzták meg a megfelelő csavart a megfelelő nyomatékra, széthullott.
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Ha már esett szó a balesetekről. 38 napja vettem meg az első rolleremet,eddig 250 kilométert mentem vele. Elsősorban közúton használom városban,ahol sok a kátyus út.32- vel megy amit ki is használok. Egyszer sem kerültem necces helyzetbe. Szerintem a fő oka hogy folyamatosan "kontroll alatt" tartom az utat amin megyek. Folyamatosan a 10 méteren belüli utat nézem amit használok, a környezetre csak kis időre nézek ki. Balra rendszeresen hátra nézek, mert ha nem jön mögöttem autó nem kell jobbra lehúzódnom szorosan. A rendelkezésre álló útsávot teljesen ki tudom használni hogy az útszakasz kátyú és hibamentes részén tudjak folyamatosan gyorsan közlekedni.
Gondolom az sem mindegy hogy középkorú vagyok, ha jól figyeltem meg balesetet elsősorban tapasztalatlan, figyelmetlen fiatalok szenvednek. -
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Segway f2 pro-nak használtan kb. mi lehet a reális ára, venni szeretnék de 150-180E-áron látom őket és azt szerintem rettenetesen sok. -
enginev3.0
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Természetesen alaposan utána nézett mindennek ezért tisztában van vele hogy működnek a gyárak
Nem tudok már mit mondani, minél többen jelenteni kell a hozzászólásait, hátha szólnak neki fentről hogy tök felesleges a hangulatkeltés amit csinál
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
ha tényleg facebook posztok alapján készülnek az írott sajtóban a cikkek
A kórház tette közzé a posztot, figyelmeztetésképpen. Teljesen valid, hogy a propaganda lapok is lehozzák, így legalább az olyanokhoz is eljut, mint te, csak sajnos költöttek mellé egy kis illusztrációt (több KESMA lap felhasználta különböző cikkekhez, mert kellően jó a kép, csak tudni kéne értelmezni is, hogy egy gázolás eredményét látjuk rajta: neked ez jól láthatóan nem sikerült, és levezetted, hogy az magától csuklott úgy össze). Három szó...Amit keresel: elnézést¹ kérek², tévedtem³. Tudom, nem is olvasod, amit írok, így soha nem fogod megtenni, hogy beismerd a tévedést. Annyi baromságot hordtál már itt össze, most is csak azt hiszed, hogy pontosítást közölt a kolléga? Hát rohadtul nem! Koncepcionálisan téves hangulatkeltést sikerült összehoznod, teljesen alaptalanul. Pontosítani itt nem lehet, hanem teljesen el kellene határolódnod tőle, megígérve, hogy a jövőben több ésszel fogsz billentyűzetet ragadni, nem fogod elkövetni ugyanezt a hibát: de nyilván ezt nem teszed.

-
PociAti
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Akkor vagy nem ugyanazt a Redditet olvassuk, vagy nem tudsz megkülönböztetni egy Xiaomi rollert annak klónjától.
Utóbbiból, széttört noname klónból tényleg nagyon sok van.
És az eladó pl. Walmart és a gyártó pl. Aovopro egymás között passzolgatják a vevőt. E-maillel és fotókkal forduljon a másikhoz.Ha azt állítod hogy az eladott példányszámok tükrében sok Xiaomi törik el, akkor a többi gyártó esetében mi lenne a helyes kifejezés? Sok szorozva "100csillió"?
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kösz a pontosítást. Nálam itthon a facebook több réteg mélységben is blokkolva van. De ha tényleg facebook posztok alapján készülnek az írott sajtóban a cikkek, az már a vég kezdete.
Cikkben megemlítik a KSH statisztikáját:
https://www.ksh.hu/stadat_files/ege/hu/ege0074.html
2024. januártól szerepelnek benne a "motoros rollerek", és ebben a kimutatásban a személysérüléses baleset okozóit gyűjtötték össze.
2024 első 4 hónapjában 84 eset volt, idén ugyanebben az időszakban már 115.
Érdekesség, hogy kerékpáros 268 és elektromos rásegítésű kerékpárok további 30 eset. Pedig azon se lettem volna meglepődve ha már közelebb lennének egymáshoz ezek a számok. (Részben a bérrollerek aránytalanul magas esetszáma miatt.) -
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
A tempomat rolleren egy baromság, tiltsd le nyugodtan. Nem véletlen veszik ki a gyártók.
Az esés dolgot meg gondold végig: szerintem egy ember nem volt még a világon, aki épp úgy volt vele, hogy MOST EL AKAROK ESNI, és akkor elesett. Szándékosan. Jackass nem számít ide, épeszű emberekről van szó. Márpedig nagyon sokan estek már rollerrel. Elég csúnya sérüléseket szerezve. Pont ez a hamis biztonságérzet, hogy veled NEM történhet meg, mindig csak mással. Hát nem. De mindig van első. Addig meg móka és kacagás.
(Hogy az első esés hogy végződik, sok tényezős, szerencsével csak könnyű sérülésekkel: utána van idő elgondolkodni, mit kellett volna másképp csinálni. Peches esetben nincs...)Ui: a kórházi dolgozók nem ijesztgetni akarnak. Látják naponta: gyakoribb mint hinnéd.

-
A tempomat-ot nem szeretem használni mindig olyan érzésem van, h egyszer úgy marad és nem tudok majd megállni.
Van egy másik érzésem is, amit gyakran érzek, hogy csak akkor tudok elesni rollerrel ha el akarok esni. (Vagy csak ezzel nyugtatom magam)
Le rollereztem eddig 300 km-t és egyre bátrabb vagyok. Mikor megrendeltem még abban sem voltam biztos, hogy el tudok vele indulni.
-
DigitXT
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Hagyd el, nem fogod tudni meggyőzni.
Ami eltörik, az nem eredeti.
Az sem amit visszahívtak emiatt. (Szemellenzősen nyomja, de nagyon.) -
Monorim van hozzá hátra is:
https://www.kroxne.org/hu/139-shockabsorber-ninebot-f20-f30-f25-f40De én F30-ra szerintem nem költenék már ennyit. :/
-
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Mindkét gyerek utólagos belátása az volt, hogy SISAK! És abból sem a leggagyibb biciklis, hanem valami rendes, mert akkor van esélyed túlélni arccsont törés nélkül a dolgot...
(Ehhez képest arra kihegyezni a hozzászólást, hogy a kínai rollerek milyen szarok, vicc.
)Ui: függetlenül attól, hogy a C-futóművel nagyon komoly problémák vannak geometriailag. Fogalmunk sincs, hogy mivel mentek ezek a gyerekek, mert arra nem tért ki a bejegyzés...
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ez is csak azt bizonyítja, hogy a prémium márka is lehet szar. Attól, hogy drága, még nem feltétlen jó. (Linkeltem egy kis videós szösszenetet egy 3.2MFt-os X Limited-ről... Nyilván, az a vélemény nem fog tudni megjelenni a releváns FB csoportban, mert árt az üzletnek...)
Ui: anno le akartak beszélni az Cityről, de végül bevált, de azért egy ilyen baki is fájó.
(Meg amikor kiszakad a taposóból az összekötő merevítő, azt is nehéz megmagyarázni.) -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Az események margójára, tehát a Bethesda Gyermekkórház két Facebook bejegyzése alapján íródtak figyelmeztető cikkek, több portálon is, de csak illusztrált képekkel. Az eredeti bejegyzésben kórházi kép volt csak.
"Edzésről hazafelé félúton hirtelen elsötétült a világ. Márk nem emlékszik, hogy mi történt és miért. "
"Mana 17 éves, tizenötödik napja feküdt a Sebészeti Osztályunkon..." Ő esett át a kormányon, valamilyen szervizelt rolleren, aminek váratlanul kifordult a kereke.
Nem nagyon tudom kommentálni, naiv hiszékenynek sem szeretnék látszani, de nem is tudhatom igazából, hogy ki, miben hibás, úgyhogy csak ennyi.
-
PociAti
őstag
Szinte teljesen kizárt.
Egy alis villa valószínűleg nem érné el azt a kényelmi változást, amit elvárnál tőle.
A korai Xiaomi M365 rollereket, Ninebot Max G30-as sorozatot volt szokás átalakítgatni, amikor még nem nagyon voltak elérhető árú lengéscsillapítóval ellátott rollerek. Vagy amikor valaki kisebb beruházással próbált kihozni többet a meglévő rollerből.Valószínűleg neked is jobban megérné eladni a meglévő rollert és az így kapott összeget kiegészíteni annyival, amennyi egy jobb roller kerül. (Egy olyan roller, amire utólag feldobtak egy alis lengéscsillapítót valószínűleg csak buktával lehet továbbadni. Nem növelné annyival a roller értékét, mint amennyibe az átalakítás kerül.)
-
gabe_
őstag
Sziasztok
Segway ninebot F30-hoz létezik futómű upgrade elérhető áron?
Első teleszkópos villát találtam alin, kérdés, hogy megéri az árát, használható?
Hátsót én nem találtam... -
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem a márka jelenti a minőséget, hanem az a minőségbiztosítási követelmény-rendszer, ami a tervezési és gyártási folyamat mögött áll.
A márka csak egy nehezen megszerezhető érték, amit nem szívesen veszítenének el.A gagyi rollereket áruló friss kínai cégek mégis mit tesznek konstrukciós probléma esetén? Nem sokat, majd modellváltást követően a meglévő hibát lecserélik valami másik hibára.
Olyan kereskedelmi modellt építenek fel, ahol nehéz ezeken a "gyártókon" (valójában inkább összeszerelőkön) nem lehet számon kérni a hibát. Gyakorlatilag nem is céggel, vagy a cég képviselőjével kell megküzdeni, hanem egy webáruház névtelen (viszont)eladójával. Nem véletlenül lett így kitalálva.
-
DigitXT
félisten
válasz
lemmy71
üzenetére
Ne dőlj be a trollnak. A kép csak illusztráció, semmi köze az esethez.
Nem tudjuk, milyen teljesítményű volt a roller, de amúgy a bukó igaz!
(Pont ez az egyik üzenete a bakfisnak, hogy vegyétek fel a sisakot...) -
alphamooncam
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
"Én olyat még nem láttam, hogy ne lett volna erre a célra kialakított ütköző a fejcsőben"
Hát az én Dualtron City-men körbe-körbe tudnám forgatni a kormányt ha elég hosszúak lennének a "madzagok", szóval nincs benne kormányvég határoló, pedig elvileg prémium márka.
Ezek szerint nem evidencia a kormányvéghatároló, de az ellenkezője sem.
-
lemmy71
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Na megint egy mártírt csinálok magamból, agyon klónozott firkálmány.
Először is annak a szülőnek vagy akárkinek, taposnám meg a fejét aki egy ilyen teljesítményű rollert ad egy bakfis kezébe. Arról már nem is beszélve hogy, alapvető védőfelszerelés, magyarán egy retkes bukósisak nélkül engedi használni. -
PRO 2-nél van egy olyan gondom, hogy hol megy a tempomat hol meg nem...
Esélyes, hogy Dashboard csere lenne.
Viszont 4500 km van benne majdnem.
Elkopott az első és a hátsó gumi is. Ráadásul az első kerék úgy néz ki, hogy csapágyas is lett. A csapágyazás az 10,5 K lenne. a Dashboad meg olyan 17K,
Első hátsó kerék gumicsere - van külső és belső gumim is - az olyan kerekenként 6K.
Ez olyan 40K alsó hangon.Azon filóztam, hogy lehet eladom a Pro 2-t, minden alkatrészével együtt, és veszek egy Segway - Ninebot Max G3-at. Az útra azzal sem zavarhat ki az új KRESZ értelmében sem, mert a névleges teljesítménye 700W, a Peak az ugye 2000W, de a névlegest fogják nézni elvileg. Ebből volt korábban bizonytalanság, de úgy néz ki, hogy nem a Peak értéket nézik.
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Én olyat még nem láttam, hogy ne lett volna erre a célra kialakított ütköző a fejcsőben (bár ez nem jelent semmit, mert mindösszesen 3 féle rollert szereltem), ellenben olyat simán el tudok képzelni, hogy egy ütközésnél ez a kis nyelv letörik, amiatt tovább fordul a kerék...

-
alphamooncam
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"De hogy tud így "kifordulni" a kerék? Értem, h szitál, és ha nem fogjuk elég erősen a kormányt, ki tudna fordulni, "
Konstrukciós, vagy másképp tervezési hiba hogy nincs un. kormányvégállás.A kormányvégállás az, amikor csak bizonyos szögben lehet elfordítani a kormányt, nem lehet körbefordítani a kormányt, hogy pl. a bal kormányszarv a jobb oldalra kerüljön. A legtöbb rolleren ilyen nincs.
Azokon a rollereken viszont, amin van, vagy utólag felszereltek rá, a szitálás gátló végállásként működik, és megakadályozza az aláfordulást.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
De hogy tud így "kifordulni" a kerék?
Úgy, hogy megint PociAti légből kapott agymenésit olvashattuk, amit a rettenetesen nagy fotelszakértelmével hozott össze, csak arra már volt nem képes, hogy összerakja, hogy a szennylapja nem dokumentarista stílust képvisel, hanem illusztrációnak használ képeket.Tessék már rákeresni, hogy hol jelent meg először az a kép: 3 hete, Székesfehérváron egy rollerest elsodort egy autós (nyilván ettől tört el a kormány), szemtanúkat keresnek...

SEMMI KÖZE NINCSEN A KÉPNEK A 17 ÉVES LÁNY ESETÉHEZ, de ő leírja az okoskodást.
-
-
Sirtaky
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem tudom hogy van összerakva. Mantisnál pl a dió ami el szokott törni akkor a kezedben marad a kormány. Van javított verzió az már jobb .
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Jellemző rád, hogy ha találsz egy erősebb, gyorsabb, szarabb vasat, kipécézed, azzal vagy elfoglalva (szemellenzősen), épp csak azt nem írtad, mint pár elmebeteg a kórház posztja alatt, hogy a kislány megérdemelte. 17 évesen azért annyira nem kislány, vannak, akik már motokrosszoznak, downhilleznek ilyen korban, az a becsípődésük... de sisakban csinálják.
Hogy-hogynem, arról a srácról, és az ő üzenetéről megfeledkezel, aki 25 km/h-val(!) ment, és fejre esett, de nem emlékszik, mi történt, mert a kórházban ébredt. Megint sikerült egy kínai szar rolleres fröccsögést összehozni, miközben alapvető bajok vannak, az egésszel, pontosan az általad képviselt hamis nézetek miatt, hogy csak a kínai, csak a nagy, csak a száguldozó roller a veszélyes. Az ilyen esetek, hogy "délután volt, a szokásos úton lassan, biztonságosan haladt a rollerrel", aztán filmszakadás meg nem történnek meg szerinted...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Kiszámítható ürge! Kár: kíváncsian várnám a (soha meg nem érkező) válaszát, hogy szerinte az életszínvonal miért is a csehekhez mérhető itt, miért nem szlovákokhoz? A KSH sem hazudik... ekkorát.

Mintha a Xiaomi valami svájci kézműves termék lenne.
meg jo "csak" 25km/h sebesseggel mentem csoda nem estem el.

korrekt a gariztatás is.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy mindent 100%-osan csináltunk. Lehet szerencsénk is.