Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz
Mi a Manó?! #399 üzenetére
Minek rootoltad?
A SuperUser app nem tud unroot-olni?
Ha PC-s MTK szoftverrel rátöltesz ROM-ot az nem segít? Vagy nincs hozzá semmilyen FW, mi? -
Mi a Manó?!
tag
Sziasztok!
Van egy Lem5 okosórám, amit Kingroot programmal rootoltam. A napokban rányomtam a szoftver frissítés menüre, ahol jelezte, hogy érkezett egy gyári frissítés, de a root miatt nem engedte telepíteni. Na innentől kezdődik a kálváriám...
Hirtelen felbuzdulásból úgy döntöttem, hogy nekem már pedig kell az az új frissítés, így minden utánajárás nélkül elkezdtem a Play áruházból mindenféle unroot programmal próbálkozni, hogy az majd jól megszünteti a root jogosultságot és mehet fel a gyári frissítés. Először a "Root App Deleter" programmal próbálkoztam, de semmi. Másodjára a "Root Uninstaller" programmal, de azzal se. Harmadjára a "Simply Unroot" programmal, de az sem. És legvégül az "Unroot MTK Device" programmal, ami úgy tűnt, hogy csinál valamit, mert némi futtatás után próbálta újra indítani az órát, de az egy idő után elakad a Bootolási folyamatban és csak folyamatosan világít naphosszat a Lem5 logó, de semmi, nem képes újra indulni! A Recovery menüjébe be tudok menni és ott törölni az "eMMC" particiót, de sajnos az sem segít. Ha pc-re kötöm, akkor ha recovery menüben vagyok látja a pc, de nem tud kommunikálni vele, mert nem megnyitható vagy elérhető...
Tudna valaki abban segíteni, hogy mivel lehetne újra életet lehelni a készülékbe, vagy ajánlani valakit, aki ért hozzá és meg tudja javítani, mert bár van Kínai garancia gondolom az órára, mivel január végén hozta a posta, de nem mennék csak a végső esetbe bele, egy több hónapig tartó gariztatási tortúrába, főleg úgy, hogy ha a rootolásnak nyoma maradt, akkor gondolom a garancia is ugrott vele, ha a Kínai szerviz észre veszi a mókolást, így az is fizetős lenne és ki tudja milyen árban mérnék a javítást.Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget!
-
tajner10
tag
Üdv, még kinéztem egy finow x5+ okos órát,és az lenne a kérdésem hogy tudnátok e írni pozitívumokat/negatívumokat,vagy tudtok e más órát tanácsolni?
-
keccsa
aktív tag
válasz
#40564480 #390 üzenetére
Köszönöm, de ezt már tapasztaltam, hogy részlegesen így működik.
Viszont számomra pont az lenne a lényeg, hogy ha jön egy hívás, annak felvétele/nem felvétele előtt, a telefon elővétele nélkül lássam, hogy ki az, pont mint a jelenlegi megszokott, és jól bevált konfigom esetében: telefon a zsebben, BT füles a fülben, Pebble smartwatch a csuklón (a Pebble helyett lett volna az SMA...)! -
domagab
újonc
válasz
bogarfull27 #391 üzenetére
márminthogy itt:
https://plus.google.com/communities/109827242607524552712/stream/19c30560-6623-434f-9e61-14edf6033b92 -
domagab
újonc
válasz
Nekem úgy sikerült gyorsabban (de nem mindig) ha a telefonról adtam neki hotspotot. Akkor gyorsabb volt. Különben meg ne bánkódj, nincs túl sok jó WF rajta, a Googlipluszon ezerszer jobbak vannak...:-)))
-
Kapanyél
őstag
válasz
Mert lassú a szerver. Türelem, kétezer ősz hajszál (nem kár érte, ki fog hullani) és pártíz próbálkozás kell csak.
-
bogarfull27
tag
Hali! Miért nem tudom a Lemfon a gyári Facékat letölteni? Szeretném megnézni a plusz kínálatot, de a 4.-nél megakad!
-
törölt tag
MTK2502 es procival szerelt LINKIT platformnál úgy kell csatlakoztatni hogy nem párosítod BT menü-ben a telefonnal. Simán Csak feltelepíted mediatek smart device app-ot ás ott GATT módban csatlakoztatod.
Ilyenkor az órán nem kék lesz a BT ikon hanem Zöld vagyis energiatakarékos módban kapcsolódik. Nem akar kihangosítóként működni. A hívásértesítőn kívül az összes értesítés átmegy. -
keccsa
aktív tag
Talált már valaki olyan olcsó okosórát, ami hajlandó a telefonhoz csak értesítés módban kapcsolódni, vagyis nem akar mindenáron hangeszközként (is) csatlakozni? Azzal a hülye SMA-R órával de megszívtam...
-
domagab
újonc
válasz
Kapanyél #382 üzenetére
Ismét segítséget kérek:
Próbáltam mindenhonnan LEM5-höz watchface-ket leszedni - ha jól értem, csak apk kiterjesztésűeket lehet, a többire azt írja ki, hogy ismeretlen típusú fájl - de nekem még az apk-ra is csak annyit csinál, hogy: "telepítés -OK - kész" - aztán nincs semmi, sehol az új face, sem a meglévők közt, sem a fájlkezelővel a mappákban. Ilyenkor mi a teendő, ill. honnan lehet LEM5-höz WF-eket leszedni? (linket kérnék, ha lehet:-)))
Boldog HÚSVÉTOT!!! -
Tufako
tag
A töltő kábel általában alkalmas az óra és a PC összekötésére.
Másik lehetőség az ES fájlkezelő telepítése, aminek segítségével Wifi kapcsolat hozható létre a PC-vel, lehet másolgatni oda-vissza. (A telefonjaimon nálam éppen ezért alap az ES) Természetesen csak Androidot futtató telefonokra érvényes.
-
-
nismoka
addikt
válasz
bogarfull27 #378 üzenetére
Miért nem USB kapcsolaton másolsz az órára? Gyorsabb mint a BT.
-
-
domagab
újonc
válasz
bogarfull27 #373 üzenetére
Bocs, jól értem? ehhez mindenképpen Androidos telefon kell, iOS-sel nem működik?
A Clockskin mappa létrehozva, de hogyan kerül bele a watchface? Bocs, de ehhez nagggyon laikus vok. -
domagab
újonc
válasz
bogarfull27 #368 üzenetére
Hálás köszönet a "csuklózás" már jól műxik!!
Nincs mód az óra PC-vel összekapcsolására, direkt fájlküldésre? -
nismoka
addikt
válasz
bogarfull27 #373 üzenetére
szuper! Nekem KW88 van de kb ugyan az.
-
nismoka
addikt
válasz
bogarfull27 #371 üzenetére
Clockskin mappát kell létrehozni az órán és abba kell másolni.
-
nismoka
addikt
válasz
bogarfull27 #369 üzenetére
-
bogarfull27
tag
válasz
Kapanyél #366 üzenetére
Ez mind szép és jó! De olyannak érzem magam etéren, mint Nagymuter a Hightech kiállításon! Tetszene egy ilyen Circle sidebar, meg egy ilyen Settings bigyó, de honnan szedjem le? Play market? Én aktiváltam a fejlesztői lehetőségeket! Ott is vannak jó kis lehetőségek! Ezt az Eric féle launchert honnan szedhetem le? Próbát megérne!
-
domagab
újonc
válasz
Kapanyél #344 üzenetére
Szia! Nekem kb egy hete van meg a LEM5-m, szép is, jó is, de:
1 Hol és hogy lehet beállítani rajta, h csuklófordításra bekapcsoljon a kijelző?
2.Hogy lehet a saját alkalmazáson kívüli számlapokat feltölteni (tehát azon a kb 50-en túl, amit felajánl)?
3.Hogyan lehet rá zenét vagy képet feltölteni?
Bárki okos válaszát előre is nagyon köszönöm!!! -
Kapanyél
őstag
válasz
bogarfull27 #365 üzenetére
Launcher-t a Play-ről tudsz leszedni és kipróbálni, de egyiket sem órához tervezték. És csak egy droidos óra widget-et tudsz akkor használni. Továbbá van néhány alkalmazás, aminek nincs külön shortcutja, csak az eredeti menüben látszik (HR monitor, Steps, stb.)
Egyetlen alternatív launcher van rá, az Eric-féle. Ez megeszik minden formátumú watch face-t, Wear-re készülteket is, de ez csak egy Java-ban megírt program, nem 100%-osan veszi át a vezérlést, pl. a balról jobbra húzós kilépéssel bezárja (és rögtön meg is nyílik, ha alapértelmezetté teszed).
Én egy Circle Sidebar appot tettem föl, ezzel elérem a gyakran használt shortcutokat anélkül, hogy el kellene mászni a menüben hozzájuk.Érdemes egy Setting Search progit leszedni hozzá, ami meg tudja hívni a menüből kihagyott Android beállításokat. Az MTK appban is vannak lehetőségek, de az már foghíjas, nem támogat mindent ez a SoC.
A Lemfo Watch telefonos app szolgáltatásként fut a háttérben, a kapcsolat pedig BTLE, nem fogyaszt szinte semmit.
-
bogarfull27
tag
válasz
bogarfull27 #345 üzenetére
Megérkezett! Honnan tudok leszedni rá Launchert? Na meg jó Watch facékat? Pl: Longiness, Breil, stb.
-
bogarfull27
tag
Rohadtul lassú a Wifije!
-
bogarfull27
tag
Pár kérdés még! Mik azok az alapvető programok, hasznosságok, amiket leszedjek rá!? Na meg hogy tudom a telón a lemfo programot alapértelmezetté tenni, hogy fusson a háttérben is?
-
bogarfull27
tag
Hali! Megjött a Lem5!
Hogy tudom elérni, hogy bekapcsoljon a kijelző kézfordításra? Meg hogy kijelezze a hívásokat, smseket, értesítéseket? Köszi -
Tufako
tag
Elő is vettem a jó öreg U8 órát, s hirtelen ötlettől vezéreltetve feltelepítettem a KW88 órámra a Btnotification programot, s lőn csoda, simán kommunikálnak egymással, hívások, üzenetek minden további nélkül. Mindent összegezve, a KW88 olyan szinten telefonnak számít, hogy más telefonnal nem tudom rendesen összehozni, de egy okosórát minden további nélkül kezelni tud. Érdekes látvány lenne, ha mindkét csuklómon órát hordanék, kihasználandó a lehetőséget.
-
Tufako
tag
U8 órát 3000 Ft körüli áron lehet már kapni, de meg kell jegyeznem, kacifántos a dolog, az eredetiben van légnyomásmérő és hőmérő, sok megszólalásig hasonló utánzat van forgalomban, amiből ezek hiányoznak. S találkoztam már olyan U8 utánzat utánzatával (Kína..) is, amiből még a vibramotort is kihagyták.
Van nálam egy U8 klón, amiben nincs hőmérő és barométer, tesztelgetem, s azt kell mondanom, hogy az árához képest korrekt tudású, Btnotification programmal működik csak, ha mással találkozik, simán lefagy. Hívások jelzése, üzenetek olvasása rendben van, de hiába van benne mikrofon és hangszóró, telefonálni nem lehet vele bluetoothon keresztül, nagyon torzít.
Amúgy a DZ09 ára is inkább olyan 6-7000 Ft körül reális.
-
shiftac
aktív tag
Te jó ég, mik ezek az árak? DZ09-et konkrétan veszel 3000Ft-ért Ebay-ről. U8 elég keveset tud a DZ09-hez képest.
-
gagahu
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Bár soha életemben nem nyertem semmit, a múlt heéten rámmosolygott a szerensce, és nyertem egy 15.000 ft-os kupont egy teches webáruházba. Arra gondoltam, hogy egy okosórára ruházok be be belőle, de nem tudom, melyik a megfelelő. Ezek közül az okosórák közül választhatok. Szerintetek melyik a legjobb? a 39ezres nem igazán tetszik, illetve nekem egy kiscit drága... Előre is kszi a segítségeteket!!! -
Dashes
őstag
sziasztok!
ordro sw16-tal(MTK6572) kapcsolatban tudnátok segíteni?
hol van elérhető szoftver/firmware(mindegy milyen android verzió) és mivel lehet flashelni? -
Tufako
tag
Pár sor a KW88 okosóra viszonylag alapos teszteléséről.
A csomagolásról nem áll szándékomban novellát írni, arra ott vannak a hivatásos tesztelők. Igényes sötét színű doboz, benne az óra, csavarhúzó a SIM betételhez, egy védőfólia, továbbá a töltőkábel.
Mindent összegezve, egy roppant látványos megjelenésű óra, Amoled kijelzővel ugyebár. Az óraszíj legjobb tudásom szerint nem cserélhető, ebbe van az antenna integrálva.
Gyakorlatilag egy Androidos okostelefonnak tekinthető, én nem igazán tudtam a telefonommal összehozni azon célból, hogy üzeneteket, hívásokat intézzek rajta. A telefon felismeri, hiba nincs, de a gyári program még nem igazán tökéletes. Sinwear) Bevallom töredelmesen, elsősorban az okosórákat leginkább azért szeretem, mert tudom a számlapokat cserélgetni, mindig a hangulatomhoz és a pillanatnyi elmebajomhoz igazítva.Tudása a méreteihez képest elfogadható, fontosabb paraméterei:
Kijelző: 1.39 coll Amoled
CPU: MTK6580 Quad Core 1.39GHz
Rendszer: Android 5.1
RAM+ROM: 512MB + 4GB
Bluetooth: V4.0
Kamera: 2.0MP (Nem ezzel fog az ember jelentősebb kiállításokra fotózni)
SIM: Nano SIM
Egyebek: GPS, WiFi, hangrögzítő, lépésszámláló, pulzusmérő, satöbbi.
Akkumulátor: 400 mAh
Hálózat:
GSM: 850/900/1800/1900MHz
WCDMA: 850/2100MHzSzubjektív dolgok:
Mint fentebb említettem, a kijelző nagyon szép, bár erős napfényben célszerű egy fehér számlapot használni. A betekintési szög jó, oldalról nézve is jól látható a kép, bár én - valamilyen megmagyarázhatatlan okból - leginkább szemből szoktam nézegetni. A fényerő három fokozatban állítható. Telefonként kipróbáltam, jól használható, bár a másik oldalon kissé visszhangosnak találták, de ez érthető a kihangosítás, valamint a mikrofon közelsége miatt.A Play áruház természetesen alapból elérhető, onnan próba jelleggel feltelepítettem a Nova launchert, simán működik, bár az élő háttérképekkel nem boldogultam, viszont van olyan, amit ha feltelepítek, tudom futtatni az óra alap rendszerében teljes értékű számlapként, beleértve a színek állíthatóságát. (Analog Clock Live Wallpaper7).
A legutolsó rendszerfrissítés óta az alap számlapok (nem nagyon jöttek be nekem, nem azért mert nem szépek, csak az én igényem más) egy roppant látványos animálttal bővültek (ezt futtatom, ha éppen azt akarom, hogy hamarabb megcsodálják az órát a kezemen
), továbbá a számlapok kiválasztásánál lehetővé vált az újabb számlapok (kb. 30 darab) letöltése, ezek köre remélem, bővülni fog. Más számlapok is megoldhatók, de nem mélyedtem bele.
Lépésszámlálót és pulzusmérőt nem részletezem, hidegen hagy a téma. A mozgásérzékelő benne van, tehát beállítható, hogy ha óramegnéző mozdulatot teszek, akkor bekapcsoljon a kijelző. Ezt a funkciót minden óránál ki szoktam kapcsolni, lévén, hogy az üzemidőt feleslegesen csökkenti.
GPS, Google térkép alkalmazás a szokásos, hamar jelet talál. Navigáció tehető rá, egy hárombetűset kipróbáltam, de a kerek kijelző miatt nem igazán jött be nekem.
MP4 formátumú videókat lejátssza, ha valakinek erre van igénye, nézheti nagyítóval.Megfelelő alkalmazással az MP3 csengőhangok is beállíthatók, amiket rátölt az ember gyermeke.
Tesztelés miatt napi szinten használom most, természetesen kímélve minden rossztól. Az üzemidő nem túl vastag, készenlétben másfél napot ha kibír, amennyiben sűrűn nézegetem az időt, meg babrálom, ez lerövidül értelemszerűen. Telefonként éppen csak kipróbáltam, erre vonatkozó üzemidőt nem tudok felelősséggel kijelenteni. Gyakorlatilag esténként fel szoktam tölteni, illetve néha hagyom kikapcsolásig merülni. Fontos tudni, hogy 17% töltöttségnél átvált egy visszafogott üzemmódra, digitális számlap lesz, a legfontosabb infókkal.
Pozitívumnak tekinthető, hogy az ébresztő kikapcsolt állapotban is működik, ami legjobb tudomásom szerint sok Androidos telefonra nem jellemző.
A töltőkábel mágneses, aránylag erős is. (Az X10 esetében - bár hasonló megoldású - erősen kell figyelnem, nehogy elmozduljon)
Adatátvitel: A töltőkábellel számítógépre kötve, illetve a bluetooth bekapcsolásával más telefonról is jöhetnek az adatok. Böngészője használható, a kerek kijelző és a kis méret mazochisták számára kifejezetten élvezetessé teszi. A billentyűzet sem igazán azoknak való, akik XXL méretű kesztyűt hordanak télen, ennek ellenére aránylag kezelhető, ha megszokta valaki.
Mielőtt unalmassá válok, zárom is a leírást amennyiben valakinek valamilyen kérdése támad, természetesen szívesen válaszolok, amennyiben tudok.
A képek telefonnal készültek, elnézést kérek a minőségért. Az óra alsó fele is fekete, csak a piros melegítőm tükröződik rajta.
-
Kapanyél
őstag
Ha valakit esetleg érdekel LEM5...
-
Tufako
tag
Minap szoftverfrissítés érkezett a KW88 órámra. Egyelőre annyit látok, hogy egy rohadt jól mutató animált számlap is van, továbbá az internetről jó néhány pofás számlap letöltésére is mód lett.
Lassan már össze fogom kapni magam, erről a kütyüről is írni pár fotóval illusztrált sort, az eladási hirdetésembe úgyis kell. (Nem szoktam semmit egy angol oldalról angolul, vagy googlefordított magyarsággal bemásolni, hanem a saját részletes tapasztalataimat írom mindig, tárgyilagosan.)
-
Sziasztok erről az óráról tud valaki bővebben írni?
no.1 g6 smartwatch -
Kapanyél
őstag
válasz
bogarfull27 #345 üzenetére
Nem merem víz alá tenni egyáltalán. A gomboknál érződik a tömítés és a csavarral rögzített hátlap is jól zárhat. A hangszóró is vízállónak tűnt, de hogy be nem merítem, az tuti!
-
bogarfull27
tag
válasz
Kapanyél #344 üzenetére
Huhhh! Van imput bőven! Sok dolog kínai, mint az óra maga! Na de majd meglátjuk! Puding próbája... Remélem dobnak rá majd valami frissítést, ami javít a negatívumokon! Én nem teszek bele külön simet! Az kicsit lelombozó, hogy nem tud hívást fogadni és kezelni, na de értesíteni tud róla! A sok kinézet nagyon megfogott! Sms? Ez is negatívum! Bár nem vsgyok nagy sms guru! Ja és még 1 kérdés? Mennyire bírja a vizet? Gondolom nem egy úszóbajnok.
Köszönöm a részletes leírásod! -
Kapanyél
őstag
válasz
bogarfull27 #342 üzenetére
Low Energy - a folyamatosan kapcsolódó eszközökhöz fejlesztették ki.
Tapasztalataim a LEM5-tel:
PRO
- minőségi kialakítás
- AMOLED kijelző, használható fényerővel
- teljes értékű Android
- sok watch face (ingyenes ClockSkin maker)
- jobb a töltője, mint a többi kínainak (egész hátlapot fedi, nem csak az érintkezőket)
- GPS (sport trackerként és WAZE-val tökéletes)
- fordításra bekapcsol a kijelző néhány másodpercre
- 3G mobilnet / GSM telefonálás lehetősége
- hangszórója jó
- mikrofonja érzékeny
- a hozzá adott telefonos szoftverrel részletesen beállítható, miről menjen át értesítés
- automatikusan figyelmeztet mindkét eszközön, ha elhagyod valamelyiketCON
- a szíj nem cserélhető (könnyen, mert benne van két drót antenna), de legalább jobb az átlagos műbőröknél
- szíjat nem lehet utánrendelni
- a töltő dokkoló bár jobb, mint a többi kínaié, nem fogja körbe az óratokot, ezért könnyen elmozdul
- nem lehet vezérelni vele a telefont (nincs hívás indítás és -elutasítás, vagy egyéb telefon baszkura (némítás, SMS küldés, stb.)
- az akkuja gyenge, de használható (8-10-12 órát kibír karon, ha nem használod, amúgy 1-2 óra a max SoT)
- nincs multitouch (nincs kétujjas nagyítás, meg húzás)
- az alsó gomb nem programozható át
- nincs a gyári launcher-ben task váltó, vagy futó programok megtekinthetősége
- nem lehet a gyári launcher-ben átrendezni a parancsikonokat, nem lehet kitenni a gyakran használtakat (csak ha telepítesz egy lebegő eszköztárat mondjuk)
- lépésszámláló nem annyira pontos, pedig digitális giroszkópos, mint bármelyik telefonban lévő
- pulzusmérő nem pontos, főleg magasabb értékek esetén, azaz sport közben/után
- pulzusmérő nem kompatibilis semmivel (ergo az adatait nem tudod fölhasználni semmilyen programban, még a saját trackerében sem)Jelenleg órának, telefonos értesítőnek, fitness trackernek (futás), navigációra és egyéb apróságokra (számológép, Shazam, Kore-Kodi távirányítás) használom.
Endomondo-val tökéletes, fut a háttérben szépen, jól rögzíti az útvonalat. Mellé telepítettem egy vibrálni is képes metronóm appot, amivel tudom diktálni is a tempót. Így már nem kell magammal vinnem a telefont.
Rendeltem hozzá egy rendes pulzusmérőt, azt BT-on csatlakoztatom majd hozzá, amit felismer és támogat az Endomondo is, így teljes lesz az öröm!Szeretem a rengeteg jó watchface-t, minden napra jut egy-két jó, amivel nem lehet megunni.
Van hozzá egy direkt ilyen órákhoz készült launcher is (Eric's Launcher), de én csak az új beta-t próbáltam, az szar volt. Azzal testre szabható a menü, benyeli a legtöbb watch face formátumot, kezeli a widgeteket, stb.
De szerintem a millió és egy launcher meg side dock program közül biztosan lehet találni olyat, amivel durván jól átalakítható a felület.Szerintem megéri az árát nagyon, ha van időd és kedved, affinitásod foglalkozni vele kicsit többet is. Tehát nem egy jó out of the box eszköz, az tény. Ha nem ezt veszed, akkor
- Android Wear órát drágábban
- Gear S3-at sokkal drágábban
- Gear Fit 2-t drágábban
- vagy egy minőségi fitnesz karpántot, ami rendesen méri a pulzust (optikai szenzorral szerintem semmivel nem lehet csuklón)A többi nem támogatott a fitness tracker szoftverek által.
-
Kapanyél
őstag
válasz
bogarfull27 #340 üzenetére
Android van rajta, ami tud magyarul. Nem kell varázsolni, csak a menüben kiválasztani a magyar nyelvet és mosolyogni.
SIM nélkül nem tudsz telefonhívást kezdeményezni, sem fogadni az órával. Én nem is keresnék hozzá semmilyen appot, mert csak órákat vernék el rá a semmiért. Leginkább, mert nem kihangosítóként kapcsolódik a telefonhoz, hanem BT LE profilú kiegészítőként. -
bogarfull27
tag
Helló!
Most rendeltem egy Lemfo lem5 órát az Allyról!
Olvastam hogy nem tud n
magyarul a kütyü! A kérdésem az, hogy valahogy lehet rá magyar nyelvet varázsolni? Na meg sim nélkül tudok vele telefonhívást kezdeni a telefonomon keresztül? -
19Petya83
tag
válasz
cellpeti #335 üzenetére
A LES1 4 nap múlva erősen le lesz akciózva. Lehet, hogy annyiért már érdemes beruházni. Nagyon gondolkozom rajta, hogy kellene venni, de egy kicsit elbizonytalanodtam, amiatt hogy a viber üzenetek nem jelennek meg bluetooth kapcsolattal.
Néhányan megtennétek nekem, hogy leírjátok, hogy mire szoktátok használni az órát? Meg annyit, hogy ha egy telefonhoz csatlakoztatva van egy BT füles és egy óra, akkor az óráról fel lehet-e venni a telefonra érkező bejövő hívást, úgy hogy a fülesen tudjak beszélni. Telefonra érkező emaileket lehet rajta olvasni? Az alvásmonitor mire jó? Esetleg lehet az alvásciklusokhoz igazítani vele az ébresztést?
Ne haragudjatok a sok kérdésért, de el akarnám most már dönteni ebben a következő négy napban, hogy érdemes-e megvenni. -
Tufako
tag
válasz
Janesz1981 #328 üzenetére
X10 az egyik órám, nekem bevált, nincsenek túlzott igényeim, nem Amoled a kijelző sajnos, és a fóliát is hamar ráraktam, nem túl kemény az üvege. Jobbára telefon nélkül, szimpla óraként használom, de természetesen kapcsolódik a telefonhoz, ha akarom. Alvásmonitor, lépésszámláló van, de ezeket nem használom. Hőmérő akkor ér valamit, ha nincs a kezemen az óra, de ez logikus. Barométer, altiméter van, ébresztő funkciót is telefon nélkül használom, képes felrázni az embert.
Mindenesetre ezt tartom meg, a KW88-at hirdettem meg eladásra, lényegesen nagyobb a tudása, de inkább önálló telefonként válik be, Android 5.1 van rajta, és persze az Amoled kijelző, néhány jó kis számlappal roppant látványos. A kamerája nem igazán alkalmas színvonalas művészi képek készítésére.
-
Kapanyél
őstag
válasz
#40564480 #336 üzenetére
Nekem nem dobálja el.
Ma voltam egy panelban és a lakás egyik végén hagytam a telefonom: na azt már nem bírta. De nálam otthon az emeletre is fölér, nem nyafog, hogy elvesztették egymást.
Mást meg ugye nem lehet vele BT-on. Illetve zenét lehetne szerintem kiküldeni vele BT-fülesre, de azt nem próbáltam. -
törölt tag
Lemfo lem5-nek mennyire stabil a bluetooth kapcsolata a telefonnal ?
-
19Petya83
tag
Ezt esetleg ismeri valaki?: [link]
Az lenne a fontos, hogy az email és a viber üzenetek egy az egyben megjelenjenek rajta.
Szerintetek? -
19Petya83
tag
Sziasztok!
Van olyan okosóra, ami mutatja a telefonra érkező viber üzeneteket? Persze úgy értem, hogy nem csak a feladót, vagy az üzenet előnézetét, hanem a teljes üzenetet.
Nagyon tetszik a LEM 5, de ahogy olvasom nem olyan jó mint elsőre tűnt.
Valaki le tudná írni nekem pár szóban, hogy mi a különbség a különböző operációs rendszerek között? (android, android wear, tizen)
Azt is megköszönném, ha ajánlanátok valami jó órát.
Ami fontos:
- kerek számlapos legyen (mint pl. LEM 5)
- ha felemelem a kezem, hogy megnézzem hány óra van bekapcsoljon a kijelző
- viber és céges email (nem gmail) olvasható legyen rajta sim kártya nélkül
- hívás fogadás/indítás/elutasítás a BT headsetre
- legyen benne alvás monitor
- szenzorok nagyjából pontosak legyenekA keret kb 50.000 HUF. Ha ennyiért nem lehet, akkor azt is tudomásul veszem.
-
törölt tag
Mire jó a lépés számlálás? Ha futni vagy bicózni mész, GPS alapján minden adatot tudsz. Távolság, idő és ezek hányadosa a sebesség, Az előbbiekből és a súlyod alapján kalória
-
-conrad-
addikt
válasz
Kapanyél #323 üzenetére
Ejj, alvásmonitorozásra nem jó
Ez rossz hír. Egy olyan telefont keresnék, ami:
-üzeneteket megjelenít (messenger, email)
-át lehet vele irányítani a hívást BT fülesre vagy elutasítani
-lépésszámlálós, esetleg strava-szerűen tudom vele a bringázást is monitorozni, vagy max a telefonnal a hátamon, ezzel meg irányítani (nemtom bármelyik okosóra tudja-e ezt)
-design-ra nem a kocka flepni a kezemen, hanem "hagyományos" óra-formája van.
-.. és alvásmonitorozásra is jó.Esetleg ébresztésnél figyeli a fázisokat, vagy nem ébreszt ha már fenn vagyok.
Nagyon bíztam ebben az órában, kár, hogy nem olyan szuper az érzékelője.
Van egyáltalán megfizethető áron ami tudja ezeket? (a samsung gear3 130-ért túlvan azon a határon amit tudnék rá szánni) -
Kapanyél
őstag
válasz
emmericus #322 üzenetére
Nem működik kihangosítóként, nem lehet alapból telefonálni vele így.
Lépésszámláló nem annyira pontos (nem számoltam). 4km-t futottam, 3600 lépést számolt rá... nap közbeni mászkálásnál passz.
Telepíthető az S Health és a Google Fit is, de az S Health sok esetben SIM-et kér. Van, akinél akkor is, ha van benne SIM. Nálam is is kérte, de nem tettem bele, mert nem kezeli a pulzusmérőt.
Alvásmonitorozásra nem jó. -
emmericus
újonc
Szeretném megkérdezni, akik használják No1D5+ ill. Lem5 okosórákat
- lehet telefonálni SIM nélkül bt. kapcsolattal összekötve,
- lépésszámláló mennyire pontos(futás közben megtett méterek),
- telepíthető rájuk pl. S Health,
- alvásmonitorozás elérhető?Köszönöm
-
Kapanyél
őstag
válasz
#40564480 #314 üzenetére
A hívásjelzésre, kezelésre később részletesebb választ tudok adni, egyelőre nem ültem még autóba, nem tudom, dobja-e a kapcsolatot akkor, stb.
Egyébként meg nem csörög ki, csak a jelzés jön át, hogy hívás van, meg hogy nem fogadott hívás volt.
Tehát BT headsetként nem használható. (én legalább is nem találtam olyan beállítást).
Azt kipróbáltam, hogy híváskor a telefonon rányomtam a BT ikonra, amivel át tudja adni a hívást a kihangosítónak, de elkezdte keresni az eszközt és a listában nem volt ott az óra. Azaz híváskor dobja a kapcsolatot és vélhetően átugrik a kihangosítóra (ezt még le kell tesztelnem).Üzenetek, értesítések tehát átmennek, de csak a címek olvashatók el alkalmazás híján. Azaz egy GMail levélnek a tárgyát mutatja csak a Notification-ben, de elolvasni nem tudod az órán, csak ha föltelepíted magát az appot az órára is.
Ezt az órát egy autós (klón) SIM-mel lehetne jól használni igazán.Appokról: szinte mindent föl lehet tenni Play Store-ból, pár dolog nem működik csak. Pl. FB Messenger fc-zik. Viber-t nem érdemes föltenni, mert kiléptet a telefonról (és töröl mindent a rohadék).
A legtöbb app nehezen használható a lekerekítés miatt (a sarkokban van a menü), de átállítható négyzetesre, akkor látszik, csak még kisebb az elérhető felbontás.A kijelző valóban AMOLED, pazar képe van! A hangszóró elég hangos, a vibra motor is jó erős.
Az egész tok kidolgozása színvonalas, nem nagyon lehet belekötni. A szíj már más téma, szerintem az LF16 kaucsuk szíja a legjobb, de azt nem lehet külön kapni. Most azon szarozok, hogy le lehessen cserélni valami szebbre. Két kis drót lóg ki, mint antenna, ezeket kellene elrejteni az új szíjban.Sportolásra ezek az eszközök egyelőre alkalmatlanok. A pulzusmérő - a híresztelésekkel ellentétben - nagyon jól működik, de semmivel sem kompatibilis. Endomondo nem ismeri föl akkor sem, ha az órán fut, akkor sem, ha a telefonon és csak BT-eszközként csatlakozik.
Ezeket az órákat úgy kell kezelni, mint értesítésre jó kütyük, amiken mellesleg "teljes értékű" Android fut.
Elég sok számlapot lehet találni hozzá, a watchface makerekkel most kezdek ismerkedni.
Ha lenne hozzá támogatás, hogy bármilyen sport trackerrel kompatibilis legyen, über cucc volna. -
törölt tag
válasz
Kapanyél #312 üzenetére
Szia!
A LEM5 hogy tudja kezelni a híváskijelzést telefonról. A fentebb említett dolgot tudja? (hívás jelzés órán de beszélni telefonon vagy bt fülesen?)
Üzenetek és értesítések átmennek telefonról?
Tényleg annyira erős kontrasztos a kijelzője mint videón látni? Igaz hogy AMOLED? -
Kapanyél
őstag
Vettem egy LEM5-öt, ha van kérdés, kipróbálok mindent rajta.
-
keccsa
aktív tag
válasz
#40564480 #310 üzenetére
Az, hogy egyszerre csak egy hangeszköz csatlakozhat a telefonhoz, az nem szoftverhiba, hanem ilyen a Bluetooth... Nekem az a bajom, hogy mijafrancér hangeszközként csatlakozik a telefonhoz a nyomorult, mikor a hívásjelzés anélkül is átmehetne. Valamiért (szvsz szimplán kib@szásként) így rajzolták meg a szoftvert a ferdeszeműek!
Valaki, aki ért hozzá, igazán kireszelhetné ezt a bugot, sokan megcsókolnák a lába nyomát is!
-
törölt tag
Nagy hiba, hogy nem jelez hívást ha a hang nincs kiküldve rá.
Viszont nem ennyire sötét a helyzet mert a noti-k akkor is átmennek.
Bár ez nem az "óra "hibájának tudom be hanem a hozzá való telefonon futó programnak.Egyébként nem értem, hogy bármilyen beszédképes Bt eszköz csatlakoztatva van miért nem tud normálisan működni. pl:
Ha a telefon és fülhallgató esetén is mindegy hol veszem fel a fülesben beszél csak utána tudom átváltani kézibeszélőre. Nem az lenne a normális, hogy ott beszéljen ahol nyomom a "zöld" gombot?
Itt van ez a nagy boldog okos-telefonos világ és egy ilyen egyszerű dolgot nem tud.
Hányszor van az, hogy kiszállok a kocsiból de még közelében vagyok csörög a telefon és bent beszél az utastérben és nem a kezemben hiába ott vettem fel. Ez szerintem szoftveres hiba és nem foglalkoznak vele. -
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Na, én is beszoptam ezzel az SMA-R órával... Maga az óra jól néz ki, szép a kijelzője is, a funkciói is működnek, de van néhány kisebb idegesítő, és egy piszkosul dühítő tulajdonsága!
A kisebb idegesítő dolog például, hogy az óra számlapon lévő teleptöltöttségi érték összevissza mutat. Volt olyan, hogy teljesen fel volt töltve, az ikon is ezt mutatta, de mellette azt írta a nyomorult, hogy 0%. Aztán ahogy merült (melyet az ikonon lévő pálcikák csökkenése is mutatott), egyszer csak kirta, hogy 100% (?), majd egy óra múlva meg azt, hogy 68%. A baj csak az, hogy eközben az applikáció meg a telefonon azt írta, hogy a töltöttség 50%, szóval ez a funkció kaki. Apropó applikáció: a víruskergető azt mondta rá a telepítés utáni ellenőrzéskor hogy kártevő...
A másik megszokást igénylő dolog, hogy roppant lassan kapcsolódik össze a telefonnal, és soxor el is dobja a kapcsolatot.
A kihangosítója egy vicc. Halk, de legalább torz.
Nekem, aki Pebble Steel-en szocializálódtam, a legnagyobb gondom viszont az, hogy csak a hívással együtt hajlandó átmenni a jelzés a telefonra! Ez azért baj, mert az eddig megszokott, szerintem roppant kényelmes módon nem tudom használni a telefonom. A Pebble-vel a csuklómon autón kívül úgy használom a telefont, hogy BT füles van a fülemben, telefon a zsebben, így ha jön egy hívás, akkor ránézek az órára, látom hogy ki hív, és vagy felveszem vagy elutasítom az órával, vagy a füles gombjával. Autóba ülve kinyomom a fülest, így indításkor a telefon felmászik a BT-s kihangosítóra, és azon keresztül tudok telefonálni.
Na ezzel az órával mindez kuka, mert ha ezzel kapcsolódott a telefon, akkor semmilyen más hangátviteli eszközzel nem fog, mivel az egyetlen hangátviteli eszközpozíciót lefoglalja az SMA! Vagyís vagy lemondol a BT-s füles vagy kihangosító használatáról (no way), vagy az "okos" órád tényleg csak egy egyszerű idómérővé (na jó, még esetleg mérheted vele a pulzusodat, vagy valami olyasmit). Ekkora faszságot!
Hab a tortán, hogy madzagos headset esetében sem úszod meg azt, hogy elővedd a telefont, és duplán rákoppints a kihangosító ikonra, különben játszhatod a Májkel Nájtot, és pofázhatsz az órádba.
Azt viszont nem értem, hogy ez a baromság senkinek nem tűnt fel eddig, mert sok tesztet elovastam/megnéztem az óráról, és ezt senki nem sérelmezte...
Abban reménykedem, hogy eccer lesz egy olyan erre is ráhúzható firmware, amelyben külön ki/be lehet majd kapcsolni a hangeszközkénti kommunikációt!
Addig pedig megy a legsötétebb fiók legmélyére... -
Kapanyél
őstag
Hello!
Lem5 (vagy egyéb, full androidot futtató órák) tulajaihoz lenne néhány kérdésem:
- endomondo tracker működik rajta? Folyamatos pulzus mérést át tud neki lökni?
- ha nincs benne SIM, mennyire jól konfigurálhatók az értesítések?
- ha van benne csak mobilnetes SIM, össze lehet párosítani a beszédhívásos SIM-mel használt mobillal?
- kijelző fényereje elegendő kültéren?
- kijelző tényleg AMOLED?
- milyen hibákat, hiányosságokat fedeztetek föl?
- watch face-eket könnyű beszerezni? Van szerkesztő hozzá?
- Android Wear-rel vagy Tizen-nel összehasonlítva mik a tapasztalatok? Jobb egy Huawei Watch vagy egy Gear S3?Előre is köszönöm!
-
maczko49
csendes tag
csak úgy lehet, hogy az órában vagy a kezelésiben van egy négyszögletes kód. Ehhez lekell tölteni a skenner app-ot, majd lefotózni és utnna kiadja a médiatek app- ját, azt telepíted és utána kapcsolódik. Valahol a jutubon is lehet találni hozzá videót, de elég sokáig tart.
v Próbáld meg ezt, ez a leggyorsabb. Remélem működik. A google play-ról letöltöd a telódra a Mediatek smart device-t, telepíted és kapcsolódsz. Remélem működik. Nekem bevált. -
d.sz.ata
csendes tag
Sziasztok!
Azokhoz szólnék akik rendeltek DZ09-est, és MTK6260-as chippel jött.
Ki a megbízható eladó (ebayes stb)?
Köszi,
Attila -
Tufako
tag
válasz
Black Phone #299 üzenetére
KW88 esetében a maximum az volt, hogy a hívások esetében némán értesített, se hang, se rezgés. Így nagyon sok értelme van.
Az a véleményem, hogy androidot futtató okosórákat nem igazán lehet a telefonnal párosítani hívás és értesítések terén..
-
Tufako
tag
válasz
bazsy1981 #288 üzenetére
Óra méretei: 5,5*4,7*1,4 cm
Egy jó napot bír az akku. Lehet, hogy majd csinálok egy hard resetet, hogy ne menjen a háttérben semmi más, itt a Nova launcherre gondolok. Persze, ha minden rádiós funkciót kikapcsolok, valamivel tovább bírja, ettől függetlenül esténként töltőre rakom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Google Pixel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung S22+ telefon tokok
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Univerzális 8-10" tablet tok Bluetooth billentyűzettel
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest