- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
fogtunder #2128 üzenetére
Köszi!!!
Egyébként vannak tipikusan használt fütölőfa fajták? Ezek szerint a barack megteszi, de gondolom van más is.
pitiless: most így fejből a snake az ugye az, hogy csinálok körbe egy sort és csak az elsőt (vagy első párat) gyújtom be és szép lassan sorba begyújtják egymást? Ezt nem brikettel csinálják csak? Csak mert a leírásban szerepelt h brikettett ne használjakés egyébként is halottam már olyat h azokban van vmi adalék, ami miatt káros. De simán tévedhetek vagy akár az is lehet h egy minőségibb, mondjuk Weber brikett nem káros.
Esetleg egy egyszerű, kipróbált BBQ csirkecomb és pulled pork recepttel megdobhatnátok -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Asszonytól kaptam egy Landmann mini kamadot (Lidlben akart venni de mire eldöntötte, hogy ezt kapom, addigra elfogyott, de sztem a Lidl is a Landmanntol kapja csak így 5e-el drágább volt).
Sok a kérdés, nem vagyok tapasztalt BBQ meg kamadó témában.
Deflektor
Nyilván nincs hozzá és nem lehet sztem kapni. A kérdés, hogy fém kell hogy legyen vagy kerámia, kő, esetleg megfelel egy virágcserép alátét?
Említették itt, hogy pl laposacélból kiváló tartót lehet csinálni a deflektornak, de ki csinálja meg nekem (Budapest) és hol szerzek laposacélt? Elugorhatok a közelbe a Tímárhoz Budakeszire de sztem 4m a legrövidebb szál és abból is van több féle (húzott, melegen hengerelt) és nyilván nem tudom h mi a különbség. Mondjuk ha van valaki, aki meghajlítja és hegeszti, akkor a maradékot virágláda tartónak talán el tudom használni.
Mennyire legyen a grill rácstól?
Kell a hús alá rakni valamit, hogy ne a deflektoron égjen szét a lecsöpögő zsíradék?Pizza
Fogtunder nagyúr szerint pizzára alkalmatlan. Miért? Lehet 25 cm-ppizzát is sütni. Vagy más a gond?
Pizzakő vagy acél esetleg öntött vas? Mennyivel jobb az acél, mint az öntott vas? A rácsra kell tenni ezeket vagy a rács helyére? Acélnál ugynúgy felmerül a kérdés, hogy ha nem bolti termék, akkor honnan, milyen vastagot, ki vág nekem egy db acélból megfelelő méretű kört? Egyébként a pizzavassal is szemezgettem korábban a konyhába, de nekem ez egy darab vastag fém. Nem tudom megemészteni az árát.Faszén, brikett, füstölőfa
Faszén vagy brikett?
Melyiket, honnan (Budapest)?
Eddig grillezésre simán vettem benzinkúton, de gondolom egy sok órás füstöléshez vmi jobb kéne. A google a az erdélyi bükkfaszenet toljha az arcomba. Szimpi, de a Lidl-be gyorsabban eljutok ha hirtelen kell.
Elsőnek egy pulled porkot próbálnék ki benne. Ha jól értem, akkor kell hozzá még füstölő fa. Abból is bolti kell vagy jó hozzá más is (gondolom a kolbászt sem bolti, zacskós füstölő fával füstölik a rokonok)? Kell fa chips is meg füstölő fa is vagy az már túl gourmet dolog és ne toljam túl elsőre, örüljek ha ehető lesz az első próbálkozás?
Egylőre csak ennyiMajd tuti lesz még több kérdésem és persze megpróbálok előbb keresni a topicban, mielőtt egy 100x megválaszolt kérdést tennék fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest