Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Steady74
üzenetére
Már megint renitenskedek.
Bocsánat ennyit dumáltam de gyorsan írok és fel se tűnt milyen hosszú és mennyi.Interceptor: Az csemege egy méretes harcsának.
Most tavasszal még a harcsatilalom előtt próbáld. Főleg áprilisban , de amilyen idő van el vannak csúszva a hónapok.tsimehcla: 10 grammos fej ügyben , ha nem érzed vele rendesen nyugodtan tegyél nagyobbat. Ha 15 grammossal érzed akkor azt, ha 20 akkor azt. Dunai süllő nem kényeskedik annyit mint egy állóvízi. Főleg tele van gébbel és azok mennek az alján néha még jó is lehet szinte szántja az alját egy twister . Megeszi ezeket a gébeket mennyire szereti nem tudom vagy csak az útjába kerül és könnyű zsákmány.
-
törölt tag
Ryobi Cynos III milyen lehet, ismeri valaki?
Vagy tudtok olyan orsót ennyiért, ami jobb lenne pergetésre (a nem kínaiak közül)? -
Interceptor
addikt
válasz
üzenetére
Tavaly csapatépítőn a Körös mellett voltunk közvetlen.
Egyik este felraktam a 198cm-es 4-21-es botra a 13 cm-es J -13-as Rapalát lesz ami lesz, nem volt nálam a 30-80-as bot
Munkatársam röhögött a csalin, hogy mekkora dög és mit akarok azzal, annyira nincs otthon ezekben a dolgokban. Mondtam neki, hogy harcsára megyek. A vicces inkább a bot és csali kombináció volt 
-
vendingo
veterán
Köszi. A negatívumok amiket felsoroltál nem érintenek.
Stégen használnám 1 bottal, száktartó nem érint, lábrácsot nem használnék.
Én korábban korum, preston székeket néztem, de azok alapból is drágák, és még kell hozzájuk a sok kiegészítő. Asszem erre a dechas székre 5 év gari is van, mert sajátmárkás.
Születésnapomra lehet meglepem magam vele.
Többnyire a stégek padján szoktam űlni, de nem tudom rendesen elhelyezni a botot, a pad kényelmetlen és kicsi is. Hajnalban legtöbbször nagyon vizesek is, mindig vinnem kell magammal ülőkét, ami a hideg ellen is vég. Dechatlonnak nagyon jó a supportja is, szóval ha baja lenne, alkatrész kellene, akkor tudnak segíteni. -
Steady74
Topikgazda
Dunakeszin voltam ma kint, egészen jó pecám volt, keszegeztem. 49-50 hely között voltam a töltéssel szembeni oldalon. 20m-re horgásztam keszeges kajával, csali 1v2 szem pinki, 5 percenkénti dobással. 3. dobástól kezdve indultak be a kapások, 1 óra elteltével 3 percnél már kapás volt. 28 db hallal zártam, átlagban tenyeres keszegek jöttek, egy db 80 deka körüli kárászt fogtam. Felszerelés: MAP Parabolix 3m-es bot, 0,08-as Guru fonott, dupla 0,06mm-es Döme feedergumi, 0,10/0,12 előke, 18/16-os horog.
-
musli26
tag
Ha már székről van szó.
Minimál pecához keresek széket.
Keret:20k. -
A Zéé
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
bótban ücsörögtem már benne, szerintem jónak néz ki. Stabil, kényelmes, és a 7000 Ft-os decathlonos széket se ültem szét az elmúlt 3 évben, szóval tartóssággal sem hiszem, hogy sok baja lenne.
Vannak kompromisszumai: pl, meredek partra nem való, lábrácsot nem lehet hozzá berhelni, és szerelékeket is csak azokra a pöckökre lehet rakni. Meg azt több helyen is láttam már, hogy 2 bothoz nem igazán való, mert bukik lefelé a teleszkópos kar, de azt max egy botvillával megtámasztod. Illetve az a hosszú "száktartó" kar ami kb. tök fölösleges hozzá, mert alig hosszabb, mint az első láb vége, szal azzal még nem fog a szákod rendesen a vízbe érni.Bővebb tapasztalat majd 1-2 hónap múlva lesz, március elején fogom megvenni. Néztem Matrix széket is, Benke féle feeder fotelt is, de azok akárhogy is számolgattam minimum a duplájánál állnak meg mire hasonlóan felszerelem, és még a csomagolás/szállítás se ennyire kitalált. Ha lesz fórumpeca és jössz, akkor majd beleülhetsz

-
vendingo
veterán
Van valakinek tapasztalata ezzel a székkel?
Nagyon tetszik, igaz élőben még nem láttam. -
-
galervin93
addikt
Régi szép pergetős emlékek apróságokról: [link] A prímet mégis ő viszi:

Ma megejtettem az év első dunai pecáját, Bp. Árasztó út (a betonozott patakbefolyó? alatt). Egy vízbe nyúló kis kőszórás al- és felvizét is meghorgásztam, de csak pár gyenge cincálás volt, amiből egy gébet sikerült elcsípnem. A jó idő többeket partra vonzott, de halat másnál se láttam, pedig jó volt a víz, bár húzott rendesen. Mindegy, a megmaradt etető meg csonti jó lesz jövő hétre, ha a víz is engedi megnézem feljebb a sóderes lapost.
-
törölt tag
Ilyen nekem is volt többször, akkora wobblerre a horgok kívülről akadtak bele kis süllőbe bele se fért volna a szájába. Nagy effzett harcsázó kanalakra fél tenyérnyi méretű támolygóra , megüti fenék közelben bevágok akkorát majd kiesek a csónakból, itt a nagy harcsa, erre 1 kilós süllő .
Jártam már úgy is stupekeztem és bodorka volt a csali olyan tenyeres körüli. Ráment 1- 1,5 kiló körüli süllő. Annyit láttam csak mintha a csalihal nagyon aktív lenne rázza a botspiccet kapásjelző ugrál egy kicsit. Biztos kerülgeti a harcsa gondoltam. De csak nem akart abbamaradni ez a mozgás. Egy idő után kiveszem ott lóg rajta a süllő és az alsó horog megfogta. Az óvatos süllő.
Harcsánál amivel lehet szelektálni egészen nagy méretű csalihalat felrakni kiló körüli halat, de még azt is megtámadhatja a kicsi ha olyan kedve van, csak azért ritkábban mint a tenyerest.Műcsalikkal szinte lehetetlen szelektálni vsz a harcsát méret szerint.
-
twine
veterán
válasz
üzenetére
"Mit akart vele a fene tudja mert szerintem be se fért volna a szájába"
Ugyanez jutott akkor eszembe...:
Tavaly nyáron a Süllő kölyök ugyanezt csinálta. A wobblerem alig volt kisebb mint a Süllő...Aztán mégis, szép szabályosan a szájba akasztva húztam ki szegényt
-
törölt tag
válasz
tsimehcla
üzenetére
Ja , nincs mit egyébként csak láttam, hogy sokallod az árát és tudtam ott fele annyi. Egyébként mikor én nordról rendeltem gls hozta ki ha jól emlékszem de valamilyen futár az biztos, nem posta.
15-50 gramm harcsára témára még. A bevágás az nagyon nem mindegy ahhoz nem egy túl erős kategória, kell szerencse is vele. Egy példa, 50-100 grammos bot , partról wobblerezés 9 centis shadrap , kb 20-30 méterre volt a csali egy visszaforgóban olyan kapás majdnem kiszedte a kezemből a botot. Annyi volt a kapás bumm egy bazi nagy loccsanás felszínen ahogy kavart egyet és bot karika és az orsó visít. Az egy 23 kilós harcsa volt. Be se tudtam vágni, csak a botba kapaszkodtam.
Az volt a szerencse annyira mélyre benyelte a csalit egész hátul volt neki ki se tudtam volna szedni még ércsipesszel se szerintem úgy beakadtak hátul a horgok. Ha ez nem ilyen szerencsés akadás vszínű mivel nem volt bevágás lefordult volna . Mondjuk a fék olyanra volt állítva kilós süllő nem húzza meg, az egy fél bevágás volt, hogy meg kellett húznia azt a féket.
De hát ez harcsára karcsú bevágás ott izomból be kell vágni egy gerinces bottal. Szóval a 15-50 ehhez nem ideális de ettől még szerencsével bármit megakaszthatsz vele rendesen. Csak ha 1-2 elmegy akkor kezded vakarni a fejed mit lehetne csinálni valami erősebb bottal. 
-
törölt tag
válasz
tsimehcla
üzenetére
Alapvetően harcsára nehogy félreérthető legyen nagyobb csalik ideálisak és azt a kisebb is el fogja kapni . Nekem volt olyan fél kilós körüli dévérkeszegre ráment 5-6 kiló körüli harcsa. Mit akart vele a fene tudja mert szerintem be se fért volna a szájába de rávágott és alá volt lógatva horog az megfogta. Jó ez extrém eset volt. De tenyeres halat simán bevágja az ilyen méretű és fele ekkora harcsa is. Aztán még kajál tovább ha olyan kedve van
Szóval akkor mit számítana neki , hogy az a wobbler 9 centis vagy 11 centis ? Szerintem ha a mozgása becsapja, olyan ami ingerli , vagy éhes stb akkor nem nagyon tudod szelektálni nem tudsz akkorát rárakni amire kicsi is ne vágjon oda. Az is előfordulhat egész pici csalival kapitális kapja el mert pont ott volt a szája előtt és megtetszett neki. Hányszor fogtak már süllőzés közben snecivel nagy harcsát valamiért az a kis sneci kellett neki kajaként ami a horgon volt. -
törölt tag
válasz
tsimehcla
üzenetére
Akkora fejet kell rátenni amivel érzed az adott körülmények között és felszereléssel vsz. Növeled a súlyt amíg ideális lesz ahhoz a vízmélységhez, áramláshoz, zsinórvastagsághoz, bothoz. Nálunk a horgászbolt tele van bazi nagy fejekkel , szerintem 100 + grammos fejekkel is vehetsz, de hegyekben áll az 50 grammos és hasonló ólomfejű horog. Kicsit is vastagabb zsinórral lemész akár csak egy zátonyra , mélyebb vízekről ne is beszéljünk ott 10 grammos fejekkel csak úsztatni lehet.

Jó egyébként ez a Prorex S széria? AGS-t nagyon dicsérik csak árban eléggé durva még mindig és kicsit ezektől a karbon gyűrűktől tartok mennyire bírják a gyűrődést. AGS már elég régóta piacon van leárazhatnák rendesen.
Van értelme 15-50 grammossal pergetni harcsára , ha olyan a hely és olyan a csali amihez ilyen bot jó. De főleg partról nem egy olyan cucc amivel egy kicsit nagyobbacska hallal keménykedni tudsz.
Ettől még meg lehet fogni. Csali méret szelektálás , hát nehéz ügy vsz harcsára mert a néhány kilósak is megesznek tenyeres és még nagyobb halakat. Ha ott van és minden jó akkor lehet, hogy a legnagyobb is rámegy egy UL csalira is és a legkisebb is egy 15 centis wobblerre vagy gumihalra. -
törölt tag
Nagy különbség tud lenni bot és bot között az biztos azonos dobósúlyban. Feszes, gyors , gerinces botokat szeretem használni adott dobósúlyon belül is. Múltkor láttam egy horgászfilmet dunai gumihalazásról a srác ilyen 5-1x grammos 1,8 hosszú vagy valami hasonló méret bottal 30 gramm és még nagyobb fejekkel horgászott. Ahogy ráemelt a csalira lehetett látni a bot erőlködik megemelje az ólmot. Mesél róla milyen jól érzi a csali koppanását és a kapást.
és filmet forgat róla . Inkább no komment. Ez nagyon távol van attól ahogy én elképzelem a pergetőfelszerelést egy ilyen szituációban ha ez az új iskola akkor én tényleg a réginél maradok. -
tsimehcla
csendes tag
@zéé @horcsog Kösz a tippeket. Végül egy Daiwa Ninja X 2.1m 3-12 g botot vettem, az még befért 20 alá, és elég feszesnek tűnt a dobósúlyához képest. Ma este kipróbálom élesben. Jó ár lett volna ez az osztrák cucc a Silver creekre, csak kicsit para UL botot a magyar postára bízni, mire ideér, ki tudja hány ütést kap. Az első botom egy 15-50 g Prorex S, és kicsit már megbántam, hogy nem a 10 - 30 g változatot vettem. Igazából 30 g fölött nehéz jigfejet vagy chebut találni, meg nem tudom, milyen hal áll be olyan sodrásba, ami azt elviszi. Kőruganyok mögötti csendesebb vízben meg 10 g alatti súlyok kellenének, és már nem érzem rendesen, mikor ül le a fenékre.
15 - 50 g-vel amúgy van értelme tavasszal megpróbálni harcsára pergetni, vagy azért istenkísértés az ilyen "harcsa-UL"? Csali méretével lehet-e szelektálni a kisebbekre, vagy jön ami jön (ha jön egyáltalán)? -
törölt tag
Csak vicceltem . Bár minden viccnek a fele komoly.
Tudom UL műfajról volt szó és jászkeszegezés, domolykózás pici csalikkal.Egyébként én nem 50 grammost , hanem 50-100 grammost használok ott legtöbbször.
50 grammos pergetőbot korlátozott felhasználású ahogy én wobblerezem a Dunán. Van olyan szitu a praxisomban, hogy az 50-100 grammos bot sem jó a csalihoz mert annyira görbíti csak a sodrás.
Persze ez nem az UL csalikkal és jászra, vagy domira amiről szó volt. -
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Szia!
Feedereztünk igen, 2-2 bottal. Versenypályán voltunk. Az biztos, hogy szépen gondozott. Kukát mondjuk tehetnének ki. Ellenőrzés is volt háromszor, kétszer jött halászati őr, egyszer meg társadalmi halőr. Megnéztek mindent, mégsem éreztem zavarónak, vagy tolakodónak.
Annyit tudni kell annak, aki mostanában megy, hogy szivattyúzzák át az I-es tóból a II-be a vizet, pont a versenypályánál. Halakra nem tudom, hogy hat ez ki.. -
twine
veterán
válasz
üzenetére
"Dunára wobblerezni 50 grammtól indul egy horgászbot ."
Nem kétségbe vonva a tudásod, és a tapasztalatod,
és véletlenül sem kötekedve, de ha ez így lenne, "fekete meg fehér", tuti nem járnék pergetni a dunára...
50gr?
8-21grammos bottal dobáltam végig a tavalyi nyarat...
Egy élmény volt 5-65cm közötti balinokkal , süllőkkel domolykókkal...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
-
törölt tag
Biztos nézted de : http://centrumzoo.hu/Daiwa-BLACK-WIDOW-5000A-BR-premium-nyeletofekes-or
50 eur és 33 k Ft. No komment. 33 k ft-ból kijött 2 botod és egy orsó. Persze ez a bazi magas áfa nálunk megnyomja az árakat, de a haszonkulcs se lehet kicsi. Vagy már lehet az 600 ft -os euróval számoltak.

-
törölt tag
Rögtön a horgászat kezdetén belekerülsz a horgászcikk kereskedelem útvesztőibe.

De ezekkel a cuccokkal vsz a pontyozás minden műfaját tudod művelni. Bojlizástól a feltolós úszózásig. Ilyen cuccaim lehettek volna mikor kezdek horgászni. Árban pedig kb annyi lesz a teljes 2bot +2 orsó mintha itthon csak a 2 botot vagy 2 orsót vetted volna. Viszont ahhoz még sokat kell horgásznod ki is tudd hozni a cuccokból ami benne van. Ahhoz még járni kell a vízpartokat egy darabig.

-
törölt tag
Akkor jól emlékeztem.
A Zéé: Akkor jött ki igazán látványosan a különbség mikor az eur/huf nem 340 volt és drágább felszereléseknél. Amikor a végösszeg 100-150 k Ft és ugyanez nálunk valahol a végtelenben csilliárdos összeg. Azt nem tudom ezek a %-os kiírások mennyire korrektek 66, 77 % ez egy 2015-6-7 környéki bot lehet ott milyen árral indult a jó ég tudja. Dunára wobblerezni 50 grammtól indul egy horgászbot .

-
Steady74
Topikgazda
válasz
@mriya@
üzenetére
Tiszta szívből sajnálom, kár, hogy elment, sok-sok mesét és élményt köszönhetek neki, amiket hát jól el is felejtettem... kislányom, mikor pici volt, hasfájós volt, és az "én vagyok a híres egyfejű..." dalra nyugodott meg, volt, hogy 2 órán át kellett dúdolni neki, miközben a vállamon volt... de szép emlék ez is
-
BlackmMmDog
senior tag
[A horgászok segítségét kéri a Nébih Állami Halőri Szolgálata] Kíváncsi leszek meg lesz-e ?
Tónak lesz egy kis reklám
-
@mriya@
őstag
-
Sungoo
addikt
Sziasztok! Cegléd környékén tudtok ajánlani vizet? A téglagyári tavak nem opció, már nincs hova leülni...
-
A Zéé
addikt
-
jansky1
senior tag
Tiszakécske II-es holtágon horgasztunk ma. Egész nap jöttek a fél kiló-kiló közötti kárászok és dévérek, meg amit korábban nem tapasztaltam, ilyen 20-25 cm körüli pontyok. Csak egyet sikerült fogni, ami méret felett volt. Csináltam egy etetést kb 20 méteren, másik bottal meg dobáltam minden felé. Eredményben nem volt különbség a módszerek között. Távolra dobálva aqua uni, közelin meg panettone black. Methodon pelletek, közelin élő csali.
-
törölt tag
Úgy emlékszem mikor legutoljára rendeltem akkor a 10 eurót súrolta alulról a szállítási költség. 7-8-9 euró körüli összeg rémlik. Az ajándékokat is érdemes megnézni bizonyos összeghatár felett miből lehet választani. Pl ezt a silver creeket is adják ajándékba is nem tudom hány 100 eurós rendelés után de ezt is láttam már az ajándékok között.
Egyszer volt egy komolyabb rendelésem tőlük egy unicat bed chair savert küldtek ajándékba mellé. Már nem emlékszem mennyi volt akkor a bolti ára annak a cuccnak de 10.000 Ft-os nagyságrend az biztos.
-
-
törölt tag
válasz
tsimehcla
üzenetére
https://www.nordfishing77.at/daiwa-silver-creek-ul-spin-220cm-3-14g-4939
Nem tudom itthon mennyiért láttad de az osztrákoknál alulról súrolja a 30 eurót. De a daiwa ninjákat is megnézheted. Vannak ilyen esetek mikor a magyar árat elosztod kettővel utána gyököt vonsz és kb annyi az ára ha a magas magyar áfát és az extraprofitot ezen a kis piacon levonjuk belőle.

De többet nem reklámozom ezt az oldalt mert lassan valami jutalékot kellene adjanak az ingyenreklámért.
Komolyan gondoltam már rá rendelek egy kazal felszerelést onnan és felrakom a vaterára 150%-on lehet jó buli lenne. Amire figyelj van szállítási költség azzal nem biztos megéri egy db 30 eurós botnál de nem tudom itthon mennyiért láttad. -
A Zéé
addikt
válasz
tsimehcla
üzenetére
Nehéz kérdés ez, egy bottal nem is fog menni.
Nekem Silver Creek UL van, jó bot, de nem wobbleres. Jigelni 2-2,5g-tól az igazi. Faternak van valamilyen Delphin ugyanebben a dobósúlyban, ő is jigelni vette.
Nagy Dunára, áramlásba húzva nem lesz jó, mert annyira belekap a víz a kisebb csalikba is, hogy derékba hajlik.Van egy asszem 3‐16g-os csőspicces botom (Abu Garcia Vendetta), az kicsit durungabb, emiatt jobban bírja az áramlást, de azzal jigelni nem az igazi.
Bár már régen pecáztam vele, mert törött volt, de megcsináltattam pont amiatt, hogy wobblerekhez jobb, mint a Daiwa. -
szgzuri
tag
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Örülök, hogy sikerült elcsípni egy pár halat.
Nekem hétvégén kertészkedés volt a feladat, a giliszták már mocorognak, érzik ők is, hogy tavaszodik. -
válasz
tsimehcla
üzenetére
Én ilyet vettem akcióban 9300-ért:
DAIWA MEGAFORCE SPIN 2,40 2-14G
Totálisan tűspicces, féltem is tőle, olyan vékony, de bírja a strapát (és itt nem a rendeltetésszerű használatra gondolok
)
Egy 5-6g-os wobbler már karikába hajtja a saját súlyával
Nekem fontos volt a tele nyél, nem szeretem ezt a mostanság divatos 'hiányzik a közepe' nyeleket.
Mondjuk Dunára nem tudom mennyire valók ezek a könnyű botok, ott nincs tapasztalatom. -
tsimehcla
csendes tag
Tudna valaki jó L / UL botot ajánlani elsősorban jászozáshoz a Dunán, partról? Főleg pici wobblerek (2 g körül), de jó lenne, ha microjigre is alkalmas lenne. Max. 20 K körül költenék rá, de nem baj ha olcsóbb. 10K körül nem nagyon láttam választékot, kb. ET Perch Blade meg pár Cormoran, illetve Mitchell Epic. 20 fölött kicsivel még a Daiwa Ninja X és a Silver Creek volt szimpatikus, de az már kicsit húzós árban. Illetven van még pár Delphin bot ebben a kategóriában, de arról a márkáról nem sokat tudok. Ki mit használ ilyesmire, milyen dobósúlyban és hosszban?
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Gyerekekkel voltam kinnt a Dunakanyarban feederezni a Visegrádi öböl környékén tegnap.
Próbálgattunk langós visszaforgós, majdnem álló és teljesen álló vizet meghorgászni
teljesen koca módon összevissza dobálva, élő csalikkal.Szgzuri tanácsát megfogadva kisebb horgot (12) tettem fel, melyhez egy erőgumit is társítottam, mivel a botjaink
Javarészt elég durvák ezekhez a kampókhoz. Egy szem csonti volt a nyerő, arra jöttek kapások. Sikerült elcsípni
2 gyönyörű bodorkát és egy küszt a majdnem álló részből. Trágyagiliszta nem kellett nekik.A visszaforgóban a sodorvonaltól néhány méterre viszont lerántotta a villáról a botot valami, de sajnos ennek ellenére
sem sikerült megakasztani. Talán a kicsi horog miatt, talán.galervin93 , szerintem nem vad ötlet, én ha tehetném rárepülnék rá a közelgő áradás pezsdülésére:
http://www.hydroinfo.hu/tables/dunelot.html -
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Nevis vanity 360-as botból a H vagy MH az ajánlott?
Távolság:40-60m, célhal: ponty , damil 22 , orsó: 40-es (esetleg, 50)
Köszönöm
-
HugóBoss
tag
SZiasztok, horgásszéket szeretnék venni. Mivel feeder/picker a fő irány, olyat szeretnék, ami vagy már alapból felszerelt, vagy utólag felszerelhető kiegészítőkkel. Mivel csatorna és folyóparton horgászom főként, így jól jönne a láb állíthatósága a partviszonyokhoz. Nem kell xxl (90kg). Használt is jó, ha van valakinek és nincs megölve, mivel annyit nem pecázom, hogy a drága cucc megérje.
-
galervin93
addikt
Mennyire vad ötlet mostanában feederezni a Dunán? Unom már a kockatavakat, de elég magasnak tűnik a víz, érdemes lehet kinézni?
-
törölt tag
https://www.walterland.net/daiwa_ninja_x_carp_360_3lbs_59995
A bot amit Ausztriából 30 euróért rendeltél. Csak 15.000,-Ft a különbség.

Jártam már úgy rendeltem unicat botzsákot már nem tudom mennyiért de 15-20 között volt. Nem jött be nem tetszett igazán hosszú, hogy miért nem . De kb 1 évig tartott ez a folyamat.
Itthon akkor azt a botzsákot 50.000,-Ft környékén is árulták. Feltettem a jófogásra 25 -ért. 1 hét múlva nem volt nálam. De hülye voltam mert lehet 35 ért is megvették volna. De nem mindenre igaz ez mert van amikor itthon valami olyan akcióban van és nincs szállítási költség stb. -
törölt tag
Azért etetőkosarat írtam mert vsz most tavasszal azzal jókat tudsz pontyozni , ezzel az egyszerű összeállítással amit írtam.
Nyárra jöhet a bojli , etetés , nagyhalazás. Most is mehet persze de vsz ne azzal kezdj mindjárt bojlival kapitális halakra pályázol.
Aztán bejön kérdésként mit tegyél a kosárba és mit a horogra na erről is egy kisregényt lehet írni mint a horogról és a zsinórról. Ha érdekel van egy -két tippem erre is ha jelzed .
-
törölt tag
Szükséges eszközök vsz:
gumigyöngy: https://www.xfish.hu/webshop/termek/211263?utm_lid=&utm_search_type=4&utm_search_text=delphin+the+end+gumi&utm_search_value=211263
etetőkosár: https://www.horgasz-zona.hu/termek/ZONA-Hanato-LIGHT-szuper-tavdobo-kosar-45gr ebből 55 és 65 grammost is. Nem olcsó de drága kosár viszont a legjobb vsz ami van dobálózni fenekező pontyozáshoz bojlis bottal.
forgó: https://www.xfish.hu/egerfish-hengeres-forgo-8-10db A lényeg a 8-as méret és karabiner nélküli, bármelyik márka nagyjából jó lehet vsz.
Felrakod az etetőt utána a gumigyöngyöt ez tompítja a kosár ütközését és felkötöd a forgót. Ennyi a cucc. Már csak a forgóba bele kell kötnöd a horogelőkét (minél rövidebbet pár centis legyen de semmiképp ne érjen a kosár fölé) Nem kell más gubancgátlás mert ha megtömöd a kosarad arra nem tud felcsavarodni.
Kell jó leszúró van is olyan "olcsón" 900 Ft környékén vettem csak az a baj nem tudom milyen márka és típus mert horgászboltban vettem és nincs ráírva talán semmi. De az olyan masszív harcsázni is szoktam használni. Méter körüli hossza van összecsukva pont be tudom lőni kézmagasságba nem kell lehajolgatni . Megkérdezem esetleg ha ott járok mi a pontos típus .
Kell merítőszák ebben én nem tudok segíteni mert én perlon hálót használok régi száknak a keretére igazítva.
Kell haltartó ebből is házilag kötött perlon gyűrűst használok. Ezek barbár eszköznek számítanak ma már.Botzsák https://carpstore.hu/Saber-Supra-12ft-3-rodholdall-bojlis-botzsak én ilyet használok nem egy extra dolog de eddig még megfelel. Ami gázos rajta egy irányban van cipzár rajta .
Botösszefogó pánt: https://www.xfish.hu/nevis-neopren-botpant-2-cs botokat összefogni ne verődjön a zsákban.
Kb ennyi cuccal elindulhatsz horgászni + zsinór és horog amire adtam tippet de arról még sokat lehet beszélni ha kell infó akkor jelezd és próbálok konkrét tippeket.
-
szgzuri
tag
-
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Harcsára márciustól, de már most a héten mikor kint voltam kicsit sajnáltam nem tudtam készülni nagyobb csalihallal és harcsázni. Mert nagyon ígéretes volt a pálya tele volt békéshallal. Annyira meg van bolondulva az idő mintha március vége lenne . Mondjuk ha ott harcsázok a vidrák miatt azt sem tudtam volna. De ha jön a süllőtilalom én a harcsázókat veszem elő illetve a spiccbotot valami csalihal után nézzek.
Pergetőt se rakom messzire ha megyek csalihallal harcsázni , hátha rabolnak nagyon vagy pergetni van kedvem. -
törölt tag
Szerintem megoldható ha jelzed nekik még hozzátennél a rendeléshez cuccokat. Amíg el nem postázzák. Nekem volt már ilyen igaz másik cégnél. Ott úgy ment jeleztem mailben még mást is hozzácsapnék, nyugtázták és abban maradtunk leadok még egy rendelést és utána írok egy mailt a rendelések számával a kettőt vonják össze.
Kérdés érdemes e ennyire megbonyolítani a dolgot. Azt is megteheted ezt hagyod így megjön ez a cucc és ráérsz még a kiegészítőket összeszedni. (szerintem teljesen jó lesz ez a cucc pecázni , mondom ezt úgy soha nem volt a kezemben daiwa ninja bojlis bot, viszont a D carp színvonalát elnézve nem lesz egy gagyi cucc az a ninja sem, tavat átdobod vele kb (ha megtanulsz majd dobni

Vszínű egy helyről mindent nem fogsz tudni egyébként sem összeszedni. Mondjuk én rod podot és swingert a végére hagynám amikor már horgásztál párszor. Sima ágason is elpihen addig a bot és egy karika kapásjelzővel is látod a kapást.
Ráérsz azokat majd apránként hozzátenni, ha pecázol és látod még mi kell. Inkább először vsz a zsinór , horog, etetőkosár, merítőszák, haltartószák . Majd írok én mit vennék aprócikkből. -
Interceptor
addikt
-
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Voltam kint én is a héten. Egyik este tudtam menni hétközben. Először egy sekély helyen próbáltam süllőre fenekezővel. Tele volt békés hallal 1-2 méteres víz. Ahogy teljesen besötétedett fél óra múlva megjött 2 vidra . A víz szélén jártak azt hittem először róka belement a vízbe olyan csobogás volt. Felkapcsolom a lámpát megijedtek de nem elmentek hanem egy közeli víz fölé hajló bokor alá lapultak és onnan lestek kifelé láttam a szemüket ahogy rájuk világítottam semmi mást csak a szemek. Lekapcsoltam a lámpát 5 perc múlva kezdték a fesztivált megint csobogás locsogás .
Muszáj volt eljönnöm onnan még a végén vidrát fogtam volna.Azért a kikötő felé megúsztattam néhány műcsalit de se kapás se rablás. Az a 2 vidra biztos fogott halat ott a sekélyen
Mostanában mindig úgy járok mennék pergetni és amikor ráérek olyan bolond szél fúj fenekezni se lehet normálisan nem pergetni. De majd jövő héten még tilalom előtt. Fogytán van a süllőm a fagyasztóban jó lenne fogni 2 hónapos tilalom előtt . 
-
Interceptor
addikt
Oké, köszi, valószínűleg a 3000-es lesz.
(#54623) egykettő : Nem fogok, adok az itteniek véleményére
Ma voltunk lent megint pecázni az Újpesti Öbölben, kipróbáltam többfajta gumihalat is(keitech, crazy fish ebből a vibro worm, mans, westin, stb), de ma se volt semmi. Ahogy láttam a csónakból horgászóknak sem. Majd szombaton újra próba az utolsó lehetőséget még kihasználom.
-
törölt tag
https://www.nordfishing77.at/fox-torque-allround-mono-green-1000m-grossspule-9346
Ezt a zsinórt venném most nordfishingről fenekező pontyozáshoz bojlis botra. Nem sokkal olcsóbb mint nálunk de ha ezeken múlik átlépd az ajándék határt akkor nagyon megérheti onnan venni.
Pl : nézd meg ezt ha a 177 eurót átléped 2 bot 2 orsóval már lehet át is lépted választhatsz ajándékba https://www.nordfishing77.at/b12-gratis-ab-177-77-50stk-fox-arma-piont-hook-sssp-gr.6-13139
50 db fox armapoint 6-os horog, máris van a horgod ajándékba amivel nyomathatod a fenekező pontyozást nyílt terepen. Persze nem árt majd mindenféle más méret és típus is, de kezdéshez ennyi horoggal bőven jó vagy.
Ez egy jó horog is mellette .Holnapig még tudsz módosítani a rendeléseden ha esetleg akarsz, ha megírod mit rendeltél megnézném mert pl most azt láttam van black widow 360-as 3 librás szintén 30-40 euró közötti összegért. Annak a súlya 60 grammal nehezebb és a black widow 5000-es orsó amit tegnap néztünk ehhez a bothoz találták ki tehát akkor gondolom kiegyensúlyozza. Akkor a D Carp ami könnyebb bot vagy 50 grammal szintén jó eséllyel kiegyensúlyozza akkor viszont mindenképp azt raknám rá.
Van egy rakás ilyen részletkérdés . Főleg ha most kezdesz a 0 -ról sok apróság van amire figyelni kell. Pl felmerül az is jó lenne ha lenne pótdob az orsókhoz . Nem biztos kelleni fog főleg eleinte de az is egy szempont lehet.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy a kedvenc horgászhelyeidnél elrejts a susnyásba valami ülőalkalmatosságot? Pl.: 2 tuskón egy deszka, vagy valami hasonló. Én stégre szoktam járni, azokon van pad.
-
törölt tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Mikor motorral jártam hátizsákban vittem egy x lábú kis horgászülőkét. Biztos ismered vászon a teteje nincs háttámla semmi csak x láb és a tetején vászon, az simán befért nagy hátizsákba. 120-at nem vszínű bír mert én párszor a vásznat lerongyoltam róla 70-80 kg akkori súlyommal is.
Esetleg azt tudod csinálni nagy hátizsák amibe elfér egy diszperzites vödör , a vödörbe is tudsz pakolni így nem foglal akkora helyet. Motoron az a legjobb ha nagy halat fogsz és haza szeretnéd vinni. Mikor a simson hátsó csomagtartóra gumipókoztam 7-8 kilós amurt az buli volt.
Máshogy nem tudtam elvinni mobiltelefon még akkor nem volt divatban telefonos segítséget kérjek, mindenképp szerettem volna hazavinni megmutatni micsoda halat fogtam. Egész jól lehetett így szállítani egyszer sem esett le legnagyobb meglepetésemre. 
-
törölt tag
nincs mit, miket rendeltél végül? Ha Nordfishingről rendeltél akkor vsz onnan érdemes venni még aprócuccokat zsinórt , horgot, botzsákot, botösszefogó pántot , gumigyöngyöt , forgókapcsot ezeket már vettem onnan és olcsóbb árak vannak mint itthon. Kínából én még soha nem rendeltem nem csak horgászcuccot semmit se. Szóval abban nem tudok tippet adni ott mit érdemes venni.
-
vendingo
veterán
Kijöttem, etetőanyag bekever, bedobás, aztán esik az eső. :(
Ha hazamegyek tuti eláll az eső. -
egykettő
aktív tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Ezres orsót tényleg ne vegyél, egy kingdom silvermoont széttekertem két szezon alatt, néhány nagyobb balin és vib csalival a dunai sodrásba (user error nem erre való)... Én 4-21g boton 3000-et használok, ezzel jó az egyensúly viszont rengeteg alátét zsinór kell rá. 27% Áfaval +3500 kezelési költséggel még számolj, nekem eddig 7 orsóból egyet megfogtak a vámon, szóval benne van a pakliban.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kék vödör csalizó tálcával 10 L:
vödör átmérő felül: 25 cm
vödör magasság: 25 cmEzen sztem az 55 kilós barátnőm se tudna kényelmesen ülni, nemhogy te a 125 kilóddal

Ha minimál cucc, akkor valami ilyen köré próbálnám felépíteni a dolgokat: [link] -
Zoli bácsi
őstag
Volt már szó többször minimál cuccos, bicajos, motoros pecáról. Vettem ősszel egy Piaggio Liberty-t gyárilag hátsó dobozzal. Kezdem nézegetni, hogyan fogom ezt be pecázáshoz.
Kicsire csukható teleszkópos botjaim vannak, arra gondoltam hogy veszek egy 100cm-es botzsákot oldalzsebbel, aztán abba belemegy két bot, oldalzsebbe leszúrók és szák.
Sajnos a diszperzites vödör, ami felszerelés tárolásra és ülőkének használok, sem a hátsó dobozban, sem a lábam közé a lábtérben nem fér el.
Nézegettem ilyen vödröt: [link] (Nem a márka a lényeg, a méret miatt). Azt szeretném megkérdezni, ez ülőkének használható lenne, elbírja egy (Na jó inkább kettő... 125kg-ig talán lemegyek tavaszra) ember súlyát? Diszperzites vödör elbírt idáig.
Vagy ti hogyan oldjátok meg az ülést a vízparton kis szállítási helyigénnyel?
Beletettem az aksit téli álom után a motorba, felrobogtam a Rábcához minap, sajnos nagyon kicsi a téli vízszint a Madárvárta-i zsilip alatt. Ezért nem pecáztam még idén. Zsilip felett jó a vízszint, de eléggé átlátszó, tiszta. Tavi jegyem márc. 1.-től lesz.
Képek, Rábca a zsilipről, zsilip alatt kb 40cm-es víz, felette egész jó a vízállás. Meg a robesz, benézte az utat...
-
válasz
Interceptor
üzenetére
Egyetértek saen kollégával, az 1000-es orsók már-már 3 évesek mérete, amiket kézbe fogtam, mind túl kicsi volt, ezáltal a tekerés is kényelmetlen volt a rövid kar miatt.
-
saen
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
1000-est felejtsd el a cuccaidhoz, az ilyen másfél méteres full parabola pisztrángos botokhoz való és társai. Kifejezetten apró orsó. A 2000 és 3000 az ugyanaz a test, csak a dob és a rotor mérete a különbség. Bármelyik jó lehet, azt vedd amelyik jobban tetszik.
-
Interceptor
addikt
Ebből 2000-est vagy a 3000-es érdemes venni? Azért kérdem mert paramétereiben ugyanaz mindkettő, súlyban is csak pár gramm eltérés van. Lehet jobb a 3000-es mert mégiscsak nagyobb dobátmérő? Nem tudom melyikkel járnék jobban. Attól félek az 1000-es a 4-21-es meg a későbbi 4-14 körüli bothoz túl könnyű lesz meg a dobátmérő ott már kérdés mennyire használható jól gyakorlatban. Egy 2-10-es bothoz meg gondolom az 1000-es passzolna? Tudom ezeket így nehéz megmondani, viszont mindegyik bot "normális" nyélhosszúsággal bír, nem ezek a rövidített fajták mint a levin meg hasonlók. Azt tudom, hogy a 4-21-es botomhoz a 2500-as 278g-os penn orsó kicsit nehéz, olyan -40g jót tenne neki, akkor állna be a tökéletes balansz szerintem.
-
-
vendingo
veterán
Most voltam dechatlonba, elég jó az etetőanyag kínálat, csaliból is pont volt, ami megtetszett. Be is vásároltam, pár hétig nem kell horgászboltba mennem.

-
törölt tag
Nekem se hiányzik a nyelető. Eleve jobban szeretem a dobot lefogni mint nyeletőfékezni. így szoktam meg és nekem furcsább a hajtókart tekerni bevágás előtt. Egy plusz hibalehetőség is a nyeletőfék az is elromolhat rajta. Nagyon sokáig nem használtam nyeletőfékest mikor bejöttek, aztán kipróbáltam , de nem lettem nagy híve.
Ha viszont most kezd valaki nincsenek ilyen berögződött szokásai , lehet, hogy a nyeletőfék kényelmesebb lesz kezdéshez. -
saen
veterán
válasz
üzenetére
Kínai orsó téren olyan 30 dollártól indulnak a használható orsók. Az olcsó nyeletősökkel az a baj, hogy kivétel nélkül mindegyikben van egy gyenge öntvény darab ami relatív könnyen törik és ha ez megtörténik, akkor kuka az orsó. Ez a hiba egyébként az itthon forgalmazott összes olcsó nyeletősre ugyanúgy igaz, szóval nem ali-s sajátosság. Persze nem törik el mindnek, szóval van egy réteg aki boldogan használja ezeket, de azért jó tudni, hogy van egy jelentős kockázata ennek.
Én továbbra is azt mondom, hogy sima elsőfékes orsókat érdemes használni mindenre, nyeletőfék helyett meg gyorsfék kell, egyszerűbb, kényelmesebb, jobb megoldás. -
horcsog Írtam privátot.
-
törölt tag
Elvileg a ninja jobb kategória. D carp a legolcsóbb daiwa bojlis talán. Viszont valamit ott vsz nagyon eltaláltak mert kiváló vele fárasztani és dobni is miközben egy filléres bot.
Nem tudom , hogy a ninja milyen nem használtam még soha. Ha a használati érték folyamatosan emelkedik akkor nem tudom a csúcskategória milyen lehet ha a legalja olyan mint a D carp. Nekem tetszett és akkor lepődtem meg mikor az árát megnéztem.Ezen az áron ez a shimano se rossz, módosítom a véleményem. Ami kérdés bejön e neked a dupla hajtókaros megoldás. Nem szeretem én de van aki odavan érte. Van előnye mert bárhol nyúlsz hozzá rögtön hajtókarral találkozol.
Csak én nem ezt szoktam meg nekem ez annyira nem jön be. Azért mondtam nem ajánlom mert ez azért shimanoban nem egy extra minőség. De ha az árat is mellétesszük 50 euró környékén nem rossz választás az sem és 550 grammos súllyal passzolni fog a bothoz súlyban. -
törölt tag
Annyiban könnyebb, hogy rögtön pontos a fékerő. Ha egy kis rutinod lesz a pecában és megismered az orsót akkor gyorsfékkel is rögtön elég pontosan be tudod lőni . Mit tudom én fél fordulat a fékcsillagon és kb jó a fék .
Ezek közül fox eost egyáltalán nem ismerem, ezt a shimanót nem ajánlanám, a black widow pedig méretben nem ideális bojlishoz. 360-as bothoz olyan 500 gramm körüli orsó legalább kellene vsz mert különben fejnehéz lesz, és pici ez a black widow zsinórkapacitásban is. Inkább ez a black widow https://www.nordfishing77.at/daiwa-black-widow-br-5000a-4389
De súlyban a fox eos passzolna legjobban ehhez a daiwa d carp bothoz vsz. 550 gramm körül az pont jól kiegyensúlyozná , black widow 5000 a 478 grammal talán picit könnyű még mindig de határeset lehet éppen elég lesz rá. Nem tudom milyen lehet ez a fox orsó de 50 euró jutányos árnak tűnik .
-
törölt tag
Jól néznek ki ezek a kínai orsók . Amit Saen is ajánlott 50 dollárért jól néz ki . Ilyen árakon 5-15 k ft ajándék ha olyan mint amit a kinézete ígér.
nem próbáltam még soha ezeket. Mondjuk 5000 Ft ért nagy kockázat nincs vele.
Főleg ha piacon meg is tudod tekergetni nézegetni közelebbről. Csak az rejtély nekem 5000 Ft-ért amin haszon is van hogyan lehet egy ilyen cuccot összerakni és ezen még bőven haszon is lehet. 
-
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Ma én is csatlakoztam az év első pecája táborhoz.
Nem volt nagy fogás 2 db géb, de a lényeg az élmény igazán.(#54589)saen írásához kapcsolódva egyetértek a kínai orsó termékekkel. Eddig nem mertem megemlíteni hátha kapok a fejemre áldást. Nekem p.l már több mint egy éve van a következő és az égegyadta világon semmi bajom vele.
Még egy piacon vettem Győrben de láttam a Ráckevei piacon is mindössze 5000 Ft. Gondolom a Germany felirat nem valós.
Kerek zsinór klipszes, behúzása 83 cm. A zsinórképe szerintem rendben van szépen rakja. Nem tudom a képen látszik e rendesen?
Könnyen simán fut. Minden része működik, a nyelető fék az első fék, a felkapó kar és nem egyszer hanem folyamatosan. Csapágyra ugyan 13-at írnak rá nem tudom, hogy valós e, de futása során feltételezem, hogy igaz, mert simán fut nem üt nem ráz stb.Nem találom rosszabbak, mint más neves terméket. Természetesen nem akarok összehasonlítani minőségileg. De ha teszi dolgát, jól és kifogástalanul, akkor én biztos nem áldozok sokkal többet rá
Lehet egy csarnokban készülnek csak az egyik x a másik y és esetleg a minőségbiztosítása magasabb.
Persze ez az én meglátásom lehet cáfolni és vitatni, ez az én véleményem.
De amíg 10+os ponty alatt szépen dolgozik nem kell más.
Régen leszóltuk a kínás cuccot, gondolom nem véletlen, de mára azért tudnak jót is gyártani, persze nem mindig, tehát nem magasztalni akarom őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Hardverfogócska a kertben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Ajkai ólomkristály
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bocsánat ennyit dumáltam de gyorsan írok és fel se tűnt milyen hosszú és mennyi.
Munkatársam röhögött a csalin, hogy mekkora dög és mit akarok azzal, annyira nincs otthon ezekben a dolgokban. Mondtam neki, hogy harcsára megyek. A vicces inkább a bot és csali kombináció volt

és véletlenül sem kötekedve, de ha ez így lenne, "fekete meg fehér", tuti nem járnék pergetni a dunára...