Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgos01
tag
válasz
Mykeee0923 #23052 üzenetére
Régen volt itt egy fórumtárs (Szász Laci), aki folyamatosan készített magának egyedi óralapokat.
[link]
Mostanság már nem láttam bejegyzést Tőle, de privátban lehet, hogy el tudod érni és még lehet, hogy segíteni is tud.
Csak egy tipp volt, hátha... -
Jorgos01
tag
Mintha valami olyasmit írna, hogy az óra az jó csak a járástartalék kijelző rossz.
Ezért felajánl 20 dollárt.Ezzel úgy gondolom nem vagy előrébb, mert közel sem biztos, hogy a járástartalék kijelző miatt nem működik maga az óra, másrészt nincs egy olyan szaki, aki (ha valóban ez a probléma) orvosolná.
-
Jorgos01
tag
Én egyszer visszaküldtem egy Parnist, mert természetesen Nyíregyházán sem volt egy olyan órás aki elvállalta volna a javítást.
Én is féltem, hogy se óra, se pénz nem lesz, de aztán végül is az eladó visszaküldte a vételárat. Már nem emlékszem pontosan, de 80 valahány dollárról volt szó.
Levélküldeményként adtam fel, több mint 1 éve akkor valami 3.000,-Ft környéke volt.
A visszaszállítás költségét is ki akartam vele fizettetni, de azt már nem térítette vissza és a PayPal is elhajtott.Úgy értelmezem (már ha jól értem,de én sem vagyok túl jó a kínai-angolban), hogy neked még a szállítási költséget is megtéríti.
Sok sikert. -
Jorgos01
tag
Rendelt már valaki ilyen szíjat?
Mi a vélemény róla?
Esetleg valaki hasonlót kék színben látott már, de nem ezzel a széles csattal hanem a hagyományos kis "csinossal".
[link] -
Jorgos01
tag
válasz
Armagedown #18363 üzenetére
Ez így elég nehéz lesz.
"jól is állna a karomon"
Oké, hogy kínai, de azért 10 dollárt talán érdemes lenne rászánni.
Szerintem ezt még gondold át egy kicsit, és akkor segíteni is jobban tudunk. -
Jorgos01
tag
válasz
Hyperion #18328 üzenetére
Én a helyedben szétszedném és állítanék rajta.
Az enyém mondjuk csak kb. fél percet sietett, de türelemjátékkal be lehetett szabályozni.
Itt írtam róla [link]
Ha meg mégsem sikerülne beállítani, mert pl. olajozásra szorul, akkor még mindig ott van Dzsana mester.Egyébként, szép, mutatós órát "faragtál" belőle.
Használd egészséggel. -
Jorgos01
tag
Ha valaki ilyen [link] , vagy ehhez hasonló 22 mm-es óraszíjat lát sötétkékben és piros cérnával az ne tartsa magában. (ebay vagy ali)
Előre is köszönöm. -
Jorgos01
tag
válasz
szetcsuszott #17821 üzenetére
Mechanikusban nekem INVICTA (103 USD), Parnis (80 USD), Vostok (70 USD) és Debert (40-50 USD már nem emlékszem pontosan) van. Minőségben is kb. ebben a sorrendben. Bár a rotorja például a Vostoknak jobb, mint a Parnisnak, de annak meg szebb a kidolgozása.
Az biztos, hogy nekem az Invicta a legjobb, szép a kidolgozás, a seiko szerkezet pedig magáért beszél.
Majd mások mást ajánlanak, nem lesz egyszerű döntened.
Mióta megvannak az automatáim, quartzot szinte nem is hordok. Teljesen más érzés.
Érzed, hogy van valami a csuklódon. Nyitott számlapnál vagy átlátszó hátlapnál pedig még a szerkezetet is látod. Ez nekem különösen bejön. -
Jorgos01
tag
válasz
szetcsuszott #17812 üzenetére
Nincs ilyen órám, a Naviforce-k egyébként rendben szoktak lenni, de egyet azért még gondolj át.
A mostani órád átmérője (ha jól tudom) 37 mm (max 40 lehet).
A kiszemelted 47 mm.
Biztos, hogy jól fog állni a csuklódon? -
Jorgos01
tag
válasz
petipetya #17407 üzenetére
Ahogyan az "pulutodurumo" kolléga írta: "Állítasz, hordod egy napot, ellenőrzöd."
Nagyon türelem játék, ezt volt a legnehezebb beállítanom az összes automatám közül.
Próbáltam a tickoprint appal is, de azzal még annyira sem ment, mint a manuális módszerrel.A leíráshoz még annyi kiegészítést, hogy egyébként koronáról húzható az óra és már nem emlékszem pontosan, de 40 vagy 42 óra járástartalékot mértem.
-
Jorgos01
tag
Egy hónap használat után beszámoló a Vostok Amfibia 100316-ról
Itt vettem [link] , szállítással együtt 70,77 USD volt (egyéb teher nem rakódott rá).
Tok átmérő korona nélkül hivatalosan 40 mm, de lehet, hogy van az 41 mm is, bár subler hiányában csak vonalzóval mértem.
Vastagság 12-13 mm. Tokfülek közötti távolság 22 mm, tok hossza 48 mm.
Eredetileg fém szíjjal érkezett, de azt rögtön levettem róla, a képen még rajta van a fólia.
Az 5.000,-Ft-os Q&Q órámon van ehhez hasonló, préselt lemeznek tűnő fémszíj.
Ráraktam egy Curren órám kék "bőr" szíját.
Eleinte napi 24 másodpercet sietett, aztán elkezdtem szabályozni.
Nem volt egyszerű, de megérte.
Hordás közben szinte teljesen nullára hozza magát. Ha lerakom normál módon, akkor napi 8-at siet, ha a koronájára fordítom, akkor meg ugyanennyit késik. Így aztán nem kell állítgatnom, mert ezzel tudom szabályozni.
Sajnos nem másodperc stoppos és gyorsdátum beállítási lehetőség sincs benne, de ezt tudtam akkor is amikor megvettem.
Menetes hátlap, csavaros koronazár. Vízállóságát nem néztem, a hátsó tömítés korrektnek néz ki, rémélem a koronánál is védve van, majd nyáron a Balatonban lehet, hogy tesztelem.
Azóta rendeltem hozzá egy kétrészes "NATO"-t, most azzal hordom.
A rotorja kellemesen húz. Próbáltam ezt is tesztelni a többi órámhoz viszonyítva.
100 csuklómozdulattal nulláról 6 és fél órát ment.
Ugyanez a Parnisnál 4 és fél óra, a Debertnél szintén 4 és fél óra, az Invictanal 8 és fél óra volt.
Az órát jelző kis pöttyök, a másodperc mutatón lévő pötty valamint a mutatók lumineszkálnak, de nem tartósan.
Összességében megérte, egyedül a szíj okozott csalódást. Olyat vártam legalább, mint ami az Invictámon van (na az tényleg tömör acél), de nem olyat kaptam. (Már az oroszok is Kínában gyártanak)
Ja még annyit, hogy a Chistopol-Budapest távolságot (2.800,-km) 12 nap alatt, majd Magyarországon 250,-km-t 8 nap alatt sikerült leküzdeni.
-
Jorgos01
tag
Még egy érv az óraátállítás ellen. Több mint negyedórát tekergettem mire végeztem. (Pedig nincs is olyan sok. Szegény Breki.) 😁😉
-
Jorgos01
tag
válasz
joci86 #16272 üzenetére
Én pont ilyet vettem feketében.
Nyomokban bőrt is tartalmaz.
Habosított, bőrillatú valami.
Megreklamáltam, hogy nem igazi bőr. Erre az eladó azt írta, hogy még senki sem reklamált, bla-bla, de hogy ne legyen vita visszatérítette az árát.
Na ennyit megért.
Egyébként finom puha, csak tartós nem lesz. Olyan órára raktam, amit ritkán használok. -
Jorgos01
tag
Nem a mi pénztárcánk.....,
de majd a kínaiak azzá teszik. -
Jorgos01
tag
A tervek szerint 2021-től megszüntetik a 22 eurónál alacsonyabb értékű Közösségen kívülről érkező küldeményekre vonatkozó kivételt. Körülbelül 15 millió kis küldemény kerül áfamentesen importálásra, és a jelenlegi rendszer visszaélésre ad lehetőséget. Míg az uniós vállalkozásoknak az eladott termékek értékétől függetlenül kell áfát felszámítaniuk, az importált termékek mentességet élveznek és pontosan e célból gyakran alacsonyabb árat határoznak meg rájuk.
Még van három évünk!? Gyerünk vásárolni...
-
Jorgos01
tag
Sziasztok!
Ilyen [link]
visszafelé járó faliórát látott már valaki e-bay-en, alin, stb. Ha igen, egy linket kérnék hozzá.
Előre is köszi. -
Jorgos01
tag
válasz
SpongyaBob #14234 üzenetére
Csak hogy rosszat is írjunk róla elég hangos a rotorja (legalább is az enyémnek hangos, de már más is írt róla).
Ja, és a kopásveszély miatt én sem a fekete tokosat venném. -
Jorgos01
tag
válasz
vamoskr #13254 üzenetére
Szia!
Szerintem sehogy.
Nincs ilyen órám, de hasonló funkciókkal rendelkező igen.
A megoldás az, hogy addig tekergeted körbe-körbe az időt, amíg a nap a megfelelő értékre nem ugrik.
Ezt ugyebár csak egyszer kell megtenned, (na meg majd, ha lemerül az elem) mert a napokat nem befolyásolja, hogy 28, 30 vagy 31 napos a hónap. -
Jorgos01
tag
válasz
Donki Hóte #12891 üzenetére
Szerintem belerakták ebbe a tokba, de a te órádnál nincs értelme.
[link]Ennél a fajtánál (nekem ilyen van) a dátumot lehet vele állítani. (Ja és az enyémnek is elég hangos a rotorja.)
-
Jorgos01
tag
válasz
Deadzone41 #12184 üzenetére
-
Jorgos01
tag
Igen, tőle vettem.
Már csak az a nagy kérdés, hogy hol találok (Nyíregyháza) egy olyan órást, aki elvállalná a javítást.
Az első Parnisomnak szintén a járástartalék kijelzője romlott el (úgy látszik vonzom az ilyen órákat), azt sem vállalta el senki. Mivel a Parnis drágább volt, ott bevállaltam a visszaküldés kockázatát, így csak a postaköltséget buktam. (Kis öröm is öröm.)
Majd meglátjuk, most mit reagál. -
Jorgos01
tag
Legújabb szerzemény.
Liciten vettem, mindennel együtt 14.000,-Ft-ba került.
Nem vagyok egy rosegold rajongó, de ez tetszik.
Tokátmérő korona nélkül 42 mm.
Tokvastagság 12 mm.
Tokfülek távolsága 20 mm.
Tok hossza 52 mm.
Anyaga acél, igazán súlyos darab, érződik, hogy van benne anyag.
A szíjnak bőrt írtak. Az illata alapján az is, de ezt én sosem tudom megállapítani. A Parnisnál egy kicsit gyengébb minőségnek tűnik a szíja.
24 másodpercet sietett naponta amikor megérkezett, de elég jól szabályozható, jelenleg 2 másodpercet késik. Ez már szerintem tökéletes.
Teljesen felhúzott állapotban 47 órás járástartaléka van.
A rotorja kb. úgy húz, mint a Parnisom, talán annál egy kicsit rosszabb.A 7 napos járástartalék mutató a 47 óra alatt arányosan ment le a nullára, már ameddig működött.
Igen, csak működött, ez sajnos néhány nap alatt elromlott. Visszaküldeni úgy gondolom nem éri meg, sajnos így jártam.A hátlapja menetes, tömítéssel ellátott. (Azért úszni nem merek benne, annyira nem bízom benne.)
Nem tudom milyen szerkezet van benne, majd a szakik a képek alapján megállapítják.
A mutatók nem túl erősen és leginkább nem tartósan, de lumineszkálnak.
Sajnálom az elromlott járástartalék kijelzőt, de ennyit úgy gondolom így is megért.
-
Jorgos01
tag
Vámeljárás mostanság...
-
Jorgos01
tag
Licites tapasztalat:
Kb. 120-130 dolláros óra a licit vége előtt 12 órával 50 dolláron áll. Erre az eladó lezárja, gondolom nem bízik abban, hogy felmegy arra az árra, amikor már neki is megérné eladni. Nagyon "korrekt" eljárás. Ja és már máskor is csinálta.
Az eladó neve CCHUNY. Nálam felkerült a megbízhatatlan eladók listájára. -
Jorgos01
tag
Valaki tud valamit a Mingzhu 3886 automata szerkezetről?
Egy Seagull-hoz viszonyítva, hol helyezkedik el megbízhatóság, pontosság, stb. tekintetében? -
Jorgos01
tag
Mintha már kérdezték volna, de ebben a Debertben milyen szerkezet lehet?
Nem írnak róla semmit. Seagull, miyota vagy valami teljesen más?
Van esetleg valakinek ilyen? -
Jorgos01
tag
Én meg egy ilyenben gondolkodom nyárra. Skmei1016
A lényeg az lenne, hogy bírja a strandot úszkálással egybekötve.
Ha van esetleg valakinek ilyen, milyen tapasztalata van vele? -
Jorgos01
tag
válasz
petipetya #10185 üzenetére
Nekem a bujtatással, visszahajtással nincs gondom.
Csupán az a problémám, hogy miért nem lehet a felső részt hosszabbra hagyni és akkor a csat a csukló közepére esne.
De majd csinál(tat)ok magamnak és az lesz a NATO 2.1. verzió.
1973 óta már igen sok idő eltelt, ráfér egy kis frissítés. -
Jorgos01
tag
A narancs -feketén látszik, hogyha az alsó fémgyűrű és a csat között még lenne 2-3 cm szövet, akkor a csat a csukló közepére esne, de ez a visszahajtást nem befolyásolná ugyan úgy oldalra esne. De úgy látom ez csak nekem probléma.
Ha fém szíjból kell szemeket kivenni, akkor azt is mindig úgy csinálom, hogy a csat rész felcsatolás után középre essen. -
Jorgos01
tag
válasz
schawo #10148 üzenetére
Mert pont olyan érzete van, mint a műbőr nadrágszíjamnak, amire rá is merték írni, hogy műbőr.
És még arra sem vették a fáradságot, hogy bőr illattal átitassák, amit oly sokszor meg szoktak tenni.Azt is próbáltam, de ha lehúzom ütközésig, akkor sem vagyok sokkal előrébb.
Gondoltam, hogy levágom a rövid részt, és akkor már oda igazítom az órát, hogy a csuklóm közepére essen a csat. Viszont a szíj maga elég vékony és akkor meg szerintem elveszítené a tartását. -
Jorgos01
tag
Megérkeztek az INVICTA-ra a NATO és a bőr szíjak.
A bőr nagyon kényelmes, de csak nyomokban tartalmaz bőrt. Mivel valójában nem igazi bőr, ezért szerintem nem lesz valami tartós. Még egyszer nem adnék érte 8 dollárt, a felét talán megérné.Natóból ez az első, ezért nagy tapasztalatom nincs. A szíj, csat minősége elég korrekt viszont ezzel is van egy kis problémám. A szíj felső részét rövidnek tartom. Ezért ha felveszem, akkor a csat nem a csukló közepére esik. Ez számomra nagyon zavaró.
Minden NATO-nak ilyenek az arányai? Tudtok olyat ajánlani, ahol a képen látható 125 mm ennél több lenne, mondjuk 160-165 mm.
Köszi. -
Jorgos01
tag
válasz
Real_Necro #10091 üzenetére
Szép
, egy kékre én is beneveznék.
4 kérdés:
- másodperc stoppos-e?
- koronáról húzható-e?
- gyors dátumbeállítási lehetőséggel rendelkezik-e?
- mennyiért sikerült venni szállítással együtt?A szerkezetről is kérnénk egy képet, ha már átlátszó a hátlap.
Köszi.
-
Jorgos01
tag
válasz
Donki Hóte #10034 üzenetére
Szerintem érdemes megpróbálni. Írd meg neki, hogy direkt rendeltél felirat nélkület, ami a hirdetésben is szerepelt. Fotózd le amit kaptál, ezt mellékeld a levélhez és kérjél részleges visszatérítést. Ez legyen kb. 10 dollár. Erre azt fogja mondani, hogy az sok és inkább küld vissza neki és küldi a termék árát.
Erre megírod neki, hogy oké, de akkor a postaköltséget is kéred, ami még plusz 10 dollár.
Ekkor felajánl neked 6 dollárt, amit elfogadsz.
Hasonlóban már volt részem. -
Jorgos01
tag
válasz
[KgP].Robot #10015 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen [link] Parnis Power Reserve van.
Egyszer mértem, akkor több mint 48 órát bírt, pedig 45-re van kalibrálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest